Hoe kunt u een video van het internet opnemen?

Gebruik Movavi Screen Capture Studio!

• Eenvoudige opname
  • Hoogwaardig beeldmateriaal
  • Geavanceerde videobewerking

Download het programma en volg de onderstaande instructies

AVI

FLV

MP4

Hoe kunt u een streaming video downloaden

Er zijn gigabytes aan filmpjes op het internet: Clips van YouTube en Uitzending Gemist, live streams en sportwedstrijden, educatieve video's en tv-shows. Maar als u streaming video wilt opslaan om het later terug te kijken?

Helaas bieden online sharing sites geen opties voor het downloaden en het online bekijken van video in hoge kwaliteit is vaak onhandig. Wanneer u niet genoeg bandbreedte heeft, komt het steeds tot vertragingen. En voor live stream video's die niet beschikbaar zijn om te downloaden of te kopen, kunt u ook niet herzien. Tenzij u Movavi Screen Capture Studio hebt – een handig streamingprogramma om video's van websites, filmpjes van internet en alles wat u op het scherm ziet te downloaden. Met Screen Capture Studio kunt u online video's zonder vertraging opnemen en het op uw harde schijf opslaan in ieder formaat of ieder mobiel apparaat. Laten we eens kijken hoe u streaming video kunt opnemen met deze gloednieuwe software van Movavi.

Movavi Screen Capture Studio nu meteen downloaden!

1. Hoe kunt u een streaming video downloaden

Er zijn gigabytes aan filmpjes op het internet: Clips van YouTube en Uitzending Gemist, live streams en sportwedstrijden, educatieve video's en tv-shows. Maar als u streaming video wilt opslaan om het later terug te kijken?

2. De opnameparameters instellen

Open de webpagina waarop de video die u wenst op te nemen staat. Nadat u het programma geopend heeft drukt u op Scherm opnemen en sleept u de opnameframe op de video. Daarna kunt u de grootte van de frame aanpassen aan de grootte van de video. Wanneer u de video in de maximale resolutie bekijkt en opneemt, raden we u aan om de lijst met presets te openen, en de naam van de monitor te selecteren in de afdeling Volledig scherm.

Zorg er daarna voor dat het Systeemgeluiden pictogram groen is, dit betekend dat het geluid opgenomen wordt. Klik op het pictogram als dit niet het geval is.

Wanneer u even weg bent van uw computer, kunt u de opnametimer gebruiken en zal het programma stoppen met opnamen op het aangegeven tijdstip. Ga naar het Vastleggen menu en gebruik de Opname plannen optie als u het begin van het vastleggen wilt uitstellen en geef de exacte datum en tijd op waarop het programma moet beginnen met vastleggen van uw scherm, evenals de vereiste duur. Voor Macgebruikers bevind de menubalk zich bovenaan uw scherm in plaats van in de interface van het programma.

3. De webcast opnemen

Klik op de knop REC om het opnemen van de schermvideo te starten. Het begint na het aftellen van 5 seconden, waardoor u ruim voldoende tijd over hebt om zich voor te bereiden en op Play te drukken in de streaming video-speler wanneer de opname wordt gestart.

Wanneer u klaar bent met het opnemen van de video op de webpagina klikt u op Stoppen, de video wordt onmiddellijk op uw harde schijf opgeslagen als MKV formaat. U ziet een voorbeeldvenster waarin u het opgenomen materiaal kunt controleren, trimmen en exporteren naar een andere indeling.

4. Bewerk en converteer uw screencast (optioneel)

Om uw opname te bewerken (bijvoorbeeld de kwaliteit verbeteren) klikt u op In editor openen.

Als u de video niet wilt bewerken kunt u uw video in iedere indeling opslaan of het converteren voor ieder mobiel apparaat meteen na de opname. Om dit te doen klikt u op Opslaan als in het voorbeeldvenster en selecteert u een van de meest populaire indelingen in het deelvenster voor snelle toegang of kan u de lijst Meer presets openen en een van de video/audio indelingen kiezen (AVI, MP4, FLV, MKV, etc.) of apparaten (iPod, Android, Nokia, Sony PSP, etc.). Klik daarna op Opslaan zodat het programma uw clip opslaat in het gewenste formaat.

Nu weet u hoe u op de meest efficiënte manier streaming video kunt opnemen. Wees creatief en maak van uw opname een speciale film met Screen Capture Studio.

Movavi Screen Capture Studio

De beste manier op uw scherm op te nemen

• Neem video op van uw computerscherm
  • Neem geluid op van meerdere bronnen
  • Video's bewerken met de ingebouwde editor
  • Video's opslaan in alle populaire indelingen

Disclaimer: Merk op dat u met Movavi Screen Capture Studio geen video- en audiostreams kunt opnemen
die door copyright worden beschermd.