Moet u MP4 naar GIF converteren?

Gebruik deze gratis tool om MP4 in GIF te veranderen online!

Met deze tool kunt u MP4 naar GIF online gratis converteren! U kunt ook de desktop MP4-to-GIF maker van Movavi gebruiken in plaats van de online service.

Coverteer naar

Hoe MP4 naar GIF converteren in hoge kwaliteit op Windows en Mac met Movavi

Bewerkt door het Robert Berkelder
11 470

Nu mobiele boodschappers en sociale netwerken zo populair en veel gebruikt worden, kan een geanimeerde afbeelding perfect zijn om uw reactie of huidige stemming in een online gesprek te illustreren. GIF's zijn meestal korte clips van enkele seconden die uit een film, cartoon of andere video's zijn geknipt.

De onderstaande gids legt uit hoe u MP4 naar GIF converteert, maar de instructies zijn hetzelfde voor elk ander videoformaat. Download Movavi Video Converter voor Windows of Mac en zet je MP4 meteen om naar GIF of gebruik de MP4-to-GIF converter online!

Stap 1. Installeer de GIF-maker

Download de MP4-to-GIF converter van de Movavi website en volg de instructies op het scherm om het programma te installeren.

Stap 2. Voeg een video toe aan het programma

Klik op de knop Media toevoegen, kies dan Video toevoegen en selecteer het bestand dat je in een GIF wilt veranderen.

Stap 3. Kies een fragment

GIF's zijn meestal kort van lengte, wat betekent dat u misschien slechts een klein segment uit een langere video moet knippen. Om te beginnen met het uitknippen van uw clip, klikt u op de knop Bewerken rechts van het geïmporteerde bestand.

In het geopende venster plaatst u de markering op de tijdlijn om het begin aan te geven van het gedeelte dat u wilt uitknippen. Klik op het pictogram Schaar om de video in twee delen te knippen. Selecteer het deel dat u niet nodig hebt en klik op het pictogram Prullenbak om het te verwijderen. Als u ook het einde moet knippen, plaats dan de marker aan het einde van het fragment en doe hetzelfde. Wanneer het beeldmateriaal is zoals u het wilt, klikt u op Opslaan en sluiten.

Stap 4. Stel GIF in als exportformaat

Klik op het tabblad Afbeeldingen en verander de voorinstelling van MP4 in GIF. Afhankelijk van uw behoeften kunt u ook een voorinstelling voor het gewenste formaat kiezen.

Stap 5. Begin met het omzetten van MP4 in GIF

Druk op de knop Opslaan naar om de uitvoermap voor de afbeelding op te geven. Als alle aanpassingen gedaan zijn, klik je op Converteren en wacht je tot het programma het bestand exporteert. Zodra de conversie is voltooid, wordt de map met uw GIF-bestand automatisch geopend.

Nu weet je hoe je MP4 naar geanimeerde GIF overzet met Movavi Video Converter. Bouw uw eigen bibliotheek van hoogwaardige animatiebestanden en begin ze te delen met uw vrienden op sociale media!

MP4 vs. GIF

Vergelijkingsparameter

MP4

GIF

Bestandsextensie

.mp4

.gif

Bestandsgrootte

Kleiner

Groter

Formaat type

Videoformaat

Beeldformaat

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik MP4 naar GIF converteren in HD-kwaliteit?

Met Movavi Video Converter kunt u MP4 gemakkelijk opslaan als GIF. U kunt het uitproberen met behulp van onze eenvoudige gids:

1. Download Movavi Video Converter op uw apparaat en volg de installatie-instructies.
    Download Movavi Video Converter

2. Klik op Media toevoegen, kies vervolgens Video toevoegen en selecteer uw MP4-bestand.

3. Open het tabblad Afbeeldingen en kies het GIF-uitvoerformaat. U kunt ook presets van verschillende bestandsgroottes kiezen.

4. Klik op de knop Opslaan naar om de uitvoermap op te geven. Druk daarna op Converteren om het proces te starten. Zodra de conversie is voltooid, wordt de map met uw GIF-bestand automatisch geopend.

Hoe kan ik MP4 naar GIF converteren op Windows?

U kunt van MP4 een GIF maken met de video-omzetter van Movavi, volg gewoon deze stappen:

1. Download Movavi Video Converter voor Windows en volg de installatiegids op het scherm.
    Download Movavi Video Converter

2. Klik op het tabblad Media toevoegen, kies dan Video toevoegen en selecteer uw MP4-bestand.

3. Open het tabblad Afbeeldingen, dan de GIF-knop en selecteer een van de voorinstellingen, afhankelijk van de gewenste bestandsgrootte.

4. Klik op de knop Opslaan naar en geef de uitvoermap op. Druk daarna op Converteren om het conversieproces te starten. Zodra het klaar is, wordt de map met uw GIF-bestand automatisch geopend.

Daar ga je dan! Nu weet je hoe je MP4 eenvoudig in GIF kunt veranderen.

Hoe kan ik MP4 naar GIF converteren op Mac?

Als je een MP4 in een GIF wilt veranderen, probeer dan onze video converter. U kunt deze eenvoudige stappen volgen:

1. Download Movavi Video Converter voor Mac en volg de installatie-instructies.
    Download Movavi Video Converter voor Mac

2. Klik op Media toevoegen, dan Video toevoegen en selecteer uw MP4-bestand.

3. Open het tabblad Afbeeldingen en kies het GIF-uitvoerformaat. Hier kunt u een specifieke voorinstelling kiezen, geschikt voor uw gewenste bestandsgrootte.

4. Klik op Opslaan naar en specificeer de uitvoermap. Druk vervolgens op Converteren om het proces te starten. De map met uw GIF-bestand wordt automatisch geopend.

Hoe kan ik MP4 naar GIF converteren met Photoshop®?

Behalve bewerken kan Photoshop® ook MP4 naar GIF converteren. Volg deze instructies als je wilt weten hoe dat moet:

1. Open Photoshop®, klik op Bestand, dan Importeren en dan Videoframes naar Lagen.

2. Kies uw MP4-bestand en klik op Openen. Hier kun je kiezen om de hele video of slechts een deel ervan te importeren. Zorg ervoor dat je het vakje Maak frame-animatie aanvinkt.

3. Ga naar Bestand > Exporteren > Opslaan voor web (Legacy). Kies een van de GIF presets of kies de GIF optie onder de presets. Klik dan op Opslaan.

Ziezo! Nu kunt u altijd GIF's maken van MP4.

Hoe kan ik MP4 naar GIF converteren met FFmpeg?

FFmpeg is een softwarepakket voor de verwerking van verschillende multimediabestanden en -streams. Je gebruikt het ook als een gratis MP4-naar-GIF converter.

Hier is hoe je MP4 naar GIF converteert met FFmpeg:

1. Download en installeer FFmpeg op je systeem.
    FFmpeg downloaden

2. Open de terminal en ga in de map die uw MP4-bestand bevat.

3. Vervolgens voer je het volgende commando in: ffmpeg -i filename.mp4 filename.gif

4. Het nieuwe bestand verschijnt in dezelfde map als uw MP4-bestand.

Dat is het! Nu weet je hoe je van een MP4 een GIF maakt met FFmpeg.

Wat is de beste MP4-naar-GIF converter?

Er zijn veel goede conversiediensten op de markt. Als u niet weet welke u moet kiezen, bekijk dan onze selectie van diensten die u kunt gebruiken om een GIF te maken van MP4:

• Movavi Video Converter

• FFmpeg

• Zamzar

Met al deze diensten kun je MP4 gemakkelijk converteren naar geanimeerde GIF's en ze voldoen aan je behoeften.

Hoe kan ik MP4 naar GIF converteren met WhatsApp?

Als je je afvraagt hoe je MP4 in GIF kunt veranderen met WhatsApp, volg dan deze eenvoudige gids:

1. Open een gesprek.

2. Tik op het Paperclip-pictogram rechtsonder.

3. Selecteer Galerij.

4. Kies een MP4-bestand dat je wilt converteren.

5. De video-editor verschijnt. Tik op de GIF-schakelaar rechtsboven.

6. Bewerk de video.

7. Tik op de groene pijl om uw GIF te verzenden.

Kan ik MP4 naar GIF converteren met geluid?

Ja, dat kan, ondanks het feit dat GIF een beeldformaat is dat geen geluid ondersteunt. Dus, in het geval van MP4-naar-GIF conversie, zal het uitvoerbestand alleen video bevatten zonder geluid. Het is echter mogelijk om muziek toe te voegen aan GIF's via sommige diensten op het internet.

Hoe kan ik MP4 naar GIF converteren in 60 FPS?

Wilt u een soepele ervaring met uw GIF-bestanden? Volg dan onze gids en converteer MP4 naar GIF in hoge kwaliteit en 60 FPS met Movavi Video Converter:

1. Download de MP4-to-GIF converter van Movavi en volg de installatie-instructies.
    Downloaden Movavi Video Converter voor Windows
    Downloaden Movavi Video Converter voor Mac

2. Klik op Media toevoegen en vervolgens op Video toevoegen en selecteer uw MP4-bestand.

3. Klik op het tabblad Afbeeldingen en selecteer een van de GIF-voorinstellingen, afhankelijk van de bestandsgrootte die u nodig hebt.

4. Klik op Opslaan naar en kies de uitvoermap. Druk vervolgens op Converteren om het proces te starten. De map met uw GIF-bestand wordt automatisch geopend.

Als alternatief kunt u MP4 naar GIF online converteren met de tool op deze pagina.

Kan ik MP4 naar GIF lossless converteren?

U kunt .mp4 naar .gif lossless converteren met Movavi Video Converter. Bekijk zeker de onderstaande link.

Download de MP4-to-GIF-omzetter van Movavi