Hoe kunt u een video van het internet opnemen?

Gebruik Movavi Screen Recorder!
  • Eenvoudige opname
  • Hoogwaardig beeldmateriaal
  • Razendsnelle verwerking

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe kunt u een streaming video downloaden?

Er zijn gigabytes aan filmpjes op het internet: Clips van YouTube en Uitzending Gemist, live streams en sportwedstrijden, educatieve video's en tv-shows. Maar als u streaming video wilt opslaan om het later terug te kijken?

Helaas bieden online sharing sites geen opties voor het downloaden en het online bekijken van video in hoge kwaliteit is vaak onhandig. Wanneer u niet genoeg bandbreedte heeft, komt het steeds tot vertragingen. En voor live stream video's die niet beschikbaar zijn om te downloaden of te kopen, kunt u ook niet herzien. Tenzij u Movavi Screen Recorder hebt – een handig streamingprogramma om video's van websites, filmpjes van internet en alles wat u op het scherm ziet te downloaden. Met Screen Recorder kunt u online video's zonder vertraging opnemen en het op uw harde schijf opslaan in ieder formaat of ieder mobiel apparaat. Laten we eens kijken hoe u streaming video kunt opnemen met deze gloednieuwe software van Movavi.

Movavi Screen Recorder nu meteen downloaden!

Hoe kunt u een streaming video downloaden

Download Screen Recorder, sla het installatiebestand op uw harde schijf op, voer het vervolgens uit en volg de instructies om het programma te installeren.

De opnameparameters instellen

Open de webpagina waarop de video die u wenst op te nemen staat. Nadat u het programma geopend sleept u de opnameframe op de video. Daarna kunt u de grootte van de frame aanpassen aan de grootte van de video. Wanneer u de video in de maximale resolutie bekijkt en opneemt, raden we u aan om de lijst met presets te openen, en de naam van de monitor te selecteren in de afdeling Volledig scherm.

Zorg er daarna voor dat het Systeemgeluiden pictogram groen is, dit betekend dat het geluid opgenomen wordt. Klik op het pictogram als dit niet het geval is.

Wanneer u even weg bent van uw computer, kunt u de opnametimer gebruiken en zal het programma stoppen met opnamen op het aangegeven tijdstip. Klik op het icoon alarmklok om de tijdsinstelling van het vastleggen aan te passen en specificeer de exacte tijd waarop het programma moet starten met het opnemen van uw scherm en de gewenste duur.

De webcast opnemen

Klik op de knop REC om het opnemen van de schermvideo te starten. Het begint na het aftellen van 3 seconden, waardoor u ruim voldoende tijd over hebt om zich voor te bereiden en op Play te drukken in de streaming video-speler wanneer de opname wordt gestart.

Wanneer u klaar bent met het opnemen van de video op de webpagina klikt u op Stoppen, de video wordt onmiddellijk op uw harde schijf opgeslagen als MKV formaat. U ziet een voorbeeldvenster waarin u het opgenomen materiaal kunt controleren, trimmen en exporteren naar een andere indeling.

Converteer uw screencast (optioneel)

U kunt onmiddellijk na het vastleggen van het scherm uw opname converteren naar een andere video-indeling. Klik om dit te doen op Opslaan als in het voorbeeldvenster en kies een van de weergegeven video/audio-indelingen (AVI, MP4, enz.). Klik vervolgens op Opslaan; het programma zal starten met het opslaan van uw clip in de gekozen indeling.

Nu weet u hoe u op de meest efficiënte manier streaming video kunt opnemen.