How to remove date stamps from photos

Op zoek naar een programma om de datum van een foto te verwijderen? Probeer Movavi Photo Editor!

Windowsversie downloaden Macversie downloaden

Hoe kunt u een datumstempel van een foto verwijderen

De huidige camera's voegen soms de exacte datum en tijd waarop een foto genomen is toe aan uw digitale foto's. Ja, u kunt deze functie uitschakelen, maar als u dat vergeet, zou u dan niet graag een eenvoudige manier willen hebben om een datum van een foto te verwijderen? U heeft alleen de juiste software nodig. Movavi Photo Editor is precies wat u nodig hebt om elke tekst van uw afbeeldingen te verwijderen.

Kom te weten hoe u de datum op een foto kunt verwijderen, of andere titels en ongewenste elementen van uw foto's verwijdert met Movavi Photo Editor. Deze stap-voor-stap handleiding geldt voor zowel de Windows- als de Mac-versie van het programma – het enige dat u moet doen is de Nederlandse versie die u nodig hebt te downloaden en te installeren en de onderstaande instructies op te volgen.

Downloaden Photo Editor voor WindowsDownloaden Photo Editor voor Mac

Stap 1: Start het programma en voeg uw foto toe

Start het programma, klik op Bladeren voor afbeeldingen om via Windows Verkenner, of Finder als u een Mac gebruikt, het bestand te openen dat u wilt opschonen. U kunt ook gewoon de foto slepen naar het werkgebied van het programma.

Stap 2: Markeer en wis de datumstempel of titel

Open het menu Wis object menu en overschrijf de datum of tekst met het Penseel hulpmiddel. Hoe nauwkeuriger u het element markeert, des te beter zal het resultaat zijn. U kunt de Toverstaf gebruiken om het selecteren nog makkelijker te maken. Klik daarna op Begin met wissen om de datumstempel te verwijderen. Gebruik het hulpmiddel Stempel om de foto te ontdoen van eventuele resterende onvolkomenheden, indien nodig. U kunt op deze manier elke tekst, titel of zelfs een klein watermerk uit foto's verwijderen, op voorwaarde dat ze geen groot of belangrijk deel van de afbeelding bedekken.

Stap 3: De bewerkte afbeelding opslaan

Pas de wijzigingen op uw foto toe: klik op de knop Opslaan om het opgeschoonde bestand op te slaan. Kies de naam van uw afbeelding en een van de vele beschikbare indelingen: PNG, JPEG, TIFF, BMP, of een andere populaire indeling.

En dat is het – alles wat u moet weten om met succes de datumstempel te verwijderen!

Zie andere stap-voor-stap handleidingen: