Hoe maak je een quiz?

1. Download het programma.

2. Voeg uw video toe.

3. Maak een quiz.

4. Sla de video op.

Maak een quiz met Movavi Academic

19 038

Een interactieve quiz is een onderhoudende manier om te leren. Leraren kunnen een quiz maken als onderdeel van de beoordeling van leerlingen. Het is gemakkelijk om de leervorderingen van leerlingen bij te houden door een quiz te maken en naar hen te sturen. Leerlingen kunnen ook een quiz maken als een leuk spel voor de hele klas.

In dit artikel leggen we uit hoe je in een paar minuten een quiz maakt met de Movavi Academic app. Je kunt gemakkelijk quizzen integreren in educatieve video's. De vragen verschijnen terwijl de kijkers een video bekijken. Met de app kun je tot 30 vragen in een quiz stoppen. Je kunt kiezen uit vier soorten vragen: enkelvoudige keuze, meerkeuze, open vragen en waar of onwaar. Maak je eigen quiz, sla hem op en deel hem online. De maker van de quiz kan ervoor kiezen een e-mail te ontvangen met de resultaten.

Volg de onderstaande stappen om een interactieve quiz te maken.

Stap 1. Download het programma

Download Movavi Academic naar uw computer. Open het gedownloade bestand en volg de instructies om het programma te installeren.

Stap 2. Voeg uw video toe

Selecteer Video bewerken in het welkomstvenster. Klik op Bestanden toevoegen en kies de video waaraan u een quiz wilt toevoegen. Je kunt de bestanden ook naar de tijdlijn slepen vanuit een map op je computer.

Stap 3. Maak een quiz

Open het tabblad Titels en kies Quiz. Sleep het venster Quiz maken naar de tijdlijn om te beginnen met het maken van vragen.

Om de naam van je test te veranderen, klik je op de knop Naam bewerken en voer je de gewenste naam in. Kies dan het vraagtype en voer een vraag en de mogelijke antwoorden in. Om meer antwoorden toe te voegen, voer je ze in in het veld Antwoord toevoegen. Vergeet niet het juiste antwoord links van de mogelijke antwoorden te markeren. Klik op Vraag toevoegen om extra vragen te schrijven.

Klik op de knop Voorbeeld test om te kijken hoe je test eruit ziet. Als je klaar bent met je test, klik je op Toepassen. Je kunt meerdere testen aan je project toevoegen.

Stap 4. De video opslaan

Om uw video met de bijbehorende quiz op te slaan, klikt u op Exporteren. Kies de tab Video met quiz opslaan.

Om de video op je computer op te slaan, kies je het tabblad Computer. Geef je bestand een naam, kies de resolutie en de doelmap voor de video. Als je de testresultaten per e-mail wilt ontvangen, vul dan je e-mailadres in. Klik op Start.

Om uw video te uploaden naar Movavi Cloud, selecteert u de subtab Cloud. Kies de titel, resolutie en de map waarin u uw video wilt opslaan. Klik op Start om de video te uploaden naar de cloud. Wacht enkele minuten. Wanneer het uploaden is voltooid, klikt u op de knop Kopiëren rechts van de link. Klik op OK. Om eerder geüploade video's te bekijken, klikt u op de knop Recente koppelingen.

Hoe maak je een quiz online

Een andere manier om een quiz te maken is het gebruik van een gratis online tool - Google Forms. Je kunt bijvoorbeeld een quiz over jezelf maken en die delen.

Ga naar Google Formulieren.

Klik linksboven op Plus om een nieuw formulier te starten. Open vervolgens rechtsboven de Instellingen. Klik op het tabblad Quizzen en kies Maak hier een quiz van. Pas andere quizinstellingen aan en klik op Opslaan. Schrijf de titel voor je quiz. Typ de vraag en de antwoorden. Kies het type antwoorden. Klik op de antwoordtoets om de juiste antwoorden te markeren. Om meer vragen toe te voegen, klik je op Vraag toevoegen. Als je klaar bent, klik je op Verzenden. Kies of je het formulier via e-mail of sociale media wilt versturen. Je kunt ook een link naar de quiz sturen. U kunt de samenvattingen van alle antwoorden op de quiz ontvangen.