Filmpjes aan elkaar plakken

Probeer Movavi Video Editor!

1. Kies de bestanden die je wilt samenvoegen.

2. Voeg overgangen toe.

3. Sla de bewerkte video op.

Door op de downloadknop te klikken, download je een gratis versie van het programma. *

Video's aan elkaar plakken

6 505

Het komt vaak voor dat je leuke video's die je net hebt gemaakt wilt samenvoegen om een film of uitgebreide videoclip te maken. Filmpjes aan elkaar plakken en leuke berichten, korte filmpjes of videocollages maken is leuk om te doen, maar het wordt pas echt een genot wanneer je een eenvoudig en effectief hulpmiddel hebt om videobestanden samen te voegen.

Wij weten hoe dat gaat. Movavi Video Editor voor Windows biedt je een eenvoudige manier voor video's aan elkaar plakken en stelt je ook in staat om filmpjes op veel verschillende manieren te bewerken.

Download de video-editor nu en leer hoe je filmpjes kunt samenvoegen met onze eenvoudige stap-voor-stap handleiding.

Stap 1. Installeer de software voor het samenvoegen van video's

Start het installatiebestand. Volg de installatie-instructies en na een paar minuten kun je beginnen met het samenvoegen van video's tot een enkel bestand.

Stap 2. Kies de bestanden die je wilt samenvoegen

Klik op de knop Bestanden toevoegen om video's toe te voegen die je wilt samenvoegen. Sleep je bestanden naar de Tijdlijn.

Stap 3. Overgangen toevoegen

Wanneer alle video's in de gewenste volgorde staan, kun je er stijlvolle overgangen tussen invoegen. Open hiervoor het Overgangen tabblad en kies de overgangen die je leukt vindt uit verschillende categorieën. Om een overgang toe te voegen, klik je op het pictogram ervan in de bibliotheek, sleep je het naar de tijdlijn en plaats je het tussen twee videofragmenten.

Je kunt dit ook automatisch doen door op Wizard overgangen te klikken. Hierdoor opent een dialoogvenster waarin je willekeurige overgangen aan alle video's toe kunt voegen of een bepaalde overgang kunt selecteren die tussen alle segmenten wordt ingevoegd.

Stap 4. De bewerkte video opslaan

Om je video in de indeling van je keuze op te slaan, klik je op Exporteren. In het linker deel van het pop-upvenster zie je tabbladen met verschillende uitvoeropties waarmee je de video kunt opslaan voor mobiele apparaten, hem kunt voorbereiden voor online uploaden, etc. Je kunt kiezen uit alle video-indelingen, zoals AVI, MPEG, WMV, MP4, FLV, MOV, evenals je bestand opslaan als HD-video. Klik op de gewenste tab, kies de indeling of apparaat voor uitvoeren en klik op Starten.

Movavi Video Editor

Eenvoudig geweldige content creëren

*De gratis versie van Movavi Video Editor kan de volgende beperkingen hebben, afhankelijk van de versie: watermerk op geëxporteerde clips, 60-secondenvideo of 1/2 audiolengte limiet, en/of sommige geavanceerde functies niet beschikbaar bij het exporteren van video's. Meer info

Veelgestelde vragen

Video's gratis samenvoegen online

Er zijn enkele online video-editors die je bij deze taak kunnen helpen. We raden aan om Fastreel te proberen. Deze bevat enkele eenvoudige methoden om je video's te verbeteren, zoals overgangen en zelfs gratis media uit een bibliotheek om aan de video toe te voegen. Er zijn limieten voor de grootte en de bestandstypen, maar dat is vrij normaal voor browserbewerking. Ga als volgt te werk om video's samen te voegen met Fastreel:

1. Ga naar de Fastreel-website.
    Ga naar Fastreel

2. Klik op Add Your Files of sleep de bestanden om de video's te uploaden die je samen wilt voegen.

3. Voeg video's samen. Als je overgangen wilt toevoegen, kies dan een stijl in het vervolgkeuzemenu.

4. Exporteer het resultaat.

Video's samenvoegen op Android of iPhone

Een aantal mobiele apps voor tablets en telefoons kunnen eenvoudig meerdere filmpjes samenvoegen tot één, bijvoorbeeld Movavi Clips. Movavi Clips kan zowel op iOS als Android worden gebruikt en laat je clips combineren, video's achter elkaar zetten en uitstekende resultaten creëren voor persoonlijk gebruik, of om gemakkelijk op sociale media te zetten in de juiste beeldverhouding. De software heeft een aantal presets en gratis muziek die je ook kunt toevoegen.

1. Download en start de app.
    Download de app voor iOS
    Download de app voor Android

2. Tik op het plus-pictogram om mediabestanden te kiezen die je wilt toevoegen. Kies Video om te beginnen met bewerken.

3. Alle geselecteerde video's worden nu geladen. Tik op Transitions en kies of je overgangen of effecten aan je video wilt toevoegen.

4. Tik op de knop Opslaan rechtsboven om het opslagscherm te openen. Bekijk een voorbeeld van je clip en sla deze op.