Hoe M4A te converteren naar WAV op Windows 11/10/8/7

1. Download en start Movavi Video Converter.

2. Importeer uw audiobestanden.

3. Selecteer het uitvoerformaat.

4. Converteer de bestanden.

11 559

Hoewel M4A is ontworpen als het equivalent van MP4 voor alleen audio, geniet het niet dezelfde populariteit als zijn video "neefje". Daarom zul je waarschijnlijk problemen hebben met het afspelen van M4A-bestanden op je toestel. Als je deze bestanden converteert naar een toegankelijker formaat zoals WAV, wordt het leven gemakkelijker. In dit artikel lees je hoe je M4A-bestanden naar WAV converteert, wat het verschil is tussen M4A en WAV, en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

Lijst van de beste hulpmiddelen om M4A naar WAV te converteren op Windows

Programma

OS

Download

Windows 10/11; macOS 11, 10.15, 10.14 en 10.13; Linux

Windows (alle versies), macOS 10.7.5 of hoger, Linux

Elke, werkt online

Hoe een M4A-bestand converteren naar WAV met Movavi Video Converter

Movavi Video Converter is een van de snelste en meest efficiënte manieren om het formaat van je audiobestanden te veranderen van M4A naar WAV. De app ondersteunt vele andere audio-, video- en beeldformaten. Met Movavi Video Converter kun je ook je audiobestanden trimmen.

Stap 1. Installeer de Movavi M4A naar WAV-omzetter

Start het gedownloade bestand en installeer de app volgens de installatie-instructies.

Stap 2. Audiobestanden overbrengen naar het programma

Klik op de knop Media toevoegen en dan Audio toevoegen. Zoek de geluidsbestanden die u wilt converteren en voeg ze toe aan het programma.

Stap 3. Kies de uitgangsinstelling

Open het tabblad Audio . Selecteer de WAV-groep en kies de gewenste voorinstelling.

Stap 4. Start de conversie van M4A naar WAV

Als u uw uitvoerbestanden wilt opslaan in een andere map dan de standaard Movavi-bibliotheek, klik dan op Opslaan in en maak uw selectie. Druk op Converteren, wacht een paar seconden - en daar gaat u!

Hoe van M4A naar WAV converteren met Audacity

Audacity is een gratis en open-source audio-editor en recorder, maar je kunt er ook bestanden mee converteren. Audacity heeft geen native ondersteuning voor M4A-bestanden, dus je moet de optionele FFmpeg-bibliotheek installeren om M4A-audio in dit programma te kunnen openen.

Dit is hoe je Audacity freeware gebruikt om M4A in WAV om te zetten.

1. Download en start het programma.
    Audacity downloaden

2. Sleep je audio naar het programma.

3. Klik op Bestand, kies Exporteren en selecteer Exporteren als WAV. Geef vervolgens de map op voor de export en klik op Opslaan.

Hoe M4A gratis naar WAV converteren met VLC

VLC is een cross-platform mediaspeler. Naast het afspelen van bestanden kunt u met de app nog veel meer dingen doen, waaronder conversie. Met VLC kun je M4A converteren naar WAV op Windows 10 of ouder, macOS en Linux. Het programma ondersteunt een grote verscheidenheid aan audio- en videoformaten. De interface kan in het begin verwarrend lijken, dus we geven korte instructies over het werken in dit programma.

De interface op Windows en macOS is iets anders. Hier laten we je zien hoe je M4A naar WAV converteert op Windows.

1. Download de app van de officiële website. Start VLC.
    Ga naar de VLC website

2. Open het menu Media en druk op Converteren / Opslaan.

3. Druk op de knop Toevoegen en selecteer de audio voor conversie. Klik op Converteren / Opslaan.

4. Open de lijst met formaten naast Profiel en kies WAV.

5. Druk op Browse en kies de map waar u het bestand wilt opslaan. Zorg ervoor dat de naam van het bestand eindigt met ".wav". Druk op Save.

6. Klik op Start.

Hoe M4A naar WAV converteren online met Zamzar

Een andere manier om M4A naar WAV te converteren is het gebruik van een online converter. Met Zamzar kun je in een paar klikken bestanden online converteren. Met het gratis plan kun je bestanden onder de 50 MB converteren, wat normaal gesproken genoeg is voor audiobestanden. Als je onbeperkte conversies en snelle downloads nodig hebt, overweeg dan een van de betaalde plannen.

Zo verander je M4A naar WAV online met Zamzar.

1. Ga naar de website van de converter.
    Ga naar Zamzar

2. Klik op Bestanden kiezen en importeer je M4A audio.

3. In de lijst Converteren naar formaten selecteer je wav.

4. Klik op Nu converteren.

5. Zodra het bestand is geconverteerd, klik je op Download.

M4A vs. WAV: een vergelijking

Let bij de vergelijking tussen WAV en M4A vooral op de geluidskwaliteit, de bestandsgrootte en de ondersteunde apparaten. Apple-gebruikers vinden M4A bijvoorbeeld nuttiger omdat het het native formaat van Apple is. En professionals (zangers of zelfs advocaten) geven misschien de voorkeur aan WAV vanwege de hoge kwaliteit en het ontbreken van gegevensverlies. In de onderstaande tabel vindt u de belangrijkste verschillen tussen de formaten.

Vergelijkingsparameter

WAV

M4A

Bestandsextensie

.wav

.m4a

Ontwikkelaar

Microsoft en IBM

Apple

Veelgestelde vragen

Welk formaat is beter: WAV of M4A?

Dit hangt af van wat voor u belangrijker is: kwaliteit of bestandsgrootte. WAV's vereisen meer opslagruimte, maar de geluidskwaliteit is geweldig. M4A's zijn kleiner terwijl de kwaliteit aanvaardbaar blijft. Houd bij je keuze ook rekening met het type en model van je toestel, want M4A en WAV worden niet erg breed ondersteund.

Wat zijn de nadelen van WAV?

Het grootste nadeel van het WAV-formaat is de bestandsgrootte. WAV's nemen veel ruimte in, dus als u beperkte opslagruimte hebt, is het misschien beter om audiobestanden te converteren naar een formaat dat kleiner is. Ook ondersteunen sommige apparaten geen WAV.

Kunnen telefoons WAV-bestanden afspelen?

Dat hangt af van de telefoon. Android-telefoons ondersteunen het WAV-formaat niet, dus u moet uw WAV-bestanden converteren voordat u ze kunt beluisteren. iPhones kunnen meestal WAV-bestanden afspelen.

Kan Windows M4A afspelen?

Ja, als je het juiste codec pack hebt geïnstalleerd. Bijvoorbeeld het K-Lite Codec Pack zal werken.

Hoe converteer ik M4A naar WAV met Windows Media Player?

Windows Media Player ondersteunt de conversiefunctie momenteel niet.

Hoe converteer ik M4A naar WAV op een Mac?

U kunt de Mac-versie van de converter app downloaden of een online tool gebruiken.

Deze links zullen je helpen:

Movavi Video Converter downloaden voor Mac

Hoe converteer ik M4A naar WAV in iTunes?

Zo converteer je M4A naar WAV met iTunes op de Mac:

1. Start de app en klik op iTunes. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Voorkeuren.

2. Klik op Importeren met en kies WAV Encoder. Klik op OK.

3. Ga terug naar het hoofdvenster en zoek de audio die je wilt converteren in de bibliotheek.

4. Rechtsklik op het geluidsspoor en klik op WAV-versie maken.