Wilt u van MKV naar AVI omzetten?

Gebruik Movavi Video Converter!
  • Instellen met één klik
  • Razendsnelle conversie
  • Kwaliteitsverbetering

MKV

AVI

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe MKV naar AVI converteren

MKV- of Matroska-indeling wordt steeds populairder bij het delen van online bestanden. Het is ontworpen als nieuwe standaard voor videocompressie op hoge kwaliteit en kan HD video combineren met verschillende audio- en ondertitelsporen, wat tot grote bestanden kan leiden – meer dan 4GB. Dat is een probleem, want zulke bestanden passen niet op USB-sticks, nemen veel plaats in op de harde schijf van uw computer en hebben een krachtige systeem nodig om vlot af te spelen. We hebben echter meestal niet al deze data nodig, dus is het belangrijk om software bij de hand te hebben om MKV naar AVI of een andere populaire indeling te converteren. Movavi biedt een makkelijke oplossing aan voor snelle MKV naar AVI conversie.

Download de Nederlandse Movavi Video Converter voor Windows of Mac en probeer het nu. Volg gewoon de simpele onderstaande stappen om MKV bestanden om te zetten naar AVI.

1. Installeer de software op uw PC of Mac

Nadat u het installatiebestand heeft gedownload naar uw harde schijf, start het op en volg de aanwijzingen op het scherm. De installatie duurt doorgaans een halve minuut.

2. Voeg MKV-bestanden toe aan het programma voor codering

Klik op Media toevoegen en daarna op Video toevoegen en open de bestanden die u wilt converteren. De batchconversiefunctie zorgt ervoor dat u verschillende bestanden tegelijk kan coderen zodat u ze niet een voor een hoeft toe te voegen en converteren.

3. Selecteer de uitvoerindeling

Ga naar Video > AVI en selecteer de AVI voorinstelling die het beste bij uw doel past. Als u Windows gebruikt en uw computer ondersteunt Intel® of CUDA grafische technologieën kan het conversieproces versneld worden. Als u simpelweg MKV naar AVI converteert zonder de codec of resolutie aan te passen, worden de bestanden nog sneller geconverteerd door gebruik te maken van de SuperSpeed technologie.

Video Converter ondersteunt meer dan 180 verschillende multimedia-indelingen en codecs, u kan er dus op vertrouwen dat u vindt wat u zoekt. Meestal worden MKV-bestanden geconverteerd naar AVI, maar u kan ook AVI naar MKV veranderen of desgewenst een andere video-indeling.

4. Start de conversie

Zodra alles klaar is, klik op het Opslaan naar veld onder de voorinstellingen en zorg ervoor dat de uitvoerbestanden op de juiste plaats worden opgeslagen. Klik op de knop Start om te starten. De map met daarin de geconverteerde video's zal automatisch geopend worden wanneer de conversie voltooid is.