Hoe kun je een datumstempel van een foto verwijderen

Bewerkt door het Robert Berkelder

November 6, 2020

Waarschijnlijk heb je wel eens een situatie meegemaakt waarin je camera de exacte datum en tijd waarop een foto is gemaakt aan de foto heeft toegevoegd. Ja, je kunt de functie uitschakelen, maar als je het vergeet, heb je een manier nodig om de datum van een foto te verwijderen. Of misschien heb je op internet een mooie foto gevonden met daarop geschreven tekst die de foto verpest. Tekst of een datum verwijderen van een foto zonder Photoshop of een andere professionele foto-editor is waarschijnlijk voor veel mensen een uitdaging. Het enige wat je nodig hebt, is een eenvoudige en intuïtieve app voor fotobewerking. Movavi Picverse is de beste keuze om tekst of een datum op een foto te verwijderen.

Leer hoe je met Movavi Picverse datumstempels, bijschriften, tekst en andere ongewenste elementen uit foto's kunt verwijderen. Deze stapsgewijze handleiding is van toepassing op zowel de Windows- als de Mac-versie van de software in het Nederlands – je hoeft alleen de versie die je nodig hebt te downloaden en installeren en de onderstaande instructies te volgen.

Stap 1. Start het programma en voeg je foto toe

Start de tekstverwijderaar, klik op Bladeren voor afbeeldingen om het bestand dat je wilt opschonen te openen met Windows Verkenner of Finder als je een Mac gebruikt. Je kunt de afbeelding ook gewoon slepen en neerzetten in het bewerkingsgebied van het programma.

Stap 2. Markeer en wis de datumstempel of het bijschrift

Open het tabblad Slimme gum en teken over de datum of tekst met het Penseel-gereedschap. Hoe nauwkeuriger je een element markeert, hoe beter het resultaat. Je kunt ook de Toverstaf gebruiken om gebieden met dezelfde kleur te selecteren. Met het Lasso-gereedschap kun je de cursor eenvoudig langs de randen slepen van het object dat je wilt verwijderen. Gebruik het Gum-gereedschap om de ongewenste selectie te verwijderen.

Wanneer je tevreden bent met de randen van het geselecteerde gebied, klik je op Begin met wissen om de tekst of het datumstempel te verwijderen. Gebruik het Stempel-gereedschap om resterende onvolkomenheden te verwijderen. Je kunt op deze manier elke tekst, bijschrift of zelfs een klein watermerk verwijderen uit foto's, op voorwaarde dat ze geen groot of belangrijk deel van de afbeelding beslaan.

Stap 3. Sla de bewerkte foto op

Pas de wijzigingen toe op je foto en klik op het diskette-pictogram rechtsboven in het programmavenster om de opgeschoonde afbeelding op te slaan. Kies een naam voor je afbeelding en een van de vele beschikbare formaten: PNG, JPEG, TIFF, BMP of een ander populair formaat. Klik tot slot op de knop OK.

Nu weet je hoe je woorden uit een afbeelding kunt verwijderen. Maar waarom zou je het beperken tot het verwijderen van objecten? Met Movavi Picverse kun je nieuwe objecten of tekst toevoegen, afbeeldingen automatisch verbeteren, de achtergrond wijzigen en andere functies gebruiken om je foto te laten opvallen. Download het programma en begin met het perfectioneren van je foto's!

Movavi Picverse

Verbeter afbeeldingen eenvoudig en behaal in een handomdraai professionele resultaten.

*De gratis versie van Movavi Picverse heeft de volgende beperkingen: je kunt maximaal 10 afbeeldingen opslaan met een watermerk, schermafbeeldingen zijn uitgeschakeld. Meer info

Ook interessant voor u

Screen Recorder

Gewoon de beste manier om in HD op te nemen van uw scherm. Maak videobeelden van elke applicatie, neem online streaming video en webinars op, zelfs Skype-gesprekken en sla clips op in alle populaire indelingen.

Video Editor

Een uitgebreid, gestroomlijnd videobewerkingsprogramma met alles wat u nodig heeft om geweldige home video’s te maken met aangepaste soundtracks, speciale effecten, leuke titels en overgangen.