Moet u MPEG naar MP4 converteren?

Gebruik deze MPEG naar MP4 converter gratis online!

Met deze tool kunt u MPEG naar MP4 online converteren in een paar klikken. U kunt ook gratis de desktop proefversie van onze MPEG-to-MP4 converter uitproberen.

Coverteer naar

Hoe MPEG naar MP4 converteren op Windows en Mac met Movavi

Bewerkt door het Robert Berkelder
12 567

MPEG is een populaire standaard voor videocompressie. Het biedt hoge compressieverhoudingen zonder significant verlies van videokwaliteit. De populairste bestandsextensies voor deze standaard zijn .mpeg en .mp4. MPEG-video's worden gecomprimeerd met MPEG-1 of MPEG-2 videocodecs. MP4 is gebaseerd op de recentere MPEG-4-standaard, een van de nieuwste videoformaten die op grote schaal worden gebruikt voor de opslag van video op computers en mobiele apparaten.

De eerste optie om het formaat van een video te wijzigen is het gebruik van conversiesoftware – u kunt Movavi MPEG-to-MP4 converter gratis proberen. Deze converter voor Windows en Mac ondersteunt alle populaire video- en audioformaten, waaronder AVI, FLV, 3GP en MP3. Het programma ondersteunt ook batch-conversie. U kunt zelfs uw video's bewerken voordat u converteert – clips draaien en spiegelen, watermerken en ondertitels toevoegen, ongewenste delen bijsnijden en bijsnijden, en nog veel meer.

Vraagt u zich af hoe u MPEG naar MP4 kunt converteren? Volg gewoon de eenvoudige stappen hieronder.

Stap 1. Installeer de MPEG-naar-PMP4 converter

Download het installatiebestand van de video converter van de Movavi website. Nadat de download is voltooid, volgt u de instructies om de software te installeren.

Stap 2. Video's toevoegen voor conversie

Klik op de knop Media toevoegen, dan Video toevoegen en selecteer de video's in het MPEG-formaat die u wilt converteren naar MP4.

Stap 3. Specificeer het output video formaat

Open het tabblad Video, selecteer de groep MP4 en kies een van de MP4-voorinstellingen.

Stap 4. Begin met het omzetten van .mpeg naar .mp4

Specificeer de map waarin u de geconverteerde videobestanden wilt opslaan door te klikken op de knop Opslaan naar. Nu hoeft u alleen nog maar op Converteren te klikken en te wachten tot het proces is voltooid.

U kunt ook de online MPEG-to-MP4 converter gratis uitproberen op deze pagina.

MPEG vs. MP4 vergelijkingstabel

MPEG vs. MP4: wat zijn de belangrijkste verschillen? MPEG wordt gewoonlijk gebruikt voor de opslag van video's op DVD's. In tegenstelling tot MP4 wordt MPEG niet ondersteund door de meeste mobiele apparaten of mediaspelers. MP4 maakt gebruik van recentere standaarden voor videocodering en wordt veel gebruikt voor het bekijken van video's op mobiele apparaten en het delen van clips via internet.

Vergelijkingsparameter

MPEG

MP4

Bestandsextensie

.mpg, .mpeg, andere

.mp4

Formaten voor videocodering

MPEG-1, MPEG-2

MPEG-4, H.264, H.265, andere

Audio-coderingsformaten

MP3

MP3, AAC, AC-3, andere

Veelgestelde vragen

Wat is een MPEG-bestand?

Het is een veelgebruikt videoformaat voor desktop en mobiele apparaten. Het MPEG-formaat gebruikt MPEG-1 en MPEG-2 compressie. U herkent het aan de extensies .mpg en .mpeg, die typisch zijn voor MPEG-videobestanden.

Is MPEG hetzelfde als MP4?

Beide zijn containerformaten voor het opslaan van video- en audio-inhoud, maar er is een verschil tussen MPEG en MP4. Ze gebruiken bijvoorbeeld verschillende videocodecs. Het MPEG-formaat maakt gebruik van MPEG-1 of MPEG-2. MP4-bestanden worden gecomprimeerd met MPEG-4, H.264, H.265 of andere videocodecs.

Hoe kan ik MPEG naar MP4 converteren op Windows 10?

U kunt proberen Movavi Video Converter – een van de beste tools voor het omzetten van MPEG naar MP4. Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

1. Download en installeer het programma op uw computer.
    De MPEG-naar-MP4-converter downloaden

2. Klik op Media toevoegen, vervolgens op Video toevoegen en selecteer de bestanden die u wilt converteren.

3. Open het tabblad Video, kies het MP4-formaat en selecteer de gewenste voorinstelling.

4. U kunt de output map opgeven door te klikken op Opslaan naar. Druk op Converteren om het proces te starten.

Als alternatief kunt u MPEG naar MP4 online converteren met onze tool op deze pagina.

Hoe speel ik MPEG-bestanden af op Windows 10/11?

Gebruikers van Windows 10 en 11 vragen zich nooit af hoe ze MPEG-bestanden moeten openen, omdat Windows Media Player ze gemakkelijk kan lezen. Als uw besturingssysteem deze bestanden echter om de een of andere reden niet ondersteunt, kunt u MPEG in MP4 veranderen met Movavi Video Converter.

Hoe converteer ik MPEG naar MP4 op een Mac?

Als je je afvraagt hoe je MPEG naar MP4 kunt converteren op de Mac, probeer dan Movavi Video Converter – volg gewoon de onderstaande stappen.

1. Download het installatiebestand. Doorloop het installatieproces en start het programma.
    Download de MPEG-to-MP4 converter app

2. Klik op Media toevoegen en kies Video toevoegen. Selecteer de bestanden voor conversie.

3. Open het tabblad Video, selecteer MP4 en kies de gewenste voorinstelling.

4. Selecteer uw output map door te klikken op Opslaan naar. Druk op Converteren.

Wat is het verschil tussen MPG en MPEG?

MPEG is de naam van een videoformaat dat is ontwikkeld door Moving Picture Expert Group. Omdat sommige bestandssystemen geen bestandsextensies van meer dan drie tekens ondersteunden, werd de naam afgekort tot MPG. Er is dus geen verschil tussen de twee afkortingen; MPG is gewoon een kortere naam voor het MPEG-formaat.

Wat is beter: MPEG of MP4?

MPEG-bestanden zijn gecomprimeerd met de codecs MPEG-1 of MPEG-2 en worden voornamelijk gebruikt voor het opslaan van video's op cd's en dvd's. U kunt MPEG-bestanden op uw computer afspelen, maar niet alle spelers ondersteunen dit formaat.

MP4-bestanden gebruiken codecs zoals MPEG-4 en H.264 die door bijna alle spelers worden ondersteund. Dus als u een video op uw computer en uw mobiele apparaat wilt bekijken, is MP4 uw beste keuze.

MPEG-2 vs. MPEG-4: Wat is het verschil?

MPEG-2 en MPEG-4 zijn soortgelijke videocodecs van het MPEG-formaat. Maar er zijn enkele verschillen tussen de twee: ten eerste gebruikt MPEG-4 een betere compressiemethode, wat resulteert in kleinere bestanden. Ten tweede is MPEG-2 niet geschikt voor online- of webgebruik vanwege de slechtere compressie.

MPEG-4 vs. MP4: Wat is het verschil?

De enige overeenkomst tussen MPEG-4 en MP4 is dat ze allebei met video's werken. Het verschil tussen de twee is echter aanzienlijk.

MPEG-4 is een codec voor video- en audiocompressie. Het helpt de kwaliteit van de oorspronkelijke video te behouden en maakt het tegelijkertijd flexibeler om gegevens te transporteren. MP4 is zowel een bestandsextensie als een mediacontainer. Een MPEG-4-gecodeerde video kan bijvoorbeeld worden opgenomen in een MP4-bestand, maar ook in vele andere formaten zoals MKV, AVI, enz.

Hoe kan ik MPEG afspelen op de iPhone?

iPhone ondersteunt vele formaten naast MPEG, maar alleen MPEG-4 bestanden en niet MPEG-1 of MPEG-2. Ook moet de video compatibele parameters hebben. Dus, om ervoor te zorgen dat u deze video's kunt afspelen, wilt u misschien een zij-app installeren. Hier is een lijst van programma's die u kunt gebruiken om de MPEG-bestanden af te spelen: