Wilt u WMV converteren naar MP4?

Converteer WMV naar MP4 gratis met deze online tool.

Om WMV naar MP4 online te converteren, voegt u gewoon uw bestand toe aan het serviceformulier. U kunt ook een desktop mediaconverter van Movavi gebruiken.

Coverteer naar

Hoe een WMV-naar-MP4-conversie uit te voeren

Bewerkt door het Robert Berkelder
10 675

Als u een PC-gebruiker bent, bent u waarschijnlijk bekend met WMV, wat staat voor "Windows Media Video". Oorspronkelijk ontwikkeld door Microsoft, werkt dit formaat goed op Windows en zelfs Mac met behulp van Windows Media Player, maar het is niet erg vriendelijk voor andere besturingssystemen. Dus als u een video in WMV wilt bekijken op uw mobiele apparaat, kunt u deze het beste overzetten naar een meer compatibel videoformaat, zoals MP4. U kunt WMV naar MP4 online converteren met de tool bovenaan deze pagina. U kunt ook desktopconversiesoftware proberen.

In dit artikel leert u hoe u WMV naar MP4 kunt converteren met Movavi Video Converter. U vindt ook een vergelijkingstabel die de twee formaten beschrijft en antwoorden op veelgestelde vragen.

Hoe WMV te converteren naar MP4 op Windows en Mac met Movavi Video Converter

U kunt eenvoudig .wmv naar .mp4 converteren met Movavi Video Converter - een gratis te downloaden WMV-to-MP4 converter. Deze snelle applicatie is ontworpen voor het converteren van WMV-bestanden naar MP4 en andere populaire formaten, zoals MPEG, AVI en MKV. Zodra u uw bestanden hebt geconverteerd, kunt u uw films bekijken op het apparaat van uw voorkeur. Movavi Video Converter biedt ook batchverwerking en conversie zonder verlies, voor de beste gebruikerservaring. Download de Windows- of Mac-versie van het programma en begin meteen!

Volg de onderstaande stappen om te leren hoe je WMV naar MP4 converteert.

Stap 1. Download de WMV-naarMP4 converter

Download eerst het installatiebestand en voer het uit. Volg de eenvoudige aanwijzingen voor de installatie van Movavi Video Converter.

Stap 2. WMV-bestanden toevoegen aan het programma

Druk op de knop Media toevoegen, kies Video toevoegen en voeg de bestanden toe waarvan u het formaat wilt wijzigen. Movavi Video Converter ondersteunt batch-bestandsconversie, dus u kunt zoveel bestanden selecteren als u wilt.

Stap 3. Bewerk de toegevoegde bestanden (optioneel)

U kunt de bestanden die u naar het programma hebt geüpload bewerken door de ingebouwde editor te openen via de knop Bewerken aan de rechterkant.

In het tabblad Audio kunt u het geluidsniveau wijzigen of achtergrondruis verwijderen. Op het tabblad Aanpassingen kunt u de verzadiging, het contrast, de helderheid en andere instellingen wijzigen. Pas stijlvolle filters toe uit de ingebouwde bibliotheek op het tabblad Effecten. Een watermerk toevoegen of ondertitels invoegen op de tabbladen Watermerk en Ondertitels. Op de tabbladen Bijsnijden en Bijsnijden kunt u zwarte randen wegwerken, ongewenst beeldmateriaal wegsnijden en uw clips draaien.

Stap 4. Comprimeer de WMV-bestanden (optioneel)

Gebruik de software om te grote bestanden te verkleinen. U vindt de grootte van uw bestand in de beschrijving en klikt erop. Specificeer de grootte, bitrate en kwaliteit in het geopende vak. Druk op Convert sample als u de kwaliteit van een klein deel van het bestand wilt controleren voordat u het converteert.

Stap 5. Selecteer een uitvoerformaat

Nadat u uw videobestanden hebt toegevoegd, opent u het tabblad Video, vouwt u de categorie MP4 uit, en selecteert u uw voorinstelling: u kunt kiezen tussen Origineel formaat zodat de resolutie hetzelfde blijft, of de specifieke resolutie die u verkiest.

Stap 6. Start de conversie van WMV naar MP4

Controleer waar uw geconverteerde bestanden worden opgeslagen. Als u de doelmap moet specificeren of wijzigen, kies dan een ander pad door op de knop Opslaan naar te klikken.

Klik op de knop Converteren om de conversie te starten. De map met uw nieuwe bestanden wordt automatisch geopend zodra het conversieproces is voltooid.

Zo verander je WMV in MP4! Zoals je ziet, is dit een vrij eenvoudig en ongecompliceerd programma. Movavi Video Converter heeft ook een ander groot voordeel - flexibiliteit. Naast het omzetten van WMV naar MP4, kan de software u helpen uw video's te converteren naar een van de 180+ ondersteunde formaten, en u kunt het gebruiken voor bijna al uw opmaakbehoeften. Welke multimediabestanden u ook wilt converteren, u krijgt altijd de beste uitvoerkwaliteit.

WMV vs. MP4 vergelijking

WMV en MP4 zijn beide populaire videoformaten, maar laten we eens kijken waarin ze van elkaar verschillen.

WMV (Windows Media Video) is een door Microsoft ontwikkeld video-containerformaat. Tegenwoordig wordt het gezien als een nogal ouderwets formaat dat het best geschikt is voor gebruik op Windows; andere besturingssystemen kunnen problemen ondervinden bij het afspelen van dit videoformaat. De codecs en compressiealgoritmen ervan zijn technologisch minder geavanceerd dan die van MP4, dat hoofdzakelijk gebruik maakt van H.264- en H.265-codecs.

MP4 (MPEG-4 Part 14) is een containerformaat dat wordt gebruikt voor het opslaan van video- en audiostreams. Dit formaat biedt hoge compressieniveaus en relatief weinig kwaliteitsverlies, waardoor het een van de meest gebruikte formaten op het internet is. In de loop der tijd is MP4 een echt universeel formaat geworden en kan het op bijna elk desktop- of draagbaar apparaat worden afgespeeld.

Vergelijkingsparameter

WMV

MP4

Bestandsextensie

.wmv

.mp4

Video-encoderingsformaten

WMV V7, WMV V8, WMV 9, WMV 9 Screen, WMV 9 Advanced profile, MPEG-4, WMV 9.1 Image V2

H.264, H.265, MPEG-2, MPEG-4, H.263, VC-1, Dirac en andere.

Formaten voor audio-encodering

WMA 9, WMA Pro, WMA Voice

AAC, MP3, AC-3, Apple Lossless, ALS, SLS, andere

Meer weergeven

Uiteindelijk is er dus één belangrijk punt waarop u zich moet concentreren bij de beslissing welk van de twee formaten u wilt gebruiken - het besturingssysteem. Als u uw WMV-video's alleen op een Windows-systeem wilt afspelen, is het prima om uw bestanden te houden zoals ze zijn, zonder conversie. Maar als u ze wilt afspelen op andere platforms of mobiele apparaten, dan is het converteren van WMV naar het meer geavanceerde MP4-formaat de betere oplossing.

Veelgestelde vragen

Wat is WMV?

WMV (Windows Media Video) is een videocompressieformaat dat oorspronkelijk werd ontworpen voor de opslag van video's in Windows. WMV wordt niet ondersteund door veel andere besturingssystemen of draagbare apparaten.

Hoe WMV naar MP4 converteren op een Mac?

Om uw WMV-video op een Mac te converteren, probeert u Movavi Video Converterr. Hier is een korte handleiding voor het converteren van WMV naar MP4:

1. Download en installeer de converter.
    Krijg Movavi Video Converter

2. Start de app en klik op Media toevoegen > Video toevoegen. Selecteer de bestanden voor conversie.

3. Open het tabblad Video en klik op MP4. Kies de preset die je nodig hebt.

4. Klik op Converteren.

Hoe WMV converteren naar MP4 in Windows Media Player?

Windows Media Player kan geen bestanden converteren. Om WMV in MP4 te veranderen, gebruikt u conversiesoftware, zoals Movavi Video Converter.

Hoe WMV naar MP4 converteren op Windows 10?

U kunt WMV naar MP4 converteren met Movavi Video Converter.

1. Download, installeer en start de WMV-to-MP4 converter.
    Krijg Movavi Video Converter

2. Ga naar Media toevoegen en kies Video toevoegen. Selecteer het bestand dat u wilt converteren.

3. Open het tabblad Video, klik op MP4 en kies een voorinstelling.

4. Druk op Converteren.

Kan ik online gratis WMV naar MP4 converteren boven 100 MB?

U kunt WMV gratis naar MP4 converteren met Freeconvert.com - met deze online tool kunt u gratis bestanden tot 1 GB converteren.

Hoe WMV naar MP4 converteren met VLC?

Dit is hoe je WMV naar MP4 converteert met VLC freeware:

1. Download, installeer en start de gratis WMV-to-MP4 converter.

2. Ga naar Media en selecteer Converteren / Opslaan.

3. Druk op de knop Toevoegen en kies de bestanden voor conversie. Klik op Converteren / Opslaan.

4. In de keuzelijst Profiel selecteert u Video - H.264 + MP3 (MP4).

5. Klik op Bladeren en selecteer de uitvoermap.

6. Klik op Start.

Kan ik een WMV-bestand afspelen op een Mac?

WMV wordt niet standaard ondersteund op Macs. Om WMV-bestanden op uw Mac af te spelen, installeert u Switch - een multiformaatspeler en encoder ontwikkeld door Telestream. Met deze software kan WMV worden afgespeeld op Mac-computers. U kunt WMV ook converteren naar een compatibel formaat, zoals MP4 of MOV.

Is WMV beter dan MP4?

Beide formaten hebben hun eigen voor- en nadelen. MP4 wordt door bijna elk apparaat en elke mediaspeler ondersteund. Bovendien zijn MP4-bestanden kleiner dan WMV, zodat u ze gemakkelijk online kunt delen. Bent u van plan uw video's op een pc af te spelen, kies dan voor WMV.