Wilt u achtergrond transparant maken?

• Instant retouchering
  • Filters en bijschriften
  • Objecten en achtergronden verwijderen

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe kan u achtergrond van foto verwijderen?

Een hulpmiddel om achtergronden van foto te verwijderen kan handig zijn wanneer u op een creatieve manier afbeeldingen wil transformeren. Dit soort apps helpt u elementen uit een afbeelding te verwijderen en ze op een andere achtergrond te plaatsen. Veel van de prachtige reclame- en advertentie-afbeeldingen zouden niet gemaakt kunnen zijn zonder het verwijderen van achtergronden. Professionele fotografen maken vaak een originele afbeelding met een witte achtergrond en vervangen de witte achtergrond dan door een andere afbeelding. U kan ook de achtergrond uitsnijden om ongewenste details of personen te verwijderen die per ongeluk in uw verder perfecte foto terecht kwamen.

Veel mensen denken dat de achtergrond van een afbeelding verwijderen een lastige klus is, maar in werkelijkheid is het niet zo moeilijk. U heeft enkel de juiste software nodig. We raden u aan Movavi Photo Editor te proberen – een product met vele facetten die u elementen laat verwijderen uit hun achtergrond in uw foto’s en nog meer leuke dingen. Om te begrijpen hoe Photo Editor werkt, download het programma en bekijk hieronder de simpele gids.

1. Installeer Movavi Photo Editor

Open het gedownloade bestand en volg de installatie-instructies.

2. De afbeelding toevoegen aan het programma

Klik op Bladeren voor afbeeldingen en kies de foto die u wilt bewerken of sleep hem in het werkveld van het programma.

3. De achtergrond verwijderen door bij te snijden

Open het tabblad Wis achtergrond bovenaan het programmavenster. Markeer het element dat u van de achtergrond wilt verwijderen met het groene Voorgrond penseel. Gebruik het rode Achtergrond penseel om de achtergrond te markeren. U kan uw markeringen verwijderen en opnieuw beginnen met het hulpmiddel Selectie wissen. Uiteindelijk komt er een gele lijn rond het object dat u markeerde. Als u tevreden bent met de juistheid van de markering, klik dan op Nieuwe achtergrond.

Klik op de knop Afbeelding toevoegen om een afbeelding op de achtergrond weer te geven. Klik in het nieuwe venster op Uploaden om een foto op uw computer te kiezen of kies een achtergrond uit onze verzameling. U kan de achtergrond ook transparant houden of een kleur kiezen om een effen kleur te bekomen. Wanneer u klaar bent met uw bewerking klikt u op Toepassen.

4. Sla de bewerkte foto op

Als laatste stap moet u uw bewerkte foto opslaan. Klik op de knop Opslaan als en kies één van de vele gangbare afbeeldingsindelingen waaronder JPEG, PNG, BMP en anderen.

Met Movavi Photo Editor is het makkelijk om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen, iedereen kan het, ongeacht uw kennis van computers!