Wil je een video verkleinen?

Movavi Video Converter gebruiken
  • Instellen met één klik
  • Razendsnelle conversie
  • Kwaliteitsverbetering

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe kunt u bestandsgrootte reduceren

Nog maar tien jaar geleden kon er maar 20 GB of minder op een harde schijf. Er zijn nu harde schijven van meerdere terabytes. Maar de hoeveelheid gegevens die we opslaan neemt ook steeds toe. Veel films zijn vandaag in hoge kwaliteit en Full HD-resolutie beschikbaar. Deze video's nemen veel ruimte in beslag, en wanneer u een videoverzameling op uw computer wilt opslaan moet u de videobestanden wel kleiner maken. En wanneer u uw favoriete films op een tablet of smartphone wilt bekijken, is het essentieel ze te verkleinen.

Na het verkleinen van videobestanden en DVD's met Movavi Video Converter kunt u ze opslaan in vele formaten: AVI, MP4, MKV, MOV, WMV en meer. U kunt een van de standaardinstellingen kiezen voor de iPad, iPod, iPhone, Sony PlayStation, Xbox, smartphones (waaronder Android), tablets, en multimediaspelers. Dankzij het intuïtieve gebruikersinterface is het werken met Movavi Video Converter eenvoudig zelfs wanneer u voor het eerst video's bewerkt.

Download de juiste versie van Movavi Video Converter en volg de simpele aanwijzingen hieronder om te leren hoe u in 5 eenvoudige stappen de grootte van uw video vermindert.

1. Installeer Movavi Video Converter op uw computer

Download het installatiebestand voor Movavi Video Converter. Volg de aanwijzingen op het scherm om de software up uw PC of Mac te installeren.

2. Voeg videobestand(en) toe aan het programma

Klik op de knop Media toevoegen en dan op Video toevoegen bovenaan links in de programma-interface om het dialoogvenster Bestand openen te openen. Kies een of meer videobestanden en klik op Openen.

3. Kies uw preset en specificeer uw video-instellingen

Klik op het tabblad Video en kies vervolgens het gewenste video-indeling uit de lijst. Het is waarschijnlijk het beste om een van de meest populaire video-indelingen te kiezen, zoals MP4, omdat het bijna altijd wordt ondersteund op de computer en mobiele apparaten. Wanneer u de videoparameters ook wilt veranderen, klikt u op de knop met het tandwiel onderaan het lint met voorinstellingen en kiest u de gewenste instellingen: video- en audiocodecs, resolutie, beeldverhouding, frame rate, enz. Wanneer u de videogrootte echt moet minimaliseren, gebruik dan een actuele videocodec zoals H.264 omdat deze hogere videokwaliteit bieden voor kleinere bestanden.

Wanneer u wilt dat de uitvoervideo op een draagbaar apparaat wordt afgespeeld, selecteert u het tabblad Apparaten. Vind uw apparaat in de lijst en kies de juiste preset. De geconverteerde video zal de optimale parameters hebben om op dat apparaat te worden bekeken.

4. Grootte en kwaliteit van de uitvoervideo instellen

De grootte en kwaliteit van de uitvoervideo worden bepaald door de bitrate: hoe hoger de bitrate, hoe beter de kwaliteit en hoe groter het videobestand. Wanneer u de bestandsgrootte moet verkleinen, moet u dus de bitrate verlagen. Klik op de geschatte grootte van de uitvoervideo in de bestandsinformatie. Het scherm grootte-aanpassingen wordt geopend. Beweeg de schuifbalk Grootte om het uitvoerbestand aan te passen en klik op Toepassen wanneer u de juiste grootte en bitrate heeft gevonden. De bestandsgrootte is een schatting, dus de daadwerkelijke grootte van de geconverteerde video kan eventueel wat afwijken van de geschatte waarde. U moet dit voor iedere video apart doen.

5. Kies de uitvoermap en begin het conversieproces

Standaard worden alle geconverteerde bestanden opgeslagen in de map Movavi Library op uw harde schijf. Als u een andere map op wilt geven, klikt u op het pictogram van een map hieronder. Maak een nieuwe map aan of kies een bestaande map, en klik vervolgens op OK.

Om het conversieproces te starten, klikt u op de knop Start rechts onderaan het programmavenster. Nadat de conversie is voltooid,wordt de map met de geconverteerde video automatisch geopend (tenzij u deze optie heeft uitgeschakeld in de programma-instellingen).

Nu weet u hoe u de grootte van videobestanden kunt reduceren, zodat ze minder ruimte op uw computer of mobiele apparaat innemen. Met Movavi Video Converter kunt u nog veel meer dan het veranderen van videoformaten en het reduceren van de bestandsgrootte. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om de videoresolutie te verkleinen. Om meer te weten te komen over hoe u met het programma kunt werken, zie de complete lijst met handleidingen over videobewerking.