Scherm opnemen in Windows 10 (Screen Recorder Windows 10)

25.12.19
David Jansen
3 min
6 576
  1. DownloadDownload Movavi Screen Recorder
  2. Pas de vastleginstellingen aan
  3. Neem het scherm op
  4. Bewerk de video (optioneel)
  5. Sla het resultaat op

Scherm opnemen in Windows 10 (Screen Recorder Windows 10)

Om schermopnames te maken in Windows 10 en om online video, Skype-gesprekken of activiteiten op het bureaublad op te nemen, heb je een goede pc-videorecorder nodig. Scherm opnemen in Windows 10 doe je met Movavi Screen recorder - een praktische en gebruiksvriendelijke screen recorder voor Windows 10 in het Nederlands. Behalve video's opnemen, is deze app ook geschikt voor het opnemen van audio. Daarnaast kun je met het programma de opname inkorten en ongewenste delen verwijderen.

• Stap 1. Installeer de software

Begin met het downloadendownloaden van het installatiebestand en volg de instructies op het scherm. Als de installatie is voltooid, dubbelklikt u op het pictogram om het programma te starten.

• Stap 2. Pas de vastleginstellingen aan

Als je het beeldscherm van de pc wilt opnemen, klik je op Schermopname. Kies het opnamegebied door de linkermuisknop ingedrukt te houden en over het gewenste gebied te slepen.

Vervolgens selecteer je het audiobrontype voor het geluid. Afhankelijk van de geluidsbron die je wilt opnemen, klik je op het pictogram Microfoon of Systeemgeluid, of op beide (het betreffende pictogram wordt groen als het wordt geactiveerd).

• Stap 3. Neem schermactiviteit op

Klik op de REC-knop. De opname start na een korte aftelling.

Als je even wilt stoppen, klik je op Pauze. Klik op Stoppen om de opname te stoppen. Je kunt ook deze sneltoetsen gebruiken: F9 voor pauze/hervatten, F10 om te stoppen en F8 om een stilstaande screenshot te maken. Wanneer je op Stoppen klikt, wordt het voorbeeldvenster geopend. De video wordt automatisch opgeslagen in MKV-formaat op de harde schijf.

• Stap 4. Bewerk de opngenomen video (optioneel)

Als je geen wijzigingen wilt maken, klik je op Weergeven in map om de bestandslocatie te openen. Als de opname ongewenste segmenten bevat, kun je deze verwijderen. Maak eerst een of meer sneden op de tijdlijn: plaats de cursor op de gewenste plek en druk op de knop Knippen. Selecteer vervolgens de sectie die je wilt verwijderen en klik op Fragment verwijderen.

• Stap 5. Sla het resultaat op

Je kunt de opgenomen video rechtstreeks vanuit het voorbeeldvenster opslaan in MP4, AVI, MKV, MOV of GIF. Klik hiervoor op de knop Opslaan als , selecteer het gewenste formaat in de lijst en druk op Opslaan.

• Neem geluid op van meerdere bronnen
  • Gebruik de eenvoudige bewerkingstools