Slik legger du et bilde over en video - 3 ulike måter å gjøre det på

Prøv Movavi Video Editor:

• Flere overleggsmoduser

• Enkel redigeringsprosess

• En rikholdig samling av effekter

Ved å klikke på last ned-knappen laster du ned en gratis versjon av programmet.*

106 106

Hos Movavi er vi opptatt av å kun gi deg verifisert informasjon. Her er hva vi gjør for å sikre dette:

• Når vi velger produkter som skal inkluderes i våre anmeldelser, undersøker vi både etterspørsel og popularitet.

• Alle produktene som er nevnt i denne artikkelen, er testet av Movavi Content Team.

• Når vi tester, sammenligner vi viktige parametere, inkludert video- og lydklipping, visuelle effekter, stabilisering, justering av videokvalitet, lagring og deling av videoer og andre viktige funksjoner.

• Vi studerer brukeranmeldelser fra populære anmeldelsesplattformer og bruker denne informasjonen når vi skriver produktanmeldelser.

• Vi samler inn tilbakemeldinger fra brukerne våre og analyserer deres meninger om Movavi-programvare og produkter fra andre selskaper.

disclaimer_person

Kort oppsummering

Editing on your Mac, iPad, or iPhone: iMovie

Editing on computers with Windows 8 and older: Windows Movie Maker

Det kan være mange grunner til å legge et bilde over en video. Det kan være at du ønsker å skape en bilde-i-bilde-effekt eller legge over et bilde, for eksempel en logo eller annen grafikk. Det kan også være lurt å bruke bilder som en del av videoprosjektet og legge til effekter eller til og med en voice-over i videoen. Alt dette er mulig med den profesjonelle Movavi Video Editor samt noen få andre programmer, hvorav noen til og med er gratis å laste ned og bruke.

I denne guiden tar vi for oss de ulike metodene og videoredigeringsprogrammene som lar deg legge til ditt eget bilde i et videoformat.

Vei #1 - Slik legger du til et bilde i en video med Movavi Video Editor

Instruksjonene nedenfor forklarer hvordan du legger et bilde over en video ved hjelp av Movavis videoredigeringsprogram. Denne kraftige appen hjelper deg ikke bare med å legge inn et bilde i en video, men også med å redigere videoklippene dine på mange andre måter: klipp ut og sett sammen, legg til morsomme klistremerker, bruk kreative filtre og mye mer.

Du kan enkelt sette inn medieobjekter i prosjektet ditt for å gjøre filmene dine mer interessante og engasjerende. Ta en titt på instruksjonene nedenfor for å lære hvordan du legger til et bilde i en video.

Trinn 1. installere Movavi Video Editor

Først og fremst laster du ned distribusjonsfilen og installerer programvaren. Så snart installasjonen er fullført, åpner du programmet.

Trinn 2. Legg til videoen din

Nå er det på tide å legge til et videoklipp. Klikk på knappen Legg til filer og velg videoen du vil legge et bilde over. Dra og slipp filen fra Media Bin til tidslinjen.

Trinn 3. Legg til et bilde i en video

Hvis du vil legge til et bilde i videoen, må du først legge det til i prosjektet. Klikk på Plus-knappen og velg alternativet Legg til videospor i rullegardinmenyen. Deretter kan du dra og slippe bildet til det nye sporet fra mappen det ligger i. Du kan legge til mer enn ett bilde hvis du har behov for det. Hvis du vil legge til en logo over videoen, må du sørge for at bildet har gjennomsiktig bakgrunn og er lagret som en PNG-fil.

Trinn 4. Redigere bildelaget

Juster innstillingene for overlegg. Velg ønsket overleggsmodus (Bilde i bilde, Logo, Overlapping, Side om side eller Trio). Deretter justerer du vinkelverdien, bildestørrelsen og plasseringen i forhåndsvisningsdelen.

Trinn 5. Lagre den redigerte videoen

Nå vet du hvordan du legger et bilde på en video, du har gjort det selv, og alt du trenger nå er å lagre den redigerte filen. Klikk på knappen Eksporter, velg ønsket videoformat, målmappe, kvalitet og eventuelt nytt filnavn. Du kan også definere ytterligere video- og lydinnstillinger. Klikk deretter på Start-knappen. Når eksporten er fullført, åpnes mappen som inneholder videoen automatisk. Nå vet du hvordan du setter inn et bilde i en video ved hjelp av Movavi Video Editor.

En app for redigering på Mac, iPad og iPhone

iMovie
Bestseller

En kraftig løsning for enkel og rask videoredigering

Movavi Video Editor

Et program for redigering på Windows 8 og eldre

Windows Movie Maker

Vei 2 - Slik legger du et bilde på en video i iMovie

iMovie er gratis programvare for iOS og macOS. Den installeres automatisk på Apple-enheten din og gjør en lignende jobb som Windows Movie Maker.

Selv om iMovie er å regne som nybegynnerprogramvare, er det mulig å legge et bilde over en video og skape en "bilde-i-bilde"-effekt. Det er til og med mulig å lage enkle animasjoner av det overliggende bildet etter hvert som du legger det inn.

iMovie har et mediebibliotek og en rekke funksjoner som gjør det mulig å legge til egne titler, overganger og effekter. Det er perfekt for hjemmevideoer og enkle YouTube-prosjekter.

Slik legger du til et bilde på en video i iMovie:

Trinn 1. Opprett et nytt prosjekt i iMovie

Åpne iMovie-appen fra Finder eller Launchpad og opprett et nytt prosjekt.

Trinn 2. Last opp filene dine

Klikk på Fil og deretter Importer media, finn videoen og bildet du vil bruke, og importer dem til prosjektet.

Trinn 3. Plasser filene på tidslinjen

Velg et klipp eller en del av et klipp som du vil bruke som grunnlag for bilde-i-bilde, og dra det over et klipp på tidslinjen.

Dra bildet til det grønne ikonet Legg til(+) vises, og slipp museknappen.

Trinn 4. Spesifiser innstillingene

Klikk på hurtigmenyen til venstre og velg Bilde i bilde. Da får du opp flere alternativer for hvordan du kan kombinere bildene.

Trinn 5. Flytte bildet på tidslinjen

Klikk og dra bildet til den delen av skjermen der du vil at det skal vises. Du vil også se overgangseffekter og rammeinnstillinger som du kan endre for å gi videoen et annet utseende.

Trinn 6. Dele filen

Del videoen. Klikk på File og deretter Share for å få opp en rekke alternativer for deling av den nyredigerte videoen. Du kan velge å laste den opp direkte til Vimeo eller YouTube, legge den ved en e-post eller laste den ned til en fil på datamaskinen.

Vei nr. 3 - Slik setter du inn et bilde i en video med Windows Movie Maker

Windows Movie Maker er et program som er installert på mange Windows-enheter, og selv om det ikke lenger tilbys support for det, kan det fortsatt brukes av folk som har programvaren på maskinene sine til å sette inn et bilde i en video.

Windows Movie Maker har fordelen av et veldig enkelt grensesnitt som det ikke tar lang tid å sette seg inn i, selv for amatører og nybegynnere. Windows Movie Maker er som standard installert som en del av mediepakken på Windows-maskiner. På de nyeste Windows-enhetene er gratisprogrammet Movie Maker erstattet av Microsoft Photos-appen som følger med Windows 10, og som inkluderer en videoredigeringsmodus.

I Windows Movie Maker kan du ikke legge et bilde oppå en video, og du kan heller ikke eksportere klippet til MP4. Du kan likevel sette inn et bilde i en video og legge til overganger. Her er en trinnvis veiledning til hvordan du setter inn et bilde i en video med Windows Movie Maker:

Trinn 1. Legg til mediefilene dine

Åpne Windows Movie Maker og klikk på Importer video for å finne videofilen. Klikk på Importer bilder for å finne og lime inn bildefilen i prosjektet fra harddisken.

Trinn 2. Flytt filene til tidslinjen

Velg elementene du vil bruke, og dra dem til tidslinjen nederst på skjermen. Det er her du begynner å strukturere videoprosjektet.

Trinn 3. Sett inn et bilde

Velg hvor du vil sette inn bildet, og del videoklippet i to. Dette gjør du ved å klikke på Split-knappen i forhåndsvisningsvinduet. Dra bildet på tidslinjen slik at det plasseres på riktig sted. Klikk på Vis videooverganger for å legge til effekter mellom klippene.

Trinn 4. Justere lydsporet

Hvis videoen inneholder lyd, må du utføre et ekstra trinn. Først eksporterer du lydsporet separat og sletter det fra tidslinjen. Del deretter videoen i to og juster avspillingsvarigheten for hvert element slik at den totale varigheten er den samme som før. Deretter setter du inn det lagrede lydsporet igjen og kontrollerer at lyden er synkronisert med videoen.

Trinn 5. Lagre videoen

Åpne Fil og klikk på Lagre filmfil. Velg alternativet Min datamaskin. Klikk på Neste, skriv inn et filnavn og søk etter en passende målmappe. Klikk på Neste igjen og velg den beste kvaliteten for avspilling som anbefalt. Klikk på Neste én gang til for å eksportere klippet. Slik legger du inn et bilde i en video ved hjelp av Windows Movie Maker.

Movavi Video Editor

Lag fantastiske videoer, enkelt

*Gratisversjonen av Movavi Video Editor kan ha følgende begrensninger avhengig av versjon: vannmerke på eksporterte klipp, 60-sekunders video eller 1/2 grense på lydspor og/eller enkelte utilgjengelige avanserte funksjoner ved eksport av videoer.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kan jeg legge til en logo i videoen min?

Hvis du vil legge til en logo i videoen din, må du bruke et videoredigeringsprogram på datamaskinen eller på nettet. Hvis du foretrekker å bruke et skrivebordsprogram, kan du prøve Movavi Video Editor.

Last ned Movavi Video Editor for Windows

Last ned Movavi Video Editor for Mac

1. Installer programmet og kjør det på PC-en.

2. Klikk på New Project i delen Edit Video.

3. Klikk på knappen Legg til filer i det nye vinduet som vises. Velg videoen og logoen din i dialogboksen. Filene vises i Media Bin.

4. Dra videoen og bildet inn på tidslinjen.

5. Klikk på Plus-knappen og velg alternativet Legg til videospor i rullegardinmenyen. Flytt bildet til det nye sporet.

6. I Overlegg-vinduet velger du alternativet Logo og plasserer bildet på videoen.

7. Klikk på Eksporter for å lagre resultatet. I dialogboksen velger du utdataformat, kvalitet og målmappe. Endre filnavnet hvis du ønsker det. Når du er fornøyd, klikker du på Start. Den ferdige filen åpnes i den angitte mappen.

Hvordan legger jeg et bilde over en video?

Bruk Movavi Video Editor.

1. Last ned og installer Movavi Video Editor på din PC.
    Last ned Movavi Video Editor for Windows
    Last ned Movavi Video Editor for Mac

2. Start programmet, klikk på Legg til filer og velg videoen og bildet du vil arbeide med. Filene vises i Media Bin. Dra og slipp dem på tidslinjen.

3. Velg bildet og dra det til en posisjon over videosporet. Et overleggsspor vises.

4. Som standard legges elementene over hverandre i bilde-i-bilde-modus. Dobbeltklikk på bildet for å redigere det i forhåndsvisningsskjermbildet. Her kan du justere størrelsen på bildet ved å dra i kantene og plassere det på videoen. Du kan også velge modusene Side ved side eller Cover overlay. Dette gjør du ved å åpne rullegardinlisten over forhåndsvisningsskjermbildet og velge ønsket alternativ.

5. Klikk på knappen Eksporter. Velg målmappe, videoformat og kvalitet. Gi filen et navn hvis du ønsker det, og klikk deretter på Start.

Hvis du også vil lære hvordan du legger over videoer, kan du lese den detaljerte veiledningen ved å følge lenken nedenfor.

Hvordan kan jeg redigere en video og legge til et bilde?

Les denne artikkelen hvis du vil vite hvordan du legger til et bilde i en video. Du finner også detaljert informasjon om hvordan du lager en videomontasje i vår komplette guide.