How to Crop Video

Op zoek naar een hulpmiddel
om uw video te croppen?
Probeer Movavi Video Editor

downloaden

Hoe kunt u een video croppen

Er zullen ongetwijfeld momenten zijn waarop u filmpjes wilt bijsnijden om overbodige informatie te verwijderen en de aandacht van uw kijkers te richten op de belangrijkste elementen. Uw video zal er veel beter uitzien als u de zwarte randen van de zijkanten weghaalt of een achtergrond verwijdert die niets bijdraagt aan het uiteindelijke product.

Video bijsnijden met Movavi Video Editor is doet u eenvoudig met slechts één klik. Voeg gewoon uw video aan het programma toe, geef het gebied op dat u wilt bijsnijden en sla het uiteindelijke product op in de indeling van uw keuze: MP4, AVI, FLV, WMV, MPEG, en meer.

Windowsversie downloadenMacversie downloaden

Stap 1: Installeer het programma op uw PC of Mac

Download het Video Editor-installatiebestand en voer het uit. Volg de instructies op het scherm om de software, die in het Nederlands beschikbaar is, correct te installeren.

Stap 2: Voeg de video die u wilt bijsnijden toe

Start het programma en klik op Project maken in volledige modus. Nadat u dat gedaan heeft klikt u op de Bestanden toevoegen knop. Selecteer het videobestand om te croppen in het venster dat geopend wordt. De video die u hebt gekozen zal verschijnen op de tijdlijn onderaan het programmavenster.

Stap 3: Crop uw video

Klik op de video en druk op de Bijsnijden knop zoals weergegeven in de schermafbeelding. Rek de rechthoek in de hoogte uit en beweeg deze in het voorbeeldvenster om het gewenste framegebied op te geven. Om de beeldverhoudingen van het frame te behouden vinkt u het Verhoudingen behouden vakje aan. Klik daarna op Toepassen. Ja, zo simpel is het!

Maar Movavi Video Editor is veel meer dan alleen software om video bij te snijden. Dit programma is een multifunctionele video editor: naast het splitsen, samenvoegen en bijsnijden van videobestanden stelt het u in staat de kwaliteit van uw video's te verbeteren, speciale effecten toe te voegen, muziek en titels toe te voegen en nog veel meer.

Stap 4: Sla de bijgesneden video op

U kunt uw video opslaan om deze op uw computer te bekijken, voorbereiden voor het overzetten naar een mobiel apparaat, of de clips converteren om te uploaden naar YouTube, Facebook of Vimeo. Klik op knop Exporteren en kies de gewenste optie. Selecteer in het dialoogvenster de gewenste video-indeling of mobiel apparaat. Geef, indien nodig, de video-instellingen op en klik op Start.