Heb je een AVCHD naar MP4 converter nodig?

AVCHD gratis online omzetten naar MP4!

Met deze AVCHD-to-MP4 converter online kunt u gemakkelijk het formaat van uw bestanden wijzigen. Converteer AVCHD naar MP4 gratis, en als u uw video's ook moet bewerken, gebruik dan Movavi's desktop converter.

Coverteer naar

Hoe AVCHD te converteren naar MP4

Bewerkt door het Robert Berkelder
20 303

Wat is AVCHD? Het AVCHD-videoformaat wordt vaak gebruikt voor het opnemen van HD-video op de huidige digitale camera's. Het gebruikt de MPEG-4 AVC/H.264 codec voor videocompressie, wat resulteert in een geweldige videokwaliteit en een relatief kleine bestandsgrootte. U kunt echter problemen ondervinden met AVCHD vanwege de geringe ondersteuning.

Hier zijn enkele problemen die u kunt tegenkomen.

AVCHD wordt niet ondersteund op uw toestel

Het is onmogelijk om een AVCHD-clip te delen op sociale netwerken.

Er is geen geluid in je video

In de onderstaande gids beschrijven we verschillende manieren om AVCHD-bestanden te converteren naar MP4, vergelijken we AVCHD en MP4, en beantwoorden we enkele vragen die u wellicht heeft.

Hoe AVCHD te converteren naar MP4 met Movavi Video Converter

De eerste optie om AVCHD-video's te converteren is het gebruik van bestandsconversiesoftware. Wij raden u aan Movavi Video Converter te proberen - een snel en betrouwbaar programma dat meer dan 180 mediaformaten ondersteunt en waarmee u video-, audio- en zelfs beeldbestanden kunt converteren. Het zal u helpen om AVCHD snel naar MP4 te converteren, dankzij de ultieme SuperSpeed-technologie. Bovendien kunt u een video in een ander formaat gecomprimeerd met H.264/MPEG-4 AVC converteren naar de MP4-container zonder hercompressie.

Naast conversie biedt Movavi Video Converter veel bewerkingstools. U kunt uw video's trimmen, bijsnijden en roteren, filters toevoegen en kleurparameters aanpassen. U kunt ook ondertitels en een watermerk toevoegen.

Download Movavi's AVCHD-converter voor Mac of Windows en lees de eenvoudige gids hieronder om te leren hoe AVCHD te converteren naar MP4 zonder kwaliteitsverlies.

Stap 1. Installeer Movavi Video Converter

Open het gedownloade installatiebestand en volg de instructies op uw computerscherm om de video-encoder software te installeren.

Stap 2. Voeg de bestanden toe voor conversie

Sluit eerst de AVCHD-camera aan op uw computer. Klik op de knop Media toevoegen en selecteer Video toevoegen. Open nu de map met de bestanden die u wilt converteren, en voeg die bestanden toe aan het programma.

Stap 3. Selecteer een uitvoerformaat

Open het tabblad Video, klik op de categorie MP4 en kies de gewenste voorinstelling uit de lijst. Om een MP4-video te maken voor een specifiek mobiel apparaat, opent u het tabblad Apparaten en selecteert u de voorinstelling voor het doelapparaat.

Stap 4. Bewerk uw AVCHD-bestand (optioneel)

Klik op de knop Bewerken rechts om de bewerkingsvensters te openen. Hier kunt u uw video bijsnijden en draaien, effecten toevoegen en de kleurparameters aanpassen. U kunt ook ongewenste fragmenten wegknippen, uw video stabiliseren en een watermerk toevoegen. Als u klaar bent met bewerken, klikt u op Opslaan en sluiten.

Stap 5. Start de conversie van AVCHD naar MP4

Standaard worden de geconverteerde bestanden opgeslagen in de Movavi bibliotheekmap. U kunt doorgaan met deze map of een andere kiezen door te klikken op de knop Opslaan naar. Nu zijn alle vereiste instellingen opgegeven, zodat u kunt beginnen met de conversie van AVCHD naar MP4. Klik op Converteren om de conversie te starten; na voltooiing wordt de map met de geconverteerde video's automatisch geopend.

Hoe AVCHD te converteren naar MP4 gratis

Als u op zoek bent naar een AVCHD-to-MP4 converter als freeware, zijn dit enkele van de beste oplossingen die er zijn en hoe u ze allemaal kunt gebruiken.

De VLC mediaspeler is een krachtige mediaspeler met een lange geschiedenis als een van de belangrijkste gratis videospelers die er zijn voor elk formaat. Hoewel VLC zelf kan functioneren als een AVCHD-videospeler, is het ook een handig hulpmiddel voor het gemakkelijk en effectief converteren van video. Hoewel VLC nuttig is voor het afspelen van AVCHD-video, kunt u het gebruiken als een gratis AVCHD-to-MP4-converter om uw video in vele andere programma's en websites te gebruiken.

Hier is hoe AVCHD te converteren naar MP4 met VLC op Windows. U kunt VLC ook gebruiken om AVCHD naar MP4 te converteren op Mac, maar de interface zal iets anders zijn.

1. Download VLC van de officiële website en installeer het programma.
    De VLC website

2. Open de app en klik op het menu Media linksboven. Selecteer vervolgens Converteren/Opslaan. Druk in het menu dat verschijnt op Toevoegen om het AVCHD-bestand te selecteren dat u wilt converteren en klik op Converteren/Opslaan.

3. Selecteer MP4 als uitvoerformaat. Klik op Bladeren om de exportmap op te geven en klik op Start.

Voordelen:

• Krachtige converter en speler in één

• Gemakkelijk te gebruiken

• 100% gratis

Nadelen:

• Af en toe coderingsproblemen in geconverteerde bestanden

MacX Video Converter Pro is een premium betaalde AVCHD-converter naar MP4 en andere bestandsformaten. Het bevat een gratis proefversie, zodat gebruikers kunnen beslissen of ze een abonnement of levenslange licentie willen voordat ze een aankoop doen. Het basisabonnement voor drie maanden met de mogelijkheid om zich op elk moment af te melden kost 59,95 dollar. De 3-in-1 gebundelde levenslange licentie kost 229,95 dollar. De prijs is voor sommige gebruikers onbetaalbaar, vooral omdat er andere opties zijn waarmee gebruikers deze bestandstypen gratis kunnen converteren.

Hoe AVCHD converteren naar MP4 met MacX Video Converter Pro.

1. Start MacX Video Converter Pro op uw Mac.
    MacX Video Converter Pro

2. Klik op + Video en importeer uw AVCHD-videobestand in de software.

3. Kies uit de pictogrammen onderaan het scherm MP4 als uw video-uitvoerformaat.

4. Klik op de knop Uitvoeren om uw AVCHD-bestand te converteren en op te slaan naar MP4.

Voordelen:

• Snelle conversie snelheden

• Gebruiksvriendelijke interface

• Ondersteunt de meeste populaire formaten en apparaten

Nadelen:

• Gratis proefversie mist enkele functies

• Beperkingen op sommige online video downloads

• Beperkte bewerkingsfuncties

Freemake Video Converter is een uitstekende gratis AVCHD-to-MP4 converter. Het is een volledig gratis hulpmiddel, dat batchconversie, conversie van ondertitels, samenvoegen van videobestanden en het downloaden en converteren van streaming video's biedt. Freemake ondersteunt vele andere bestandsformaten dan MP4 om AVCHD-bestanden naar te converteren, en ondersteunt apparaatprofielen om het gemakkelijk te maken om bestanden te converteren die compatibel zijn met elk apparaat.

Hier is hoe AVCHD naar MP4 te converteren voor gratis met behulp van Freemake.

1. Download en installeer de software.
    De website van Freemake

2. Klik op +Video om AVCHD-video's toe te voegen aan de conversiewachtrij.

3. Selecteer naar MP4, pas vervolgens alle gewenste bestandsinstellingen aan voor het nieuwe bestand en klik op Converteren.

Voordelen:

• Downloadt en converteert gemakkelijk streaming video

• Importeer ondertitels zonder extra stappen

• Eenvoudige batchconversie voor meerdere video's

Nadelen:

• Is niet bijgewerkt sinds 2017

• Converteert langzamer dan andere populaire converters

• Ondersteunt alleen Windows OS

Hoe AVCHD naar MP4 converteren online

Als u geen software wilt downloaden en installeren op uw computer, kunt u AVCHD online converteren naar MP4. Het gebruik van een online tool kan soms ten koste gaan van enkele extra opties en tools die beschikbaar zijn met gedownloade AVCHD-naar-MP4-converters. Het kan echter nog steeds geweldige conversies opleveren die niet ten koste gaan van de kwaliteit van het oorspronkelijke bestand. Het gebruik van de tool online omzeilt elke mogelijkheid dat uw OS gewoon niet compatibel is met een programma - elk OS dat toegang heeft tot een webbrowser kan deze converters gebruiken.

Onlineconvertfree.com is een online tool waarmee gebruikers online videobestanden kunnen uploaden en converteren zonder software te hoeven downloaden naar hun computer. Het ondersteunt meerdere bestandsformaten en geeft gebruikers de mogelijkheid om zoveel conversies te maken als ze nodig hebben, gratis en zonder watermerken. Als u uw bestanden wilt downloaden nadat u ze hebt geconverteerd, moet u uw e-mailadres invoeren en verifiëren. Als u zich zorgen maakt over de privacy van uw e-mailadres, kunt u een andere account gebruiken of een andere converter kiezen.

Om AVCHD naar MP4 te converteren met Onlineconvertfree.com, gaat u naar de site. Klik op de knop Bestand kiezen om naar uw AVCHD-bestanden te bladeren. Klik op de knop Alles converteren naar en selecteer MP4. Klik op de blauwe Convert knop en wacht tot uw bestand geladen is. Klik op Openen en volg de aanwijzingen om uw e-mailadres te verifiëren en uw download te ontvangen.

Voordelen:

• Geen download nodig

• Eenvoudige gratis AVCHD-naar-MP4-converter

• Batch-conversie mogelijkheden

Nadelen:

• Vereist e-mailadres om geconverteerde bestanden te downloaden

• Geen bewerking of controle van resolutie-instellingen

Online Converter is een handige maar zeer kale tool om AVCHD te converteren naar MP4. Het is eenvoudig en makkelijk te gebruiken. Door te kiezen voor een gewone tekst browser-gebaseerde UI, is er geen fancy interface om Online Converter nieuw en high-tech te laten voelen, maar het is nog steeds een zeer krachtige converter. Via hun site bieden ze ook tientallen andere nuttige videoconversies aan.

Om Online Converter te gebruiken, ga gewoon naar de site en upload het bestand dat je wilt converteren, klik dan op Converteren.

Voordelen:

• Een uiterst eenvoudige interface laat geen kans op gebruikersfouten toe

• Kan bijsnijden en de resolutie aanpassen tijdens de conversie

Nadelen:

• Pop-ups, omleidingen en advertenties teisteren helaas de site

• Gebruikers hebben inconsistente resultaten ondervonden bij het converteren en verzenden naar een ander apparaat

Convertio is ongelooflijk nuttig en veelzijdig als een online AVCHD-to-MP4 converter. Het heeft veel functies die andere browser-gebaseerde converters niet hebben, zoals direct converteren vanaf een URL of een cloudservice. Het is niet alleen voor AVCHD-to-MP4 conversie - het kan elk van de duizenden bestandstypen omzetten in duizenden andere en heeft een eenvoudige interface die elk niveau van gebruiker in staat zou moeten stellen om het gemakkelijk te leren en te navigeren.

Om AVCHD naar MP4 te converteren met Convertio, selecteert u AVCHD als invoerformaat en MP4 als uitvoerformaat. Selecteer vervolgens een bestand van uw computer, voer een URL in of selecteer een cloudservice om een bronbestand te kiezen en klik op Converteren.

Voordelen:

• Snel en betrouwbaar

• Gebruiksvriendelijke interface

• Rechtstreeks converteren vanaf URL of cloudservice

Nadelen:

• Veel functies achter de betaalde versie

• Conversies afgetopt op 100 MB voor freeware versie

AVCHD vs. MP4 - de formaten vergelijken

Als u AVCHD vs. MP4 wilt vergelijken, houd er dan rekening mee dat deze formaten voor verschillende doeleinden worden gebruikt. MP4 wordt meestal gebruikt om video's af te spelen en wordt ondersteund door bijna alle bestaande apparaattypes. AVCHD is ontwikkeld om video in zeer hoge kwaliteit op te slaan en te bekijken op Blu-ray of HD TV, niet op mobiele apparaten of computers. Hier is een tabel met de belangrijkste formaatverschillen die u zullen helpen beslissen welk formaat u moet gebruiken - AVCHD of MP4.

Vergelijkingsparameter

AVCHD

MP4

Bestandsextensie

.mts, .m2ts

.mp4

Formaten voor videocodering

H.264/MPEG-4 AVC

H.264/MPEG-4 AVC, HEVC/MPEG-H Deel 2/H.265, MPEG-2 Deel 2, MPEG-4 ASP, H.263, VC-1, Dirac, overige.

Audio-coderingsformaten

Dolby Digital AC-3

MPEG-2/4 (HE)-AAC, MPEG-1/2 lagen I, II, III (MP3), AC-3, Apple Lossless, ALS, SLS, andere.

Veelgestelde vragen

Wat is AVCHD?

Advanced Video Coding High Definition (AVCHD) is een videoformaat dat is uitgevonden door Canon, Panasonic en Sony. De bedoeling was de meest efficiënte codec te creëren voor het opnemen van video's, en veel camcorders gebruiken nu het AVCHD-formaat voor het opslaan van video's die ze opnemen. AVCHD kan informatie comprimeren tot zeer kleine bestanden, waardoor het ideaal is voor het opslaan van informatie op kleinere persoonlijke videocamera's met behoud van hoge definitiekwaliteit. Blu-ray ondersteunt ook AVCHD-video, die ook profiteert van kleinere bestanden om video van hoge kwaliteit te leveren, wat betekent dat het heel gemakkelijk kan zijn om Blu-Ray-schijven te maken van uw AVCHD-camera's. Deze bestanden worden op camcorders opgeslagen als MTS-bestanden, maar zodra ze naar een ander apparaat worden verplaatst, worden ze M2TS-bestanden, het specifieke type AVCHD-bestand dat op een Blu-ray kan worden afgespeeld.

Hoe speel ik AVCHD af?

Hoewel er een aantal manieren zijn om een AVCHD-video af te spelen, is een van de gemakkelijkste en meest toegankelijke het gebruik van een gratis AVCHD-speler zoals VLC. Het is een krachtige converter en een geweldige tool voor het afspelen van vele bestandsformaten, waaronder AVCHD. Een AVCHD-bestand afspelen in VLC is zo eenvoudig als klikken op de knop Media linksboven, klikken op Bestand openen en bladeren naar het gewenste bestand. Er is geen conversie of bewerking nodig.

Welk formaat is beter - AVCHD of MP4?

Het hangt ervan af waarvoor je het bestand nodig hebt. AVCHD heeft een betere videokwaliteit, maar de bestandsgrootte is relatief groot en de formaatondersteuning is beperkt. MP4 heeft een betere compressie, een kleinere bestandsgrootte en wordt door bijna elk apparaat ondersteund.

Hoe converteer ik AVCHD naar MP4 op een Mac?

Om het bestandsformaat te wijzigen van AVCHD naar MP4, kunt u Movavi Video Converter gebruiken. De app is compatibel met macOS 10.10 of hoger. Hier is hoe u Movavi's AVCHD-converter voor Mac gebruikt:

1. Download en installeer het programma.
    Download Movavi Video Converter voor Mac

2. Voeg uw AVCHD-bestanden toe aan het programma: klik op Media toevoegen, kies Video toevoegen en selecteer de bestanden die u wilt converteren. Druk op Openen.

3. Ga naar het tabblad Video en vind de MP4-groep van voorinstellingen. Kies degene die het beste bij u past. Klik op Converteren. U bent klaar!

Kan ik een AVCHD uploaden naar YouTube?

Hoewel sommige AVCHD met succes kunnen worden geüpload naar YouTube, zijn er vaak problemen met het uploaden van AVCHD naar YouTube. YouTube gebruikt het WEBM-formaat voor streaming, en soms kun je problemen ondervinden bij het uploaden van AVCHD naar YouTube. Of u nu kiest voor AVCHD of MP4 voor YouTube-uploads, het is een goed idee om een converter bij de hand te hebben in geval van problemen. Meestal zal het MP4-formaat netjes uploaden, maar u kunt ook veel van de bovenstaande opties gebruiken om rechtstreeks naar WebM te converteren.

Kan ik AVCHD-bestanden in iMovie importeren?

Ja, dat kan. AVCHD behoort tot de door iMovie ondersteunde videoformaten, althans voor macOS Mojave en Catalina. MP4 of MOV werken echter misschien beter en om er zeker van te zijn dat uw video correct wordt afgespeeld, kunt u overwegen de bestanden naar een van deze formaten te converteren.

Hoe zet ik AVCHD-bestanden over naar mijn iPhone?

Om AVCHD-bestanden op je iPhone te bekijken, moet je ze converteren naar een apparaatvriendelijker formaat. Movavi Video Converter kan u helpen! Download en start het programma, en voeg uw bestanden toe door ze naar het programmavenster te slepen (u kunt ook klikken op Media toevoegen en dan Video toevoegen). Ga onderaan naar het tabblad Apparaten. Zoek in de Apple-groep van voorinstellingen het model van uw iPhone en klik erop. Klik vervolgens op Converteren.

Volg de onderstaande link om een gedetailleerde gids te lezen over hoe u AVCHD-bestanden voor uw iPhone kunt aanpassen: