Wilt u uw video comprimeren?

• Razendsnelle conversie
  • Batchverwerking van bestanden – elk aantal, elke grootte
  • Geen kwaliteitsverlies, zelfs voor 4K-video's
  • Eenvoudig bewerken en comprimeren

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe u filmpje comprimeert

Niemand wil een favoriete film verwijderen omdat deze te groot is. Wanneer een videobestand teveel ruimte in beslag neemt op uw harde schijf of niet op de geheugenkaart voor uw draagbare apparaat past, moet u het comprimeren. En u wilt dat deze compressie "lossless" is – d.w.z. zonder merkbaar kwaliteitsverlies.

Wanner u graag films kijkt op uw multimediaspeler, smartphone of tablet, is het zeker belangrijk om een optimale oplossing te vinden om grote videobestanden kleiner te maken, omdat gegevensopslag normaal gesproken behoorlijk beperkt is. Om een videoclip naar een bepaald draagbaar apparaat te kopiëren dient u het eventueel te converteren naar een formaat dat door dat apparaat wordt ondersteund.

Behalve bij het gebruik op mobiele apparaten, moet u filmpjes ook comprimeren wanneer u ze naar het internet uploadt, omdat veel websites voor het delen van video's de grootte en het formaat ervan beperken.

Deze handleiding let uit hoe u video kunt comprimeren. Voordat we beginnen moet u, Movavi Video Converter downloaden en installeren – de perfecte compressiesoftware voor het comprimeren van digitale videobestanden of dvd's. U kunt ook andere software gebruiken om video's naar een ander formaat te converteren – MP4, MOV, WMV, AVI, MPEG, en vele anderen – afhankelijk van uw vereisten.

Met Movavi Video Converter heeft u geen ingenieursdiploma nodig om zelfs HD-films te converteren voor afspelen op uw mobiele apparaat of video's te comprimeren voor uploaden op het internet. Het programma biedt vele voorinstellingen voor de meeste mobiele apparaten en websites.

Om films te comprimeren met Movavi Video Converter, download de juiste versie van het programma en volg de eenvoudige stappen hieronder.

Een videobestand toevoegen

Klik op de knop Media toevoegen en dan op Video toevoegen bovenaan links in de programma-interface. Kies de video die u wilt converteren in het dialoogvenster Bestand openen en klik op Openen.

Kies het formaat of de voorinstelling

Kies het gewenste video-indeling of het mobiele apparaat van het lint met voorinstellingen. U kunt ook de functie zoeken gebruiken om het juiste indeling of het apparaat snel te vinden. Of u kunt uw toestel op uw computer aansluiten en op het pictogram van een telefoon rechts van de zoekbalk drukken om het programma automatisch uw toestel te laten detecteren en de overeenkomstige voorinstelling te suggereren.

De compressierate definiëren

Ga terug naar de lijst met bronbestanden en klik op de bestandsgrootte in de uitvoerinformatie. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Verplaats de schuifregelaar Grootte naar de gewenste grootte voor het uitvoerbestand en bitrate. U kunt op de knop Fragment converteren drukken om te bekijken hoe een klein deel van het bestand er zal uitzien na omzetting.

Start de videocompressie

Kies dan de uitvoermap voor de gecomprimeerde video's door te klikken op het pictogram van een map onderaan de interface en de gewenste locatie te selecteren. Standaard wordt de uitvoervideo opgeslagen in de Movavi Library map.

Druk op de knop Start om het compressieproces te starten. Nadat de bewerking voltooid is, wordt de map met de geconverteerde video automatisch geopend.