Moet je AVI naar MP4 converteren?

Gebruik deze AVI naar MP4 converter online!

Online AVI omzetten naar MP4 is eenvoudig. Upload gewoon je bestand naar deze gratis AVI naar MP4-converter en start het converteren. Probeer voor grote bestanden een desktopconverter van Movavi.

Coverteer naar

De beste converters voor AVI omzetten naar MP4

Bewerkt door het Robert Berkelder
16 655

Heb je een aantal AVI-bestanden die je naar MP4 wilt converteren? In dit artikel bespreken we hoe je het videoformaat kunt wijzigen naar MP4 met Movavi Video Converter, online services en gratis software.

1. Movavi Video Converter – het beste voor ultrasnelle MKV-naar-AVI bestandsconversie
  2. CloudConvert – het beste voor eenvoudige online conversie
  3. Zamzar – het beste voor eenvoudige conversie
  4. Convertio – het beste voor videocompressie
  5. Movavi Free Video Converter – het beste voor automatische bestandsconversie
  6. VLC – het beste voor het converteren en afspelen van videobestanden
  7. Freemake Video Converter – het beste voor het converteren van 4K-video's
  8. HandBrake – het beste voor batchconversie

Gratis converteren

Movavi Free Video Converter

Beoordeling van de redactie

4.5
/5
Bestseller

Converteren op Windows en Mac

Movavi Video Converter

Online converteren

CloudConvert

Beoordeling van de redactie

4.7
/5

Converteren van AVI naar MP4 met Movavi Video Converter op Windows en Mac

De eerste optie is om Movavi Video Converter te gebruiken - een krachtig en gebruiksvriendelijk programma dat bestanden snel converteert dankzij de SuperSpeed-modus. Download de juiste versie van de converter en volg de onderstaande stappen om je AVI-bestanden om te zetten naar MP4.

Stap 1. Installeer Movavi Video Converter

Download het installatiebestand en installeer de app op je pc of Mac. Start het programma.

Stap 2. Upload AVI-bestanden naar de converter

Om je video's aan de converter toe te voegen, klik op de knop Media toevoegen en vervolgens op – Video toevoegen. Zoek je bestanden en druk op Openen. Of je kunt de video's eenvoudigweg naar het programmavenster slepen en neerzetten.

Stap 3. Selecteer het uitvoerformaat

Om MP4 als doelformaat in te stellen, open je het tabblad Video en klik je op MP4. Kies vervolgens een geschikte voorinstelling voor je bestanden.

Stap 4. Comprimeer je bestanden (optioneel)

Als je AVI naar MP4 wilt comprimeren, stel je een hogere compressiefactor in voor je video's. Klik hiervoor op de geschatte grootte van het uitvoerbestand. In het pop-upvenster dat wordt geopend, verplaats je de Bestandsgrootte schuif om de gewenste waarde in te stellen.

Stap 5. Start de conversie

Om de uitvoermap op te geven, klik op de knop Opslaan naar Druk tenslotte op Converteren om het conversieproces te starten.

Voordelen:

• Krachtig en gebruiksvriendelijk.

• Converteert bestanden snel dankzij de SuperSpeed-modus.

• Bestanden zijn eenvoudig te bewerken.

• Zet AVI-bestanden om naar MP4.

• Te gebruiken op Mac en Windows.

Nadelen:

• Watermerk op geconverteerde video’s.

• Niet mogelijk om saturatie en contrast te wijzigen.

Gratis AVI naar MP4 converteren

De volgende optie om het formaat van je video's te wijzigen, is om AVI gratis naar MP4 te converteren met een desktopprogramma. Het vinden van goede freeware kan een moeilijke taak zijn, aangezien er veel potentieel schadelijke apps zijn. Een ander probleem is de beperkte functionaliteit van deze converters. Onze lijst met gratis AVI naar MP4-converters helpt je bij het kiezen van de perfecte app voor je behoeften. Gebruik de onderstaande links om naar de recensie te gaan die je wilt lezen.

Movavi Free Video Converter

Movavi Free Video Converter is een krachtige tool die meer dan 180 mediaformaten ondersteunt, waaronder AVI en MP4. Het biedt de optie voor batchconversie, zodat je meerdere video's tegelijk kunt converteren. Een andere functie die het vermelden waard is, is het direct samenvoegen van bestanden waarmee je je video's kunt samenvoegen zonder kwaliteitsverlies. De app heeft echter één nadeel: het voegt een watermerk toe aan de geconverteerde video's.

Volg de onderstaande stappen om te leren hoe je de AVI naar MP4-converter van Movavi gratis kunt gebruiken.

Stap 1. Volg de onderstaande link om de converter te downloaden.

Download de Movavi gratis videoconverter

Nadat het installatiebestand is gedownload, volg je de instructies op je scherm om het installatieproces te voltooien. Start de converter.

Stap 2. Om je bestanden naar het programma te uploaden, klik je op de knop Add Media en vervolgens op – Add Video. Zoek de video's die je wilt converteren en druk vervolgens op Open. Als alternatief kun je de bestanden slepen en neerzetten in het programmavenster.

Stap 3. Open het tabblad Video in het onderste deel van het programmavenster. Klik op MP4 en selecteer de juiste voorinstelling. Als je avi naar mp4 wilt comprimeren, selecteer je de voorinstelling met de lagere resolutie.

Stap 4. Om de uitvoermap voor de geconverteerde bestanden te wijzigen, klik je op de knop Save to Druk op de Convert knop om te beginnen met het converteren van avi naar mp4 op Windows of Mac. Nadat de conversie is voltooid, wordt de map met de getransformeerde bestanden automatisch geopend.

Voordelen:

• Krachtige tool met optie voor batchconversie.

• Mogelijkheid om video’s samen te voegen zonder kwaliteitsverlies.

Nadelen:

• Watermerk op geconverteerde video’s.

Bij Movavi zetten we ons in om je alleen geverifieerde informatie te geven. Hier is wat we doen om daarvoor te zorgen:

• Bij het selecteren van producten om op te nemen in onze recensies onderzoeken we zowel de vraag als de populariteit.

• Alle in dit artikel genoemde producten zijn getest door het contentteam van Movavi.

• Bij het testen streven we ernaar de beste eigenschappen van een product naar voren te brengen en waar het het meest geschikt voor is.

• We bestuderen gebruikersrecensies van populaire beoordelingsplatformen en maken gebruik van deze informatie bij het schrijven van onze productrecensies.

• We verzamelen feedback van onze gebruikers en analyseren hun mening over Movavi-software en over producten van andere bedrijven.

Avi naar mp4 converteren met VLC

Een andere manier om video's naar mp4 te converteren is door VLC te gebruiken. Hoewel VLC een mediaspeler is, heeft het ook de mogelijkheid om mediabestanden te converteren. De app is gratis beschikbaar en werkt goed. Houd er rekening mee dat deze optie mogelijk niet geschikt is voor beginners, omdat het converteren enigszins ingewikkeld is.

Bekijk deze stapsgewijze handleiding om te weten hoe je avi naar mp4 converteert met VLC.

Stap 1. Download het programma voor je pc of Mac via onderstaande link.

Installeer de mediaspeler volgens de instructies op het scherm en start deze.

Stap 2. Open het Media menu in de linkerbovenhoek van het programmavenster en klik op Converteren/Opslaan. Klik in het geopende venster op Toevoegen om je video naar het programma te uploaden. Zoek het bestand op je harde schijf en klik op Openen. Klik vervolgens op Converteren/Opslaan.

Stap 3. Kies Video – H.264 + MP3 (MP4) in het vervolgkeuzemenu Profiel Als je video- of audiocodecs wilt wijzigen, klik je op het sleutel pictogram naast het vervolgkeuzemenu Profiel.

Stap 4. Klik op de knop Bladeren, selecteer de uitvoermap voor de video en voer een naam in voor het bestand. Om de conversie te starten, druk je op Start.

VLC downloaden

Voordelen:

• Mediaspeler waarmee je ook mediabestanden kunt converteren.

• Goedwerkende, gratis app.

Nadelen:

• Minder geschikt voor beginners, omdat het converteren wat ingewikkeld is.

Freemake Video Converter

Met Freemake Video Converter kun je eenvoudig je AVI-bestand naar MP4 converteren. Het programma heeft een eenvoudige gebruikersinterface en converteert video's vrij snel zonder enige beperking van de bestandsgrootte of lengte. De converter heeft echter een aantal nadelen: er wordt een watermerk toegevoegd aan de getransformeerde video's en de app is alleen beschikbaar voor Windows.

Hieronder vind je een korte handleiding over het converteren van AVI naar MP4 op Windows 10.

Stap 1. Volg de onderstaande link om de converter te downloaden

Volg de instructies op je scherm om de installatie te voltooien. Start het programma.

Stap 2. Om je video's naar de converter te uploaden, klik op de knop Video in de linkerbovenhoek van het programmavenster. Zoek je bestanden en klik op Openen.

Stap 3. Als je je video vóór de conversie wilt knippen, klik je op het Schaar pictogram naast de bestandsnaam, trim je de video en druk je op OK.

Stap 4. Klik op de knop naar MP4 om het doelformaat te selecteren. Geef in het geopende venster de instellingen voor het opslaan op: selecteer de voorinstelling en de uitvoermap. Om de conversie te starten, druk je op de knop Converteren.

Freemake Video Converter downloaden

Voordelen:

• Eenvoudige gebruikersinterface.

• Converteert video’s vrij snel, ongeacht bestandsgrootte of lengte.

Nadelen:

• Watermerk op geconverteerde video’s.

• De app is alleen geschikt voor Windows.

HandBrake

HandBrake is een open-source video-editor die beschikbaar is voor populaire platformen. Een van de voordelen van de app is dat het conversieproces kan worden aangepast – je kunt je eigen presets maken met geschikte video- en audio-instellingen. Het is een geweldige optie voor gevorderde gebruikers, maar beginners kunnen de app verwarrend en moeilijk te gebruiken vinden.

Lees onze korte tutorial voor meer informatie over het converteren van AVI-video's met Handbrake.

Stap 1. Download de juiste versie van de AVI-bestandsconverter van de website van HandBrake.

Installeer de converter door de instructies op het scherm te volgen. Voer het programma uit nadat de installatie is voltooid.

Stap 2. Sleep je video's naar het programmavenster en zet ze daar neer. Je kunt ook op de knop Map (batch scannen) klikken als je meerdere bestanden converteert of op Bestand om een enkel bestand te converteren.

Stap 3. MP4 wordt standaard geselecteerd als doelformaat. Als je de videocodec of framesnelheid wilt wijzigen, open je het tabblad Video en geef je de instellingen op.

Stap 4. Klik op de knop Bladeren rechtsonder in het programmavenster om de doelmap te wijzigen. Klik op de knop Coderen starten om de conversie te starten.

HandBrake downloaden

Voordelen:

• Open-source video-editor beschikbaar voor verschillende platformen.

• Mogelijkheid om het conversieproces aan te passen.

• Erg geschikt voor gevorderde gebruikers.

Nadelen:

• Minder geschikt voor beginners omdat de opties in de app wat verwarrend en moeilijk te gebruiken zijn.

Conclusie

Een gratis converter is een goede optie wanneer je slechts af en toe bestanden converteert omdat de functionaliteit van deze apps vrij beperkt is. Maar als je gewoonlijk geen geavanceerde bewerkingsfuncties en -hulpmiddelen gebruikt, is het een goed idee om een gratis converter uit te proberen. Zorg ervoor dat de app die je installeert geen malware is en geen veiligheidsrisico vormt voor je computer.

Online AVI naar MP4 (MPEG-4) converteren

Een van de gemakkelijkste manieren om AVI naar MP4 te converteren, is door een online conversieservice te gebruiken. Als je geen software op je computer wilt downloaden en installeren, is een online converter een goede oplossing. Hieronder vind je zeven online converters die we voor je hebben uitgekozen. Gebruik de onderstaande links om door de beoordelingen te navigeren.

CloudConvert

CloudConvert is een handige online AVI naar MP4-converter die je gratis kunt gebruiken. Vóór de conversie kun je met deze webservice een videocodec, een voorinstelling, een videoresolutie en andere instellingen selecteren. Je kunt indien nodig ook de ondertitels voor je video toevoegen. Merk op dat het aantal gratis conversies beperkt is tot 25 per dag, en de service heeft ook een limiet voor de bestandsgrootte.

Stap 1. Bezoek de website van CloudConvert.

Stap 2. Om je mediabestand naar de website te uploaden, klik je op de knop Bestand selecteren, zoek je je video en druk je op Openen. Je kunt ook een video toevoegen door de URL van de video in te voeren of een bestand uploaden vanuit je cloudopslag.

Stap 3. Als je de video-instellingen wilt specificeren, klik je op het sleutel pictogram. Om te beginnen met het converteren van je video, druk je op de knop Converteren.

Stap 4. Nadat de conversie is voltooid, verschijnt een voorbeeldvenster. Je kunt de geconverteerde video bekijken. Klik op de knop Downloaden om de clip te downloaden.

Ga verder naar de website van CloudConvert

Voordelen:

• Gratis online converter.

• Ook mogelijk om ondertitels aan je video toe te voegen.

Nadelen:

• Het aantal gratis conversies is beperkt tot 25 per dag.

• Er is een limiet voor de bestandsgrootte.

Convertio

Convertio is een gratis online conversietool. Het ondersteunt bijna alle populaire mediaformaten, inclusief AVI en MP4. Vóór de conversie kun je met de service je video knippen, de codec en framesnelheid selecteren en de clip vergroten of verkleinen en roteren. Merk op dat als je geen betaald abonnement hebt, Convertio enkele beperkingen heeft: de maximale bestandsgrootte is 100 MB en je kunt tot 10 bestanden per dag converteren.

Bekijk de korte handleiding hieronder om te leren hoe je Convertio kunt gebruiken.

Stap 1. Bezoek de website van Convertio.

Stap 2. Om je bestanden te uploaden, druk je op de knop Bestanden selecteren. Of sleep het bestand eenvoudigweg naar het browservenster.

Stap 3. Klik op het tandwiel pictogram als je de geavanceerde instellingen wilt opgeven. Om te beginnen met het converteren van je bestand, druk je op Converteren.

Stap 4. Wanneer de conversie is voltooid, klik je op de knop Downloaden om het bestand met de extensie .mp4 op je computer op te slaan.

Ga verder naar de website van Convertio

Voordelen:

• Gratis online conversietool.

• Ondersteunt bijna alle populaire mediaformaten.

• Biedt verschillende bewerkingsopties.

Nadelen:

• De maximale bestandsgrootte bij de gratis versie is 100 MB.

• Zonder betaald abonnement kun je maar 10 bestanden per dag converteren.

Zamzar

Met zijn eenvoudige interface is Zamzar de perfecte tool voor beginners. Het is heel gemakkelijk onder de knie te krijgen en het werkt relatief snel, dus je hebt je geconverteerde video binnen enkele minuten. De service heeft een aantal nadelen: bewerkingsopties zijn niet beschikbaar en de bestandsgrootte is beperkt tot 50 MB.

Volg de onderstaande stappen om het formaat van je video met deze AVI naar MP4-converter online te wijzigen.

Stap 1. Bezoek de website van Zamzar.

Stap 2. Klik op de knop Bestanden toevoegen om je video te uploaden. Om een video toe te voegen door de URL in te voeren, klik je op Koppeling selecteren onder de knop Bestanden toevoegen.

Stap 3. Om het proces te starten, druk je op de knop Nu converteren Wacht tot de conversie is voltooid en klik op de knop Downloaden om het geconverteerde bestand op je computer op te slaan.

Ga verder naar de website van Zamzar

Voordelen:

• Door de eenvoudige interface de perfecte tool voor beginners.

• Werkt relatief snel, binnen enkele minuten is de geconverteerde video klaar.

Nadelen:

• Er zijn geen bewerkingsopties beschikbaar.

• De bestandsgrootte is beperkt tot 50 MB.

Online converters kunnen een enorme hulp zijn wanneer je een enkel mediabestand wilt converteren of geen tijd wilt verspillen aan het downloaden en installeren van een desktop-app op je computer. Deze optie heeft echter ook enkele grote nadelen. Bijna alle online tools hebben een limiet voor de bestandsgrootte, dus je kunt geen film of ander groot bestand converteren. Een ander probleem is dat online services geen batchconversie ondersteunen en je slechts één bestand tegelijk kunt verwerken. Dus als je meerdere bestanden wilt overzetten, kost het veel tijd om ze allemaal een voor een te converteren.

Hoe kies je de beste converter

Er is geen definitief antwoord. De keuze hangt van veel factoren af. Houd er rekening mee hoe vaak je bestanden moet converteren, of het nu gaat om enkele bestanden of batches, wat je converteert - volledige films of korte video's. Online converters en freeware werken goed voor kleine of enkele bestanden of wanneer je maar af en toe het formaat van je video's wilt wijzigen. Als videoconversie iets is dat je elke dag moet doen, kun je het beste flexibelere desktopsoftware aanschaffen met voordelen zoals stabiliteit en functionaliteit, zoals Movavi Video Converter.

Programma

Besturings­systeem

Beste voor

Download

Elke, werkt online

Resolutie, bitrate en andere parameters wijzigen

Elke, werkt online

Eenvoudige conversie

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik AVI-bestanden afspelen?

Download een mediaspeler die compatibel is met dit formaat - bijvoorbeeld VLC.

Hoe speel je AVI-bestanden af op een Mac?

Sommige AVI-bestanden op een Mac kun je openen met de standaard QuickTime Player. Houd er echter rekening mee dat deze app sommige video- en audiocodecs niet ondersteunt waarmee je AVI-bestand mogelijk is gecodeerd. Als je je video niet kunt openen met QuickTime Player, probeer dan een andere mediaspeler, zoals VLC.

Wat is beter, MP4 of AVI?

MP4 en AVI zijn beide containerformaten – verpakkingen voor video, audio en andere streams. De kwaliteit van een bestand hangt af van de codec waarmee de videostream is gecomprimeerd. Beide containers kunnen video bevatten die is gecomprimeerd met oudere codecs zoals MPEG-4 en nieuwere zoals H.264. Recentere codecs bieden een betere videokwaliteit met dezelfde bestandsgrootte, dus het is beter om op de codec te letten dan op het formaat.

Hoe kan ik een AVI-bestand verkleinen?

Dit kan eenvoudig met een speciaal programma. Gebruik Movavi Video Converter, hiermee kun je bestanden comprimeren met bijna geen kwaliteitsverlies. De stappen zijn heel eenvoudig: download het programma, importeer je video, geef de gewenste uitvoergrootte op en klik op Converteren.