Op zoek naar een MP4 naar MOV Converter?

Gebruik deze MP4 naar MOV converter gratis online!

Hier kunt u MP4 gratis online converteren naar MOV. Als u grote bestanden hebt, gebruik dan Movavi's desktop converter - het biedt een hoge conversiesnelheid en laat u uw video's bewerken.

Coverteer naar

MP4-bestanden converteren naar MOV

Bewerkt door het Robert Berkelder
12 223

MP4 is een van de meest gebruikte formaten in de digitale wereld, ondersteund door bijna elk digitaal apparaat op de planeet. Toch kunt u soms problemen ondervinden bij het gebruik van MP4-bestanden. Hier zijn de meest voorkomende:

Uw toestel kan geen bestand openen?

Het bestand is vervormd bij het afspelen?

Video's nemen te veel schijfruimte in beslag?

Zoals u kunt zien, is een van de meest eenvoudige oplossingen voor MP4-gerelateerde problemen het formaat van uw bestanden wijzigen van MP4 naar MOV. In dit artikel tonen we u de drie belangrijkste benaderingen voor conversie: gebruik van de Movavi software, online diensten en gratis desktop programma's.

Hoe de MP4-to-MOV converter van Movavi te gebruiken

Movavi Video Converter heeft een eenvoudige interface, zodat het instellen van de conversie minder dan een minuut in beslag neemt. Een ander voordeel van het programma is de SuperSpeed-conversiefunctie, waarmee u zelfs grote bestanden in slechts enkele seconden kunt converteren. Download het installatiebestand voor Windows of Mac en volg deze eenvoudige stappen.

Stap 1. De Movavi Converter downloaden

Voer het gedownloade bestand uit om het programma op uw computer te installeren. Nadat het proces is voltooid, start u de converter.

Stap 2. Importeer de bestanden naar het programma

Klik op de knop Media toevoegen, dan Video toevoegen, zoek de bestanden die u wilt converteren, selecteer ze en klik op Openen. Of sleep de bestanden gewoon naar het programmavenster.

Stap 3. Selecteer het conversieformaat

Open het tabblad Video, klik op MOV en kies een van de voorinstellingen uit de lijst.

Stap 4. Converteer de bestanden van MP4 naar MOV

Standaard worden de geconverteerde bestanden opgeslagen in de Movavi bibliotheekmap. Als u een andere bestemming wilt kiezen, stel deze dan in door te klikken op de knop Opslaan naar en een andere map te selecteren. Klik nu op Converteren in de rechterbenedenhoek om het conversieproces te starten. Nadat de verwerking is voltooid, brengt u de geconverteerde bestanden over naar uw Apple-apparaat.

Hoe MP4 naar MOV converteren online

MP4 en MOV zijn populaire videoformaten die tegenwoordig worden gebruikt omdat ze door bijna elk apparaat worden ondersteund, inclusief mobiele apparaten. Maar er zijn momenten dat u MP4 naar MOV-bestanden wilt converteren. U hebt dan een MP4-naar-MOV-converter online nodig. Sommige online platforms kunnen u helpen MP4 gratis naar MOV te converteren. Hier zijn enkele opties als u leert hoe u MP4 naar MOV online kunt converteren.

Als u .mp4 naar .mov-bestanden wilt converteren zonder het risico te lopen freeware op uw computersysteem te installeren, kunt u overwegen deze gratis MP4-naar-MOV-converter online te gebruiken. Online Video Converter beschikt over een eenvoudige interface om het converteren naar MOV een makkie te maken. Alles wat je nodig hebt om MP4 naar MOV online te converteren is om je MP4-bestanden te uploaden en ze te converteren.

Online Video Converter heeft verschillende voordelen, waaronder het vermogen om zowat elk formaat te converteren naar het MOV-bestandsformaat. Het ondersteunt ook vele andere uitvoerformaten, zoals 3GP, 3G2, M2T, M2TS, MP4, MPEG, OGV, VOB, WebM, en vele anderen. U kunt ook kiezen voor de gratis versie voor beperkte videoformaat conversie.

U kunt gaan voor de abonnementsversie om te genieten van het converteren van grotere bestandsgroottes en online opslag voor uw media. Het enige nadeel is dat de dagelijkse of maandelijkse betalingen zich na verloop van tijd kunnen opstapelen en duur worden.

Een ander online platform om u te helpen converteren naar QuickTime is CloudConvert. Met een eenvoudige gebruikersinterface is het handig voor gebruikers die onderweg MP4 in MOV moeten veranderen, zodat ze de video's met andere Mac-gebruikers kunnen delen.

Met dit flexibele platform kunt u converteren van en naar de meeste populaire mediaformaten. U klikt op een dropdown box en kiest de locatie van uw MP4-videobestand. Vervolgens kunt u door de opties scrollen om onder andere de resolutie in te stellen, video-codec, voorinstellingen, afstemming en beeldverhouding te selecteren en door te gaan naar de audio-instellingen.

Enkele van de sterke punten van dit online platform voor het converteren van MP4 naar MOV zijn de mogelijkheid om de meeste gangbare mediaformaten te verwerken. Het converteren van MP4 naar MOV is nog nooit zo eenvoudig geweest met de opties om de uitvoereigenschappen op dit platform aan te passen. De donkere plek is wanneer je bestanden converteert met lettertypes die ontbreken op CloudConvert. Dit kan de uitvoerbestanden verknoeien.

U kunt ook leren hoe u MP4 in MOV verandert door het gebruik van Zamzar, een eenvoudige gratis web media converter. U hoeft alleen maar uw MP4-bestanden te slepen en neer te zetten, het outputmediaformaat in te stellen op MOV, en te klikken om .mp4 naar .mov-bestanden te converteren. Het is een uitstekend alternatief voor de MP4-naar-MOV converter freeware, die mogelijk niet veilig is voor uw computersystemen.

Zamzar kan converteren naar andere formaten dan MOV en maakt extensies die compatibel zijn met zowel Windows als Mac. Nou, je mag dan wel houden van het feit dat het gratis is, maar je hebt een sterke internetverbinding nodig om de conversie zonder haperingen te laten verlopen.

Met deze gratis online mediaconverter kunt u MP4 in QuickTime veranderen met één klik op de knop. U kunt elk mediaformaat converteren naar .mov op dit platform vanuit de bestanden op uw computer of de bestanden die u online hebt opgeslagen.

U kunt uw MP4-bestanden rechtstreeks op het platform laten vallen voor conversie naar MOV, of URL, Dropbox of Google Drive invoeren, afhankelijk van waar u het bestand opslaat voor conversie. Het is gratis en werkt met de meeste populaire videoformaten die tegenwoordig worden gebruikt. Het enige probleem is dat het mogelijk niet goed werkt met grote bestanden.

Conclusie

Online videoconverters zijn uw beste gok als u geen freeware wilt downloaden naar uw apparaat, omdat sommige gratis versies specifieke beperkingen kunnen hebben. Maar Online Video Converter lijkt alles voor iedereen te hebben omdat het zowel gratis als betaalde versies heeft. Als u kleinere MP4-bestanden verwerkt, is de gratis versie voldoende. Maar voor grotere bestanden moet u investeren in een betaalde versie.

Hoe MP4 naar MOV converteren gratis

Online converters zijn weliswaar flexibel, gratis en gemakkelijk toegankelijk voor onderweg, maar ze hebben ook enkele beperkingen. Ze kunnen niet overweg met grotere bestanden, en het kan vrij duur zijn om de betaalde versies te gebruiken. De oplossing? Zoek naar MP4-naar-MOV-converters die gratis op uw bureaublad staan. Hier zijn enkele opties die het overwegen waard zijn.

Als u op zoek bent naar een grote MP4 naar MOV, of wilt leren hoe MP4 naar MOV te converteren op de Mac, zou Movavi Free Video Converter uw volgende stop moeten zijn. Dit is een betrouwbare video converter die absoluut gratis is, maar toch veel geweldige functies biedt.

Deze functies omvatten het gebruik van de app om video's te converteren naar audio, zodat u muziek van uw favoriete films en clips kunt opslaan. Het kan u ook helpen om foto's en andere digitale afbeeldingen te converteren en is een one-stop-oplossing voor de meeste mediaformaten voor alle populaire apparaten. De snelle conversiesnelheden zonder enige kosten maken het innovatieve pakket van Movavi compleet.

Dit innovatieve programma biedt meer dan 200 presets voor bijna alle nieuwste apparaten, zoals Apple, Samsung, Xiaomi, Sony, Huawei, en nog veel meer. Het geeft u de mogelijkheid om MP4 naar MOV te converteren voor elk apparaat. Ook ondersteunt het meer dan 180 standaard mediaformaten waaronder VOB voor uw DVD, MP3, RAW, AVI en MKV.

Deze open-source video transcoder is een handige tool voor het converteren van video's van elk formaat naar .mov formaat. Of u nu Windows, Linux of de alomtegenwoordige Mac gebruikt, HandBrake zal de gelegenheid aangrijpen om uw MP4-bestanden naar MOV te converteren.

U zult van HandBrake houden omdat het gratis is en veel functies biedt om uw output-MOV-bestand aan te passen. U kunt de uitvoerresolutie instellen, evenals het doelapparaat waar u de outputvideo wilt afspelen. Het kan ook alle BluRay- of DVD-media converteren die geen kopieerbeveiliging bevatten. En u kunt ook ondertitels en hoofdstukken toevoegen aan uw output video.

Deze populaire mediaspeler app is een open-source, cross-platform speler en raamwerk dat werkt met de meeste mediabestanden, evenals verschillende streaming opties. Het is populair onder veel gebruikers omdat het alles kan afspelen, inclusief schijven, webcams, bestanden, streams en apparaten.

Het bevat ook geen spyware, advertenties of enige vorm van tracking van gebruikers, en is toch helemaal gratis. U zult er ook van houden omdat het op alle platforms draait: macOS, Windows, UNIX, Linux, iOS en Android. Deze app kan geweldig zijn voor het afspelen van mediabestanden van alle soorten, maar niet zo efficiënt als je MP4 wilt converteren naar MOV QuickTime.

Conclusie

MP4 naar MOV converteren hoeft geen ingewikkelde aangelegenheid te zijn als je weet hoe je MP4 naar MOV moet veranderen. U kunt een van de gratis MP4-naar-MOV converters online of op uw desktop gebruiken. Neem uw toevlucht tot online converters als u uw bestanden rechtstreeks vanuit uw browser converteert en een sterke internetverbinding hebt. Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, download en installeer dan Movavi Video Converter.

MP4 vs. MOV (QuickTime) - formaten vergelijken

Vergelijkingsparameter

MP4

QuickTime

Bestandsextensie

.mp4

.mov, .qt

Video-coderingsformaten

H.264, H.265, MPEG-2 Deel 2, MPEG-4 ASP, H.263, VC-1, Dirac, andere.

MPEG-2 (OS X Lion of hoger), MPEG-4 Part 2, H.264, H.263, H.261, Apple ProRes, Apple Pixlet, overige.

Audio-coderingsformaten

AAC, MP3, AC-3, Apple Lossless, ALS, SLS, andere

AAC, Apple Lossless, MP3, andere

Apparaatondersteuning

Bijna alle Windows, Linux, Ubuntu, Android toestellen. Apple-apparaten kunnen problemen ondervinden met dit formaat

Apple (iPhones, iPads, MacBooks, enz.) Ondersteuning voor andere systemen is beperkt.

Veelgestelde vragen

Hoe converteer ik MP4 naar MOV op een Mac?

U kunt de Movavi MP4-to-MOV converter voor Mac gebruiken. Download gewoon de juiste versie van het programma en volg deze korte handleiding.

Download Movavi Video Converter voor Mac

1. Installeer en start Movavi Video Converter.

2. Voeg uw MP4-bestanden toe aan het programma.

3. Selecteer MOV als uitvoerformaat en geef de juiste voorinstelling op.

4. Transcodeer uw bestanden door op de knop Converteren te klikken.

Hoe converteer ik MP4 naar MOV op Windows 10?

U kunt MP4 gemakkelijk converteren naar MOV op Windows met Movavi Video Converter. Download de laatste versie van het programma via onderstaande link.

Download Movavi Video Converter voor Windows

1. Installeer de Movavi software.

2. Open het programma en importeer uw bestanden.

3. Selecteer MOV (QuickTime) als het doelformaat en kies vervolgens een voorinstelling.

4. Klik op Converteren om de transcodering van uw MP4-bestanden naar MOV te starten.

MOV of MP4: welke is beter?

Het hangt echt af van uw doel. Het MOV-formaat biedt een betere beeldkwaliteit en resolutie, maar MP4 is veel wijder verspreid en wordt door de meeste apparaten ondersteund. Denk dus bij de beslissing of u MP4 of MOV wilt gebruiken aan de reden waarom u uw bestanden wilt converteren.

Ondersteunt Windows 10 MOV-bestanden?

Nee. MOV-video's zijn QuickTime-bestanden, maar dit programma wordt niet langer ondersteund door Windows. U kunt door Windows ondersteunde software installeren of bestanden converteren naar een populairder formaat zoals MP4.

Om MOV af te spelen op Windows, probeer VLC media player. Het ondersteunt bijna elk bestaand formaat. Om uw bestanden te converteren, probeert u Movavi Video Converter.

VLC downloaden

Downloaden Movavi Video Converter

Verliest het converteren van een MP4 bestand naar MOV kwaliteit?

Niet noodzakelijk. Zowel MOV als MP4 zijn containerformaten. Beide kunnen streams bevatten die zijn gecodeerd met een aantal codecs die vaak geldig zijn voor zowel MP4 als MOV. In de meeste gevallen betekent het proces van MP4-naar-MOV-conversie gewoon het opnieuw verpakken van de streams zonder kwaliteitsverlies.