Op zoek naar een MP3 naar WAV converter?

Gebruik deze tool om MP3 naar WAV (WAVE) online te converteren!

Converteer MP3 naar WAV gratis online in slechts een paar klikken. Gebruik deze online WAV bestandsconverter om kleine bestanden te converteren, en voor grotere video's, probeer de desktop versie.

Coverteer naar

Hoe MP3 naar WAV converteren met Movavi Video Converter

Bewerkt door het Robert Berkelder
11 863

Movavi Video Converter kan audiobestanden aan. Als u MP3 in batch naar WAV moet converteren, is dit ook eenvoudig met Movavi, aangezien de software talrijke bestanden kan verwerken, ze in de wachtrij plaatst voor conversie en ze vervolgens opslaat waar u dat wenst. De software kan ook worden gebruikt als een audio-converter naar WAV met behulp van video, waarbij geluid uit verschillende videoclips wordt gehaald, wat een extra bonus is. Movavi kan audio converteren naar WAV van een aantal verschillende bronnen. Bekijk de onderstaande gids om te leren hoe MP3 naar WAV te converteren.

Stap 1. Installeer de Movavi converter

Om van MP3 naar WAV te converteren, download je de MP3 converter naar WAV. De MP3-naar-WAV converter met gratis download is beschikbaar voor zowel Mac als Windows besturingssystemen, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Stap 2. Voeg een te converteren bestand toe

Start de software, ga dan naar Media toevoegen en klik op Audio toevoegen in de convertorinterface. Kies de muziekbestanden die u wilt veranderen van MP3 naar WAV.

Stap 3. Kies het formaat en de instellingen

U vindt enkele voorinstellingen voor audiobestanden in de WAV-sectie onder het tabblad Audio. Selecteer uw voorkeuren om het bestand om te zetten naar WAV zonder verlies van gegevens of details.

Stap 4. Converteer MP3 naar WAV

Klik op de knop Opslaan naar om de uitvoermap voor uw geconverteerde bestanden te selecteren. In de laatste stap hoeft u alleen maar op Converteren te klikken om de conversie te starten. Het converteren van MP3 naar WAV of WAV naar MP3 is meestal een snel proces, en de WAV-bestandsconverter zal de bestanden opslaan in de door u ingestelde uitvoermap.

Gratis MP3-naar-WAV omzetters online

Er zijn veel manieren om gratis online naar WAV te converteren met een online MP3-naar-WAV-converter. We hebben hieronder enkele van de beste opties opgesomd. Veel daarvan converteren een aantal verschillende audiobestanden naar WAV, en sommige kunnen ook de audio van videobestanden rippen.

CloudConvert ondersteunt het converteren van bestanden als MP3, M4A, WAV en WMA. U kunt dit binnen uw browser doen, en er zijn veel toegevoegde opties die sommige van de MP3-naar-WAVE-converters niet bieden, zoals het kiezen van de audio-codec.

Voordelen:

• Meer controle over bestandsgrootte, codec en zelfs volume.

• Vertrouwde gegevensbeveiliging.

Nadelen:

• Het is gemakkelijk om het bestand te beschadigen als u niet alle opties begrijpt.

Om CloudConvert te gebruiken om MP3 in WAVE bestanden te veranderen, uploadt u gewoon de MP3 die u wilt bewerken met de Select Files knop. Kies het juiste bestandstype om .mp3 in .wav te veranderen. Vervolgens kunt u instellingen zoals bitrate, codec of zelfs volume wijzigen. Klik op Converteren, en de bestanden komen automatisch in uw downloadmap terecht, tenzij uw standaardinstellingen anders aangeven.

Dit is een andere optie om MP3 naar WAVE te converteren in uw browser. De site ondersteunt niet zoveel audiobestanden als sommige andere op deze lijst, en het ontwerp is niet zo modern, maar het klaart de klus.

Voordelen:

• Hiermee kunt u de audio "normaliseren" en verschillende instellingen wijzigen.

• Indien nodig kunt u uw audio bijsnijden tot de gewenste lengte.

Nadelen:

• Ondersteunt niet zoveel invoerbestanden als de meeste andere MP3 naar WAVE converter opties.

Om MP3 in WAV te veranderen, uploadt u de audio die u in WAV wilt converteren. Wijzig vervolgens de resolutie, bemonsteringsfrequentie, PCM en meer in de verschillende instellingen (optioneel). Klik op de knop Converteren, en de conversie begint.

Met Zamzar kun je MP3 online naar WAV converteren. Hoewel het niet zoveel opties heeft om het bestand te bewerken als de andere keuzes op de lijst, is het een gratis converter en zeer eenvoudig te gebruiken.

Voordelen:

• Eenvoudige interface.

• Converteert MP3 naar veel verschillende audio- en videobestanden.

Nadelen:

• De bestandsgrootte is beperkt.

• Geen optie om te trimmen of audio-instellingen te wijzigen.

Om audio naar WAV te converteren in Zamzar, kunt u gewoon bestanden slepen in hun gratis online MP3-naar-WAV converter. Stel het gewenste bestandsformaat in (WAV) en ga akkoord met de Servicevoorwaarden voordat je op converteren klikt en wacht tot je bestand is gedownload.

Convertio heeft een hogere maximale bestandsgrootte dan veel van de andere gratis opties. Het is eenvoudig te gebruiken, en u kunt zelfs vanaf een URL converteren.

Voordelen:

• Herkent honderden bestandstypen.

• Bestandsopties, inclusief codec.

Nadelen:

• De bestandsgrootte is beperkt.

• Het wijzigen van de instellingen kan de kwaliteit veranderen.

Upload MP3-bestanden van je pc, Google Drive, Dropbox, URL of door ze op de pagina te slepen. Kies WAV als uitvoerbestandstype en wijzig instellingen zoals compressie en codec. Klik op Converteren, laat het bestand converteren en u kunt uw bestand downloaden.

FreeConvert is een gratis MP3-naar-WAV-converter. De website heeft een maximum bestandsgrootte van 1GB. Hoewel er dagelijkse limieten zijn, is het goed voor degenen die slechts één individueel bestand willen converteren.

Voordelen:

• Converteer gratis grotere bestanden.

• Geavanceerde instellingen omvatten compressie en effecten zoals fade-in.

Nadelen:

• Dagelijkse limieten voor het omzetten van MP3 naar WAV als je niet betaalt voor een premium pakket.

• Advertenties op het platform.

Om .mp3 naar .wave te converteren, klikt u op Bestanden kiezen en selecteert u uw MP3-bestanden. Selecteer vervolgens de knop Converteren naar WAV om de conversie te starten. Wanneer de status is ingesteld als Gereed, verschijnt er een knop waarmee u WAV kunt downloaden.

Hoe MP3 naar WAV converteren met iTunes

Misschien heb je al een MP3 naar WAVE converter op je computer zonder dat je het weet. iTunes kan veel meer dan alleen je liedjes van CD's rippen of je favoriete muziek laten downloaden. Het is ook in staat om verschillende audiobestanden op Mac of Windows te converteren. U kunt eenvoudig en gemakkelijk MP3 naar WAV converteren in iTunes door de onderstaande stappen te volgen.

Ga naar de officiële website van iTunes

OS: Mac of Windows

Voordelen:

• Misschien heb je iTunes al op je computer staan.

• Werkt betrouwbaar op Windows of Mac.

Nadelen:

• Niet zoveel controle over codecs en instellingen als sommige opties.

Stap 1

Open iTunes. Kies in de menubalk Bewerken en vervolgens Voorkeuren.

Stap 2

Klik op het tabblad Algemeen en vervolgens op Importinstellingen.

Stap 3

Klik op het menu naast Importeren met, hier kunt u het doelbestand veranderen in een WAV.

Stap 4

Selecteer de nummers in uw bibliotheek die u wilt converteren.

Stap 5

In het menu Bestand kiest u Converteren en vervolgens WAV-versie maken. Dit maakt een duplicaat in uw bibliotheek met een WAV-bestandstype in plaats van MP3.

Hoe MP3 naar WAV converteren met VLC

Veel mensen gebruiken de freeware VLC om videobestanden te converteren en te bekijken, maar het is ook effectief voor audio. Om MP3 naar WAV te converteren met VLC, kunt u enkele eenvoudige stappen volgen.

Ga naar de officiële website van VLC

OS: Mac of Windows

Voordelen:

• Freeware.

• Geeft je veel opties over de instellingen.

Nadelen:

• Gemakkelijk om verkeerde instellingen te kiezen of verward te raken door de interface.

Stap 1

Installeer de software. Ga naar het menu Media, dan naar Converteren / Opslaan.

Stap 2

Klik op de knop Toevoegen en blader naar uw muziekbestand. Kies het en klik op Openen. Druk op de knop Converteren / Opslaan om verder te gaan.

Stap 3

Klik in de instellingen van het dialoogvenster Converteren op Een nieuw profiel maken. In het geopende venster selecteert u de WAV-indeling, voert u de profielnaam in en klikt u op de knop Maken. Selecteer het gemaakte profiel in de lijst Profiel.

Stap 4

Klik op Bladeren om de naam in te voeren en kies de uitvoermap voor het geconverteerde bestand. Klik ten slotte op Start en laat VLC converteren naar WAV op de Mac of Windows.

Hoe MP3 naar WAV converteren met Audacity

Audacity is populaire gratis audiosoftware waarmee je eenvoudige bewerkingen op audio kunt uitvoeren. Veel mensen gebruiken het voor podcasting en audiobewerking. Je kunt deze app ook downloaden om gratis MP3 naar WAV te converteren, maar het is niet zo eenvoudig als sommige online converters. Als je eenmaal leert hoe je MP3 naar WAV converteert in Audacity, kun je ook experimenteren met meer audiobedieningen.

Ga naar de officiële website van Audacity

OS: Mac of Windows

Voordelen:

• Freeware.

• Krachtige audiogereedschappen en effecten zoals in- en uitfaden.

Nadelen:

• Kan tijd kosten om de bediening te begrijpen.

Stap 1

Download en installeer Audacity. Open de software en klik op Bestand en vervolgens op Openen.

Stap 2

Het dialoogvenster Selecteer een of meer audiobestanden verschijnt, waarin u uw MP3 kunt kiezen.

Stap 3

Zodra de MP3 is geopend, klikt u op Bestand, selecteert u Exporteren en vervolgens - Exporteer als WAV. Hier kunt u metadata en de bestemming van de WAV bewerken.

Hoe FFmpeg te gebruiken voor MP3-naar-WAV conversie

FFmpeg is een experimentele software voor cross-platform conversie van audio- en videobestanden. Het is een manier om je MP3 naar WAV te converteren op zowel Linux als Mac en Windows. FFmpeg MP3 naar WAV conversie gebruikt code en commando's, dus als je hier niet vertrouwd mee bent, kun je het beter links laten liggen.

Ga naar de officiële website van FFmpeg

OS: Mac, Linux of Windows.

Voordelen:

• Snel proces voor wie de commando's begrijpt.

• Geeft een optie voor Linux gebruikers.

Nadelen:

• Code en commando's zijn verwarrend voor onervaren mensen.

Stap 1

Zorg ervoor dat je FFmpeg op je systeem geïnstalleerd hebt.

Stap 2

Open een terminal en ga naar de map met de MP3 die u wilt converteren.

Stap 3

Vanaf hier kunt u het volgende commando invoeren: ffmpeg -i filename.mp3 newfilename.wav

Stap 4

Het nieuwe bestand zou moeten converteren en verschijnen in dezelfde map als een MP3-bestand.

Hoe een MP3-naar-WAV-converter kiezen

Welke converter voor u het meest geschikt is, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Hier zijn enkele essentiële punten waarmee u rekening kunt houden.

• Bruikbaarheid: Zorg ervoor dat de converter eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is. Het moet ook passen bij uw ervaringsniveau.

• Ondersteunde formaten: Kies voor degene die alle soorten audioformaten kan ondersteunen.

• Functies: Zorg ervoor dat de converter die je kiest alle functies bevat die je nodig hebt.

• Ondersteuning: Zorg ervoor dat de converter gebruikersondersteuning biedt.

• Beoordelingen van gebruikers: Controleer de reviews online zodat u de beste keuze kunt maken.

MP3 vs. WAV: vergelijkingstabel

Vergelijkingsparameter

MP3

WAV

Ontwikkelaar

Fraunhofer Society

IBM & Microsoft

Uitbreiding

.mp3

.wav, .wave

Lossless

Geen

Ja

Bestandsgrootte

Kleine

Groot

Veelgestelde vragen

Hoe converteer ik MP3 naar WAV op Windows 10?

U kunt MP3 naar WAVE (WAV) bestanden gemakkelijk veranderen met Movavi Video Converter. U moet ervoor zorgen dat u de juiste versie van de MP3-naar-WAVE-converter downloadt voor gebruik op Windows 10.

Stap 1: Download en start de software.

Downloaden Movavi Video Converter

Stap 2: Voeg een bestand in MP3-formaat toe dat u wilt converteren.

Stap 3: Kies WAV als doelformaat. Gebruik het menu om de instellingen naar wens aan te passen.

Stap 4: Klik op de knop Converteren om uw MP3 naar WAV te converteren.

Hoe converteer ik MP3 naar WAV op een Mac?

Het Mac-proces is bijna identiek aan Windows. Zorg ervoor dat je de MP3-naar-WAV converter voor Mac hebt.

Stap 1: Download en start de software.

Download Movavi Video Converter voor Mac

Stap 2: Sleep uw MP3-bestand naar het programmavenster.

Stap 3: Stel WAV in als uitvoerformaat.

Stap 4: Converteer uw MP3 naar WAV door te klikken op de knop Converteren.

Is MP3 of WAV beter?

WAV is lossless, en een MP3 is lossy. Dit betekent dat op een WAV standaard meer gegevens worden opgeslagen. WAV's klinken bijna altijd beter dan MP3's, en er zijn ook compatibiliteitsproblemen om rekening mee te houden. Houd er rekening mee dat het omzetten van MP3 naar WAV geen gegevens herstelt die oorspronkelijk niet in het MP3-bestand waren opgeslagen.

Hoe converteer je MP3 naar WAV met Windows Media Player?

Om MP3 naar WAV te converteren in Windows Media Player kunt u het beste de brandfunctie en een CD gebruiken.

Stap 1: Start Windows Media Player op uw PC.

Stap 2: Klik op de menuknop Branden.

Stap 3: Selecteer de MP3-bestanden die u wilt converteren en maak een brandlijst aan in het rechtervenster.

Stap 4: Plaats een lege CD in het station van uw computer. Klik vervolgens op de knop Start Burn.

Stap 5: Kies het Rip Settings menu waar u het WAV formaat kunt kiezen.

Stap 6: Start de rip. De bestanden zullen door Windows Media Player worden omgezet naar WAV formaat terwijl de CD wordt gemaakt.

Hoe converteer ik MP3 naar WAV op Linux?

Om audiobestanden naar WAV te converteren op een Linux-systeem, is Ubuntu misschien de beste optie, of FFmpeg-software. Je kunt het commando gebruiken: "ffmpeg -i filename.mp3 newfilename.wav" in een map om een WAV-bestand te maken.

Moet ik MP3 of WAV uploaden naar YouTube?

Als je een lossless bestand hebt, kun je dat beter uploaden dan een lossy formaat dat niet alle gegevens bevat. WAV-bestanden zijn ideaal voor YouTube, maar houd er rekening mee dat ze een grote bestandsgrootte hebben.

Moet u WAV of MP3 uploaden naar SoundCloud?

Nogmaals, uw voorkeur moet uitgaan naar het uploaden van een bestand met zoveel mogelijk gegevens. Dit betekent meestal dat u een lossless WAV-bestand gebruikt waarin zoveel mogelijk gegevens zijn opgeslagen. WAV-bestanden die zijn gemaakt met audiosoftware of als opname van een microfoon zijn ongecomprimeerd en "lossless" en klinken daarom meestal veel beter.

Verbetert het omzetten van MP3 naar WAV de kwaliteit?

Nee, de kwaliteit blijft hetzelfde als u MP3-bestanden converteert naar WAV.

Hoe converteer ik MP3 naar WAV op een iPhone?

Er zijn tal van apps beschikbaar die u kunt gebruiken om MP3 naar WAV te converteren op een iPhone. Hier zijn enkele van de beste converters die je kunt gebruiken: