MPG naar MP4 converteren?

Gebruik deze MPEG naar MP4 converter online!

Gebruik de MPG-to-MP4 converter gratis online om het formaat van uw video in slechts een paar klikken te wijzigen. U kunt ook een desktop mediaconverter van Movavi gebruiken om MPG naar MP4 te converteren.

Coverteer naar

Hoe MPG converteren naar MP4 op Windows en Mac met Movavi

Bewerkt door het Robert Berkelder
11 652

Movavi Video Converter biedt u een eenvoudige manier om honderden mediabestanden te converteren en werkt perfect met onder andere MPG- en MP4-bestanden. U hoeft geen professional te zijn om geweldige resultaten te krijgen, en het is heel eenvoudig om de stappen te volgen om MPG naar MP4 te converteren op uw Mac of Windows.

U kunt ook de browsergebaseerde gratis MPG-naarMP4-converter gebruiken. Dit betekent dat u een MPG-naar-MP4-converter online gratis en zonder downloads kunt gebruiken als u dat wilt. De video converter software heeft wel wat meer geavanceerde mogelijkheden en functies, inclusief bewerken, dus het is het overwegen waard als je meer nodig hebt dan alleen het converteren van MPG naar MP4.

Volg de onderstaande stappen om te leren hoe u MPG naar MP4 kunt converteren op uw Mac of Windows.

Stap 1. Installeer en draai de MPG-naarMP4-converter

Voer het gedownloade bestand uit om de app te installeren. U kunt MPG naar MP4 converteren op uw Mac of Windows, maar zorg ervoor dat u de juiste versie hebt gedownload. Windows-bestanden zijn .exe en Mac-bestanden zijn .dmg. Zodra je de juiste versie hebt, start je de converter.

Stap 2. Bestanden toevoegen aan het programma

Ga naar Media toevoegen en selecteer de optie Video toevoegen. Navigeer naar het MPG-bestand dat u wilt converteren.

Stap 3. Kies het uitvoerformaat

Om MPG-bestanden te converteren naar MP4, kiest u het uitvoerformaat. Open het tabblad Video, kies MP4 en selecteer de juiste voorinstelling.

Stap 4. .mpg omzetten naar .mp4

Klik op Opslaan naar en selecteer de map waarin u de .mpg naar .mp4 bestanden wilt converteren. Druk tenslotte op Converteren.

MPG vs. MP4

MPG vs. MP4: wat zijn de verschillen? Onze MPG versus MP4 tabel helpt u de belangrijkste verschillen tussen de bestandstypen te begrijpen. Het helpt om te bedenken dat MP4 in feite een nieuwere versie van MPG is.

Vergelijkingsparameter

MPG

MP4

Compressiemethode

MPEG-1 of MPEG-2 compressiemethoden

MPEG-4 compressiemethoden

Bestandsextensie

.mpg

.mp4

Opslag van bestanden

Videobestanden

Videobestanden, ondertitels, stilstaande beelden

Samenvatting

Wie onderzoekt hoe MPG naar MP4 te converteren, zal blij zijn te vernemen dat hij opties heeft. Een van de opties is het gebruik van een MPG-to-MP4 converter online. U kunt MPG naar MP4 online converteren, maar de bestandsgrootte kan een probleem zijn, dus veel mensen kiezen ervoor om desktopsoftware te gebruiken om MPG naar MP4 te converteren op Windows 10, 8 en 7 of Mac.

Onze converteersoftware herkent honderden verschillende bestandstypen en laat u zowel eenvoudige bewerkingen als grondige conversies uitvoeren. Het is gratis te downloaden en te proberen, en super eenvoudig te leren hoe te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wat is een MPG-bestand?

Een MPG-videobestand is een ouder bestandstype dat gebruik maakt van de MPEG-1- en MPEG-2-codering met de bestandsextensie .mpg. MPG-bestanden hebben meestal niet dezelfde functionaliteit als modernere bestandsextensies zoals MP4-bestanden, die meer gegevens kunnen dragen met een betere codering en zelfs informatie zoals ondertitels.

Hoe converteer ik MPG naar MP4 op Windows 10/11?

Gebruik Movavi Video Converter om uw MPG-bestanden te converteren naar MP4:

1. Download de MPG-naar-PMP4-converter voor Windows 10.

Downloaden Movavi Video Converter

2. Volg de instructies op het scherm om de software te installeren.

3. Ga naar Media toevoegen en selecteer de optie Video toevoegen om het MPG-bestand te kiezen dat u wilt converteren.

4. Open het tabblad Video en kies MP4 als het type uitvoerbestand.

5. Hit Save to en vervolgens Convert om de bestemmingsmap te kiezen en de video te converteren.

Hoe converteer ik MPG naar MP4 op een Mac?

Om MPG naar MP4 te converteren op een Mac, gebruik je Movavi Video Converter:

1. Download onze MPG-naar-PMP4-converter voor Mac.

Downloaden Movavi Video Converter

2. Volg je op het scherm of zoek het installatiebestand in Finder, volg de instructies om de software te installeren.

3. Klik op Media toevoegen en kies vervolgens de optie Video toevoegen. Zoek het MPG-bestand dat u wilt converteren.

4. Klik in het tabblad Video op MP4 en selecteer de voorinstelling die u verkiest.

5. Klik op Opslaan naar en kies de doelmap. Druk daarna op Converteren.

Hoe converteer ik MPG naar MP4 met VLC?

U kunt VLC gebruiken als een MPG-to-MP4 converter met gratis download. Volg gewoon de onderstaande stappen:

1. Installeer en open VLC, dat gratis als MPG-naar-PMP4-converter kan fungeren.

VLC downloaden

2. Ga naar de menubalk bovenaan en klik op Media > Converteren.

3. Klik op de knop Toevoegen en zoek het bestand dat u wilt converteren (MPG).

4. Selecteer in de Convert/Save dropdown de optie Convert.

5. Kies het MP4-formaat, want dit is waarnaar u zult opslaan. U vindt dit in het menu Profiel.

6. Klik op Bladeren om de doelmap op uw computer te vinden en kies waar u het bestand wilt opslaan.

7. Geef het bestand een naam als u wilt en klik vervolgens op Opslaan en vervolgens op Converteren om het proces te starten en MPG gratis naar MP4 te converteren.

Wat is het verschil tussen MPG en MP4?

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen MPG en MP4, omdat beide een vergelijkbaar doel dienen. MP4 kan worden beschouwd als een nieuwere versie van het bestand dat meer gegevens kan dragen en meer compatibel is met moderne apparaten zoals telefoons en tablets.

Hoe speel ik MPG-bestanden af?

Om uw bestanden af te spelen, hebt u een MPG-speler nodig. Hoewel er nieuwere alternatieven zijn voor MPG-bestanden, zijn Microsoft Windows Media Player (Windows) en Apple QuickTime Player (Mac) gratis MPG-speleropties die bij uw laptop of desktop worden geleverd. Op sommige mobiele apparaten kunnen MPG-bestanden zoals MPEG-2 gecodeerde bestanden niet worden geopend en deze vereisen een toegevoegde MPG-videospeler zoals VLC Media Player. Als er een compatibiliteitsprobleem is, kunt u uw MPG-bestanden ook converteren met een MPG-naar-PMP4-converter online voor grote bestanden of een desktop MPG-naar-PMP4-converter software.

Hoe open ik MPG-bestanden op een Mac?

QuickTime Player speelt MPG-bestanden af op een Mac zonder dat u extra software hoeft te downloaden, of u kunt kiezen voor een andere mediaspeler zoals VLC.

Ondersteunt YouTube .mpg?

Ja, je kunt bestanden uploaden naar YouTube als MPG-bestanden, maar ze raden dat niet aan. In plaats daarvan raden ze aan MP4-bestanden te gebruiken voor het uploaden van video's en je kunt ook 3GPP-, AVI-, FLV-, MOV-, MPEG-PS-, WebM- en WMV-bestanden gebruiken.

Ondersteunt iMovie MPG?

Nee, iMovie ondersteunt het gebruik van MPG-bestanden niet, dus u moet uw bestanden converteren. Op de Mac kunt u met de rechtermuisknop op het bestand klikken en "coderen voor gebruik met Apple-apparaten" selecteren, of u moet een conversie uitvoeren met software zoals Movavi Video Converter.

Hoe speel ik MPG af op Android?

Veel nieuwe Android-telefoons hebben een uitstekende compatibiliteit met veel bestanden en kunnen MPG-bestanden direct afspelen. Als je een ouder model hebt dat dat niet kan, zijn er apps die je kunt downloaden. MX Player, VLC player en HD Video Player kunnen allemaal oudere MPG-bestanden afspelen. Of u kunt de bestanden natuurlijk converteren naar MP4.

Hoe speel ik MPG af op een iPhone?

iPhones kunnen MPG-bestanden van een bepaalde leeftijd niet afspelen. Gebruik in plaats daarvan VLC Media Player, Fast player of PlayerXtreme Media Player als alternatieven. Hetzelfde geldt voor de tablets van Apple, de iPad, die mogelijk extra apps nodig hebben om de MPG-bestanden in kwestie te kunnen lezen en afspelen.