WebP naar JPG converteren?

• Razendsnelle conversie

• Batchverwerking van bestanden – elk aantal, elke grootte

• Geen kwaliteitsverlies, zelfs voor 4K-video's

• Eenvoudig bewerken en comprimeren

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe WebP naar JPG converteren

6 263

WebP is een relatief nieuw afbeeldingsformaat, ontwikkeld door Google. Zoals de naam al aangeeft, werd het oorspronkelijk gemaakt voor gebruik op het internet. Vergeleken met JPEG (JPG) belooft WebP 30% kleinere bestanden op te leveren, maar met bijna dezelfde kwaliteit. Het kan ook animaties afspelen en levert tot 60% kleinere GIF-bestanden. Maar hoe revolutionair dit nieuwe formaat ook lijkt, het kent nog steeds uitdagingen. Nog niet alle webbrowsers ondersteunen WebP volledig, wat tot onverwachte resultaten kan leiden als u deze bestanden op uw website publiceert. WebP wordt uiteraard ondersteund door Google Chrome (inclusief de Android-versie), maar wordt nog niet ondersteund door Safari (inclusief de iOS-versie). Een ander probleem met dit formaat is dat, wanneer het verliesgevend is opgeslagen, de foto waziger kan lijken dan JPG, vooral als u inzoomt.

Dus, als je WebP-foto's hebt die je wilt gebruiken op je website of wilt overzetten naar je telefoon of ander apparaat, is het een goed idee om ze te converteren naar een meer universeel ondersteund afbeeldingsformaat, zoals JPG. Om dit eenvoudig te doen, gebruikt u Movavi Video Converter.

Hoe de WebP naar JPG-omzetter van Movavi gebruiken

Ondanks dat het voornamelijk een video-converter is, ondersteunt deze krachtige software ook alle populaire beeld- en audioformaten, en met behulp van batch-conversie kunnen uw meerdere afbeeldingen in een mum van tijd worden geconverteerd. Om te leren hoe u gemakkelijk WebP naar JPG kunt converteren, downloadt u gewoon de Windows of Mac-versie van het programma en volgt u onze instructies hieronder.

Stap 1. Download en installeer Movavi Video Converter

Download de WebP converter van onze website. Open het gedownloade bestand en volg de instructies om het programma te installeren.

Stap 2. Voeg uw bestanden toe

Klik op de knop Media toevoegen, dan Afbeeldingen toevoegen en kies de WebP-afbeelding(en) die u wilt converteren.

How to add WebP files to the program to convert WebP to JPG

Stap 3. Stel het beeldformaat in

Kies in de sectie Afbeeldingen het juiste formaat voor uw doeleinden - in dit geval JPG.

How to set an output format for the WebP-to-JPG conversion

Stap 4. Start de WebP-naar-JPG-conversie

Klik op de knop Map om de map te kiezen waarin de geconverteerde bestanden worden opgeslagen. Klik op Converteren om het proces te starten. Nadat de conversie is voltooid, wordt de uitvoermap automatisch geopend. Nu weet u hoe u de WebP-naar-JPG-omzetter van Movavi kunt gebruiken.

How to switch format from WebP to JPEG with Movavi's WebP converter

WebP vs. JPEG vergelijking

JPG is een universeel afbeeldingsformaat dat tegenwoordig door bijna alle apparaten wordt ondersteund en wordt gebruikt om grafische gegevens op te slaan voor elk mogelijk gebruik, van hoge resolutie foto's tot kleine website elementen. JPG wordt veel gebruikt op het internet vanwege de relatief kleine bestandsgrootte en fatsoenlijke kwaliteit. WebP heeft echter nog meer te bieden op het gebied van grootte en compressie. Laten we eens kijken naar de onderstaande vergelijkingstabel om de voor- en nadelen van elk formaat te zien.

Vergelijkingsparameter

WebP

JPG

Bestandsextensie

.webp

.jpg

Compressie zonder verlies

Ja

Geen

Compressie met verlies

Ja

Ja

Animatie ondersteuning

Ja

Geen

Transparantie-ondersteuning (alfakanaal)

Ja

Geen

Browserondersteuning

Chrome, Opera, Edge, UC, Samsung Internet, QQ, Baidu

Bijna elke