Wil je MKV gratis naar MP3 converteren?

Probeer onze MKV naar MP3 converter online!

Als u op zoek bent naar een manier om MKV-bestanden online te converteren naar MP3, probeer dan deze tool. Hiermee kunt u gemakkelijk kleine bestanden converteren. Voor grotere video's, gebruik Movavi's desktop app en converteer MKV naar MP3 zonder beperkingen.

Coverteer naar

Bewerkt door het Robert Berkelder
11 323

Hoe MKV te converteren naar MP3 met Movavi Video Converter

MKV-bestanden kunnen behoorlijk groot zijn. Als u MKV niet online naar MP3 kunt converteren vanwege de bestandsgrootte, is Movavi Video Converter misschien een optie. Het is een krachtige tool die werkt als een audio-extractor en kan nog veel meer.

Volg de onderstaande stappen om MKV offline naar MP3 te converteren.

Stap 1. Installeer de MKV-naarMP3-omzetter

Onze MKV-naar-MP3 converter is gratis te downloaden en eenvoudig te installeren. Voer gewoon het installatiebestand uit en volg de instructies op uw scherm.

Stap 2. Kies bestanden voor conversie

Start het programma. Klik op de knop Media toevoegen in de linkerbovenhoek en dan Video toevoegen. Kies een of meer MKV-bestanden die u wilt converteren naar MP3.

Stap 3. Selecteer MP3 als uitvoerformaat

Open het tabblad Audio en kies de groep MP3. Kies de voorinstelling met de juiste bitrate-waarde voor uw behoeften.

Stap 4. Stel een doelmap in en converteer MKV naar MP3

Klik op de knop Opslaan naar om de doelmap te specificeren waarin u uw bestanden wilt opslaan; als u dit niet doet, worden ze opgeslagen in de standaardmap "Movavi Library". Klik op Converteren om de conversie te starten. Wanneer de conversie is voltooid, wordt de map met uw bestanden automatisch geopend.

Nu weet u hoe u onze MKV-naar-audio-converter kunt gebruiken, maar u kunt veel meer doen dan alleen audio extraheren. Bijvoorbeeld, comprimeer MKV-bestanden om opslagruimte vrij te maken, zoek en voeg ondertitels toe aan video, en meer. U kunt zelfs .mkv naar .mp3 converteren – Movavi Video Converter staat klaar om uw wildste ideeën waar te maken!

Veelgestelde vragen

Kan ik audio uit een MKV-bestand halen?

Ja, u kunt een van de vele apps gebruiken die vandaag beschikbaar zijn om uw video's naar audio te converteren en de geluidsgegevens op deze manier te extraheren.

Hier is hoe je MKV naar MP3 converteert met onze app:

1. Download en installeer de app.
    Krijg Movavi Video Converter voor Windows
    Verkrijg Movavi Video Converter voor Mac

2. Klik op Media toevoegen en kies Video toevoegen in het keuzemenu.

3. Upload de bestanden waar u de audio uit wilt halen.

4. Selecteer MP3 of een ander audioformaat als uitvoerformaat.

5. Klik op de knop Opslaan naar om de doelmap op te geven.

6. Klik op Converteren.

Kan ik een MP3 naar MKV converteren?

Ja, u kunt onze MKV-to-MP3 converter gratis downloaden en gebruiken voor een achterwaartse conversie. Hier zijn de stappen:

1. Download en installeer de app.
    Krijg Movavi Video Converter voor Windows
    Verkrijg Movavi Video Converter voor Mac

2. Kies de bestanden die u wilt converteren.

3. Selecteer MKV als uitvoerformaat.

4. Klik op de knop Opslaan naar om de doelmap op te geven.

5. Klik op Converteren.

Kan ik MKV-bestanden converteren zonder kwaliteitsverlies?

Movavi Video Converter heeft een optie om de inhoud van een videobestand van de ene naar de andere container over te brengen zonder gegevens opnieuw te comprimeren (de zogenaamde SuperSpeed-modus). Als u deze modus gebruikt, is er geen kwaliteitsverlies. In andere gevallen is kwaliteitsverlies waarschijnlijk, maar het kan verwaarloosbaar zijn als de videobitrate dicht bij het origineel blijft.

Wat zijn de beste MKV-naarMP3-converters?

Hier zijn de top 3 MKV-naarMP3-converters, online en desktop, die we kunnen aanbevelen:

• Movavi Video Converter

• VLC

• Video Converter Online

Hoe kan ik een MKV naar MP3 converteren in de VLC-speler?

De VLC-speler kan worden gebruikt als een gratis MKV-naarMP3-converter:

1. Start het programma.

2. Klik op Media > Converteren / Opslaan.

3. Klik op de knop Toevoegen en zoek het bestand dat u nodig hebt.

4. Klik op de knop Converteren / Opslaan.

5. Klik op de knop Bladeren en kies een doelmap.

6. Kies een profiel.

7. Klik op de knop Starten.

Kan OBS MKV naar MP3 converteren?

Voorlopig is het omzetten van MKV naar MP3 niet beschikbaar in OBS. U kunt alleen een output video formaat kiezen.