Hoe twee of meer foto's combineren: 5 eenvoudige manieren

Foto's combineren is eenvoudig met Photo Editor:

1. Download de foto-editor.
  2. Voeg de eerste afbeelding toe aan het programma.
  3. Voeg een andere afbeelding in en pas de positie ervan aan.
  4. Exporteer het resultaat.

Door op de downloadknop te klikken, download je een proefversie van het programma. *

Bewerkt door het Robert Berkelder
12 472

Of je nu foto's deelt op Instagram of digitale kunst maakt, de mogelijkheid om foto's te combineren is ongelooflijk handig, maar je hebt natuurlijk de juiste tool voor de klus nodig. Laten we de top foto combiner en editor app keuzes op de markt in 2024 verkennen.

Programma

OS

Voordelen

Nadelen

Windows 7/8/10 (64-bit), Mac OS X 10.10 of hoger

AI-gestuurde automatische verbeteringen en fotoherstel

Zwaar gebruik van hulpbronnen

Alle

Gratis zonder watermerk

Vaak vervelende pop-ups

Hoe combineer je foto's op je desktop of telefoon

Movavi Photo Editor is een functierijke foto-editor waarmee gebruikers afbeeldingen kunnen combineren, achtergronden kunnen verwijderen, oude foto's kunnen herstellen en coole afbeeldingen kunnen maken met meer dan 100 effecten en filters. De app is AI-aangedreven en geeft fotografen van alle vaardigheids- en ervaringsniveaus een hulpmiddel om meer met hun werk te doen. Dit professionele platform kan gratis worden gedownload en is beschikbaar voor Mac en pc.

Voordelen:

• Zeer gebruiksvriendelijke interface

• Automatische verbeteringen door AI-engine

• Veel tools en functies

Nadelen:

• Kan resource hongerig zijn

• Geen automatische updates

Hoe foto's combineren met Movavi Photo Editor

Stap 1. Installeer Movavi Photo Editor

Download het installatiebestand. Zodra u het programmabestand hebt gedownload, voert u het installatieprogramma uit en volgt u de instructies op het scherm.

Stap 2. Voeg een afbeelding toe

Klik op Bladeren naar afbeeldingen om een willekeurige afbeelding te zoeken, of sleep hem gewoon naar het werkveld.

Stap 3. Combineer twee foto's

Open het tabblad Afbeelding invoegen en klik op Afbeelding plakken om de tweede afbeelding te uploaden. Deze zal over de eerste worden gelegd.

Sleep vervolgens de tweede foto naar links of rechts als u foto's naast elkaar wilt plaatsen. Sleep de foto omhoog of omlaag om foto's verticaal te stapelen. Klik op Uitzoomen linksonder in het scherm of druk op Ctrl - om beide foto's tegelijk te zien. Wijzig indien nodig de grootte van de foto door de juiste hoeken van het stippellijnkader te verslepen. Als je de foto's hebt samengevoegd, klik je op de knop Toepassen.

Stap 4. Meer afbeeldingen toevoegen (optioneel)

Herhaal stap 3 om meerdere foto's tot één foto te combineren.

Stap 5. Snijd het resultaat bij (optioneel)

Als er witte randen of lege ruimten overblijven, kunt u de compositie verbeteren door over te schakelen naar het tabblad Bijsnijden en roteren. Selecteer het gebied van de afbeelding dat moet worden uitgesneden door het kader met de stippellijn te verslepen. U kunt ook kiezen uit zes bijsnijsjablonen of de exacte afmetingen invoeren in de velden Breedte en Hoogte. Klik op Toepassen.

Stap 6. Sla de samengevoegde beelden op

Klik op de knop Bestand opslaan in de rechterbovenhoek: u ziet het venster Foto opslaan. Voer uw bestandsnaam in, kies het gewenste formaat en geef de map voor het opslaan op. Klik op Opslaan.

PhotoJoiner

PhotoJoiner is een online tool waarmee gebruikers gratis online foto's kunnen combineren zonder software te downloaden. Omdat het een webapp is, is PhotoJoiner OS agnostisch en werkt het op elke computer met een fatsoenlijke internetverbinding. Het is niet de meest robuuste foto-editor, maar als u alleen foto's hoeft samen te voegen, zal het meestal de klus klaren. Sommige gebruikers hebben gemeld dat het niet erg intuïtief is, en het bijsnijden van afbeeldingen kan moeilijker zijn dan andere programma's.

Gebruikers met een budget zullen het waarderen dat dit een gratis app is zonder watermerk. Echter, terwijl u werkt in PhotoJoiner, wees voorbereid op pop-up advertenties die vaak het scherm overnemen.

Hoe foto's combineren met PhotoJoiner

1. Ga naar PhotoJoiner en tik op de groene knop Collage maken.
    Ga naar PhotoJoiner
  2. Selecteer uit de formaten aan de linkerkant hoe u uw fotocollage wilt weergeven.
  3. Tik op de knop Openen boven het bewerkingsveld en selecteer Computer.
  4. Blader naar de bestanden die u wilt samenvoegen en selecteer ze.
  5. De foto's verschijnen dan in een balk rechts. Je kunt hier altijd meer foto's toevoegen door op de knop Afbeeldingen toevoegen boven de balk te drukken.
  6. Sleep je geüploade foto's naar het bewerkingsveld.
  7. Bewerk de foto nu, want na het opslaan kunt u de foto niet meer bewerken. Als u niet tevreden bent met het resultaat, moet u opnieuw beginnen met een nieuw project.
  8. Tik op de knop Opslaan boven het bewerkingsveld.
  9. Dit brengt u naar een voorbeeld van uw samengevoegde afbeelding. Om te downloaden, tikt u op de knop Foto downloaden aan de rechterkant.

Voordelen:

• Veilig in gebruik zonder malware

• Goede klantenondersteuning

• Gratis zonder watermerk

Nadelen:

• Vaak vervelende pop-up advertenties

• Moeilijkheden met het bijsnijden van afbeeldingen

• Niet gebruiksvriendelijk

Adobe® Photoshop®

Adobe® Photoshop® is zo alomtegenwoordig dat de naam een veelgebruikte uitdrukking is geworden voor "digitaal bewerkt". Betekent dit dat het de beste tool is om meerdere foto's samen te voegen tot één afbeelding? Photoshop® heeft een vrij steile leercurve, maar is zeer robuust en bevat bijna alle populaire fotobewerkingsprogramma's op professioneel niveau. Het kan veel middelen vergen, en zelfs met meerdere licentie-opties is het voor veel gebruikers onbetaalbaar.

Gebruikers die de tijd hebben genomen om het platform te leren kennen, gebruiken het echter graag om drie of meer afbeeldingen met gemak aan elkaar te plakken, filters toe te voegen en te spelen met achtergronden en verbeteringen.

Hoe foto's combineren met Photoshop®

1. Installeer en open Photoshop® op uw pc of Mac.
    Photoshop® downloaden
  2. Open in de app je eerste foto. Hierdoor wordt automatisch de eerste laag van je project aangemaakt.
  3. Klik in het menu Lagen aan de rechterkant op het hangslotpictogram om de laag te ontgrendelen.
  4. Blader naar je tweede afbeelding op je computer.
  5. Sleep je tweede afbeelding naar de eerste afbeelding in Photoshop®.
  6. Verplaats de tweede afbeelding waar je hem op of naast de eerste afbeelding wilt hebben. Als je alleen een collage maakt, ga je naar stap 9. Als je de afbeeldingen wilt mengen of een deel van je tweede afbeelding wilt invoegen in je eerste afbeelding, ga dan verder met stap 7.
  7. Selecteer je bovenste laag en klik op de knop Vectormasker toevoegen in het menu Lagen, zodat je delen van de bovenste afbeelding kunt wissen en het lijkt alsof het deel uitmaakt van de onderste afbeelding.
  8. Kies het penseelgereedschap en schilder het gebied dat je wilt wissen.
  9. Kies Afvlakken in het bovenste menu om de twee lagen samen te voegen en één gecombineerde foto te maken.
  10. Sla uw gecombineerde foto op uw computer op.

Voordelen:

• Robuust platform met veel effecten en functies

• Goed te integreren met andere Adobe tools

• Beeldbewerking in bulk

Nadelen:

• Steile leercurve

• Dure

• Zware middelen

Layout van Instagram
(iOS of Android)

Layout van Instagram is een mobiele app met versies beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen. Het is speciaal ontworpen om gebruikers in staat te stellen foto's samen te voegen om in Instagram-verhalen of berichten te plaatsen. Dus, in plaats van meerdere foto's toe te voegen aan een carrouselpost of verhaal na verhaal toe te voegen, kun je deze app gebruiken om ze samen te voegen in één post of verhaal. Als je je afbeeldingen echter verder wilt bewerken, is deze app misschien niet de juiste keuze voor jou.

Hoe foto's combineren met Layout van Instagram

1. Download Layout van Instagram in de App Store of Google Play en open de app op je telefoon.
    Download de app voor iOS
    Download de app voor Android
  2. Wanneer u wordt gevraagd om Layout toegang te geven tot uw foto's, selecteert u de foto's die u wilt gebruiken of kiest u gewoon Toegang tot alle foto's toestaan.
  3. Uw fotoalbum verschijnt in de app. Tik op de foto's die u wilt combineren.
  4. Veeg in het voorbeeldscherm over de lay-outopties en tik op de lay-out die u het mooist vindt.
  5. Gebruik de gereedschappen Vervangen, Spiegelen, Spiegelen en/of Randen om uw foto's te bewerken.
  6. Tik op Opslaan in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Instagram, Facebook of Meer om de afbeelding op te slaan of te delen.

Voordelen:

• Gemakkelijk te leren

• Meerdere lay-out opties

• Opties voor opslaan en delen

Nadelen:

• Mist veel bewerkingstools

• Geen desktopversie

Image Combiner

Gebruikers die willen leren hoe ze op Android-apparaten twee foto's naast elkaar kunnen zetten, zijn wellicht geïnteresseerd in Image Combiner. Deze app is alleen beschikbaar via Google Play, dus het is geen optie voor iPhone- en iPad-gebruikers. De gratis versie bevat wel advertenties, maar gebruikers hebben gemeld dat de pro-versie zeer betaalbaar is. Net als andere foto-stik apps, is het niet erg robuust, en je hebt misschien een extra fotobewerkingsprogramma nodig als je meer wilt doen dan foto's combineren.

Hoe combineert u twee of meer foto's met Image Combiner

1. Download Image Combiner van Google Play op uw mobiele Android-toestel.
    De app downloaden
  2. Tik op de knop Afbeelding toevoegen onderaan het scherm.
  3. Selecteer de foto's die u wilt combineren.
  4. Wanneer u de foto's hebt gekozen die u wilt gebruiken, drukt u op Afbeeldingen combineren onderaan het scherm.
  5. Kies de beeldverhouding die u wilt voor uw afbeelding. U kunt de afbeelding zo nodig draaien door in het midden onderaan het scherm op Draaien te tikken.
  6. Als u tevreden bent met uw afbeelding, drukt u op OK rechtsonder in het scherm.
  7. Kies uw beeldkwaliteit wanneer dat wordt gevraagd. U kunt kiezen voor laag, hoog of native, en u kunt ervoor kiezen om het toe te passen op alle foto's of alleen die in dit project.
  8. Maak eventuele laatste aanpassingen, waaronder oriëntatie, grootte en rand, en klik vervolgens op Opslaan of Delen om de afbeelding op te slaan op uw telefoon of te delen op het platform van uw voorkeur.

Voordelen:

• Gebruiksvriendelijk

• Goedkope pro versie

• Hogere kwaliteit afbeeldingen dan sommige andere foto stiksels apps

Nadelen:

• Alleen beschikbaar voor Android toestellen

• Beperkte oriëntatie opties

• Geen manier om het formaat van nieuwe afbeeldingen aan te passen

Samenvatting

Ziezo! Hopelijk helpt ons overzicht van deze vijf beste platforms je op weg bij het combineren van foto's. Denk eraan, terwijl u de beste optie voor uw behoeften kiest, om een platform te kiezen dat alles doet wat u nodig hebt. Denk aan:

• Systeemvereisten: Werkt het met uw pc, Mac, iPhone of Android?
  • Tools en effecten: Gaat u het gebruiken voor meer dan het combineren van foto's?
  • Prijs: Heb je een gratis optie nodig, en vind je pop-up advertenties of watermerken erg?

Als u deze drie vragen kunt beantwoorden terwijl u bovenstaande informatie doorneemt, zou u op weg moeten zijn. Vanuit onze ervaring, vooral als u op een desktop werkt, raden wij u aan Movavi Photo Editor te proberen. Met een gratis proefversie, wat heb je te verliezen?

Movavi Photo Editor

Verbeter afbeeldingen eenvoudig en behaal in een handomdraai professionele resultaten.

*De proefversie van Movavi Photo Editor heeft de volgende beperkingen: je kunt maximaal 10 afbeeldingen opslaan met een watermerk, schermafbeeldingen zijn uitgeschakeld.