Wilt u een afbeeldingen met tekst maken?

• Instant retouchering
  • Filters en bijschriften
  • Objecten en achtergronden verwijderen

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe kan u tekst aan foto toevoegen?

Wanneer u met afbeeldingen werkt moet u daar soms tekst op zetten, en hier laten we zien hoe dat moet – hoe plaatst u tekst op een foto. U kan natuurlijk tekst schrijven met de ingebouwde grafische software, maar daarmee bereikt u niet het beste resultaat. Als alternatief stellen we Movavi Photo Editor voor – een handig, multifunctioneel programma waarmee u in geen tijd tekst op een foto zet.

Om te leren hoe u een foto met tekst maakt, downloadt u simpelweg de Photo Editor via de juiste onderstaande link – Nederlandse Windows- of Mac-versie – en volgt deze simpele instructies.

1. Start het programma en voeg uw foto toe

Start het programma en klik op Bladeren voor afbeeldingen om de afbeelding te openen waarop u tekst wil plaatsen. U kunt ook simpelweg de foto slepen naar het werkgebied van het programma.

2. Voeg uw tekst toe

Om tekst toe te voegen op een afbeelding opent u het Tekst paneel en klikt u op de knop Tekst toevoegen. Typ daarna de tekens in het frame van gebroken witte lijnen dat op de afbeelding verschijnt. Onthoud dat u verschillende tekstblokken kan toevoegen.

3. Bewerk de tekst

U kunt uw tekst makkelijk bewerken door gebruikt te maken van de verschillende besturingen in de werkbalk. Pas de kleur, grootte, uitvulling, transparantie en meer aan tot u tevreden bent met het resultaat. U kan zelfs de kleur en breedte van de tekstcontour aanpassen.

Bent u niet tevreden met het resultaat, klik dan op Alle tekst verwijderen om alle tekstblokken die u heeft toegevoegd te verwijderen en opnieuw te beginnen.

4. Bewaar het resultaat

Bewaar de afgewerkte foto met bijschriften, klik op de knop Opslaan als in de rechter onderhoek en kies de doelmap, bestandsnaam en -indeling. Onthoud dat u uw foto kan opslaan als JPG, PNG, TIFF, BMP of elke andere gangbare afbeeldingsindeling.

Movavi Photo Editor is een handig en krachtig hulpmiddel dat iedereen kan gebruiken om tekst op afbeeldingen te plaatsen. Voeg nu grappige, leuke, handige en informatieve tekst toe! Ontdek alle fantastische dingen die u kan doen met Photo Editor – u voelt zich een echte creatieve geest met ons programma!