Op zoek naar een MPEG-4 converter?

Gebruik deze gratis online tool!

Als u op zoek bent naar online MPEG-4 converters, probeer dan deze tool – deze stelt u in staat om gratis MPEG-4 naar MP3 te converteren. Voor een groter aanbod aan uitvoerformaten en conversie-instellingen, kunt u een desktopapp gebruiken: Movavi Video Converter.

Coverteer naar

Hoe MPEG-4 naar MP3 converteren

Bewerkt door het Robert Berkelder
7.757

MP3 is een van de meest populaire indelingen en wordt door bijna alle toestellen ondersteund. Daarom is het een goed idee om MP3 te selecteren als uitvoerindeling als u enkel de soundtrack van een film of videoclip wilt opslaan. Movavi Video Converter zal u helpen bij het snel en eenvoudig omzetten van uw bestanden in MPEG-4 (MP4), of andere video-indelingen, naar MP3.

Download de software voor Windows of Mac en volg de eenvoudige stappen hieronder om bestanden in MPEG-4 te converteren in audiobestanden.

Stap 1. De MPEG-4 converter installeren

Open het gedownloade installatiebestand en volg de instructies op het scherm.

Stap 2. Uw videobestanden toevoegen

Start het programma, klik op Media toevoegen en daarna op Video toevoegen om video’s waarvan u de soundtrack wilt onttrekken toe te voegen.

Stap 3. MP3 als uitvoerindeling kiezen

Open het tabblad Audio en klik op de preset-groep MP3. Selecteer een van de presets in de groep.

Stap 4. Uw bestanden in MPEG-4 omzetten naar MP3

Klik je op Opslaan naar onder het voorinstellingenlint en de uitvoerbestanden worden op de juiste plaats opgeslagen. Druk daarna op Converteren om uw MPEG-4-bestanden om te zetten naar MP3.

MPEG-4 vs. MP3 – vergelijking van formaten

Vergelijkingsparameter

MPEG-4

MP3

Volledige naam

MPEG-4 Part 14

MPEG-1 Audio Layer III

Kan bevatten

Video, audio en tekst

Audio

Bestandsextensie

.mp4, .m4a, .m4p, .m4b, .m4r, .m4v

Ontwikkelaar

International Organization for Standardization

Moving Picture Experts Group

Ondersteuning

QuickTime Player, Windows Media Player, VLC

Windows Media Player, iTunes

Veelgestelde vragen

Speelt MPEG-4 af op Mp3-spelers?

Hoe converteer ik MPEG-4 naar MP3 in Windows?

Hoe converteer ik MPEG naar MP3 met Windows Media Player?