Vil du konvertere WebM til MP4?

Konverter WebM til MP4 online gratis!

Bruk denne gratis WebM-til-MP4-omformeren på nettet - den lar deg konvertere .webm til .mp4 i løpet av få minutter. For enda raskere konvertering kan du bruke Movavis desktop-app. Movavi Video Converter tilbyr også redigeringsverktøy og et bredt utvalg av utdataformater.

Convert to
logotype
11 362

Du trenger en WebM-til-MP4-omformer for å omkode videoen din. I denne artikkelen beskriver vi tre WebM-videokonvertere: raske, gratis og nettbaserte.

Slik konverterer du WebM til MP4 med Movavi

OS: Windows, macOS

Best for: De som ønsker enkle og raske konverteringer

Movavi Video Converter er en flott WebM-til-MP4-konverterer som du kan laste ned og bruke. Med dette programmet kan du konvertere WebM-filer til MP4 på et blunk, selv om du aldri har gjort det før. Appen støtter også dusinvis av andre formater, inkludert HD. Du kan også redigere WebM-filer før du endrer formatet. Hvis du vil prøve denne WebM-til-MP4-omformeren gratis, laster du ned den aktuelle versjonen for Windows eller Mac og følger trinnene nedenfor.

Trinn 1. Installere WebM-filkonverteren

Kjør den nedlastede filen og følg instruksjonene på skjermen.

Trinn 2. Legg til filer for konvertering

Klikk på knappen Legg til media i programgrensesnittet, velg Legg til video og legg til en WebM-fil eller et annet format som du vil konvertere til MP4. Når du konverterer WebM til MP4 online, kan du ikke konvertere mer enn én fil om gangen. Movavi Video Converter har muligheten til å foreta batchkonvertering.

How to add files for the WebM-to-MP4 conversion

Trinn 3. Rediger WebM-filene før konverteringsprosessen (valgfritt)

Du kan først redigere videoene dine i appens redigeringsverktøy. Du får tilgang til det via Rediger-knappen i høyre del av filinformasjonsdelen.

Juster lydvolumet i videoene eller reduser bakgrunnsstøyen i Audio-fanen. Still inn lysstyrke, kontrast, metning og mange andre parametere i kategorien Justeringer. Bruk ulike filtre på videoene dine i fanen Effekter. Sett inn undertekster i Undertekster eller legg til et bestemt vannmerke i den respektive fanen. Klipp bort detaljer du ikke vil ha, roter filmen eller klipp til kantene i kategoriene Trim og Crop.

How to choose the target format to convert WebM to MP4

Trinn 4. Spesifiser utskriftsformatet

Utvid fanen Video nederst i programvinduet og klikk på MP4. Du får opp en liste over forhåndsinnstillinger for MP4-videoer - velg den som passer deg best. For å sikre at filen er kompatibel med mobilenheten din, åpner du fanen Enheter og velger forhåndsinnstillingen for enheten din.

How to convert WebM to MP4 and save the converted files

Trinn 5. Komprimere WebM-filene (valgfritt)

Du kan også bruke omformeren til å krympe store filer raskt. Klikk på størrelsesverdien som er angitt i filbeskrivelsen. En dialogboks åpnes, der du kan velge størrelse, kvalitet og bithastighet. Klikk på knappen Convert sample når du er ferdig, for å se hvordan den ferdige filen vil se ut.

How to edit files before converting WebM to MP4

Trinn 6. Begynn å konvertere WebM til MP4 og lagre resultatene

Når du har angitt alle parametrene, klikker du på knappen Lagre i og velger en katalog for utdatafilene. Du kan bruke standardmappen eller velge en annen. Til slutt klikker du på Konverter for å overføre filen(e) til MP4 eller et annet format du ønsker.

How to reduce the size of your WebM files with Movavi Video Converter

Hvis du ønsker mer informasjon om Movavi Video Converter, sjekk ut anmeldelsen nedenfor:

Movavi Video Converter anmeldelse av TopTenReviews

Fordeler:

• Konverter mediefiler til mer enn 180 formater

• Komprimere videoer uten kvalitetstap

• Trimme og slå sammen videoene dine

• Sett inn undertekster

Ulemper:

• Prøveversjonen er begrenset

Slik konverterer du enkelt WebM til MP4 med VLC Media Player

For å komme i gang, la oss diskutere hvordan du bruker VLC til å konvertere WebM til MP4. VLC er en gratis mediespiller som du kan laste ned og bruke på datamaskinen din. Du kan også bruke den som en WebM-spiller, og VLC kan også konvertere til andre filformater. VLC konverterer imidlertid ikke bilder. Du kan også konvertere frem og tilbake, og endre MP4 i VLC til WebM, hvis du har behov for det. Fordi VLC kjører på programvare med åpen kildekode, kan det være litt vanskelig å begynne å bruke når du lærer hvordan du konverterer WebM til MP4. VLC kan imidlertid fungere godt til dette formålet i de fleste tilfeller. Derfor har vi tatt oss tid til å gi detaljerte instruksjoner om hvordan du konverterer filer. Følg disse seks trinnene for å bruke VLC til WebM-konvertering.

Trinn 1. Last ned og installer VLC

Hvis du ikke allerede har gjort det, må du først laste ned VLC. Dette gjør du ved å gå til VLCs offisielle nettsted. Trykk på nedoverpilen ved siden av den oransje knappen Last ned VLC for å velge riktig versjon for operativsystemet ditt (f.eks. Windows, macOS, Linux osv.). Følg instruksjonene for nedlasting og installasjon, så er du klar. Åpne VLC Media Player og fortsett til trinn 2.

Gå til VLCs nedlastingsside

Trinn 2. Klikk på fanen Media.

Klikk på fanen Media øverst til venstre i VLC-mediespilleren, eller bruk hurtigtasten CTRL + R for å åpne menyen direkte. Fra Media-menyen velger du Konverter/Lagre. Dette åpner et nytt Åpne medier-vindu.

Trinn 3. Klikk på Legg til i vinduet Åpne medier

Du finner knappen Legg til til høyre i vinduet Åpne medier. Klikk på denne knappen, bla gjennom filen du vil bruke VLC til å konvertere WebM til MP4. Klikk på Åpne.

Trinn 4. Klikk på Konverter/Lagre i vinduet Åpne medier.

Nederst i Open Media-vinduet ser du knappen Konverter/Lagre. Klikk på denne for å starte prosessen med å konvertere WebM til MP4 med VLC.

Trinn 5. Velg utskriftsformat

Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Profil-delen i midten av vinduet og velg Video - H.264 + MP3 (MP4).

Hvis du vil konvertere WebM til andre lydkodeker, kan du gjenta hele prosessen frem til dette punktet og bare endre utdata i Profil-delen.

Trinn 6. Velg en destinasjon og et filnavn for den nye MP4-filen.

Trykk på Bla gjennom-knappen og skriv inn et filnavn og en destinasjon på datamaskinen din for den nylig konverterte MP4-filen. Klikk deretter på Lagre-knappen.

Trinn 7. Trykk på Start for å konvertere WebM til MP4 i VLC

Klikk på Start-knappen, og konverteringsprosessen starter. Det kan ta litt tid, men når konverteringen er fullført, har du en ny MP4-fil som er lagret og klar til avspilling på datamaskinen.

Sammenligning av Movavi, VLC og online-konverteringsprogrammet

Funksjon

Movavi Video Converter

VLC Media Player

Online Video Converter

Convert Sample-funksjon for å forhåndsvise videokvaliteten før konvertering

Tilpassbare, forhåndsdefinerte innstillinger for raskere konvertering

Konvertere grupper med flere filer samtidig

Beskjære, rotere og slå sammen videoklipp

Brukervennlig grensesnitt

SuperSpeed-konverteringsfunksjon for raskere konverteringstider

Bevar videokvaliteten samtidig som filstørrelsen reduseres

Hos Movavi er vi opptatt av å kun gi deg verifisert informasjon. Her er hva vi gjør for å sikre dette:

• Når vi velger produkter som skal inkluderes i våre anmeldelser, undersøker vi både etterspørsel og popularitet.

• Alle produktene som nevnes i denne artikkelen, er testet av Movavis Content Team.

• Når vi tester, tar vi sikte på å fremheve de beste funksjonene i et produkt og hva det egner seg best til.

• Vi studerer brukeranmeldelser fra populære anmeldelsesplattformer og bruker denne informasjonen når vi skriver produktanmeldelser.

• Vi samler inn tilbakemeldinger fra brukerne våre og analyserer deres meninger om Movavi-programvare og produkter fra andre selskaper.

Sammendrag

For å oppsummere, la oss ta en nærmere titt på alle tre konverteringsverktøyene.

• Movavi Video Converter er et filkonverteringsprogram som lar brukerne veksle mellom mer enn 180 lyd-, video- og bildeformater. Programmet lar brukerne endre kvaliteten og oppløsningen på den konverterte filen. Movavi Video Converter inneholder også grunnleggende redigeringsverktøy og støtter batchkonvertering, slik at du kan legge til flere WebM-filer som skal konverteres til MP4. Kvaliteten har imidlertid sin pris - kun prøveversjonen er gratis, og i motsetning til sine online-kolleger krever appen installasjon. Hvis du har behov for å konvertere mange store filer med jevne mellomrom, er dette programmet det beste valget.

• VLC er en mediespiller med et ekstra konverteringsverktøy. Det er et gratis program med åpen kildekode som støtter avspilling og konvertering av en lang rekke formater. Konverteringsprosessen er imidlertid komplisert, og VLCs lite intuitive grensesnitt er ikke til hjelp i det hele tatt. Dessuten har ikke programmet noen redigeringsverktøy eller en funksjon for batchkonvertering. Det kan være et godt valg hvis du allerede har VLC installert, men ellers er det bedre å laste ned en fullverdig videokonverterer.

• Online Video Converter er en gratis app som fungerer i nettleseren og ikke krever nedlasting eller installasjon. Konverteringsprosessen er like enkel som grensesnittet. Online Video Converter støtter alle populære video- og lydformater. Noen av ulempene med Online Video Converter er langsom konverteringshastighet og filstørrelsesbegrensning. Slike begrensninger gjør appen ubrukelig til annet enn konvertering av en enkelt liten fil.

WebM vs. MP4: hva er forskjellen?

Er WebM bedre enn MP4? Ikke alltid. Både WebM og MP4 egner seg til lagring og strømming av video. WebM-filer har likevel en tendens til å være litt mindre enn MP4-filer og er lettere å legge inn i nettlesere, mens MP4 er et mer enhetsvennlig format som støttes av mange enhetsprodusenter. Her er en kort tabell over forskjellene mellom MP4 og WebM.

Sammenligningsparameter

WebM

MP4

Introdusert

2010

1999

Filtype

.webm

.mp4, .m4a, .m4p, .m4b, .m4r og .m4v

Lydkodeker

Vorbis, Opus

MPEG-2/4 (HE)-AAC, MPEG-1/2 Layers I, II, III (MP3), AC-3, Apple Lossless, ALS, SLS, m.fl.

Videokodeker

VP8, VP9, AV1

H.264/MPEG-4 AVC, HEVC/MPEG-H Part 2/H.265, MPEG-2 Part 2, MPEG-4 ASP, H.263, VC-1, Dirac m.fl.

Støttet av

Mange nettlesere og avspillere

Nesten alle enheter, inkludert Apple

Ofte stilte spørsmål

Hva er en WebM-fil?

WebM er et videoformat med åpen kildekode som er et godt alternativ til andre formater som MP4. Med hjelp fra Google har det eksistert siden 2010 og er beregnet på bruk på Internett og i HTML5. WebM er et containerformat for video- og lydfiler. VP8 og VP9 er videokodekene i containeren, mens Vorbis og Opus er for lyd. WebM-filer har filtypen .webm.

Hvordan konvertere WebM til MP4 på Mac?

Hvis du trenger en WebM-omformer til MP4 for Mac, er Movavi Video Converter det ideelle verktøyet. Det er både funksjonelt og enkelt å bruke. Slik gjør du det:

1. Last ned programmet.
    Last ned Movavi Video Converter for Mac

2. Installer og kjør programmet.

3. Åpne målmappen for videoen din og dra filen til app-vinduet.

4. Velg MP4 som utdatafilformat.

5. Juster videoutgangskvaliteten etter behov ved hjelp av avanserte innstillinger.

6. Klikk på knappen Konverter for å starte konverteringen.

Er WebM bedre enn MP4?

Både WebM og MP4 er containeriserte medieformater for lyd- og videofiler. WebM er royaltyfritt og et mye nyere filformat som er utviklet for bruk på Internett. Begge formatene har funksjoner som gjør dem unike. Hvis du vurderer å bruke WebM eller MP4, er det ikke et spørsmål om hva som er best, men hva som tjener dine formål best. Hvis du vil ha et royaltyfritt format, er WebM et utmerket valg. Men hvis du vil ha et format som når ut til et bredt publikum uavhengig av nettverk, enhet eller prosessorkraft, er det bedre å velge MP4.

Hvordan åpner jeg en WebM-fil?

Siden den er spesielt utviklet for internettbruk, kan du spille av WebM-filer i de fleste moderne nettlesere som Opera, Google Chrome, Edge og Firefox. Hvis du vil spille av WebM-filer på iPad eller andre enheter uten å lete etter en WebM-spiller, er konvertering til MP4 det beste alternativet. Noen mediespillere kan imidlertid åpne og spille av WebM-filer, f.eks:

• VLC Media Player

• MPlayer

• Miro

• PlayerXtreme (iPhone/iPad)

• Windows Media Player

Bruker YouTube WebM?

YouTube støtter et bredt spekter av filer, inkludert WebM. Andre akseptable formater på plattformen er MP4, MPEG4, WMV, CineForm, 3GPP, ProRes og mange andre.

Hvordan kan jeg konvertere WebM til MP4 på Android?

Du kan bruke en av følgende apper til å endre WebM til MP4 på Android:

Kan jeg bruke programmer for Linux til å konvertere WebM til MP4?

Ja, noen videokonvertere har en Linux-versjon. De beste av dem er listet opp nedenfor.

• VLC

• HandBrake

• FFmpeg

• Ciano

Spiller VLC av WebM?

Ja, det gjør den. VLC Media Player er en gratis mediespiller som du kan laste ned fra VLCs nettsted. I tillegg til mediespillingsfunksjonalitet har den også noen andre begrensede funksjoner, for eksempel videokonvertering, så du kan bruke VLC for WebM til å konvertere.

Hvor lang tid tar det for VLC å konvertere en WebM-fil?

Det finnes ingen informasjon om hvor lang tid det tar for VLC å konvertere en WebM-fil. Generelt avhenger konverteringstiden av datamaskinens ytelse, størrelsen på filen du konverterer og andre faktorer. Hvis VLC ikke klarer å konvertere en fil, eller du er ute etter raskere konverteringstider og programvare som kan vise behandlingstiden for deg, kan du prøve Movavi Video Converter.

Hvordan viser jeg WebM-filer på en iPad?

Det finnes flere måter å åpne WebM-filer på en iPad på. Først kan du konvertere WebM-filen til en MP4-fil på datamaskinen og deretter vise den på telefonen:

1. Lagre WebM-filen på datamaskinen.

2. Konverter WebM til MP4 i VLC eller Movavi Video Converter.

3. Bruk Airdrop, Dropbox eller en annen filoverføringsløsning til å sende filen til iPad-en.

4. Lagre MP4-filen på iPad-en din.

5. Se den konverterte WebM-filen som en MP4 på iPad-en.

Hvis du vil se WebM-filer på iPad uten å konvertere dem, må du ha en WebM-videospiller. PlayerXtreme-appen for iPhone og iPad fungerer for dette formålet. Slik gjør du dette:

1. Gå til App Store og last ned PlayerXtreme mediespiller.

2. Åpne WebM-adressen i en ny fane i Safari.

3. Trykk på lenken Åpne i øverst til venstre i Safari-vinduet.

4. Velg Åpne i PlayerXtreme.

5. Se på videoen.

Hvordan bruker jeg HandBrake til å konvertere WebM til MP4?

HandBrake er en gratis WebM-konverterer som støtter et bredt spekter av formater og kodeker. Det er gratis å bruke og tilgjengelig for Linux-, Mac- og Windows-brukere. Dette verktøyet har et bredt spekter av funksjoner som gjør det ideelt selv for avanserte brukere. Den viktigste egenskapen er imidlertid evnen til å konvertere og komprimere store filer raskt. Les instruksjonene nedenfor for å finne ut hvordan du konverterer en WebM-fil til MP4.

1. Last ned installasjonsfilen fra programmets offisielle nettside.
    Gå til HandBrake-nettstedet

2. Installer og kjør HandBrake.

3. Klikk på Source-knappen øverst til venstre og velg videofilen.

4. Hvis du vil konvertere mer enn én fil, velger du Folder (Batch Scan).

5. Gå til Format-fanen og velg MP4.

6. Velg deretter en destinasjon og et navn for den konverterte videoen i Lagre som-delen.

7. Klikk på Encode for å starte konverteringen.

Hvordan endrer jeg WebM til MP4 med FFmpeg?

Følg trinnene nedenfor for å konvertere WebM til MP4 gratis.

1. Last ned og installer FFmpeg.
    Gå til FFmpegs nettsted

2. Åpne et kommandolinjevindu (eller terminal).

3. Skriv inn ffmpeg -I video.webM video.MP4

4. MERK: I dette eksemplet antar vi at videoens filnavn er "video". Erstatt med filens faktiske navn i koden ovenfor.