Wilt u PNG omzetten naar JPG en omgekeerd?

Gebruik de Movavi converter!

• Razendsnelle conversie
  • Batchverwerking van bestanden – elk aantal, elke grootte
  • Geen kwaliteitsverlies, zelfs voor 4K-video's
  • Eenvoudig bewerken en comprimeren

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe een PNG bestand omzetten naar JPG en vice versa

9 728

Zowel PNG als JPG (JPEG) zijn erg populaire indelingen voor afbeeldingen. Welke het meest geschikt is hangt van uw doel af. PNG maakt gebruik van lossless compressie waardoor deze het beste de kwaliteit van de afbeelding bewaart. JPG gebruikt lossy compressie en hoge compressieverhoudingen die de bestandsgrootte van de foto enorm verkleinen en toch goede kwaliteit behouden. Deze compressie is de reden waarom u PNG misschien naar JPG wilt converteren, aangezien u hiermee ruimte vrijmaakt op uw harde schijf.

U hoeft geen complexe grafische software te gebruiken als u Movavi Converter heeft! Deze veelzijdige media converter ondersteunt de meest gangbare afbeeldingsindelingen, waaronder JPG, PNG, TIFF, BMP en GIF als ook een breed gamma aan video- en audio-indelingen. De indeling van uw bestanden wijzigen is kinderspel – download simpelweg de Windows of Mac versie van het programma en volg de onderstaande stappen.

1. Installeer de software op uw PC of Mac

Download het installatiebestand, start dit op en volg de aanwijzingen op het scherm. De installatie duurt doorgaans een halve minuut.

2. Voeg PNG of JPG bestanden toe aan het programma

Klik op de knop Media toevoegen en daarna op Afbeeldingen toevoegen en open de bestanden die u wilt converteren. De batchconversiefunctie zorgt ervoor dat u verschillende bestanden tegelijk kan converteren zodat u ze niet één voor één hoeft toe te voegen en te converteren.

3. Selecteer de uitvoerindeling

Ga naar de afdeling Afbeeldingen en kies de gepaste indeling voor uw doel. Als u PNG wil converteren naar JPG, selecteer JPG. Als u net het omgekeerde wilt doen – converteren van JPG naar PNG – kies dan PNG.

4. Kies de uitvoermap en begin het conversieproces

In het veld Opslaan naar kiest u de map waarin u de geconverteerde bestanden wilt opslaan of blijf bij de standaard Movavi Library map. Klik vervolgens op de knop Start. De map met daarin de geconverteerde bestanden zal automatisch geopend worden wanneer de conversie voltooid is.

Nu weet u hoe u in slechts enkele minuten de indeling van een afbeelding kan wijzigen met onze handige media converter. Het maakt niet uit of u een ervaren gebruiker bent of een nieuwkomer in grafische bewerkingen – u installeert de software en begint meteen afbeeldingen te converteren, zonder problemen.