Op zoek naar software om een timelapse te maken?

• Bewerk en verfraai makkelijk video’s
  • Voeg stijlvolle overgangen, titels en filters toe
  • Stabiliseer en draai video’s om, egaliseer geluid, en meer

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe timelapse maken van foto’s

7 386

U heeft vast al gehoord van timelapse-fotografie. Deze techniek is een interessante mix van animatie, fotografie en videografie. Hiermee maakt u video’s waarin tijd verkort wordt waardoor het lijkt alsof alles sneller gaat dan in het echt.

Om een goede timelapse-video te maken heeft u een camera of videorecorder nodig en goede videosoftware. Wij raden Movavi Video Editor aan – een gebruiksvriendelijke videomaker voor zowel PC als Mac. Als u graag wil weten hoe u een timelapse maakt met Movavi Video Editor, download dan het programma en volg de onderstaande tutorial.

Om u te inspireren hebben we ook een demo video gemaakt met Movavi’s timelapse-software. Bekijk het nu!

Een onderwerp kiezen

Er zijn een aantal onderwerpen die vaak gekozen worden door fans van timelapse-fotografie. Hier vindt u een lijst die u kan helpen bij het nadenken over ideeën voor uw video:

Een toestel kiezen

DSLR camera

Pros:

• Kan foto’s nemen in hoge resolutie in RAW-indeling

• Aanpasbare instellingen, verwisselbare lenzen

Tips:

• Koop in afstandsbediening (een toestel dat de ontspanknop op vooringestelde intervallen indrukt)

• Schakel autofocus uit en focus manueel

• Aanbevolen sluitertijd: 30-50

• Aanbevolen diafragma: F4-F8

Smartphone

Pros:

• Gemakkelijk te gebruiken

• Altijd bij de hand

Tips:

• Gebruik de ingebouwde timelapse-instelling (beschikbaar op Samsung Galaxy S6 en S6 Edge, LG G4)

of

• Download een timelapse-app (B.v.: Hyperlapse, Lapse it)

GoPro camera

Pros:

• Toegankelijke prijs

• Compact en handig

Tips:

• Selecteer multi-shot modus

of

• Gebruik de timelapse-modus (indien beschikbaar)

• Verlaag de resolutie naar 7 megapixels om plaats te besparen

Een methode kiezen

Methode 1. Maak een video en versnel ze

Methode 2. Maak een video van foto’s

Om het even welke methode u kiest, Movavi Video Editor helpt u. Bekijk hieronder onze gids!

Hoe maak ik een timelapse-video met Movavi Video Editor

Stap 1. Neem uw beelden op

Allereerst is hier een lijst met algemene aanbevelingen wanneer u een timelapse-film opneemt:

• Gebruik een stabiele driepoot die niet wiebelt.

• Gebruik grote geheugenkaarten – u zult veel plaats nodig hebben.

• Denk bij voorbaat aan de duur van de batterij als u lange tijd gaat opnemen.

Als u de hierboven genoemde eerste methode kiest, zet uw camera of ander toestel op de driepoot en neem uw video op.

Als u de hierboven genoemde tweede methode kiest, neem dan foto’s op vooringestelde intervallen (bijvoorbeeld iedere 5 seconden). Gebruik hiervoor een afstandsbediening of de juiste ingebouwde functie op uw toestel.

U neemt best foto’s gedurende tenminste 10-20 minuten. Denk erom dat uw video wordt versneld, dus 20 minuten aan beelden worden omgezet in een timelapse-video van 10 seconden.

Opmerking: De volgende stappen zijn enkel van toepassing op de tweede methode. Als u de eerste methode gebruikt, ga dan rechtstreeks naar onze gids om een video te versnellen nadat u uw beelden hebt opgenomen.

Stap 2. Download en installeer Movavi Video Editor

Download Movavi Video Editor voor Windows of Mac, open het gedownloade bestand en volg de installatie-instructies. Start daarna Movavi Video Editor en kies Nieuw project.

Stap 3. Upload het beeldmateriaal in het programma

Sluit uw video-opname toestel aan en zet uw foto’s over op de harde schijf van uw computer. Druk daarna op de knop Bestanden toevoegen in het tabblad Importeren in de Video Editor, zoek de map met uw foto’s en upload ze allemaal in het programma.

Stap 4. Creëer uw timelapse

Al uw foto’s worden automatisch geselecteerd op uw tijdlijn. Mocht dit niet zo zijn klik dan op Ctrl+A om ze allemaal te selecteren. Click op het icoon Clip eigenschappen en zoek de Duur in het Hulpmiddelen menu. Pas handmatig de duur van de frames aan naar 00:00:00.100 (pas eerst de milliseconden aan, daarna de seconden).

Stap 5. Voeg muziek toe

Een goede timelapse-video heeft altijd een geschikte soundtrack. Ga terug naar het tabblad Importeren, klik op Bestanden toevoegen en kies sfeervolle muziek voor uw bijna afgewerkte timelapse-video. De toegevoegde audio wordt weergeven op een aparte Audiotrack. Als alternatief kan u ook kiezen uit een van de ingebouwde fragmenten: open de collectie, klik op Muziek en sleep de gewenste audio naar de tijdlijn.

Stap 6. Sla uw video op

U bent bijna klaar! Nu gebeurt de echte magie: het enige wat u nog hoeft te doen om een timelapse-video te creëren is de sequentie foto’s opslaan als video-indeling. Om dit te doen klikt u op Exporteren, kiest u de gewenste video-indeling en klikt u op Starten. En voila! U zult verstelt staan van het resultaat!

Movavi Video Editor

Eenvoudig geweldige content creëren

*De gratis versie van Movavi Video Editor kan de volgende beperkingen hebben, afhankelijk van de versie: watermerk op geëxporteerde clips, 60-secondenvideo of 1/2 audiolengte limiet, en/of sommige geavanceerde functies niet beschikbaar bij het exporteren van video's.