Behöver du en app som Windows Movie Maker?

Ladda ner Movavi Video Editor!
Du får:

• Stöd för många fler video- och ljudformat
  • Dela videor enkelt på YouTube och Vimeo
  • Använd dussintals redigeringsalternativ och effekter
  • Grundlig hjälp och support

Översikt av Movavi Video Editor vs. Windows Movie Maker

9 769

Windows Movie Maker är ett gratis videoredigeringsprogram tillgängligt på praktiskt taget varje dator. Utvecklat av Microsoft som en del av serien med standardprogram inkluderades det i Windows XP och senare i Windows 7 och Windows 8. Även om det inte längre går att ladda ned på Microsofts officiella webbplats, kan du fortfarande ladda ned Windows Movie Maker från externa webbresurser. Men borde du verkligen göra det? Du kan prova ett kraftfullt alternativ som Movavi Video Editor som ger dig tillgång till ett större utbud av verktyg och också finns tillgängligt för Mac-användare.

För att hjälpa dig att bestämma om du vill välja Windows Movie Maker eller ladda ner Movavi Video Editor, jämför vi båda programmen baserat på följande kriterier:

Användargränssnitt

Windows Movie Maker 2012

Movavi Video Editor 2024

Enkelheten i Windows Movie Maker har alltid varit ett av dess stora trumfkort. Som vi ser är Movavi Video Editor mycket liknande i detta avseende. Båda programmen har ett mycket intuitivt gränssnitt med bekanta navigationsmönster. Båda kan ha engelska som användarspråk eller något av många andra språk, så inget problem här.

Funktioner för input och output

Låt oss sedan se hur applikationerna klarar sig när det gäller materialet som de kan arbeta med.

Jämförelseparametrar

Windows Movie Maker 2012

Movavi Video Editor 2024

Stöd för de flesta medieformat som input

Stöd för de flesta medieformat som ouput

Video: bara MPEG-4, WMV
Audio: bara MPEG-4/AAC

Stöd för de flesta enheter

Det visar sig att Windows Movie Maker har en stor brist i antalet tillgängliga mediaformat för att spara dina filer – bara fyra mot dussintals hos Movavi Video Editor. Dessutom stödjer Movavi-appen 4K-video, vilket definitivt är en stor fördel för dem som är intresserade av att arbeta med videor i den här upplösningen. Intel® Media hårdvaruacceleration är en annan snygg funktion som gör din arbetsprocess mycket smidigare om du väljer Movavi.

Inspelningsverktyg

Vad sägs om verktyg för att ta upp video och ljud från olika källor? Se svaren i bilden nedan.

Windows Movie Maker

Movavi Video Editor 2024

Återigen erbjuder Windows Movie Maker ett mycket begränsat utbud av alternativ. Om du ska göra skärminspelningar från andra enheter än en webbkamera borde du troligen hålla dig till Movavi Video Editor. Det låter dig spela in ljud och video från en mängd olika källor som HD-videokameror, webbkameror, TV-mottagare, VHS-band och mycket mer.

Redigeringsverktyg

Verktygen för att redigera videor och foton i båda programmen presenterar ungefär samma bild.

Jämförelseparametrar

Windows Movie Maker 2012

Movavi Video Editor 2024

Övergångar och effekter

MÅNGA

Förinställningar för undertexter

MÅNGA

Bildtexter

Uppsättningen av funktioner som tillhandahålls i Windows Movie Maker är återigen ganska blygsam. Du kan bara använda en handfull effekter och övergångar där, jämfört med den imponerande samling som erbjuds i Movavi Video Editor. Detsamma gäller för förinställningar av titlar. När du redigerar dina projekt, oavsett om du är hemma eller i en kontorsmiljö, skulle du förmodligen vilja ha lite mer utrymme för kreativitet. Detta är precis vad som är tillgängligt för Movavi-användare, tillsammans med praktiska funktioner som förklaringstexter, autojustering och tidslinjeläge. Dessutom kan du få ännu fler effekter i Movavi Effects Store.

Hjälp och support

Nivån på användarstöd är där de två videoredigerarna skiljer sig mest:

Jämförelseparametrar

Windows Movie Maker 2012

Movavi Video Editor 2024

Vanliga frågor och tips

Videoguider och manualer

E-post

MS-webbplatsen erbjuder praktiskt taget inget pedagogiskt material för sitt program. Allt den har vad det gäller användarstöd är en hjälptjänst som du kan kontakta via e-post och ett forum. Men glöm inte att Windows Movie Maker inte går att ladda ned längre. Din dator kan skadas om du försöker ladda ned det från andra webbplatser.

Movavi-webbplatsen ger, å andra sidan, en mängd varierat användbart innehåll, inklusive en lista med vanliga frågor, handböcker och videoguider med regelbundna uppdateringar. Om något inte fungerar ordentligt eller om det finns ett fel av något slag kan du kontakta företagets tjänst med livechat för att få hjälp i realtid.

Pris

Den stora fördelen med Windows Movie Maker är priset – det är ett gratisprogram, så det är det bästa du kan få när det gäller ekonomiskt värde. Den fullständiga versionen av Movavi Video Editor kostar $38.95, men det stora utbudet av tillgängliga funktioner gör det verkligen värt investeringen.

Microsoft Windows Movie Maker

Ett gratis videoredigeringsprogram tillgängligt på praktiskt taget varje dator

Movavi Video Editor

• Stöd för många fler video- och ljudformat
  • Dela videor enkelt på YouTube och Vimeo
  • Använd dussintals redigeringsalternativ och effekter
  • Grundlig hjälp och support

Om du behöver ett enkelt, lättanvänt verktyg för redigering av videor som också är gratis, välj Windows Movie Maker. Men om du behöver större kreativ frihet eller om du råkar använda en Mac, bör du definitivt prova Movavi Video Editor. Det låter dig:

• Arbeta med ett mycket större utbud av medieformat
  • Dela videor enkelt på YouTube och Vimeo
  • Använd dussintals redigeringsalternativ och effekter
  • Få grundlig support

Ladda bara ner installationsprogrammet för Movavi Video Editor, följ instruktionerna och börja redigera dina videoklipp som ett proffs.

De länkar som tillhandahålls är till den senaste versionen av programvaran med alla nödvändiga uppgraderingar.

Systemkrav: Windows 7/8/10 (32 bitars eller 64 bitars); Mac OS Х 10.10 eller högre (64 bitars).