3 Beste manieren om MKV naar DVD-formaat te converteren [Windows & Mac]

Volg deze eenvoudige stappen om MKV naar DVD te converteren:

1. Download, installeer en start de app.

2. Voeg uw MKV-video toe.

3. Pas de conversie-instellingen aan.

4. Converteer de bestanden.

Bewerkt door het Robert Berkelder
11 605

Wilt u een fysieke kopie van uw beelden? Of een filmschijfje maken om het op een DVD of Blu-ray speler te bekijken? Met de juiste software kunt u snel en eenvoudig een DVD maken.

1. Movavi Video Converter – het beste voor ultrasnelle MKV-naar-AVI bestandsconversie
  2. Freemake Video Converter – het beste voor het converteren van 4K-video's
  3. HandBrake – het beste voor batchconversie

Manier #1 – Hoe MKV te converteren naar DVD met Movavi Video Converter

Movavi Video Converter is een veelzijdige mediaconverter. Het kan bijna elke video converteren naar DVD en vice versa. De app heeft ook tools om ongewenste delen van de video te bewerken en te verbeteren met filters. U kunt ook ondertitels verwerven voor elke film met behulp van de ingebouwde ondertitelzoeker en embedder. Volg de onderstaande stappen om te leren hoe u het programma kunt gebruiken:

Stap 1. Installatie van de MKV-naar-DVD-omzetter

Movavi Video Converter is beschikbaar voor Windows 7 en hoger, alsook voor Mac OS X en later. Download en voer het installatiebestand uit en volg de instructies van het installatieprogramma.

Stap 2. MKV-bestanden toevoegen

Druk op de knop Media toevoegen in de linkerbovenhoek. Er verschijnt een uitklapmenu. Kies de optie Video toevoegen en selecteer de video's die u wilt converteren en opnemen op een schijf. U kunt de bestanden ook rechtstreeks naar het programmavenster slepen.

Stap 3. Aanpassen van de conversie-instellingen

Open het tabblad Video en selecteer DVD-compatibele video. Kies een voorinstelling voor de standaard en de kwaliteit die bij uw behoeften past. PAL- en NTSC-opties worden ondersteund. Klik op het tandwielpictogram om parameters als beeldverhouding, bitrate en resolutie aan te passen.

Stap 4. Omzetten van de video's

Klik op de knop Opslaan naar voordat u converteert en geef de map op waar de resultaatbestanden worden opgeslagen. Druk op de knop Converteren, en het programma maakt DVD-video's van uw MKV's.

Stap 5. Branden van de bestanden op DVD (optioneel)

Zodra uw bestanden zijn geconverteerd naar een DVD-formaat, wordt de map met de bestanden automatisch geopend. Om die bestanden op een schijfje te branden, kunt u Movavi Video Suite gebruiken – een softwarebundel die is ontworpen voor het maken en bewerken van allerlei soorten video's. De bundel bevat een MKV-to-DVD converter, een DVD-brander, een ISO-image maker, online hulpmiddelen en andere nuttige tools.

Ontvang Movavi Video Suite

Gefeliciteerd! Nu weet je hoe je MKV naar DVD converteert met onze tools!

Manier #2 – Hoe MKV-bestand converteren naar DVD met Freemake

Deze encoder kan uw bestanden ook snel en gemakkelijk converteren, en heeft geen beperkingen op de grootte of lengte van videobestanden. Dit betekent dat u films kunt converteren of zelfs de archieven van uw hele familie in één film kunt verwerken. De proefversie heeft echter bepaalde beperkingen: het voegt een Freemake-intro en watermerk toe aan uw film, en het werkt alleen met Windows OS.

De Freemake converter ondersteunt alle populaire formaten, waaronder MP4, AVI, MKV en meer. Ondersteunende codecs: H.264, H.265 (HEVC), MPEG4, AAC, AV1.

Voordelen:

• Geen audiocompressie

• Ondersteuning voor batchconversie

Nadelen:

• De gratis versie heeft een watermerk en voegt een Freemake intro toe

Freemake downloaden

Hoe MKV naar DVD te branden met Freemake:

1. Download en voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies op uw scherm om de installatie te voltooien.

2. Start het programma wanneer de installatie klaar is.

3. Klik op de +Video knop om de MKV video's toe te voegen die u wilt converteren naar DVD.

4. Klik op naar DVD en stel uw DVD-station in. U kunt de standaardinstellingen gebruiken of de beeldverhouding, het videosysteem en andere parameters wijzigen.

5. Plaats een lege DVD die moet worden gebrand en klik op Converteren om het proces uit te voeren.

Manier #3 – Hoe MKV naar DVD converteren met HandBrake

HandBrake is een bekende open-source freeware. Het ondersteunt een groot aantal videoformaten en heeft ingebouwde presets voor gangbare apparaten, zoals iPhone en PlayStation. Het kan de kwaliteit van het bestand behouden en tegelijkertijd de grootte verminderen. De geavanceerde functies kunnen echter moeilijk te begrijpen zijn voor beginners. HandBrake ondersteunt resoluties van 720p, 1080p en 4K.

Voordelen:

• Verscheidenheid aan ingebouwde cadeautjes

• Een set videofilters

• Volledig gratis en zonder watermerken

Nadelen:

• Af en toe worden glitches gemeld

• Heeft een merkbare leercurve

HandBrake downloaden

Hoe MKV te converteren naar DVD met HandBrake:

1. Download de app van de HandBrake-website en installeer hem op je machine.

2. Kies de bestanden die u wilt converteren naar DVD in het HandBrake Source-venster en klik op Openen.

3. Kies een locatie om je voltooide conversies op te slaan.

4. Klik op Uitvoerinstelling of Formaat om een DVD-bestandsformaat te kiezen voor de conversie van uw bestanden.

5. Klik op Start of Start encodeer om de conversie te starten.

Programma

Het beste voor

OS

Download

Snelle codering zonder watermerk

Windows 7/8/10/11
Mac OS X 10.13 en hoger

Video's converteren en schijven branden op Windows

Windows Vista/7/8.1/10/11

Bestanden converteren en basisbewerkingen

Windows 10 en later
Mac OS X en later
Linux

Veelgestelde vragen

Kan een DVD-speler MKV-bestanden afspelen?

Helaas niet. Als u een MKV-video wilt afspelen op een DVD-speler, moet u deze converteren naar een ander formaat, en vervolgens software van derden gebruiken om de films op een DVD te branden.

Kan een MKV-bestand op DVD worden gebrand?

Er is een verscheidenheid aan gratis software waarmee MKV en andere videobestanden op een DVD kunnen worden gebrand. Hier zijn enkele van de beste MKV-naar-dvd-converters:

• Movavi Video Converter

• Freemake

• HandBrake

Hoe brand ik MKV-bestanden op DVD?

Er zijn genoeg programma's waarmee je video's kunt overzetten naar het DVD-formaat. Wij raden echter Movavi Video Converter aan. Installeer deze eenvoudige maar effectieve tool en volg de onderstaande stappen:

1. Klik op Media toevoegen.

2. Selecteer Video toevoegen en kies de MKV-bestanden die u wilt converteren.

3. Open het tabblad Video en selecteer de juiste voorinstelling uit de groep DVD-compatibele video.

4. Pas uw conversie-instellingen aan door de gewenste kwaliteit te selecteren.

5. Klik op de knop Opslaan naar om te bepalen waar u uw geconverteerde bestanden wilt opslaan.

6. Klik op de knop Converteren.

7. Gebruik Movavi Video Suite als u MKV-bestanden op schijf wilt branden.