Gratis een webinar opnemen

• Download en installeer de schermrecorder.

• Start het programma en pas de instellingen aan.
  • Neem je webinar op.
  • Sla het resultaat op. Bewerk en deel als je wilt.

Verspil geen kostbare tijd - leg belangrijke zaken nu vast!

9 408

Webinars zijn tegenwoordig een wereldwijde norm geworden, vooral nu de meeste mensen vanuit huis zijn gaan werken. In dit artikel bespreken we hoe u uw webinar kunt opnemen met een schermrecorder voor pc, online en op mobiele apparaten.

Programma

Het beste voor

Download

Eenvoudig opnemen van webinars; beschikbaar voor Windows en Mac

Opnemen en bewerken op iOS-apparaten

Eenvoudige videoberichten; beschikbaar als Google Chrome-extensie

Een webinar opnemen onder Windows 10, 8 en 7

Het beste voor: Eenvoudig opnemen van webinars

OS: Windows 7/8/10/11

Beoordeling G2: 4,5/5 sterren, 49 beoordelingen

Movavi Screen Recorder is een zeer effectieve schermopnamesoftware. U kunt het gebruiken om video's op te nemen in uw eigen webinar of een webinar opnemen die u al hebt geplaatst. Vraagt u zich af hoe u gratis een webinar kunt opnemen? Begin met geweldige webinar opname software zoals Movavi Screen Recorder.

Movavi Screen Recorder is speciaal ontworpen om het opnemen van een webinar op PC of Mac gemakkelijk te maken. Het heeft flexibele instellingen, uitstekende opnamekwaliteit en alle tools die u nodig hebt om live video op te nemen, inclusief webinar inhoud, direct op uw computer.

Begin met het downloaden van Movavi Screen Recorder. Volg de installatie-instructies om ervoor te zorgen dat uw software correct is geïnstalleerd en klaar is om te beginnen met opnemen. Volg vervolgens deze eenvoudige stappen.

Stap 1. Selecteer de opname-optie

Klik op Schermopname om de voorbereiding te starten.

Stap 2. Selecteer het gebied dat u wilt vastleggen

U kunt het opnamekader aanpassen om specifieke delen van het scherm vast te leggen. U kunt bijvoorbeeld willen dat de hoofdinhoud van het webinar voorbijschuift zonder commentaar aan de zijkant. Evenzo, als het webinar slechts een klein deel van uw scherm in beslag neemt terwijl u aan andere taken werkt, wilt u misschien dat de schermopname slechts een specifiek gebied vastlegt.

Stap 3. Controleer uw audio

Aangezien u een webinar opneemt, wilt u waarschijnlijk alleen het geluid van de luidsprekers opnemen. Tijdens het webinar wilt u niet dat uw opname externe ruis opvangt die over uw microfoon komt. Controleer het pictogram Systeemaudio en zorg ervoor dat het groen gemarkeerd is. Op die manier wordt de geluidsinvoer van het webinar opgevangen. Controleer vervolgens of het pictogram Microfoon niet groen gemarkeerd is, wat aangeeft dat de schermrecorder geen input opvangt van wat er in uw kamer gebeurt.

Stap 4. Klik op de knop "REC" wanneer u klaar bent om de opname te starten.

Denk eraan dat u niet naar een ander venster of tabblad wilt overschakelen terwijl de schermrecorder actief is. Uw scherm recorder zal vastleggen wat er op uw scherm gebeurt, niet noodzakelijkerwijs alleen het webinar. Als u het opnamevenster verduistert met een andere app of programma, zal de schermrecorder opnemen wat er werkelijk op het scherm is.

Stap 5. Druk op "Stop" als je klaar bent.

Zodra het webinar is afgelopen, kunt u het stoppen. U hebt ook de mogelijkheid om de opname tijdens het webinar te pauzeren.

Stap 6. Doe de nodige videobewerking

U hoeft uw webinar helemaal niet te bewerken. Als je echter specifieke wijzigingen wilt aanbrengen, waaronder het knippen van onnodige delen uit de video, kun je de bewerkingsfunctie gebruiken om het beste uit je video te halen. Sla uw video op de gewenste locatie op.

Een webinar opnemen op een Mac

Het beste voor: Eenvoudig opnemen van webinars

OS: Mac OS Х 10.13 of hoger

Beoordeling G2: 4,5/5 sterren, 49 beoordelingen

Stel dat u op zoek bent naar gratis webinar opnamesoftware waarmee u een live presentatie op uw Mac kunt opnemen om later te bekijken, inclusief een gratis schermrecorder waarmee u video met geluid kunt opnemen. In dat geval is Movavi Screen Recorder een ideale oplossing voor uw behoeften. Wilt u leren hoe u een webinar op een Mac met audio en video kunt opnemen met Movavi Screen Recorder? Volg deze belangrijke stappen.

Stap 1. Download Movavi Screen Recorder

U kunt de Movavi webinar schermrecorder voor Mac downloaden. Volg alle instructies volgens de aanwijzingen van de downloadmanager om ervoor te zorgen dat uw software volledig is gedownload en klaar is voor gebruik.

Stap 2. Gebruik de snelkoppeling Shift-CMD-5 op uw toetsenbord voor toegang tot de bediening van de schermopname.

Met deze knoppen kunt u waardevolle opties selecteren: of u het hele scherm wilt opnemen, welk deel van het scherm u wilt opnemen als u het om een of andere reden moet knippen en of u een stilstaand beeld van het scherm wilt vastleggen in plaats van een opname.

Selecteer het gedeelte van het scherm dat u wilt opnemen. Als u het hele scherm wilt opnemen, kunt u de opname starten door ergens op het scherm te klikken.

Stap 3. Selecteer de vastleggingsparameters

Kies of u uw externe microfoon wilt opnemen, die input krijgt van wat er in de zaal gebeurt, of dat u audio van het webinar wilt opnemen. Tenzij u commentaar geeft tijdens het webinar, zult u waarschijnlijk interne audio willen opnemen tijdens het webinar.

Stap 4. Start de opname

Zodra u het gebied hebt gekozen waar u wilt opnemen, kunt u snel beginnen met het opnemen van het webinarsegment dat u hebt gekozen. Klik op de knop en neem op tot het einde van het webinar. U kunt de opname snel starten en stoppen als dat nodig is.

Stap 5. Beëindig de opname wanneer u klaar bent

Druk op de Stop knop als je klaar bent met je webinar.

Stap 6. Voer eventueel noodzakelijke bewerkingen uit

U kunt bijvoorbeeld stukken dode lucht wegknippen om het bekijken van uw webinar te stroomlijnen als u het een tweede keer bekijkt. Ook kunt u delen van het webinar wissen die u later niet nodig hebt. U hoeft het bestand niet te bewerken voordat u het kunt opslaan; in plaats daarvan kunt u terugkomen en het op elk gewenst moment afmaken.

Sla je bestand op als je klaar bent met de bewerkingen die je wilde doen.

Movavi Screen Recorder

De beste manier op uw scherm op te nemen

Disclaimer: Merk op dat u met Movavi Screen Recorder geen video- en audiostreams kunt opnemen die door copyright worden beschermd.

Hoe online gratis webinar opnamesoftware gebruiken

Het beste voor: Uw scherm veilig opnemen

OS: elk (webgebaseerd)

In sommige gevallen wilt u uw webinar opnemen met gratis online schermopnameoplossingen. Online schermrecorders bieden enkele redelijke opties, vooral als u geen software rechtstreeks naar uw machine wilt downloaden. Ze kunnen het opnameproces vaak stroomlijnen, vooral als u gewoonlijk geen webinars hoeft op te nemen om ze later te bekijken. Online schermopnamesoftware heeft echter een aantal nadelen. Het kan uw machine vertragen. Sommige opname-opties hebben misschien niet zoveel opnameruimte of bieden minder bewerkingsmogelijkheden dan een gedownloade recorder.

Als je van plan bent een webinar te organiseren en op zoek bent naar een leuke webinar tool, bekijk dan het onderstaande artikel:

24 beste webinarplatforms

Als u op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke en eenvoudige gratis online opname-oplossing, kan Screen Capture aan uw behoeften voldoen.

Screen Capture komt met een eenvoudige interface samen met precieze instellingen. Het beste is dat het ook geschikt is voor onervaren gebruikers. U kunt ervoor kiezen om elk tabblad op uw scherm op te nemen naast de geopende vensters op uw bureaublad. Als u uw stem moet opnemen met een webcam, kunt u hetzelfde doen met behulp van de schermopnamefunctie. Een dergelijke functie is zeer nuttig voor artiesten en bloggers. Het staat bekend om het veilig opnemen, omdat niemand uw video's kan zien totdat u ze wilt delen. Maar de gratis versie komt wel met een watermerk op de video's. U kunt een abonnement kopen als het watermerk een probleem voor u is. Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het gebruik van Screen Capture en het opnemen van video's.

Stap 1. Open de webpagina

Begin met het openen van de webpagina van Screen Capture.

Ga naar Screencapture.com

Stap 2. Selecteer de vastleggingsparameters

Nadat u de webpagina hebt geopend, komt u een lijst met parameters tegen om te beslissen welke u kiest. Om alleen schermactiviteit zonder geluid op te nemen, moet u Webcam, Geluid en Microfoon uitschakelen. Als u spraak wilt opnemen, kunt u de optie Microfoon inschakelen. En als u live geluid wilt opnemen, schakelt u de optie Geluid in.

Stap 3. Start de opname

Klik op Start Recording om het opnameproces te starten. De recorder blijft alles vastleggen wat er op het scherm gebeurt. Als u wilt, kunt u ook vrij schakelen tussen de tabbladen. Houd in gedachten dat de opnames functioneren in volledig scherm modus. Eenvoudig gezegd, het legt het hele scherm vast.

Stap 4. Sla de opname op

Stop uw opname en sla het opgenomen bestand op uw PC op.

Een webinar opnemen als deelnemer met een Google Chrome-extensie

Het beste voor: Eenvoudige videoberichten

OS: Windows, macOS

Beoordeling in de Chrome Web Store: 4,7/5 sterren, 10.046 beoordelingen

Voor pc's met een Google Chrome-extensie biedt Loom een uitstekende manier om webinars op te nemen en andere waardevolle informatie direct vanaf uw scherm vast te leggen. Loom is een eenvoudig platform voor videoberichten waarmee u gemakkelijk uw scherm, stem en gezicht kunt opnemen als dat nodig is. Het is ontworpen om een groot deel van het heen-en-weer getyp dat vaak nodig is om een boodschap over te brengen te verminderen, maar kan ook worden gebruikt om webinars op te nemen, zodat u als deelnemer die beelden in de toekomst nog eens kunt bekijken.

Volgens de Chrome Web Store heeft Loom vijf sterren en meer dan vier miljoen gebruikers, waardoor het een ongelooflijk waardevol hulpmiddel is.

Een andere Google Chrome-extensie die u kunt bekijken is Movavi Screen Recorder voor Chrome. Volg de onderstaande link voor meer informatie:

Meer informatie over Movavi Screen Recorder voor Chrome

Stap 1. Installeer de desktop app en open de recorder

Je moet een account aanmaken om met Loom aan de slag te gaan, maar het biedt een eenvoudige, intuïtieve accountcreatie waarmee je snel aan de slag kunt.

Stap 2. Kies wat u wilt vastleggen

Wilt u opnemen wat er op uw scherm gebeurt? Of moet u alle informatie opslaan? Kies de instellingen die passen bij uw opnamebehoeften.

Stap 3. Start de opname

Zorg ervoor dat u niet vergeet uw opname te starten, anders mist u dat waardevolle beeldmateriaal van uw webinar. U kunt indien nodig gemakkelijk pauzeren of opnieuw starten vanuit het bedieningsmenu.

Stap 4. Stop de opname zodra u klaar bent

Zodra u klaar bent met de opname, kunt u de opname stoppen. De opname wordt automatisch geüpload naar Loom.

Stap 5. Deel de opname direct vanaf het platform

De opnamesoftware van Loom maakt het gemakkelijk om opnames later te delen indien nodig.

Wil je Loom downloaden en beginnen met opnemen? Bekijk dan de onderstaande link.

Loom downloaden

Hoe u uw webinar opneemt met een ingebouwde iOS-tool

Geschikt voor: Opnemen en bewerken op iOS-apparaten

OS: iOS

Een ingebouwde iOS-tool maakt het eenvoudig om schermopnamen te maken, inclusief het opnemen van een webinar. De ingebouwde tool is ontworpen om schermopname eenvoudig te maken. Om het te gebruiken, moet u:

1. Ga naar Instellingen.

2. Klik op het Control Center.

3. Klik op Bedieningselementen aanpassen.

4. Tik op de optie Schermopname.

5. Veeg omhoog vanaf de onderste rand van elk scherm.

6. Druk op de opnameknop.

7. Tik op Opname starten.

8. Tik op de rode statusbalk van het scherm en tik op Stop om de opname te stoppen.

Deze eenvoudige reeks instructies kan u effectief door het schermopnameproces leiden. Het biedt echter niet dezelfde bewerkingsfuncties die u in sommige apps kunt vinden. Als u extra bewerkingsfuncties nodig hebt, overweeg dan een app als Record it!

Wilt u Record it! en de voordelen ervan bekijken? Bekijk dan de onderstaande link.

Download Record it!

Hoe je je scherm opneemt tijdens een webinar met een ingebouwde Android-tool

Het beste voor: Een scherm opnemen op Android-apparaten

OS: Android

Uw Android-apparaat biedt ook eenvoudige opties voor schermopname. Gewoon:

1. Trek de meldingsschaduw naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm om uw snelle instellingen te bekijken.

2. Wanneer u het pictogram van de schermrecorder vindt, tikt u erop.

3. Bevestig uw wens om het scherm op te nemen en start de opname.

4. Tik op stop als u klaar bent.

5. Sla de video op in de galerij van uw telefoon, waar u hem kunt bekijken als u klaar bent.

Net als andere ingebouwde schermrecorders laat de Android schermrecorder geen directe bewerking toe, wat betekent dat u uw vastgelegde video naar een ander formaat moet exporteren om het te gebruiken. Wil je iets met meer bewerkingsopties en functies? Bekijk Mobizen, dat momenteel Editor's Choice is op Google Play, door op de onderstaande link te klikken.

Mobizen downloaden

Samenvatting

Hopelijk heeft deze gids je geholpen om te leren hoe je als deelnemer een webinar kunt opnemen. Er zijn verschillende andere opnameplatforms op de markt vandaag. Ongeacht degene die je kiest, moet je bepaalde dingen in gedachten houden om de beste te krijgen.

Functies: Je moet ervoor zorgen dat de software die u kiest voor wordt geleverd met alle functies die u nodig hebt. Zoek ook uit of de software kan opnemen van desktop en andere bronnen, zoals uw browser.

Bruikbaarheid: Kunt u een programma op uw computer gebruiken? Zorg ervoor dat de software of toepassing die u kiest eenvoudig is en ondersteund wordt door uw OS. Het moet compatibel zijn met de manier waarop u wilt opnemen. Het kiezen van software met veel functies kan het geheel moeilijk voor je maken.

Prijs: Er zijn gratis recorders beschikbaar. Als u een betaalde wilt met verschillende functies, zorg er dan voor dat het binnen uw budget valt. Als u kunt, kies dan degene met een gratis proefversie, zodat u de functies kunt bekijken voordat u zich vastlegt.

Ondersteuning: Kies software of applicatie die ondersteuning biedt bij problemen.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een webinar op te nemen?

Ja, het is mogelijk om uw eigen webinar op te nemen om het later te bekijken. U kunt verschillende software gebruiken om dat doel te bereiken, waaronder:

• Movavi Screen Recorder

• Screencapture.com

• Loom

• Ingebouwde iOS en Android tools

• Neem het op!

• Mobizen

Welk platform u gebruikt, hangt af van uw specifieke opnamebehoeften, inclusief het apparaat waarmee u werkt.

Hoe kan ik gratis een webinar opnemen?

Met Movavi Screen Recorder kunt u als deelnemer gemakkelijk uw eigen webinar inhoud opnemen. Klik op het pictogram Camera, stel het opnamekader in, schakel de geluidsopname van het systeem in en klik op REC om te beginnen!

Hoe neem ik een webcast op mijn computer op?

U kunt desktopprogramma's, online recorders of een Google Chrome-extensie gebruiken om een webcast op uw laptop op te nemen. Een desktop-programma draait rechtstreeks vanaf uw computer, waardoor u die platforms gemakkelijk kunt opslaan en later opnieuw kunt bekijken. Hoewel een online recorder onhandiger kan zijn en meer problemen met systeembronnen kan veroorzaken, kan het ook voorkomen dat u een programma naar uw computer moet downloaden. Het is ook onmiddellijk beschikbaar, wat een ideale keuze kan zijn als u op het laatste moment een webinaropname moet maken. Ten slotte kan een Google Chrome-extensie de perfecte webinaropnametool zijn voor Chromebook-gebruikers of anderen die een opname-ervaring op maat van hun voorkeursbrowser willen. Van het opnemen van een webinar op Windows 10 tot het opnemen van een webinar op een Mac, deze platforms leiden u snel door de stappen voor het opnemen, opslaan en later opnieuw afspelen van uw webinar.