Wilt u MP4 converteren naar WebM?

Probeer deze MP4 naar WebM converter gratis online!

Met deze gratis MP4-naar-WebM-converter kunt u eenvoudig het formaat van uw bestanden wijzigen. Converteer MP4 naar WebM online of gebruik een desktop app voor meer functies.

Coverteer naar
Bewerkt door het Robert Berkelder
11 758

Tegenwoordig is de verscheidenheid aan beschikbare videoformaten zo groot dat de meeste gebruikers gemakkelijk in verwarring raken wanneer ze er een moeten kiezen. Veel formaten lijken op het eerste gezicht op elkaar en hebben veel gemeen, maar die indruk is altijd bedrieglijk. In dit artikel kijken we naar twee populaire formaten, WebM en MP4, en hoe MP4 te converteren naar WebM. We bespreken kort het WEBM-formaat, wat het resultaat zou zijn van een vergelijking tussen MP4 en WebM, wat een MP4-formaat is, en waarom u MP4 misschien wilt converteren naar WebM. Laten we erin springen!

Hoe MP4 te converteren naar WebM met Movavi Video Converter

Als u uw MP4-bestanden moet omzetten in WebM-bestanden, hebt u alleen een geschikt stuk software nodig - zoals Movavi Video Converter. Dit programma zal u helpen om het formaat van uw video's snel en gemakkelijk te wijzigen.

Download de Movavi-toepassing voor Windows of Mac, lees deze korte handleiding, en u zult MP4 in een mum van tijd omzetten in WebM.

Stap 1. Installeer de MP4-naar-WebM converter

Start het distributiebestand van de app en volg de instructies om de installatie te voltooien.

Stap 2. MP4-clips toevoegen voor conversie

Ga naar Media toevoegen, kies dan Video toevoegen en selecteer een of meer MP4-bestanden die u wilt converteren.

Stap 3. Kies WebM als uitvoerformaat

Open het tabblad Video in het onderste deel van het app-venster, klik op WebM en selecteer de gewenste voorinstelling. U kunt ook de specifieke voorinstelling voor uw apparaat gebruiken door deze te kiezen op het tabblad Apparaten.

Stap 4. MP4 omzetten naar WebM

Klik op de knop Opslaan naar en kies de bestemmingsmap voor uw outputvideo's. Als u klaar bent, klikt u op Converteren.

Hoe MP4 naar WebM converteren online

Wilt u uw video's converteren naar formaten die op elk gewenst apparaat kunnen worden afgespeeld? Dan heeft u een online video converter nodig. Een online video converter komt wel van pas bij het converteren van MP4 naar WebM. U kunt MP4 naar WebM online converteren met behulp van een aantal software en converters. Bekijk deze websites als u liever een online converter gebruikt:

Met de online videoconverter kunt u gratis het video- of audioformaat van uw bestanden van maximaal 100 MB veranderen van MP4 naar WebM. De tool is vrij gemakkelijk toegankelijk via hun website, videoconverter.com, of via hun google chrome extensie.

Om MP4 naar WebM te converteren met de Online Video Converter, kies je een mediabestand voor conversie vanaf je computer, Dropbox of Google Drive. Selecteer het gewenste formaat, dat WebM is, uit de lijst. U kunt de verbeterde instellingen gebruiken om de kwaliteit en meer vast te stellen. Klik op de knop Converteren en download uw WebM-bestand zodra de conversie is voltooid. De conversie is snel, en het bestand is zo gecodeerd dat het alleen toegankelijk is voor de uploader. Na gebruik wordt het onmiddellijk van de server verwijderd.

Voordelen:

• Met Online Video Converter kun je MP4 gratis converteren naar WebM

• Is gemakkelijk online toegankelijk via hun website of browserextensies

• Ondersteunt meer dan 40 mediaformaten

• Snelle conversie

Nadelen:

• Ondersteunt geen batchconversies

• Kan niet offline worden gebruikt

• Sommige extraatjes zoals onbeperkte bestandsgrootte worden uitsluitend tegen betaling aangeboden

CloudConvert is een gratis MP4-to-WebM converter. Het ondersteunt meer dan 200 verschillende bestandsformaten en integreert met Box, Dropbox, Google Drive en OneDrive. De software is gemakkelijk te gebruiken, heeft een eenvoudige interface en vereist geen installatie. De converter biedt batchconversie en mapcontrole, evenals een krachtige API waarmee we de dienst in onze toepassingen kunnen gebruiken.

Transcodeer met CloudConvert door uw conversie-instellingen in de bovenste balk te selecteren, in dit geval .mp4 naar .webm. Vervolgens selecteert u de bestanden die u wilt converteren. Onderaan uw venster selecteert u waar u uw geconverteerde bestanden wilt opslaan. Klik op Conversie starten.

Voordelen:

• Ze ondersteunen meer dan 200 audio-, video-, document-, ebook-, archief-, beeld-, spreadsheet- en presentatieformaten.

• Er zijn geen download- of installatieproblemen

• De interface is gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen

• De meeste conversietypes kunnen worden aangepast aan uw behoeften, zoals het instellen van de kwaliteit en vele andere opties

Nadelen:

• Afhankelijk van het al dan niet beschikbaar zijn van een internetverbinding

• Extra functies zoals bewerken, video's downloaden en andere worden niet ondersteund

• Het ondersteunt slechts een beperkte grootte van bestanden

Zamzar is een populaire online converter waarmee gebruikers MP4-bestanden naar WebM-formaat of WebM-bestanden naar MP4-formaat kunnen converteren. De software ondersteunt meer dan 1200 verschillende conversies, waaronder video, audio, eBooks, muziek en vele andere. De interface van de converter is eenvoudig en ongecompliceerd, en maakt een gemakkelijke conversie mogelijk.

Upload gewoon het MP4-bestand, kies WebM als uitvoerformaat en typ uw e-mailadres in Zamzar. De website stuurt de link om het geconverteerde bestand te downloaden naar het opgegeven e-mailadres.

Voordelen:

• De kwaliteit van het bestand wordt niet aangetast tijdens de conversie

• Met deze tool kunt u een geschikte bestandsresolutie kiezen voordat u doorgaat met de conversie

• Ondersteunt talrijke mediaformaten

• Wordt geleverd met privacy- en beveiligingsfuncties die de bestanden van de gebruiker beschermen

Nadelen:

• Kan alleen worden gebruikt met een goede internetverbinding

• De ondersteunde bestandsgrootte is beperkt

• De ondersteunde media formaten zijn minder in vergelijking met desktop conversie software

Deze online converter is gratis te gebruiken en vereist geen download of installatie. Het converteert MP4 naar WebM in een snel tempo. U kunt een videobestand uploaden of de videolink invoeren om het naar WebM te converteren. Klik op Bestand converteren om de VP8 converter te starten.

Online-Convert ondersteunt het importeren van bestanden van Dropbox, Google Drive en URL's naast lokale pc-bestanden. De geconverteerde bestanden kunnen worden gedownload of rechtstreeks worden opgeslagen in Google Drive of Dropbox met behulp van de website-interface.

Voordelen:

• Het platform is gratis te gebruiken

• Het conversieproces is relatief snel

• Er zijn geen download- of installatieproblemen

• De interface is gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen

• U kunt MP4 naar WebM converteren op een Mac of elk niet-typisch OS.

Nadelen:

• Afhankelijk van het al dan niet beschikbaar zijn van een internetverbinding

• Extra functies zoals bewerken, video's downloaden en andere worden niet ondersteund

• Het ondersteunt slechts een beperkte grootte van bestanden

• In vergelijking met professionele software zijn de ondersteunde formaten minimaal

Alternatieven voor online MP4-naar-WebM-converters

Een online converter gebruiken om MP4 naar WebM te converteren is een gemakkelijke en snelle operatie. Echter, gezien de nadelen, zoals de betrouwbaarheid van het internet, beperkte formaatondersteuning, upload van beperkte bestandsgrootte en gebrek aan extra functionaliteit, zijn er betere alternatieven nodig voor deze gratis MP4-naar-webM-converters. Daarom zijn er desktop software MP4-to-WebM converters te downloaden. Deze bieden een breed scala aan mogelijkheden en functies en zijn een uitstekend alternatief voor online MP4-to-WebM converters.

Software om MP4 gratis naar WebM te converteren

Hieronder vindt u recensies van de drie beste programma's waarmee u gratis kunt converteren. De gratis programma's zijn:

MP4 naar WebM converteren met HandBrake

HandBrake is een gratis, open-source video transcoder voor Linux, Mac en Windows die iedereen kan gebruiken om video's te maken. HandBrake wordt vooral gebruikt als hulpmiddel voor post-productiebewerking. De MP4 naar WebM conversie van HandBrake video's is vrij eenvoudig. Bovendien biedt Handbrake alle noodzakelijke functies in een minimalistische tool die de gebruiker volledige controle geeft over het resultaat.

Hoe video's van MP4 naar WebM converteren met HandBrake

Hieronder volgt een stap voor stap proces om MP4 naar WebM te converteren met HandBrake:

1. Na het installeren en uitvoeren van HandBrake, klik op Source en selecteer Open a single video file.

2. Bevestig dat het geselecteerde formaat op HandBrake WebM is.

3. Selecteer de map waarin u het nieuwe videobestand wilt opslaan.

4. Klik op Start Encode en wacht tot de conversie klaar is.

U kunt ook het omgekeerde doen: WebM converteren naar MP4 met HandBrake.

VLC gebruiken om MP4-video te converteren naar WebM

Dankzij zijn compatibiliteit met alle bestaande audio- en videoformaten en zijn multiplatformfuncties is VLC Media Player een uitstekend alternatief. Het wordt ondersteund door Windows, Mac, Linux, Android, iOS en andere systemen en transformeert onder andere bestanden, naast het dienen als een videospeler.

Hoe MP4 naar WebM converteren in VLC

Gebruik VLC, converteer naar WebM door deze eenvoudige stappen te volgen:

1. Klik na het openen van VLC op Media. Selecteer vervolgens Converteren/Opslaan.

2. In het geopende venster klikt u op Toevoegen om het te converteren MP4-videobestand te selecteren.

3. Klik daarna op Converteren/Opslaan. Selecteer de optie Converteren.

4. Selecteer in het volgende venster het formaat waarnaar u de video wilt converteren en klik vervolgens op Start.

MP4 omzetten naar WebM met FFmpeg

FFmpeg is een open-source command-line tool voor het eenvoudig wijzigen van het formaat of de kwaliteit van een AV-bestand, het extraheren van audio, het maken van GIF's, en andere taken. Het bestaat uit verschillende programma's en bibliotheken die omgaan met audio-, video- en multimediabestanden en -stromen. Het wordt ook gebruikt achter de schermen bij diverse andere mediacampagnes.

FFmpeg is voornamelijk ontworpen voor Linux, maar het is ook compatibel met Windows, Mac OS X, en andere besturingssystemen zoals iOS, Android, MorphOS, en AmigaOS.

FFmpeg gebruiken om MP4 naar WebM te converteren

Wanneer het aankomt op het converteren van audio en video, is het meest voorkomende struikelblok het kiezen van de juiste formaten en containers. Gelukkig selecteert FFmpeg de juiste codecs en containers zonder ingewikkelde configuratie.

Laten we aannemen dat je MP4 wilt converteren naar WebM met FFmpeg:

ffmpeg -i input.mp4 output.webm

Dit commando zet een MP4-bestand met de naam input.mp3 om in een WebM-bestand met de naam output.webm. Je hoeft het type stream of container niet te definiëren omdat FFmpeg dat voor je doet. Omdat WebM een goed gedefinieerd formaat is, herkent FFmpeg automatisch welke typen video en audio het kan verwerken en converteert de streams naar een WebM-bestand.

Voor- en nadelen van software voor videoconversie

Als het gaat om videoconversie, zijn software-videoconverters een beproefd proces. Deze app heeft veel functies en instructies die gemakkelijk te volgen zijn. Het vereist niet dat je een expert bent om te gebruiken. De rest is eenvoudig zolang je het op je computer geïnstalleerd hebt. Zoals gebruikelijk zijn er verschillende voor- en nadelen van het gebruik van desktop video converters.

Voordelen:

• Er is geen internetverbinding nodig. Offline bewerken van videobestanden is eenvoudig.

• Het heeft veel functies. Ze hebben alle functies die u nodig hebt om uw video's te bewerken en ondersteunen alle populaire formaten.

• Aanpassingsopties zijn talrijk. U kunt video-uitvoerinstellingen zoals resolutie, bitrate en frame rate wijzigen, evenals audio-uitvoerinstellingen zoals audio-bitrate, kanalen en sample rate.

• Verwerking van grote bestanden is mogelijk.

• Batchconversies zijn mogelijk.

Nadelen:

• Hoewel videoconverters veel waardevolle functies hebben, zijn sommige ervan niet gratis. U zult een bepaald bedrag moeten betalen als u meer geavanceerde opties wilt gebruiken om uw video's aan te passen.

• Sommige gebruikers vinden desktop video converters uitdagend om te leren vanwege de vele functies en instellingen.

• Desktop video converters vereisen krachtige hardware.

MP4 vs. WebM: wat is beter

Zowel WebM als MP4 zijn lossy formaten die door HTML5 worden ondersteund. WebM is echter speciaal ontworpen voor ingesloten video's en biedt een iets betere kwaliteit dan MP4. MP4 is universeler, maar niet open-source. Bekijk de onderstaande tabel voor een meer gedetailleerde vergelijking tussen MP4 en WebM.

Vergelijkingsparameter

MP4

WebM

Bestandsextensie

.mp4, .m4a, .m4p, .m4b, .m4r en .m4v

.webm

Beschikbaarheid

Eigen

Open-source

Ondersteunde audiocodecs

MPEG-2/4 (HE)-AAC, MPEG-1/2 Layers I, II, III (MP3), AC-3, Apple Lossless, ALS, SLS en andere.

Vorbis, Opus

Ondersteunde videocodecs

H.264/MPEG-4 AVC, HEVC/MPEG-H Part 2/H.265, MPEG-2 Part 2, MPEG-4 ASP, H.263, VC-1, Dirac en andere.

VP8, VP9, AV1

Ondersteunde apparaten en OS

Bijna elk apparaat

Een aantal browsers en spelers

Veelgestelde vragen

Wat is een WebM-bestand?

Een WebM-bestandstype bestaat uit gecomprimeerde video die is opgeslagen in het WebM-formaat. Het is een open-source, royalty-vrije videostandaard ontwikkeld door Google, speciaal voor het insluiten van video's in webpagina's; grote webbrowsers zoals Chrome, Mozilla, Opera, enz. ondersteunen WebM. De WebM-extensie is een containerformaat dat speciaal is gemaakt voor internetstreaming.

Hoe speel je WebM-bestanden af?

U kunt een WEBM-bestand openen met de meeste moderne webbrowsers, zoals Google Chrome, Opera, Firefox en Edge. Daarnaast is er software die functioneert als WebM-spelers, zoals Windows Media Player, VLC en de Media Player Classic.

Hoe MP4 naar WebM converteren op Mac?

Als u uw bestanden moet omzetten van .mp4 naar .webm, hebt u alleen een geschikt stuk software nodig - zoals Movavi Video Converter. Dit is de beste MP4-to-WebM converter voor Mac. Converteer uw bestanden door deze eenvoudige stappen te volgen:

1. Download en installeer de Movavi-toepassing voor Mac.
    Downloaden Movavi Video Converter voor Mac

2. Ga naar Media toevoegen > Video toevoegen en selecteer een of meer MP4-bestanden voor conversie.

3. Open het tabblad Video in het onderste deel van het app-venster, klik op WebM als het gewenste formaat.

4. Klik op de knop Opslaan naar en kies de bestemmingsmap voor uw outputvideo's. Wanneer u klaar bent, klikt u op Converteren.

Is WebM beter dan MP4?

Beide videoformaten hebben hun voordelen. Welk formaat u kiest, WebM of MP4, hangt af van de voorkeur van de gebruiker en de compatibiliteit van de speler. WebM is uitstekend geschikt voor ingesloten video's, maar slechts enkele besturingssystemen en Android-toestellen ondersteunen het. MP4 wordt breder ondersteund, zodat u het gemakkelijk kunt gebruiken met veel videobewerkingsprogramma's en afspeelsoftware. De mate van compressie is voor beide formaten vrijwel identiek.

Is WebM lossy?

WebM is een containerformaat dat gecomprimeerde video en audio opslaat, dus een lossy formaat. Compressie met verlies vermindert de kwaliteit van de video, en ook de grootte, maar het maakt WebM-video's zeer geschikt om in te sluiten in webpagina's.