Converteer VOB naar MP4 online gratis

Met de online converter kun je VOB naar MP4 online converteren met slechts enkele klikken. Je kunt ook een desktop-mediaconverter van Movavi gebruiken.

Coverteer naar
Bewerkt door het Robert Berkelder
17 988

Wil je VOB converteren naar MP4? Hier bekijken we schillende manieren om het formaat te wijzigen.

Korte samenvatting

Een VOB-bestand omzetten naar MP4 met Movavi Video Converter

Desktop converters van VOB naar MP4

Online VOB-naar-MP4 converters

Een VOB-bestand omzetten naar MP4 met Movavi Video Converter

Met Movavi Video Converter kunt u eenvoudig indelingen van video's wijzigen van VOB naar MP4, AVI, MPEG, WMV, MOV, etc. Download het programma in het Nederlands en volg de eenvoudige instructies hieronder.

Stap 1. Installeer Movavi Video Converter

Download eerst Movavi's VOB Converter voor Windows of voor Mac. Nadat u het installatiebestand heeft gedownload, start u dit op en volgt u de aanwijzingen op het scherm.

Stap 2. Video van DVD toevoegen aan het programma

Plaats de video-DVD die u wilt converteren in uw DVD-station en start Movavi Video Converter op. Druk op de Media toevoegen knop, selecteer DVD toevoegen en klik op DVD openen. U kunt nu uw DVD-videobestanden aan het programma toevoegen.

Stap 3. Kies uw uitvoerindeling

Open het Video tabblad, kies de gewenste video-indeling uit de lijst en selecteer de juiste voorinstelling voor de indeling. Als u wilt dat het video uitvoerbestand op uw mobiele apparaat af te spelen is, klik dan op Apparaatdetectie en selecteer de geschikte kant-en-klare preset voor uw apparaat.

Stap 4. Converteer een VOB-bestand

Klik op de knop Opslaan naar en kies de map waarin u de geconverteerde bestanden wilt opslaan. Om te beginnen met het converteren van uw VOB-bestanden naar de door u gekozen indeling, klikt u op de Converteren knop. De map met daarin de geconverteerde video's zal automatisch geopend worden wanneer de conversie voltooid is.

Wat is een VOB-bestand?

Een VOB-bestand herken je aan de bestandsextensie .vob. VOB staat voor Video Object en wordt standaard gebruikt voor DVD’s. Een VOB-bestand bevat dus gegevens zoals video, audio, menu’s en ondertitelingen. Elk hoofdstuk op een DVD heeft meestal een apart VOB-bestand. Je vindt de bestanden terug in de map VIDEO_TS. In een VOB-bestand staan vaak meerdere video/audiotracks en ondertitelingen. Een .vob afspelen doe je met met een VOB-video player, zoals de VLC Media Player of de CyberLink Power Player. Wil je een VOB-bestand ook op bijvoorbeeld je smartphone afspelen, dan moet je het VOB-bestand eerst met een VOB-converter omzetten naar MP4.

Beste methoden om VOB bestand te omzetten

Software

Voordelen

Besturings­systeem

Downloaden

Gebruiksvrien­delijk; 180 bestandstypen; gratis versie beschikbaar

Windows, macOS

Gratis versie beschikbaar; uitgebreide functies in betaalde versie

Windows, macOS

Gebruiksvrien­delijk; gratis

Windows, macOS

Desktop converters van VOB naar MP4

Besturingssysteem: Windows, macOS

Met de Movavi Video Converter kun je vrijwel alle denkbare bestandstypen converteren en VOB en MP4 vormen daarop geen uitzondering. Ook MOV, AVI, SWF, MP3, JPEG, PNG, AAC, OGG en GIF behoren tot de 180 bestandstypen die je met deze converter kunt omzetten naar andere formats. En dankzij de SuperSpeed-technologie hoef je nooit lang op het resultaat te wachten. Daarbij is er een ingebouwde functie waarmee je bestanden kunt bewerken, zoals bijknippen en draaien.

Voordelen:

• Gebruiksvriendelijk

• Vrijwel alle bestandstypen kunnen geconverteerd worden

Nadelen:

• Beperkte functies in de gratis versie

• Watermerk in de gratis versie

Bij Movavi zetten we ons in om je alleen geverifieerde informatie te geven. Hier is wat we doen om daarvoor te zorgen:

• Bij het selecteren van producten om op te nemen in onze recensies onderzoeken we zowel de vraag als de populariteit.

• Alle in dit artikel genoemde producten zijn getest door het contentteam van Movavi.

• Bij het testen streven we ernaar de beste eigenschappen van een product naar voren te brengen en waar het het meest geschikt voor is.

• We bestuderen gebruikersrecensies van populaire beoordelingsplatformen en maken gebruik van deze informatie bij het schrijven van onze productrecensies.

• We verzamelen feedback van onze gebruikers en analyseren hun mening over Movavi-software en over producten van andere bedrijven.

2. AnyMP4 Video Converter

• Besturingssysteem

Windows, macOS

Met de AnyMP4 Converter kun je moeiteloos bestanden als VOB, AVI, MOV, WMV, DivX, XviD, FLAC, SWF en WMA omzetten naar MP4 en omgekeerd. Er is zowel een gratis versie als een betaalde versie beschikbaar. In de gratis versie kun je alleen video’s van maximaal 5 minuten converteren. De snelheid is ook beperkt. Dit kun je alleen oplossen door de betaalde versie aan te schaffen. Je hebt dan ook toegang tot andere functies, zoals toevoegen van audio en ondertiteling of het creëren van 3D-effecten.

Voordelen:

• Gratis versie beschikbaar

• De betaalde versie heeft veel uitgebreide functies

Nadelen:

• Alleen geschikt voor Windows

• Tijdslimiet in de gratis versie

3. Aiseesoft Free Video Converter

• Besturingssysteem

Windows, macOS

Met de Aiseesoft Free Video Converter kun je ruim 300 bestandstypen converteren. Het omzetten gaat vrij snel en ongecompliceerd. Je kunt je video’s bewerken en begin- en eindtitels toevoegen. Het bevat ook een ingebouwde functie waarmee je schermopnamen kunt maken. Het programma is gratis te downloaden voor zowel Windows als Mac.

Voordelen:

• Je kunt converteren naar ruim 300 bestandstypen

• Gebruiksvriendelijk

• Gratis

Nadelen:

• Voor clips zonder watermerk moet je de betaalde versie aanschaffen

4. HandBrake

• Besturingssysteem

Windows

Met de gratis software van Handbrake kun je verschillende kanten op.Het is in de eerste plaats een krachtige converter die de meeste bestandstypen ondersteunt, zoals VOB, AVI, MP4, WMV en MKV. Het is mogelijk om meerdere bestanden tegelijk te converteren. Wil je een VOB-bestand openen op bijvoorbeeld je smartphone of op een videogameconsole, dan kies je voor een van de presets voor het beste resultaat. Het blijft natuurlijk ook steeds mogelijk om handmatig de instellingen aan te passen. Omdat het om open-source software gaat, wordt het programma regelmatig geüpdated.

Voordelen:

• Geschikt voor Windows, Mac en Linux

• Uitgebreide functies, zoals presets en previews

• Gratis

• Je kunt deelnemen aan Forums en een Community

Nadelen:

• Het converteren gaat vrij langzaam

• De interface is minder gebruiksvriendelijk

5. FFmpeg

• Besturingssysteem

Windows, macOS, Linux

FFmpeg is een fijn programma voor wie regelmatig streamt en opneemt omdat je hiermee een compleet pakket in huis haalt. Je kunt hiermee schermopnames maken en beelden bewerken. Streamen of bestanden afspelen doe je op de ingebouwde video player. En natuurlijk kun je met FFmpeg ook de meeste bestanden converteren, van VOB naar MP4 en omgekeerd, maar bijvoorbeeld ook van VOB naar SRT.

Voordelen:

• Compleet pakket voor streamen, opnemen en converteren

• Hoge conversiesnelheid

• Ingebouwde mediaspeler

• Gratis

Nadelen:

• Minder geschikt voor beginners

6. WinX Free VOB to MP4 Converter

• Besturingssysteem

Windows, macOS

Met de gratis converter van WinX haal je een betrouwbaar programma in huis om je DVD’s om te zetten naar een bestandstype dat je ook op je smartphone of iPad kunt afspelen. Het is een eenvoudig programma, zonder onnodige extra’s, en dat zie je terug in de conversiesnelheid. Je wordt niet lastiggevallen met advertenties en je hoeft ook geen account aan te maken om deze converter te gebruiken. De enige eis is dat je een Windowssysteem hebt.

Voordelen:

• Volledig gratis

• Snelle conversie

• Mogelijk om bestanden te bewerken

Nadelen:

• Alleen geschikt voor Windows

7. Freemake Video Converter

• Besturingssysteem

Windows

Met Freemake Video Converter kun je meer dan 500 bestandstypen converteren. Dus van VOB naar MP4 of van MP4 naar AVI, maar het programma ondersteunt ook minder voorkomende bestandstypen. Of het nu gaat om 3GP, SWF, Flash LV, MTS, Fraps, HD en RM. Er is geen tijdslimiet en je kunt meteen van alle functies gebruik maken.

Voordelen:

• Gratis

• Geen tijdslimiet

• Je kunt ook CD’s, BluRays en DVD’s branden

Nadelen:

• Alleen geschikt voor Windows

Online VOB-naar-MP4 converters

8. Movavi Online Video Converter

• Besturingssysteem

Elke, werkt online

Om je VOB-bestanden online te converteren, kun je de converter bovenaan deze pagina gebruiken. Je kunt het formaat van je video wijzigen in enkele klikken. De converter ondersteunt vele populaire formaten, waaronder MP4, VOB, AVI, WebM, enz. Onthoud dat deze tool slechts één bestand per keer kan converteren en dat de grootte van het geüploade bestand beperkt is.

Voordelen:

• Gratis

• Ondersteunt vele gangbare formaten

• Gebruiksvriendelijk

Nadelen:

• De bestandsgrootte is beperkt

• Geen bewerkingstools

9. Zamzar

• Besturingssysteem

Elke, werkt online

Met Zamzar kun je zowel via hun website als per e-mail bestanden converteren. Het programma ondersteunt ruim 1200 bestandstypen, of het nu gaat om audio, afbeeldingen, documenten, video’s of e-boeken. Met de gratis versie kun je twee bestanden per 24 uur converteren. Je kunt ook een van de drie betaalde pakketten aanschaffen. Dan kun je meerdere en grotere bestanden tegelijkertijd converteren. En dan word je ook niet beperkt door een limiet. Het duurt maximaal 10 minuten voordat de conversie voltooid is.

Voordelen:

• Ruim 1200 bestandstypen

• Converteren via e-mail is mogelijk

• Gratis versie beschikbaar

Nadelen:

• Gratis conversie gelimiteerd tot 2 bestanden per etmaal

10. ConvertFiles

• Besturingssysteem

Elke, werkt online

Met ConvertFiles kun allerlei soorten bestanden converteren. Of het nu gaat om audio- en videobestanden, of om afbeeldingen, documenten, presentaties en e-books. Bestanden kleiner of gelijk aan 250 MB kun je gratis met deze converter omzetten naar ruim 300 bestandsformaten.

Voordelen:

• Conversie mogelijk van allerlei soorten bestanden

• Geconverteerde bestanden worden na een uur automatisch verwijderd

Nadelen:

• Veel advertenties

• Alleen voor bestanden tot 250 MB