Hoe WhatsApp-videogesprekken opnemen op PC/Mobiel

15 233

1. Download de WhatsApp recorder.

2. Pas de opnameparameters aan.
  3. Neem je gesprek op.
  4. Bewerk het gesprek en sla het bestand op.

Vraag je je af: "kunnen WhatsApp-videogesprekken worden opgenomen?" Natuurlijk! In dit artikel wordt onderzocht hoe je WhatsApp-videogesprekken met audio kunt opnemen met een schermrecorder, online en op mobiele apparaten.

Programma

Het beste voor

Download

Plannen, bewerken, opnemen van meerdere streams op Windows en Mac

Snel te gebruiken zonder download

Opnemen op Android-toestellen

Speciale keuze: Movavi Screen Recorder

Onze speciale keuze is Movavi Screen Recorder. Met deze app kunt u uw computerscherm opnemen, een webcam vastleggen en geluid opnemen van een microfoon of luidsprekers. U kunt ook de planningsfunctie gebruiken om de opname op een bepaald tijdstip te starten en te beëindigen. Movavi Screen Recorder biedt andere handige functies zoals tekenen op een video, een muiscursor markeren en toetsaanslagen tonen.

Hoe neem je WhatsApp-videogesprekken met geluid op een pc op?

Het beste voor: plannen, bewerken, opnemen van meerdere streams op Windows en Mac

OS: Windows, Mac

Prijs: 7 dagen proberen, $59.95 voor de volledige versie

Beoordeling van Windows Rapport

Gebruikt u WhatsApp op uw desktop- of laptop-pc? Movavi is een handige oplossing voor het opnemen van verschillende WhatsApp-communicaties op uw pc, inclusief audio- en videogesprekken.

Movavi biedt intuïtieve hulpmiddelen die het opnemen van uw videogesprekken op WhatsApp gemakkelijk maken. U kunt gesprekken van tevoren plannen, een tijdslimiet instellen en het opnamegebied aanpassen om ervoor te zorgen dat alleen de deelnemers aan het gesprek kunnen worden gezien. Die laatste functie is handig als u andere vensters open hebt naast uw videogesprek.

Bovendien kunt u met Movavi op video's tekenen als u tutorials of soortgelijke inhoud moet toevoegen. U kunt ook bepalen of u audio afzonderlijk of gelijktijdig wilt opnemen, en u kunt zelfs twee streams tegelijk opnemen.

Voordelen:

• Aanpasbaar opnamegebied en opname-instellingen

• Eenvoudige videobewerkingstools

• Gratis versie beschikbaar

• Planning van de opname

• Audio en video gelijktijdig of afzonderlijk opnemen

• Kan twee streams tegelijk opnemen

Nadelen:

• De betaalde versie heeft volledige functies

Stap 1. Installeer de WhatsApp gespreksrecorder

Download het Movavi Screen Recorder installatiebestand om toegang te krijgen tot de WhatsApp Call recorder. Volg de instructies op het scherm om het programma op je pc te installeren.

Stap 2. Pas de opnameparameters aan

Open WhatsApp op je computer en start de Screen Recorder. Kies de opnametool en bepaal de grootte van het gebied dat je wilt opnemen.

Controleer de pictogrammen Systeemgeluid en Microfoon – ze moeten groen gemarkeerd zijn om ervoor te zorgen dat de stemmen van de deelnemers worden opgenomen. Als u meer dan één invoerapparaat hebt, open dan het menu boven het microfoonpictogram en kies het juiste apparaat.

Stap 3. Een WhatsApp-videogesprek opnemen

Als u op de knop REC drukt, wordt het opnameproces na drie seconden gestart. Als u het begin van het gesprek niet wilt missen, moet u dit selecteren voordat u het videogesprek begint. Met de knoppen Pauze, Voltooien en Annuleren kunt u de opname regelen. Maar let op: als u op Annuleren drukt, wordt uw gesprek niet opgeslagen.

De sneltoetsen zijn verschillend voor Windows en Mac. Voor Windows is F9 Pauze en F10 Voltooien. Voor de Mac zijn de sneltoetsen respectievelijk 1 en 2. Nadat u klaar bent met opnemen, wordt uw video automatisch opgeslagen in MKV formaat. Voordat u opslaat, zal de Screen Recorder u een voorbeeldversie tonen, zodat u deze kunt controleren.

Stap 4. Het record bewerken en opslaan

In het voorbeeldvenster kunt u ongewenste delen van het gesprek wegknippen of inkorten. Gebruik het schaarpictogram om het ongewenste segment te selecteren en verwijder het vervolgens door op de knop Prullenbak te klikken.

Als u klaar bent met bewerken, drukt u op Exporteren en wijzigt u zo nodig het formaat. Voer de naam van de video in het veld Bestandsnaam in en kies een map in het veld Opslaan naar. Klik tenslotte op Opslaan.

Gefeliciteerd, je WhatsApp-gesprek is opgenomen en opgeslagen op je harde schijf! U kunt later desgewenst meer bewerken, de opname een onderdeel maken van een film of presentatie, of delen met vrienden.

Movavi biedt een handige oplossing voor het opnemen van uw WhatsApp-videogesprekken. U kunt Movavi gratis downloaden en proberen, zodat u kunt beslissen of het geschikt is voor u voordat u betaalt en toegang krijgt tot het volledige pakket functies.

U kunt ook OBS, GameBar en QuickTime proberen voor een vergelijkbare ervaring als u niet tevreden bent met Movavi. Elk van deze toepassingen wordt hoog beoordeeld.

Hoe gebruik je een online WhatsApp video-opname-app?

Het beste voor: geen download, snel gebruik

OS: elk (web-gebaseerd)

Prijs: gratis met een watermerk, $9.95/maand

Trustpilot beoordeling: 4.6, 238 beoordelingen

Kun je een WhatsApp-videogesprek opnemen zonder software te installeren? Ja! Als je liever een schermopnamesoftware gebruikt die je niet hoeft te downloaden, kun je Screencapture.com bekijken. Het is een gratis WhatsApp Video Recorder en je kunt de opname starten door op de knop Opname starten op de site te klikken.

Je kunt ook een desktopversie downloaden als je dat liever doet.

Met Screencapture.com kun je je webcam, microfoon en scherm afzonderlijk, twee tegelijk of allemaal tegelijk opnemen. Bovendien kun je later alleen geluid opnemen als je verhalen of audio-opmerkingen wilt toevoegen aan een opname van een WhatsApp-gesprek.

Als je het watermerk van de opgenomen video wilt verwijderen, kun je $9.95/maand betalen voor het premiumplan van Screencapture.com.

Voordelen:

• Geen download vereist

• Kan binnen enkele seconden aan de slag

• Eenvoudig te begrijpen

• Maakt verhaal mogelijk door stemopname

Nadelen:

• De gratis versie heeft een watermerk dat je niet kunt verwijderen

Stap 1. Ga naar Screencapture.com

Ga naar de website van Screencapture.

Screencapture.com

Stap 2. Selecteer wat u wilt opnemen

Selecteer of deselecteer uw microfoon, webcam, geluid en watermerk.

Stap 3. Schakel de juiste machtigingen in

Klik op Start Recording. Er kan een venster in uw browser verschijnen waarin u om toestemming wordt gevraagd voor toegang tot uw scherm of een bepaald venster. Mogelijk moet u de software ook toestemming geven voor toegang tot uw microfoon.

Stap 4. Uw gesprek opnemen

Nadat je de juiste toestemmingen hebt gegeven, kun je nu de elementen opnemen die je eerder hebt gekozen. Open WhatsApp op je apparaat en begin je gesprek.

Stap 5. De opname stoppen

Beëindig je gesprek en stop de opname wanneer je klaar bent. Nu weet je hoe je een videogesprek in WhatsApp kunt opnemen met een online tool!

In het algemeen kan Screencapture.com goed werken voor mensen die onderweg dingen moeten opnemen en geen tijd hebben om producten te downloaden of te kopen. Enkele alternatieven zijn Apowersoft Free Online Screen Recorder en Acethinker Free Online Screen Recorder.

Hoe gebruik je een app voor het opnemen van WhatsApp-videogesprekken voor Android?

Het beste voor: Android-gebruikers

OS: Android

Prijs: gratis, met in-app aankopen

Google Play-beoordeling: 4,3, 3 mln beoordelingen

Mobizen is een app in de Google Play Store Android waarmee Android-gebruikers WhatsApp-videogesprekken kunnen opnemen.

Deze app voor het opnemen van WhatsApp-videogesprekken is eenvoudig in te stellen en functioneert vrij eenvoudig. Je hoeft de app alleen maar te downloaden en de juiste machtigingen te geven voor toegang tot bepaalde functies van je Android-toestel.

Van daaruit kun je meteen beginnen met het opnemen van je gesprek. U kunt ook uw gezicht opnemen via de camera van de telefoon. Nadat u uw gesprek hebt opgenomen, kunt u bewerkingen uitvoeren en eventueel intro's en uitro's toevoegen.

U kunt ook bestanden verplaatsen naar uw bureaublad met een eenvoudige drag-and-drop ingebouwd in Mobizen.

Voordelen:

• Volledig gratis, zelfs om het watermerk te verwijderen

• Eenvoudige installatie

• Helpcentrum en gemeenschap beschikbaar

• Je kunt ook je gezicht opnemen

• Biedt een desktop versie

Nadelen:

• Alleen beschikbaar op Android

• Moet app verschillende toestemmingen geven

Stap 1. Mobizen downloaden en installeren

Ga naar de Google Play Store, zoek naar Mobizen en klik erop om te beginnen met downloaden en installeren.

Stap 2. Stel uw Google-account in bij Mobizen

Ga akkoord met de voorwaarden van Mobizen, geef vervolgens uw e-mailadres op en maak een sterk wachtwoord aan. Je moet ook root-toegang verlenen aan Mobizen als je de app voor het eerst opent.

Stap 3. Selecteer opnamescherm

Klik op Record Screen om een Mobizen-widget te maken aan de rand van je scherm.

Stap 4. Begin met opnemen

Begin met opnemen door op het camcorderpictogram te klikken en voer vervolgens een WhatsApp-gesprek.

Stap 5. Stop de opname

Klik nogmaals op het Mobizen-pictogram en je ziet een rood vierkant pictogram dat aangeeft dat je de opname moet stoppen. Tik erop om je opname te beëindigen. Opnames worden opgeslagen in de Opnamemap van je Galerij.

In het algemeen maakt Mobizen het opnemen van WhatsApp-gesprekken op Android-toestellen vrij eenvoudig – maar het is niet je enige optie. AZ Screen Recorder en XRecorder zijn beide hoog gewaardeerde apps voor het opnemen van WhatsApp-videogesprekken in de Google Play Store.

Hoe een videogesprek opnemen op WhatsApp met schermspiegelsoftware voor Android

Het beste voor: Android-gebruikers met computers

OS: Android

Prijs: hangt af van de app die u kiest

Schermspiegeling is een technologie waarmee uw telefoon, tablet of een ander apparaat zijn scherm draadloos kan weergeven op het scherm van een ander apparaat. U kunt bijvoorbeeld het scherm van uw Android-telefoon "projecteren" op uw desktopcomputer.

Van daaruit kun je dan je mobiele scherm opnemen op je computer terwijl je een WhatsApp-gesprek voert. Je kunt desgewenst ook alleen audio opnemen.

Het exacte proces verschilt afhankelijk van de spiegelsoftware die je gebruikt. Toch zijn de algemene stappen hetzelfde, zoals hieronder beschreven.

Voordelen:

• Gemakkelijk bestanden delen tussen telefoon en computer/ander apparaat.

• De computer geeft u een breder scherm om mee te werken

Nadelen:

• Vereist computer of ander apparaat om te werken

• Geluidsfeedback door te dicht bij het spiegelende apparaat te staan mogelijk

Stap 1. Download en installeer de apps van uw keuze

Download de schermspiegelingsapp die u wilt gebruiken op uw Android uit de Google Play store, download en installeer vervolgens de door u gekozen desktopopnamesoftware als u nog geen manier hebt om uw computerscherm op te nemen.

Stap 2. Schakel de spaarstand uit

De Power Save-modus kan de verwerkingskracht van uw telefoon beperken, dus schakel deze uit voor de beste kwaliteit en prestaties.

Stap 3. Cast uw scherm

Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat en computer zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden, open vervolgens de Google Home-app en selecteer het apparaat waarnaar u uw scherm wilt casten. Zorg ervoor dat je dit via wifi doet.

Stap 4. Zet de luidspreker aan

Activeer de speakerphone op je mobiele apparaat, en zet de microfoon van je computer uit.

Stap 5. Begin met opnemen

Begin met opnemen op de schermopnamesoftware van je computer. Ga vervolgens ver genoeg weg staan om feedback te voorkomen en voer je WhatsApp-gesprek.

Stap 6. Stop de opname

Beëindig je gesprek en stop de opname. Je kunt je gesprek nu naar eigen inzicht bewerken als je software dat toestaat.

Hoe je WhatsApp opneemt met een in iOS ingebouwd hulpmiddel

Het beste voor: iPhone, iPad en iPod Touch gebruikers

OS: iOS

Prijs: gratis

iPhone- en iPad-gebruikers kunnen WhatsApp-videogesprekken opnemen op hun apparaten zonder externe apps te downloaden of online tools te gebruiken omdat deze apparaten een ingebouwde schermrecorder hebben. Lees verder om te leren hoe je WhatsApp-videogesprekken met audio opneemt op je iPhone.

Voordelen:

• Maakt het gemakkelijk voor iPhone-, iPad- en iPod Touch-gebruikers om het scherm op te nemen.

• Gratis

• Geen externe apps nodig

Nadelen:

• Vereist enige navigatie door de instellingen om in te stellen

• Kan een beetje onhandig zijn bij het activeren van de opname tijdens een gesprek

Stap 1. Ga naar uw controlecentrum om de opname in te schakelen

Ga naar het instellingenmenu en zoek naar het Controlecentrum. Scroll naar beneden naar de regel Schermopname en klik op het groene plusteken om de schermopname in te schakelen.

Stap 2. Schakel Niet storen in

Schakel Niet storen in om te voorkomen dat er tijdens de opname meldingen op uw scherm verschijnen.

Stap 3. Stemopname inschakelen

Houd de rode opnameknop eerst ingedrukt voordat je gaat opnemen om stemopname in te schakelen als je dat wilt.

Stap 4. Begin de opname

Klik op de rode opnameknop om te beginnen. Je krijgt drie seconden om je voor te bereiden.

Stap 5. Stop de opname

Klik nogmaals op de knop om de opname te stoppen. De opname wordt opgeslagen in je foto's. Ga naar je foto's om je schermopname te bekijken en te gebruiken.

Het is fijn dat de schermopname in uw toestel is ingebouwd, maar externe apps kunnen meer functies bieden. Bekijk Record It! en Go Record als u extra functionaliteit wilt.

Hoe WhatsApp opnemen met schermspiegelsoftware op een iPhone

Het beste voor: iPhone-gebruikers met computer

OS: iOS

Prijs: hangt af van de app die je kiest

Zoals gezegd kun je met schermspiegelsoftware het scherm van je mobiele apparaat op een ander scherm weergeven.

Android is echter niet het enige type apparaat waarmee je hiervan kunt profiteren: je kunt een WhatsApp-videogesprek opnemen op je iPhone met behulp van schermspiegeltechnologie.

Voordelen:

• Gemakkelijk bestanden delen tussen telefoon en computer/ander apparaat.

• De computer geeft je een breder scherm om mee te werken

Nadelen:

• Vereist computer of ander apparaat om te werken

• Geluidsfeedback door te dicht bij het spiegelende apparaat te staan mogelijk

Stap 1. Download en installeer uw opname-app naar keuze

Download en installeer je gekozen desktopopnamesoftware als je nog geen manier hebt om je computerscherm op te nemen.

Stap 2. Schakel de spaarstand uit

De spaarstand kan de verwerkingskracht van uw telefoon beperken, dus schakel deze uit voor de beste kwaliteit en prestaties.

Stap 3. Spiegel uw scherm

Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat en uw computer zich in hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden. Veeg vervolgens onder in het scherm omhoog, klik op Screen Mirroring en selecteer het apparaat waarnaar u uw scherm wilt spiegelen.

Stap 4. Zet de luidspreker aan

Activeer de luidspreker op uw mobiele apparaat en schakel de microfoon van uw computer uit.

Stap 5. Begin met opnemen

Begin met opnemen op de schermopnamesoftware van je computer. Ga vervolgens ver genoeg weg staan om feedback te voorkomen en voer je WhatsApp-gesprek.

Stap 6. Stop de opname

Beëindig je gesprek en stop de opname. Je kunt je gesprek nu naar eigen inzicht bewerken als je software dat toestaat.

Conclusie: Hoe kies je een WhatsApp gespreksrecorder

Wanneer je een videogespreksrecorder voor WhatsApp kiest, zijn dit enkele van de belangrijkste dingen om in overweging te nemen.

• Platform. De keuze van een opname-app hangt af van de vraag of je het gesprek op je mobiele apparaat of op je computer gaat voeren.

• Functies. Als je niet alleen een gesprek wilt opnemen, maar ook je video later wilt bewerken, let dan op extra tools die een programma biedt. Misschien vindt u het handig om functies als trimmen en tekenen op uw video te hebben.

• Ondersteunde formaten. Misschien wilt u uw opname in een bepaald videoformaat opslaan – zoek uit welke exportformaten worden ondersteund.

• Beoordelingen van gebruikers. Het is een goed idee om de beoordelingen en gebruikersrecensies van software te bekijken voordat je het koopt. Zo kunt u zien of er problemen, bugs of problemen zijn.

Movavi Screen Recorder

De beste manier op uw scherm op te nemen

Disclaimer: Merk op dat u met Movavi Screen Recorder geen video- en audiostreams kunt opnemen die door copyright worden beschermd.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een WhatsApp-videogesprek op te nemen?

Ja. WhatsApp heeft geen opnamefunctie en biedt ook geen speciale opname-app. Er zijn echter verschillende andere oplossingen waarmee je je gesprekken op het scherm kunt opnemen. Dit zijn onder andere de volgende:

• Movavi Screen Recorder

• Screencapture.com

• Mobizen (voor Android-gebruikers)

• Screen-mirroring software (voor Android en iOS gebruikers)

• Ingebouwde video-opname (voor iPhones, iPads en iPod Touches)

Hoe kan ik WhatsApp-gesprekken opnemen zonder app?

De enige manier om WhatsApp-gesprekken op te nemen zonder app is op de iPhone, omdat de iPhone een ingebouwde schermopnametool heeft. Daarbuiten moet je een app downloaden om je WhatsApp-gesprekken op te nemen.

Hoe kan ik WhatsApp audio- en videogesprekken opnemen?

1. Download Movavi Screen Recorder en installeer het door de instructies te volgen.
    Movavi Screen Recorder voor Windows

Movavi Screen Recorder voor Mac

2. Pas je opnameparameters aan om alleen die delen van het scherm op te nemen die je wilt opnemen.

3. Begin met het opnemen van het WhatsApp-gesprek. Je kunt op elk moment op Pauze, Voltooien en Annuleren klikken als dat nodig is.

4. Bewerk en sla je opname op met de ingebouwde bewerkingstool.