Op zoek naar een MPEG-4 converter?

Gebruik deze gratis online tool!

Als u op zoek bent naar online MPEG-4 converters, probeer dan deze tool – deze stelt u in staat om gratis MPEG-4 naar MP3 te converteren. Voor een groter aanbod aan uitvoerformaten en conversie-instellingen, kunt u een desktopapp gebruiken: Movavi Video Converter.

Coverteer naar

Hoe MPEG-4 naar MP3 converteren

Bewerkt door het Robert Berkelder
7 036

MP3 is een van de meest populaire indelingen en wordt door bijna alle toestellen ondersteund. Daarom is het een goed idee om MP3 te selecteren als uitvoerindeling als u enkel de soundtrack van een film of videoclip wilt opslaan. Movavi Video Converter zal u helpen bij het snel en eenvoudig omzetten van uw bestanden in MPEG-4 (MP4), of andere video-indelingen, naar MP3.

Download de software voor Windows of Mac en volg de eenvoudige stappen hieronder om bestanden in MPEG-4 te converteren in audiobestanden.

Stap 1. De MPEG-4 converter installeren

Open het gedownloade installatiebestand en volg de instructies op het scherm.

Stap 2. Uw videobestanden toevoegen

Start het programma, klik op Media toevoegen en daarna op Video toevoegen om video’s waarvan u de soundtrack wilt onttrekken toe te voegen.

Stap 3. MP3 als uitvoerindeling kiezen

Open het tabblad Audio en klik op de preset-groep MP3. Selecteer een van de presets in de groep.

Stap 4. Uw bestanden in MPEG-4 omzetten naar MP3

Klik je op Opslaan naar onder het voorinstellingenlint en de uitvoerbestanden worden op de juiste plaats opgeslagen. Druk daarna op Converteren om uw MPEG-4-bestanden om te zetten naar MP3.

MPEG-4 vs. MP3 – vergelijking van formaten

Vergelijkingsparameter

MPEG-4

MP3

Volledige naam

MPEG-4 Part 14

MPEG-1 Audio Layer III

Kan bevatten

Video, audio en tekst

Audio

Bestandsextensie

.mp4, .m4a, .m4p, .m4b, .m4r, .m4v

.mp3

Ontwikkelaar

International Organization for Standardization

Moving Picture Experts Group

Ondersteuning

QuickTime Player, Windows Media Player, VLC

Windows Media Player, iTunes

Veelgestelde vragen

Speelt MPEG-4 af op Mp3-spelers?

Je kunt dit type bestand afspelen op je Apple iPod en sommige andere digitale mediaspelers, maar veel muziekspelers spelen geen MPEG-4 bestanden af. Daarom moet je misschien MPEG-4-bestanden converteren naar MP3-bestanden met een conversieprogramma. Wij raden je aan om Movavi's converter te gebruiken die zowel video als audio kan verwerken.

Hoe converteer ik MPEG-4 naar MP3 in Windows?

Converteer je bestanden met Movavi Video Converter. Hier is hoe:

1. Download en installeer de Movavi-software.
    Movavi Video Converter voor Windows

2. Kies in het menu Media toevoegen, Video toevoegen. Selecteer de MPEG-4-bestanden die je wilt converteren en klik op Openen.

3. Zoek op het Audio-tabblad de MP3-groep en selecteer een voorinstelling.

4. Klik op Converteren.

Hoe converteer ik MPEG naar MP3 met Windows Media Player?

1. Start Windows Media Player.

2. Klik op Bestand en vervolgens op Openen. Zoek in het venster dat verschijnt het MPEG-4 bestand dat je wilt converteren naar MP3 en klik nogmaals op Openen.

3. Klik op Bestand > Opslaan als. In het Opslaan als-dialoogvenster dat verschijnt, klik je op het Bestandnaam-veld en verander je de bestandsextensie in ".mp3".

4. Navigeer naar de map op je computer waar je het geconverteerde MP3-bestand wilt opslaan, en klik op Opslaan. Zodra je dat hebt gedaan, begint Windows Media Player met converteren.