Een video bijsnijden

Probeer Movavi Video Editor!

1. Upload de video.

2. Snijd de video bij.

3. Sla de bijgesneden video op.

Door op de downloadknop te klikken, download je een gratis versie van het programma. *

Video croppen op een computer

13 780

Online filmpjes bijsnijden of close-ups maken is een onmisbare functie die elke tool voor videobewerking moet hebben.

Nooit eerder waren er stonder er zoveel filmpjes op onze communicatiekanalen. Het kan best lastig zijn om precies de goede tool voor video bijsnijden te vinden om je creatieve video's te transformeren en klaar te maken voor social media. Met zoveel opties voor gratis online videocroppers is het kiezen van een passende MP4-videocropper geen eenvoudige taak.

Er zijn diverse tools waarmee je MP4 kunt bijsnijden. In dit artikel beschrijven we hoe je onze desktopapp en online tool gebruikt. De tool voor video bijsnijden online, die je vanuit de gratis videocropper kunt gebruiken, is erg handig als je niets kunt installeren. De desktopsoftware is beschikbaar voor Windows en Mac en heeft veel prachtige functies (later meer hierover).

Om te beginnen moet je eerst bepalen of je een gratis online videocropper wilt of een aparte tool voor je desktop of op mobiel. Je behoeften geven de doorslag.

We helpen je bij het hele proces van video croppen en beschrijven drie verschillende manieren voor het bijsnijden van video van verschillende formaten.

Aan de slag!

Een video online bijsnijden

Als je snel even een MP4 wilt bijsnijden of liever geen software naar je computer of mobieltje wilt downloaden, is Fastreel van Movavi iets voor jou.

De online tool heeft veel voordelen waaronder: je bent geen tijd kwijt aan het downloaden en installeren van software, je kunt video's bijsnijden naar elke gewenste beeldverhouding en je kunt de tool op elk apparaat met een internetverbinding gebruiken.

Voordat je begint, moet je weten dat je met deze online tool voor video bijsnijden bestanden in diverse bestandsformaten kunt uploaden, zoals MP4, MOV, MKV, AVI en WMV. De maximale bestandsgrootte is 500 MB.

We gaan video's online en gratis bijsnijden in 4 eenvoudige stappen.

1. Ga naar de website van Fastreel, klik op onderstaande koppeling en ga naar de online tool om video bij te snijden.

Ga naar Fastreel van Movavi

2. Upload de video door het bestand naar de gestippelde rechthoek te slepen of klik op de knop Voeg bestanden toe om de video te selecteren waarvan je de grootte wilt aanpassen.

3. Zodra de video is geüpload, kies je een van de vooraf ingestelde beeldverhoudingen (vierkant – 1:1, landschap – 16:9 of portret – 9:16) of verschuif het kader naar wens door de hoeken te verslepen om alleen de gewenste delen van de video te houden. Gebruik de knop Export Result om de wijzigingen toe te passen.

4. Als je liever geen watermerk ziet, kun je de premiumversie gebruiken of toch de bijgesneden video downloaden met het watermerk. Om de download te kunnen voltooien, heb je een actief account nodig. Kies een van de opslagopties om je uiteindelijke video te downloaden en klaar is Kees! Je kunt nu op elk moment dat je maar wilt online video's bijsnijden.

Een video bijsnijden met een desktopapp

Movavi Video Editor is een programma voor het bijsnijden en bewerken van video waarmee je prachtige clips en roerende persoonlijke video's maakt. Deze software heeft alles dat je van een videobewerker voor een desktop-pc mag verwachten.

De interface is intuïtief en gebruiksvriendelijk. Alle tools zijn precies waar je ze kunt verwachten, zelfs als je geen enkele ervaring hebt met videobewerking of de app nog nooit hebt gebruikt.

Movavi Video Editor biedt een eenvoudige methode om elke video bij te snijden. Voeg gewoon je videoclip toe aan het programma, geef het gebied aan dat je wilt bijsnijden en sla het resultaat op in het formaat van jouw keuze: MP4, AVI, FLV, WMV, MPEG of een ander formaat.

Er worden meer videoformaten ondersteund dan in de onlineversie van de videocropper, waardoor deze tool erg handig is, ongeacht het type apparaat of de software die je momenteel gebruikt.

1. Installeer de videocropper. Download de software naar je pc of Mac en start het installatiebestand. Volg de set-upinstructies om de software voor video bijsnijden correct te installeren.

2. Upload de video. Open de app en voeg je mediabestand toe met de knop Bestanden toevoegen. Selecteer de video die je wilt bijsnijden en sleep deze naar de Tijdlijn.

3. Snijd de video bij. Klik op het videobijsnijdtool in de app. Kijk naar het voorbeeldvenster en verplaats de bijsnijdrechthoek door de hoeken te verplaatsen om de ongewenste delen van de video aan te merken. Klik op Toepassen om de video bij te snijden.

4. Sla de bijgesneden video op. Je kunt het bijgesneden videobestand opslaan en op je pc controleren, overdragen naar een mobiel apparaat of converteren om dit te uploaden naar een site zoals YouTube of Vimeo. Klik gewoon op Exporteren en kies de gewenste optie. In het venster dat wordt geopend, selecteer je de ideale videoconfiguratie of mobiel apparaat. Het aangeven van de video-instellingen is noodzakelijk. Klik vervolgens op Starten.

Vrij eenvoudig, toch?

Movavi Video Editor is in elk geval aanzienlijk meer dan alleen een tool voor het bijsnijden van video's. Het is een multifunctionele videobewerker waarmee je de videokwaliteit kunt verbeteren, speciale effecten kunt toepassen, muziek en titels kunt toevoegen en je video op vele andere manieren kunt bewerken.

Een video bijsnijden op een mobieltje

Movavi Clips is de juiste optie als je iets supersimpels zoekt als je alleen een mobieltje bij de hand hebt. Bijvoorbeeld als je filmrolletjes wilt maken en deze meteen wilt delen.

Iedere contentmaker weet dat je overal inspiratie kunt opdoen. Met een mobieltje kun je unieke en originele content maken en delen met vrienden en familie, of je kunt professionele content maken voor socialmediakanalen.

1. Installeer de videocropper. Download Movavi Clips naar een iOS- of Android-apparaat. Als je een iOS-apparaat zoals een iPhone gebruikt, start de app automatisch. Als je Android gebruikt, tik je gewoon op de knop Openen als de download is voltooid. Volg de tutorial met basisstappen om de app te gebruiken.

2. Upload de video. Tik op het plus-teken en geef de app toegang tot je Foto's en je Camera (dit is optioneel). Selecteer je mediabestand. Je kunt een video of een afbeelding uploaden. Je ziet de videobewerker zodra je bestanden toevoegt.

3. Snijd je video bij. Als de video meerdere frames heeft, tik je op het gedeelte van de video dat je wilt bijsnijden en, als je een iOS-apparaat hebt, tik je op de afbeelding van de beeldverhouding in de app. Als je Android gebruikt, tik je op het Crop-pictogram. Dankzij de touchscreentechnologie kun je met je vingers de video in het frame aanpassen. Movavi Clips slaat de wijzigingen op en verwijdert de ongewenste delen van de video. Tik op de Tikken-knop om de wijzigingen toe te passen.

4. Sla de bijgesneden video op. Kies de gewenste kwaliteit voor je video uit alle beschikbare opties. De app slaat de video automatisch op in de galerij.

Je kunt de video ook delen met vrienden of direct op je social media. De opties zijn eindeloos.

Tot slot

Uiteindelijk bepaal je zelf welke van de keuzes, die hier zijn uiteengezet, het beste bij jou past. We raden aan om de online tool te gebruiken voor eenmalig bijsnijden en de desktopapp of mobiele app te pakken als je vaker video's bijsnijdt.

We hopen dat je iets hebt gehad aan deze tutorial en dat je nu weet hoe effectief en eenvoudig Movavi Video Editor is om MP4 bij te snijden.

Movavi Video Editor

Eenvoudig geweldige content creëren

*De gratis versie van Movavi Video Editor kan de volgende beperkingen hebben, afhankelijk van de versie: watermerk op geëxporteerde clips, 60-secondenvideo of 1/2 audiolengte limiet, en/of sommige geavanceerde functies niet beschikbaar bij het exporteren van video's. Meer info