Een eenvoudige manier nodig voor foto's bijsnijden?

• Instant retouchering
  • Filters en bijschriften
  • Objecten en achtergronden verwijderen

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe een foto knippen

6 733

Vaak hebben we tijdens het maken van een foto niet genoeg tijd om de compositie te plannen (zeker als we gehaast zijn). Het is pas later dat u merkt dat sommige foto’s veel te wensen overlaten: misschien is het belangrijkste deel uit de foto te klein of bevindt het zich te ver, of is er te veel achtergrond met onnodige details. Het te veel aan achtergrond uit de foto knippen is de eenvoudigste manier om de compositie te verbeteren en uw foto’s er het best te laten uitzien.

U hebt geen uitgebreide studies in software voor het bewerken van afbeeldingen nodig als u alleen een foto wil croppen. De beste manier is om een eenvoudig, doch krachtig programma als Movavi Photo Editor te proberen. U kunt deze handige toepassing gebruiken en foto’s uitsnijden voor verschillende doeleinden: bepaalde zaken uitknippen, inzoomen op het belangrijkste deel van de afbeelding, foto’s in paspoortformaat maken, en nog veel meer.

U kunt de juiste versie van het programma in het Nederlands downloaden – voor Windows of Mac – en de volgende stap-voor-stap handleiding lezen en foto's leren snijden.

Stap 1. Movavi Photo Editor installeren

Dubbelklik, na het downloaden van het installatiebestand van onze website, op het bestand om de installatie te starten. Volg de instructies op het scherm.

Stap 2. Uw foto toevoegen

Klik op de knop Bladeren voor afbeeldingen om het bestand waar u mee wil werken te openen. Een andere manier is de foto knippen en slepen naar het werkgebied.

Add a picture to our image cropper

Stap 3. De afbeelding bijsnijden

Klik, na het toevoegen van de afbeelding, op de knop Bijsnijden bovenaan de programma-interface. Het kader met de stippellijn geeft het deel van de afbeelding die bijgesneden zal worden precies weer. Sleep de juiste randen van het kader om de grootte van het kader te wijzigen. Beweeg het kader over de afbeelding tot u tevreden bent met de voorgestelde uiteindelijke afbeelding.

U kunt ook een van de vooraf ingestelde afmetingen voor het crop-kader kiezen: Vierkant (1:1), iPhone (3:2), DVD (4:3), Breedbeeld (16:9), en meer.

Choose the area to crop or use one of preset proportions

Als elke pixel belangrijk is, kunt u de grootte van het crop-kader handmatig specificeren – geef eenvoudigweg het gewenste aantal pixels in de velden Breedte en Hoogte in. Klik op Beeldverhouding behouden om de geselecteerde verhoudingen te behouden.

Klik, als u het vereiste kadergebied gemarkeerd hebt, op Toepassen om te bekijken hoe de bijgesneden afbeelding er uit zal zien. Klik op de knop Ongedaan maken om opnieuw te beginnen. En vergeet niet dat u de wijzigingen altijd ongedaan kunt maken door op de knop Origineel herstellen te drukken.

Manually specify the crop frame size and crop the image

Stap 4. De bijgesneden afbeelding opslaan

Klik, om afgewerkte afbeelding op te slaan, op de knop Opslaan in de rechter benedenhoek en specificeer doelmap, bestandsnaam en indeling. U kunt uw afbeelding opslaan als JPG, PNG, TIFF, BMP of elke andere gangbare afbeeldingsindeling.

Save your cropped image

Movavi Photo Editor

Verbeter afbeeldingen eenvoudig en behaal in een handomdraai professionele resultaten.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Als je het antwoord op je vraag niet kunt vinden, neem dan gerust contact op met ons Supportteam.

Ook interessant voor u

Movavi Screen Recorder

Gewoon de beste manier om in HD op te nemen van uw scherm. Maak videobeelden van elke applicatie, neem online streaming video en webinars op, zelfs Skype-gesprekken en sla clips op in alle populaire indelingen.

Movavi Video Editor

Een uitgebreid, gestroomlijnd videobewerkingsprogramma met alles wat u nodig hebt om geweldige home video's te maken met aangepaste soundtracks, speciale effecten, coole titels en overgangen.