5 Beste gratis MOV-bewerkers in 2024

Probeer Movavi Video Editor!

• Video's eenvoudig bewerken en verbeteren
  • Voeg stijlvolle overgangen, titels en filters toe
  • Video stabiliseren en omkeren, geluid egaliseren en meer

19 778

Met een MOV-editor kunt u MOV-bestanden op verschillende manieren bewerken, van knippen en bijsnijden tot het toevoegen van effecten en overgangen. In deze gids worden enkele van de beste videobewerkers bekeken, waaronder online tools en downloadbare apps.

Een MOV-bestand bewerken op een PC

Movavi Video Editor is een volledig uitgeruste videobewerker die u kunt downloaden en gebruiken op Windows- en Mac-apparaten. Het is beschikbaar als gratis download voor de eerste zeven dagen, zodat u het kunt uitproberen voordat u kiest voor de upgrade naar de premium versie. Als het gaat om het bewerken van MOV-bestanden, biedt Movavi Video Editor alles wat u nodig hebt. Het heeft een gemakkelijk te begrijpen gebruikersinterface, een enorm scala aan functies, overgangstypen en bewerkingseffecten, en ook snelle verwerkingstijden, zodat u veel plezier kunt beleven aan het bewerken van uw HD-MOV-bestanden en het verbeteren van uw clips op vele manieren.

Stap 1. Download en installeer de MOV-bestandseditor

De eerste stap is om deze MOV-bewerkingssoftware rechtstreeks van de officiële site te downloaden en te installeren. Volg de installatie-instructies, en je moet klaar zijn om de software te gebruiken in een kwestie van minuten op uw Mac of Windows-apparaat.

Stap 2. Voeg uw bestanden toe

Zodra de software is geïnstalleerd, opent u deze en voegt u MOV-videobestanden toe vanaf uw computer, een flashstation of zelfs een mobiel apparaat. U kunt ook opnames rechtstreeks van een aangesloten camera importeren of nieuwe bestanden opnemen met uw webcam om in de app te bewerken. Klik op Bestanden toevoegen om uw video's te uploaden.

Stap 3. Bewerk de video

Zodra uw video-inhoud in de app is geladen, kunt u naar wens bewerkingen uitvoeren. Movavi Video Editor heeft veel bewerkingshulpmiddelen en -functies, waaronder bijsnijden, trimmen, samenvoegen, overgangen, filters en meer. U kunt contrast, helderheid, verzadiging, enzovoort aanpassen, met behulp van de verschillende functies om uw clip aan te passen en te verbeteren. U kunt ook filters toevoegen, MOV-bestanden samenvoegen om grotere clips te maken, de soundtrack wijzigen, enzovoort. De complexiteit van de bewerking is aan u.

Stap 4. Sla uw bestand op

Nadat u de nodige bewerkingen aan uw MOV-bestand hebt aangebracht, kunt u de nieuwe clip opslaan op uw apparaat of zelfs Movavi Video Editor gebruiken om hem te converteren naar een ander populair formaat zoals MP4. U kunt ook rechtstreeks uploaden naar sites als YouTube of exporteren naar een ander apparaat, zoals uw telefoon of tablet.

Top 5 van de beste gratis MOV-editors voor de PC

1. Avidemux [Windows, macOS, Linux]

Avidemux is een van de beste gratis MOV-editors die u vandaag nog kunt downloaden en gebruiken op een groot aantal platforms: Windows, Mac en ook Linux. Het is een eenvoudige maar effectieve MOV-video-editor die ook kan worden gebruikt voor andere bestandstypen zoals AVI, MP4 en ASF.

U kunt het gebruiken voor knippen, filteren en coderen, maar het heeft niet dezelfde geavanceerde functies in vergelijking met andere video-editors die er zijn, dus het is het beste voor basiswijzigingen en bewerkingen.

Avidemux downloaden

Voordelen:

• Volledig gratis te gebruiken

• Werkt op alle drie de grote platforms - Windows, Mac en Linux

• Handig voor basisbewerkingen van MOV-bestanden en andere gangbare videobestandstypen

Nadelen:

• Mist de functies en complexiteit van meer geavanceerde editor programma's

• Wordt niet vaak bijgewerkt en wordt niet ondersteund door ontwikkelaars

2. Free Video Cutter [Windows]

Free Video Cutter is een andere video-editor die u kunt gebruiken voor MOV-bestanden. Het werkt ook met vele andere videoformaten, waaronder MPEG, DivX, AVI en WMV. Zoals de naam al zegt, gaat Free Video Cutter vooral over het knippen van videobestanden in kleinere stukken. U kunt het gebruiken om grote bestanden in kleinere clips te knippen of om ongewenste secties en lege inhoud uit uw bestaande MOV videobestanden te verwijderen. U kunt het ook gebruiken om afzonderlijke clips uit grote bestanden te knippen en te converteren.

Het is niet nuttig voor andere soorten MOV-bewerking, zoals filters en overgangen, maar het is goed voor basisknippen, en het heeft het voordeel dat het volledig gratis te gebruiken is, zonder enige vorm van adware of spyware om u lastig te vallen. Het heeft ook een heel schone en eenvoudige gebruikersinterface, die beginners zeker zal aanspreken.

Free Video Cutter downloaden

Voordelen:

• Zeer gebruiksvriendelijk en beginnersvriendelijk

• Perfect voor het knippen van grote MOV-bestanden en andere bestandstypen in kleinere delen

• Werkt goed met veel populaire bestandsformaten

Nadelen:

• Alleen echt goed voor knippen en trimmen

• Heeft geen andere bewerkingsfuncties of effecten

3. VSDC Free Video Editor [Windows]

VSDC Free Video Editor is nog een andere MOV-editor voor Windows 10 die u vandaag kunt downloaden en gebruiken voor al uw MOV-bestandsbewerkingen, maar ook voor het bewerken van andere populaire videoformaten zoals MKV, MPG, 3GP en FLV, samen met audioformaten zoals MP3, WAV en WMA.

Zeer veelzijdig en beschikbaar in vele talen, is dit een volledig uitgeruste video-editor met veel verschillende gereedschappen, effecten, overgangen en functies. U kunt het gebruiken voor alles van knippen en kleurcorrectie tot aangepaste groene scherm effecten en filters. Het heeft een echt mooi ontworpen gebruikersinterface die geavanceerde gebruikers zal aanspreken en komt zelfs met ingebouwde conversie tools en DVD authoring ook.

Download VSDC Free Video Editor

Voordelen:

• Volledig gratis te gebruiken

• Veel geavanceerde bewerkingsfuncties, effecten en gereedschappen

• Functioneert ook als converter en DVD-maker

Nadelen:

• Je moet een premie betalen om toegang te krijgen tot technische ondersteuning

• De gebruikersinterface kan een beetje ingewikkeld zijn voor beginners

4. OpenShot [Windows, macOS, Linux]

OpenShot draait even goed op Windows, Mac en Linux apparaten en is een van de meest veelzijdige en best gewaardeerde videobewerkers voor MOV-bestanden die u vandaag de dag kunt gebruiken en downloaden. Gemakkelijk te begrijpen met een verrassend eenvoudige gebruikersinterface, wordt deze krachtige video-editor geleverd met een lange lijst van functies.

U kunt het gebruiken om uw MOV-bestanden bij te snijden, speciale video-effecten toe te voegen, de kleuren om te keren, de helderheid en het contrast aan te passen, audio als golfvormen te visualiseren, en nog veel meer. Het kan nieuwe gebruikers een tijdje kosten om te wennen aan alle verschillende functies en aspecten van deze MOV-editor, vooral enkele van de meer geavanceerde tools zoals 3D-animaties en tijdseffecten, maar als u het eenmaal onder de knie hebt, kan OpenShot uw go-to video-editor worden.

OpenShot downloaden

Voordelen:

• Veel verschillende bewerkingsfuncties om mee te spelen

• Een indrukwekkend eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface

• Volledig gratis en open source

Nadelen:

• Sommige functies zijn in het begin een beetje verwarrend

• Beginners kunnen wat tijd nodig hebben om aan dit programma te wennen

5. iMovie [macOS, iOS]

iMovie is software die geen introductie nodig heeft voor gebruikers van Apple apparaten. Het is de standaard video-editor voor veel populaire Apple-apparaten zoals Macs, iPhones en iPads, zodat gebruikers met gemak films en clips van Hollywood-kwaliteit kunnen maken, en projecten op verschillende apparaten kunnen bewerken met feilloze cross-platform functionaliteit.

Deze MOV-editor voor de Mac werkt goed met MOV-bestanden en vele andere gangbare bestandstypen en resoluties tot aan 4K, dus u kunt het gebruiken om bijna elk videobestand op uw apparaat te bewerken. Het kan werken voor basisbewerkingen zoals trimmen en bijsnijden, maar ook voor meer geavanceerde bewerkingen zoals het maken van titels, het toevoegen van speciale effecten en het aanpassen van de soundtrack. Het basisdoel van iMovie is om gebruikers te laten bewerken als professionals, maar met een beginnersvriendelijke gebruikersinterface, en dat lukt uitstekend.

iMovie downloaden

Voordelen:

• Cross-platform gebruik laat je beginnen met bewerken op het ene apparaat en eindigen op een ander apparaat

• Werkt met 4K-bestanden en veel verschillende videoformaten

• Veel geavanceerde bewerkingstools zoals groene scherm effecten en filters

Nadelen:

• Niet geschikt voor Windows of Linux platforms

• Importeren en verwerken van bestanden kan wat traag zijn op oudere Apple-apparaten

Beste online MOV videobewerkers

1. Fastreel

U kunt deze MOV editor online gebruiken, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over enige vorm van download of installatie op uw apparaat wanneer u deze tool gebruikt, noch hoeft u zich zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen. U kunt de tool gewoon in uw favoriete online browser laden, uw MOV-bestanden uploaden en meteen beginnen met bewerken.

Het biedt zowel videobewerkingsgereedschappen als online sjablonen die u kunt gebruiken, zodat u MOV-bestanden kunt samenvoegen, comprimeren, knippen en meer. U kunt het ook gebruiken om introclips, outros, advertenties, feestvideo's, enzovoort te maken. Het is een van de gemakkelijkste tools om te gebruiken voor het bewerken van MOV-bestanden online, aantrekkelijk voor iedereen van social media content creators tot bloggers en meer. Bovendien is het gratis te gebruiken, met premium abonnementen beschikbaar voor degenen die meer willen.

Ga naar Fastreel

Voordelen:

• Gratis te gebruiken

• Werkt online in uw browser, zonder downloads of installaties

• Wordt geleverd met veel bewerkingstools en ook kant-en-klare sjablonen

Nadelen:

• De gratis versie heeft enkele beperkingen

• U moet een premium abonnement betalen om toegang te krijgen tot alle functies

2. WeVideo

WeVideo is een van de meest populaire online video editors, ontworpen om te worden gebruikt door een breed scala van verschillende mensen. Of u nu MOV-bestanden wilt bewerken voor zakelijke doeleinden, inhoud voor sociale media, klassikale clips, marketing, of gewoon om te delen met uw vrienden en familie, dit is een krachtige en efficiënte tool om te gebruiken.

Het heeft snelle verwerkingstijden en een breed scala aan flexibele abonnementskeuzes, zodat u het plan kunt kiezen dat het beste bij uw behoeften en budget past. Qua gebruik biedt WeVideo alles wat je nodig hebt om je MOV-bestanden te bewerken tot geweldige video's. Het wordt geleverd met zijn eigen voorraadbibliotheek met meer dan een miljoen items zoals video's en afbeeldingen om toe te voegen aan uw clips, evenals groene-schermeffecten, videoformaten, mobiele app-ondersteuning op Android en iOS, enzovoort.

Ga naar WeVideo

Voordelen:

• Snelle, efficiënte videobewerking en -verwerking

• Werkt ook op alle platforms en mobiele apparaten

• Een enorm aantal bewerkingstools, effecten en functies

Nadelen:

• Alleen Premium

3. Clideo

Clideo is een andere online video-editor die door miljoenen maandelijkse gebruikers wordt vertrouwd en waarmee al tientallen miljoenen video's zijn gemaakt. Het ondersteunt MOV-bestanden, samen met vele andere populaire videobestandsformaten, en biedt een breed scala aan verschillende videobewerkingshulpmiddelen, zoals samenvoegen, verkleinen, knippen, bijsnijden, snelheidsaanpassing, ondertiteling, compressie en meer.

Een deel van wat Clideo zo populair maakt, is zijn eenvoud; je kunt gewoon een video toevoegen en dan klikken op de gereedschappen die je nodig hebt om te beginnen met het maken van bewerkingen en aanpassingen. Het is echt helemaal niet ingewikkeld, dus beginners kunnen een geweldige tijd hebben met deze tool, maar je moet wel betalen voor het voorrecht om het te gebruiken.

Ga naar Clideo

Voordelen:

• Veel tools voor al uw bewerkingsbehoeften

• Eenvoudig en beginnersvriendelijk ontwerp

• Alles is heel gemakkelijk te gebruiken

Nadelen:

• Je moet betalen om het te gebruiken

• Gebrek aan flexibiliteit in termen van betalingsplannen

Samenvatting

Als u MOV-bestanden wilt bewerken, kunnen de bovenstaande editors helpen met alles van basisaanpassingen zoals bijsnijden en uitsnijden tot meer geavanceerde bewerkingen met speciale effecten en aangepaste audio. Houd rekening met verschillende factoren zoals gebruiksgemak, beoordeling en functies om de beste MOV-editor voor uw behoeften te kiezen.

Movavi Video Editor

Eenvoudig geweldige content creëren

*De gratis versie van Movavi Video Editor kan de volgende beperkingen hebben, afhankelijk van de versie: watermerk op geëxporteerde clips, 60-secondenvideo of 1/2 audiolengte limiet, en/of sommige geavanceerde functies niet beschikbaar bij het exporteren van video's.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de best beoordeelde MOV editor programma's?

Movavi Video Editor, VSDC Free Video Editor, iMovie, en Fastreel zijn enkele van de best beoordeelde MOV video editors die u vandaag nog kunt gebruiken.

Hoe bewerk ik een MOV-bestand op een Mac?

Om een MOV-bestand op een Mac te bewerken, moet u gebruikmaken van een editor die compatibel is met het macOS-platform, zoals Movavi Video Editor of iMovie.

1. Download en installeer Movavi Video Editor voor Mac

2. Klik op Bestanden toevoegen om video's te uploaden die u wilt bewerken

3. Gebruik de tools en functies van het programma

4. Klik op Exporteren om de resultaten op te slaan