Waarom Windows Movie Maker gebruiken?

Downloaden Movavi Video Editor Plus!
U zal volgende zaken verkrijgen:
  • Ondersteuning voor veel meer video- en audio-indelingen
  • Verbeterde tools voor vastleggen
  • Uitgebreidere bewerkingsopties
  • Uitgebreide hulp en ondersteuning

Vergelijkend onderzoek tussen Movavi Video Editor Plus en Windows Movie Maker

Windows Movie Maker is gratis videobewerkingssoftware die beschikbaar is op nagenoeg elke PC. Het werd ontwikkeld door Microsoft als deel van het standaard programmapakket en was opgenomen is Windows XP en, meer recent, Windows 7 en Windows 8. Ofschoon het niet ondersteund wordt door Windows 10 is er nog steeds een Windows Movie Maker download beschikbaar en kunt u het nog steeds installeren op het nieuwste besturingssysteem. Maar wilt u dat wel doen? U kunt een krachtig alternatief zoals Movavi Video Editor Plus proberen waardoor u toegang krijgt tot een bredere waaier aan hulpmiddelen en het is ook beschikbaar voor Mac-gebruikers.

Om u te helpen bij het kiezen tussen Movie Maker downloaden of Movavi Video Editor Plus downloaden zullen we beide toepassingen vergelijken gebaseerd op de volgende criteria:

Gebruikersinterface

Windows Movie Maker 2012

Movavi Video Editor 14 Plus

Windows Movie Maker 2012

Movavi Video Editor 14 Plus

De eenvoud van Windows Movie Maker was altijd één van de belangrijkste troeven van het programma. Volgens ons is Movavi Video Editor Plus ook zeer eenvoudig om mee te werken. Beide programma’s hebben een zeer intuïtieve interface met bekende navigatiepatronen. Ze kunnen beide in het Engels of in één van de vele andere talen ingesteld worden, dat levert dus geen problemen op.

Invoer- en uitvoereigenschappen

Laat ons vervolgens bekijken hoe de toepassingen presteren inzake het materiaal dat ze kunnen verwerken.

VergelijkingsparametersWindows Movie Maker 2012Movavi Video Editor 14 Plus
Ondersteuning voor de meeste media-invoerindelingen
Ondersteuning voor de meeste media-uitvoerindelingen
Ondersteuning voor de meeste toestellen
Ondersteuning voor 4K-video
Intel® Media-versnelling

Het blijkt dat het aantal media-indelingen waarin u uw bestanden kunt opslaan bij Windows Movie Maker aanzienlijk minder aanzienlijk kleiner is – enkel vier tegenover tientallen bij Movavi Video Editor Plus. Bovendien ondersteunt de Movavi-app 4K-video wat een groot voordeel is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het werken met video’s in deze resolutie. The Intel® Media-hardwareversnelling is een andere interessante eigenschap waardoor uw verwerkingsproces veel vlotter zal gaan als u voor Movavi kiest.

Tools voor vastleggen

En wat met tools voor het vastleggen van video en audio van verschillende bronnen? Bekijk de antwoorden in de afbeelding hieronder.

Windows Movie Maker biedt opnieuw een zeer beperkte keuze aan opties. Als u screencasts gaat maken van toestellen andere dan een webcam is Movavi Video Editor Plus waarschijnlijk de beste keuze. U kan hiermee audio en video vastleggen van een brede waaier aan bronnen zoals HD camcorders, webcams, TV tuners, VHS cassettes en meer.

Bewerkingstools

De hulpmiddelen voor het bewerken van video’s en foto’s zijn in beide programma’s vergelijkbaar.

VergelijkingsparametersWindows Movie Maker 2012Movavi Video Editor 14 Plus
Effecten en overgangenenkeleveel
Presets voor opschriftenenkeleveel
Bijschriften
Stickers
Aanpassing van beeldmateriaal (bijsnijden, omkeren en draaien)
Aanpassing en bewerking van het geluid
Bijknippen en splitsen
Zoomen en pannen
Stabilisatie van het beeldmateriaal
Automatische aanpassing
Tijdlijnmodus
Maskeren en accentueren

Het aantal functies beschikbaar in Windows Movie Maker is, opnieuw, eerder bescheiden. U kan slechts een handvol effecten of overgangen gebruiken in vergelijking met de indrukwekkende verzameling die u bij Movavi Video Editor Plus aangeboden wordt. Hetzelfde geldt voor titel-presets. Wanneer u uw projecten bewerkt, thuis of op kantoor, wilt u waarschijnlijk een beetje meer mogelijkheden om creatief te zijn. Deze mogelijkheden zijn beschikbaar voor Movavi-gebruikers, samen met handige functies zoals toelichtingen, auto aanpassing en de tijdlijnmodus.

Hulp en ondersteuning

Het niveau van gebruikersondersteuning is het punt waarop de twee videobewerkingsprogrammas’s het meest verschillen:

VergelijkingsparametersWindows Movie Maker 2012Movavi Video Editor 14 Plus
FAQ’s en how-tos
Videogidsen en handleidingen
E-mailadres
Live chat
Forum/Gemeenschap

Op de MS-website zijn nagenoeg geen opleidingen voor hun programma te vinden. De enige vorm van gebruikersondersteuning is een helpdienst die u kan contacteren per e-mail en via een forum. De site van Movavi biedt daarentegen een brede waaier aan bruikbare inhoud, inclusief FAQ’s, handleidingen en videogidsen die regelmatig bijgewerkt worden. Als er iets niet naar behoren werkt of als u een fout opmerkt, kunt u de live chat-dienst van het bedrijf contacteren en in real-time geholpen worden.

Prijs

Microsoft
Windows Movie Maker

Movavi
Video Editor Plus

Gratis

39.95 €

Het enige grote voordeel van Windows Movie Maker is zijn prijs – het is gratis en dus het beste op de markt in termen van kostprijs. De volledige versie van Movavi Video Editor Plus kost 39,95 € maar door de vele beschikbare functies is het die investering zeker waard.

Als u een eenvoudig, makkelijk te gebruiken hulpmiddel voor het bewerken van video’s nodig hebt dat ook nog eens gratis is, kies dan voor Windows Movie Maker. Als u echter meer creatieve vrijheid nodig hebt of u eenvoudigweg een Mac gebruikt, moet u echt Movavi Video Editor Plus proberen. Met dit programma kunt u:

• Met veel meer media-indelingen werken
  • Schermen vastleggen met verschillende tools
  • Tientallen bewerkingsopties gebruiken
  • Genieten van uitgebreide ondersteuning

Download het installatieprogramma voor Movavi Video Editor Plus, volg de aanwijzingen en start met het bewerken van uw video’s als een professional.

De aangeboden koppelingen zijn voor de laatste versie van de software met alle vereiste upgrades.

Systeemvereisten: Windows XP/Vista/7/8/10 (32 bit of 64 bit); Mac OS Х 10.7 of hoger (64 bit).

Disclaimer: Please be aware that Movavi Screen Recorder does not allow capture of copy-protected video and audio streams.