Trenger du en app som Windows Movie Maker?

Last ned Movavi Video Editor!
Dette får du:

• Støtte for mange flere video- og lydformater

• Del enkelt videoer på YouTube og Vimeo

• Bruk en mengde redigeringsalternativer og effekter

• God hjelp og støtte

Gjennomgang av Movavi Video Editor og Windows Movie Maker

Windows Movie Maker er gratis programvare for videoredigering, og er tilgjengelig på nesten alle PC-er. Den ble utviklet av Microsoft som en del av standardprogramvaren og var inkludert i Windows XP og, i nyere tid, Windows 7 og Windows 8. Selv om Windows Movie Maker ikke lenger er tilgjengelig for nedlasting på det offisielle Microsoft-nettstedet, kan du likevel laste det ned fra tredjeparter på nettet. Men bør du egentlig gjøre det? Du kan prøve et kraftig alternativ, for eksempel Movavi Video Editor som gir deg tilgang til et større utvalg av verktøy og også er tilgjengelig for brukere med Mac.

Vi vil hjelpe deg med å velge om du skal bruke Windows Movie Maker eller laste ned Movavi Video Editor, og sammenlikner derfor begge appene basert på følgende kriterier:

Brukergrensesnitt

Windows Movie Maker 2012

Movavi Video Editor 2024

Windows Movie Maker har alltid hatt enkelthet som et av de største trumfkortene sine. Som vi kan se er Movavi Video Editor svært liknende på dette området. Begge programmene har et svært intuitivt grensesnitt med kjente navigasjonsmønstre. Begge kan settes til engelsk eller mange andre språk, så det er ikke noe problem.

Inn- og utdatafunksjoner

La oss gå videre og se på hva slags filer programmene kan jobbe med.

Parametere for sammenlikning

Windows Movie Maker 2012

Movavi Video Editor 2024

Støtte for de fleste inndatamedieformater

Støtte for de fleste utdatamedieformater

Video: kun MPEG-4, WMV

Lyd: kun MPEG-4/AAC

Støtte for de fleste enheter

Støtte for 4K-video

Intel® Media-akselerasjon

Det viser seg at Windows Movie Maker har store mangler når det gjelder antall medieformater du kan lagre filene i – kun fire mot de flere dusin formatene som tilbys av Movavi Video Editor. Dessuten støtter Movavi-appen 4K-video, noe som definitivt er en stor fordel for de som ønsker å jobbe med videoer som har denne oppløsningen. Intel® Media-maskinvareakselerasjon er en annen flott funksjon som vil gjøre arbeidsprosessen langt bedre hvis du velger Movavi.

Innspillingsverktøy

Hva med verktøyene for å spille inn video og lyd fra ulike kilder? Se svarene i bildet nedenfor.

Igjen byr Windows Movie Maker på svært begrensede valgalternativer. Hvis du skal ta skjermopptak fra andre enheter enn et videokamera, er det nok best å holde seg til Movavi Video Editor. Programmet lar deg ta opp lyd og video fra en rekke kilder, som blant annet HD-videokameraer, webkameraer, TV-tunere og VHS-kassetter.

Redigeringsverktøy

Verktøyene for redigering av videoer og bilder maler et tilsvarende bilde.

Parametere for sammenlikning

Windows Movie Maker 2012

Movavi Video Editor 2024

Overganger og effekter

MANGE

Forhåndsinnstillinger for teksting

MANGE

Bildetekst

Klistremerker

kromafarge

Justering av opptak (vend, beskjær og roter)

Kun vend og roter

Justering og redigering av lyd

Pluss nye funksjoner: støyfjerning og equalizer

Splitting og trimming

Panorering og zooming

Stabilisering av opptak

Automatisk justering

Tidslinjemodus

Masker og uthev

Nok en gang byr Windows Movie Maker på et ganske beskjedent sett med funksjoner. Det begrenser deg til så lite som en håndfull effekter og overganger, sammenliknet med det imponerende utvalget du får med Movavi Video Editor. Det samme gjelder forhåndsinnstillinger for titler. Du vil gjerne ha litt mer rom for kreativitet når du redigerer prosjekter, enten det er hjemme eller på kontoret. Det er nettopp dette Movavi-brukere får, i tillegg til praktiske funksjoner som bildetekst, automatisk justering og tidslinjemodus. I tillegg kan du få enda flere effekter på Movavi Effects Store.

Hjelp og støtte

Brukerstøttenivået er området der forskjellen mellom de to videoredigeringsprogrammene er størst:

Parametere for sammenlikning

Windows Movie Maker 2012

Movavi Video Editor 2024

Ofte stilte spørsmål og veiledninger

Videoveiledninger og håndbøker

E-post

Live chat

Forum/nettsamfunn

Microsofts nettsted tilbyr nesten ikke noe opplæringsmateriell om programmet deres. Alt du finner av brukerstøtte der er en hjelpetjeneste du kan kontakte via e-post og et forum. Men ikke glem at Windows Movie Maker ikke er tilgjengelig for nedlasting lenger. Hvis du prøver å laste den ned fra andre nettsteder, kan det skade datamaskinen din.

Movavis nettsted tilbyr derimot en rekke nyttig innhold, inkludert ofte stilte spørsmål, håndbøker og videoveiledninger som oppdateres regelmessig. Hvis noe ikke fungerer som det skal, eller hvis det oppstår noen som helst problemer, kan du kontakte selskapets livechatt-tjeneste og få hjelp med det samme.

Pris

Microsoft Windows Movie Maker – Gratis

Movavi Video Editor – $79.95

Den største fordelen med Windows Movie Maker er prisen – det er et gratisprogram, og gir derfor best valuta for pengene. Fullversjonen av Movavi Video Editor koster $79.95, men det store utvalget av funksjoner gjør at det virkelig er verdt investeringen.

Gå for Windows Movie Maker hvis du trenger et enkelt og brukervennlig verktøy for redigering av videoer som er helt gratis. Hvis du derimot trenger mer kreativ frihet, eller rett og slett bruker Mac, bør du definitivt prøve Movavi Video Editor. Det lar deg gjøre følgende:

• Jobbe med et langt større utvalg av medieformater
  • Del enkelt videoer på YouTube og Vimeo
  • Bruk en mengde redigeringsalternativer og effekter
  • Få god støtte

Alt du trenger å gjøre for å begynne å redigere videoene dine som en proff, er å laste ned installasjonsprogrammet for Movavi Video Editor og følge instruksjonene.

Lenkene er til den nyeste versjonen av programvaren, med alle nødvendige oppgraderinger.

Systemkrav: Windows 7/8/10 (32-biters eller 64-biters); Mac OS Х 10.10 eller høyere (64-biters).

Har du spørsmål?

Har du spørsmål?

Hvis du ikke finner svaret på spørsmålet ditt, ta gjerne kontakt med kundestøtte.

Bli med for å få veiledninger, spesialtilbud og apptips!