Moet u de grootte van een MP4 verkleinen?

Movavi Video Converter is net wat u
nodig hebt!
  • Razendsnelle conversie
  • Batchverwerking van bestanden – elk aantal, elke grootte
  • Geen kwaliteitsverlies, zelfs voor 4K-video's
  • Eenvoudig bewerken en comprimeren

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe MP4 comprimeren

MP4 is momenteel een van de meest populaire indelingen. Het wordt ondersteund op Pc’s, Mac’s en draagbare toestellen. Er is echter nog één probleem waar u mogelijk mee te maken krijgt – bestandsgrootte. Het is bekend dat video’s in high definition en van hoge kwaliteit veel schijfruimte in kunnen nemen. Als u deze video’s op uw computer hebt opgeslagen, kunt u ze eenvoudigweg verplaatsten naar een extern opslagapparaat, dit zal echter niet werken voor draagbare toestellen. Bestaat er dus een manier om uw favoriete films te bewaren zonder dat ze al uw opslagcapaciteit innemen? Het antwoord is eenvoudig: comprimeer de video!

Een MP4 verkleinen zonder op een bepaald moment kwaliteit te verliezen is natuurlijk niet mogelijk maar, met de juiste software is het mogelijk om de grootte van een MP4-bestand aanzienlijk te verkleinen en de beeldkwaliteit op een aanvaardbaar niveau te houden. Movavi Video Converter kan – naast video’s in andere populaire indelingen – MP4-bestanden comprimeren en doet dit sneller dan de tijd die u nodig hebt om een kop koffie te zetten. De slimme op voorhand ingestelde presets van het programma zijn ontwikkeld om de best mogelijk verhouding grootte-kwaliteit te bieden.

U kunt Movavi Video Converter voor Windows of Mac in het Nederlands downloaden en te weten komen hoe MP4 comprimeren werkt om het bestand op een computer op te slaan, op een mobiel toestel te bekijken, te uploaden op het web, te bereiden voor e-mail en nog zoveel meer.

De bestanden toevoegen aan de MP4 Compressor

Klik, in de hoek links bovenaan van de programma-interface, op de knop Media toevoegen en kies daarna Video toevoegen. Zoek de MP4-bestanden die u wil comprimeren in het dialoogvenster dat wordt weergegeven en klik op Openen.

De gewenste preset kiezen

Ga, om MP4-bestanden kleiner te maken, naar het tabblad Video, open de groep MP4 en kies de preset die overeenstemt met uw gewenste videocodec en -resolutie.

• Voor MP4 zijn presets met MPEG-4 en H.264-codecs beschikbaar. Wij bevelen H.264-presets aan omdat deze codec een betere compressie biedt.
  • In de lijst met toegevoegde bestanden kunt u de resolutie van de originele video zien. Als deze te hoog is, kunt u proberen om een preset te kiezen met een lagere resolutie. Hou er dan wel rekening mee dat de kwaliteit ook minder zal zijn.

U kunt bijvoorbeeld een 4K Ultra HD-video comprimeren met de preset MP4 H.264 - Full HD 1080p of MP4 H.264 - HD 720p. Klik, als u de videoresolutie en andere parameters handmatig wil aanpassen, op het tandwiel.

Ga, als u video’s comprimeert om te bekijken op een mobiel toestel, naar het tabblad Apparaten en kies eenvoudigweg uw model uit de lijst met presets.

De bitrate aanpassen (optioneel)

De grootte en kwaliteit van een video hangen voornamelijk af van de bitrate. De vooraf ingestelde presets in Movavi Video Converter zijn slim gekozen en geoptimaliseerd. Als u een geschikte preset kiest (zie hierboven), mag u verwachten dat het bewerkte videobestand kleiner is dan het origineel. Als u de video nog verder wil comprimeren, verlaag de bitrate dan handmatig. Hou er wel rekening mee dat de beeldkwaliteit kan verlagen. Klik hiervoor op de geschatte grootte van het uitvoerbestand in de lijst met toegevoegde bestanden. Stel in het pop-upvenster de gewenste waarde van de grootte van het uitvoerbestand in door middel van de schuifbalk Bestandsgrootte. Door te klikken op Fragment converteren kunt u ook zien hoe het omgezette bestand er zal uitzien.

Starten met uw MP4-bestanden verkleinen

Bepaal eerst waar de omgezette bestanden opgeslagen zullen worden. Klik onderaan op het programmavenster op het pictogram map en specificeer de gepaste map op uw computer. U kunt ook de standaard map Movavi Library behouden.

Klik, zodra dit klaar is, op de knop Start om het omzetten te starten. De verwerking van de video zal even duren en, zodra dit klaar is, zal de doelmap met de gecomprimeerde MP4-bestanden openen. Nu weet u hoe een MP4 kleiner maken werkt met Movavi Video Converter!