Een screen recorder voor Windows 10 nodig?

Probeer Movavi Screen Capture Studio!
  • Eenvoudige opname
  • Hoogwaardig beeldmateriaal
  • Geavanceerde videobewerking

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe een scherm opnemen in Windows 10

Als u een nieuwe gebruiker bent van Windows 10 en online video's, Skype-gesprekken of acties op uw desktop wil vastleggen, hebt u een goede PC-videorecorder nodig. U kunt bij sommige programma’s jammer genoeg compatibiliteitsproblemen ondervinden met Windows 10. Probeer Movavi Screen Capture: het is volledig compatibel en de functionaliteit en intuïtieve interface zorgen ervoor dat dit programma het meest geschikt is voor schermopnames in Windows 10. En Screen Capture Studio is meer dan alleen een app voor opnemen; het is ook uitgerust met een krachtige videobewerker waarmee u uw opgenomen video op vele manieren kunt verbeteren.

U kunt het programma in het Nederlands downloaden en via onze korte handleiding hieronder alles te weten komen over een schermopname maken in Windows 10.

De software installeren

Start het installatiebestand en volg de instructies op het scherm. Wanneer de installatie is voltooid wordt het programma automatisch geopend. Er verschijnt een startvenster met de verschillende opties. Klik om een schermvideo op te nemen op Scherm opnemen.

De opnameparameters aanpassen

De selectiemodus voor het opnamegebied zal openen. Plaats, om het opnamegebied automatisch te selecteren, de cursor over het toepassingsvenster dat u gaat opnemen en klik er op. Een andere manier is het opnamevenster aangeven door de linker muisknop ingedrukt te houden en de cursor over het deel van het scherm dat u wil opnemen te slepen. Versleep de randen van het opnamevenster als u het opnamevenster handmatig wil aanpassen. Als de opname-interface verschijnt, kunt u ook een vooraf ingestelde grootte kiezen uit de lijst Opnamegebied.

Selecteer vervolgens het type van audiotoestel voor het opnemen van het geluid: microfoon, luidsprekers of beide. Klik op het pictogram voor elke geluidsbron die u wil gebruiken (elk pictogram zal in het groen gemarkeerd worden als het toestel geselecteerd is) en pas het geluidsniveau aan.

Ga naar het menu Effecten om de cursor en de toetsenbordactiviteiten te markeren en selecteer de juiste opties, Toetsaanslagen opnemen of Cursor-effecten. U kunt ook de duur van de opname instellen of de exacte tijdstippen selecteren voor het starten en eindigen van het opnameproces door middel van de optie Opname plannen... in het menu Vastleggen.

De activiteit op het beeldscherm vastleggen in Windows 10

Klik op de knop REC. Het opnemen zal starten na enkele seconden aftellen. Klik op Pauze om te onderbreken; klik op Stoppen om de opname te stoppen. U kunt ook de sneltoetsen gebruiken; druk op F9 om te pauzeren/hernemen, F10 om te stoppen en F8 om een stilstaand beeld van het scherm vast te leggen.

Als u op Stoppen drukt zal het voorbeeldvenster weergegeven worden. De video wordt automatisch op uw computer opgeslagen in de MKV-indeling. U kunt indien gewenst nog meer doen met de video: bewerken door middel van de ingebouwde toepassing voor videobewerking (klik op In editor openen en ga naar stap 4) of opslaan in een andere indeling (klik op Opslaan als en ga naar stap 5).

De opgenomen video bewerken (Optioneel)

Klik op In editor openen in het voorbeeldvenster om de Video Editor te openen. Hier kunt u de video aanpassen: in delen verdelen, draaien, bijsnijden, kleuren aanpassen, effecten toevoegen en meer. Klik om het uiteindelijke resultaat op te slaan op Exporteren en kies een van de volgende opties: opslaan op uw computer, optimaliseren voor een mobiel toestel of voorbereiden om online te delen.

Uw video converteren (Optioneel)

U kunt de opgenomen video rechtstreeks vanuit het voorbeeldvenster opslaan in MP4, AVI of MOV. Klik hiervoor op de knop Opslaan als, selecteer de gewenste indeling op het deelvenster snelle toegang en druk op Opslaan.

Nu weet u hoe u een video moet opnemen in Windows 10 – met Movavi Screen Capture Studio is het makkelijk en leuk!

Movavi Screen Capture Studio

De beste manier op uw scherm op te nemen

• Neem video op van uw computerscherm
  • Neem geluid op van meerdere bronnen
  • Video's bewerken met de ingebouwde editor
  • Video's opslaan in alle populaire indelingen

Disclaimer: Merk op dat u met Movavi Screen Capture Studio geen video- en audiostreams kunt opnemen die door copyright worden beschermd.