Moet u MPEG naar MP4 converteren?

Gebruik deze MPEG naar MP4 converter gratis online!

Met deze tool kunt u MPEG naar MP4 online converteren in een paar klikken. U kunt ook gratis de desktop proefversie van onze MPEG-to-MP4 converter uitproberen.

Coverteer naar

Hoe MPEG naar MP4 converteren op Windows en Mac met Movavi

Bewerkt door het Robert Berkelder
13.195

MPEG is een populaire standaard voor videocompressie. Het biedt hoge compressieverhoudingen zonder significant verlies van videokwaliteit. De populairste bestandsextensies voor deze standaard zijn .mpeg en .mp4. MPEG-video's worden gecomprimeerd met MPEG-1 of MPEG-2 videocodecs. MP4 is gebaseerd op de recentere MPEG-4-standaard, een van de nieuwste videoformaten die op grote schaal worden gebruikt voor de opslag van video op computers en mobiele apparaten.

De eerste optie om het formaat van een video te wijzigen is het gebruik van conversiesoftware – u kunt Movavi MPEG-to-MP4 converter gratis proberen. Deze converter voor Windows en Mac ondersteunt alle populaire video- en audioformaten, waaronder AVI, FLV, 3GP en MP3. Het programma ondersteunt ook batch-conversie. U kunt zelfs uw video's bewerken voordat u converteert – clips draaien en spiegelen, watermerken en ondertitels toevoegen, ongewenste delen bijsnijden en bijsnijden, en nog veel meer.

Vraagt u zich af hoe u MPEG naar MP4 kunt converteren? Volg gewoon de eenvoudige stappen hieronder.

Stap 1. Installeer de MPEG-naar-PMP4 converter

Download het installatiebestand van de video converter van de Movavi website. Nadat de download is voltooid, volgt u de instructies om de software te installeren.

Stap 2. Video's toevoegen voor conversie

Klik op de knop Media toevoegen, dan Video toevoegen en selecteer de video's in het MPEG-formaat die u wilt converteren naar MP4.

Stap 3. Specificeer het output video formaat

Open het tabblad Video, selecteer de groep MP4 en kies een van de MP4-voorinstellingen.

Stap 4. Begin met het omzetten van .mpeg naar .mp4

Specificeer de map waarin u de geconverteerde videobestanden wilt opslaan door te klikken op de knop Opslaan naar. Nu hoeft u alleen nog maar op Converteren te klikken en te wachten tot het proces is voltooid.

U kunt ook de online MPEG-to-MP4 converter gratis uitproberen op deze pagina.

MPEG vs. MP4 vergelijkingstabel

MPEG vs. MP4: wat zijn de belangrijkste verschillen? MPEG wordt gewoonlijk gebruikt voor de opslag van video's op DVD's. In tegenstelling tot MP4 wordt MPEG niet ondersteund door de meeste mobiele apparaten of mediaspelers. MP4 maakt gebruik van recentere standaarden voor videocodering en wordt veel gebruikt voor het bekijken van video's op mobiele apparaten en het delen van clips via internet.

Vergelijkingsparameter

MPEG

Bestandsextensie

.mpg, .mpeg, andere

.mp4

Formaten voor videocodering

MPEG-1, MPEG-2

MPEG-4, H.264, H.265, andere

Audio-coderingsformaten

MP3

MP3, AAC, AC-3, andere

Veelgestelde vragen

Wat is een MPEG-bestand?

Is MPEG hetzelfde als MP4?

Hoe kan ik MPEG naar MP4 converteren op Windows 10?

Hoe speel ik MPEG-bestanden af op Windows 10/11?

Hoe converteer ik MPEG naar MP4 op een Mac?

Wat is het verschil tussen MPG en MPEG?

Wat is beter: MPEG of MP4?

MPEG-2 vs. MPEG-4: Wat is het verschil?

MPEG-4 vs. MP4: Wat is het verschil?

Hoe kan ik MPEG afspelen op de iPhone?