Oude foto's herstellen?

Gebruik Movavi Photo Editor!

• Beeldrestauratie met neurale netwerken
  • Effectieve object- en achtergrondverwijdering
  • Automatische fotoverbetering in één klik
  • Gebruiksvriendelijke interface met tips

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe gebruik je de oude foto restauratie in Movavi Photo Editor

Bewerkt door het Robert Berkelder
14 177

Foto's bewaren de belangrijkste momenten van ons leven. De fotoafdrukken van uw grootouders bekijken terwijl u luistert naar hun verhalen over vroeger is altijd boeiend. Maar de tijd heeft zijn sporen nagelaten, en misschien merkt u dat sommige foto's beschadigd zijn: ze hebben scheuren, vlekken, kreuken en andere vlekken gekregen. Het lijkt alsof er geen manier is om ze in hun oude staat terug te brengen. Maar maak u geen zorgen - u kunt uw beschadigde foto's eenvoudig repareren! Zet de tijd terug en herstel oude foto's digitaal met Movavi Photo Editor. Scan de foto's en experimenteer met automatische fotoherstel of corrigeer ze handmatig met de geavanceerde bewerkingstools.

Hier zijn de voorbeelden van foto-restauratie

Lees onze gids en leer hoe u oude foto's kunt herstellen.

Stap 1. Installeer de foto restauratie software

Download de app en start het installatieprogramma op uw pc of Mac. Volg de instructies op het scherm om het programma uit te voeren.

Stap 2. Voeg uw digitale foto toe aan de editor

Start het programma op uw computer en kies een afbeelding die u wilt herstellen. Om een foto te openen voor herstel, klikt u op Bladeren naar afbeeldingen of sleept u de gewenste afbeelding naar het werkgebied in Movavi Photo Editor.

Stap 3. Verbeter en herstel uw foto

Ga naar het tabblad Aanpassen. Open op de rechter werkbalk de sectie AI Adjust. Om uw foto automatisch te herstellen, klikt u op de knop Herstellen en laat AI uw oude foto herstellen. Als u kleuren aan uw foto wilt toevoegen, schakelt u de schakelaar Colorize photo in voordat u automatisch herstelt. Anders zal de resulterende foto zwart-wit zijn.

Als u niet helemaal tevreden bent met het resultaat en de helderheid en het contrast van de foto handmatig wilt aanpassen, verschuift u de schuifjes HDR Lighting en Enhance tot alles naar wens is.

Stap 4. Verwijder scheuren, vouwen en vlekken

Als uw foto zwaar beschadigd was, kunnen er na het automatische beeldherstel nog sporen achterblijven. Ga naar het tabblad Slimme gum om ongewenste markeringen uit foto's te verwijderen. Kies uit de beschikbare gereedschappen om delen van de foto te markeren voor verwijdering. Als uw foto scheuren heeft, gebruikt u het Penseel om deze te verwijderen. Als vlekken een probleem zijn, kiest u de Toverstaf om elementen met dezelfde kleur te markeren, Lasso om een vlek met ruwe randen te selecteren, of Polygonale Lasso om de fout preciezer te omlijnen. Om kleine onvolkomenheden weg te werken, gebruikt u het gereedschap Stempel - u kopieert gewoon een deel van de foto en plakt het op het deel dat u moet bedekken. U kunt ook de grootte van het selectiegereedschap, de gevoeligheid en andere parameters aanpassen met de bijbehorende schuifregelaars. Om ongewenste markeringen te verwijderen, gebruikt u het gereedschap Gum. Als u wilt terugkeren naar de oorspronkelijke afbeelding en opnieuw wilt beginnen, klikt u op Selectie resetten. Om het verwijderen van fouten te starten, klikt u op Start wissen.

Stap 5. Weg met de scankorrel

Uw foto kan er na het scannen korrelig uitzien. Om uw foto schoon te maken, gaat u naar het tabblad Aanpassen en sleept u de schuifregelaar Denoise totdat u tevreden bent met het resultaat.

Stap 6. Verbeter uw foto

Als uw foto verder moet worden bewerkt, kunt u dit handmatig doen met de gereedschappen in de tabbladen Licht, Kleur en Detail. Om de beeldinstellingen aan te passen, sleept u de schuifregelaars, of geeft u de exacte waarde op voor de parameters in de respectieve velden rechts van elke schuifregelaar.

Om de bewerkte foto met het origineel te vergelijken, klikt u op de knop Voor / Na.

Stap 7. Sla het resultaat op

Nu moet u uw bewerkte afbeelding opslaan. Klik op het diskettepictogram in de rechterbovenhoek. Voer in het nieuwe venster de bestandsnaam in, kies de map en het gewenste beeldformaat. Klik dan op OK. Dat is alles wat u hoeft te doen om oude foto's te herstellen. Met Movavi Photo Editor kunt u uw kostbare momenten voor altijd bewaren.