Hvordan trekke ut lyd fra video

Bruk denne online lyduttrekkeren!

Ekstraher lyd fra video gratis på nettet med bare noen få klikk. Hvis filen din er for stor til å rippe lyd fra video med nettverktøyet, kan du prøve skrivebordsprogrammet.

Convert to
4 278

Har du noen gang kommet over lyd som du ønsker å bruke, men som du ikke kan bruke fordi den er knyttet til en video? Leter du etter en praktisk måte å skille ønsket lyd fra videoen på?

Vi har samlet ti brukervennlige alternativer for hvordan du kan trekke ut lyd fra MP4, MKV, WMV, MOV, FLV, AVI og andre formater. Nå kan du enkelt trekke ut den lyden du ønsker uten å måtte bry deg om den tilhørende videoen.

De 9 beste lydekstraktorene [gratis og online inkludert]

Her er en oversikt over velprøvd programvare som kan brukes til å trekke ut lyd. Mange av disse er gratis og lett tilgjengelige på nettet, så velg med omhu.

1. Movavi Video Converter – best for de som er på utkikk etter en brukervennlig programvare som gir rask konvertering.
  2. VLC – best for alle som ønsker å utføre grunnleggende redigeringer eller legge til logo/tekst i videoer
  3. Lydhørhet – best for profesjonell lydredigering
  4. FFmpeg – best for brukere med litt erfaring og kunnskap om videokonvertering.
  5. Windows Movie Maker – best for brukere av eldre Windows-enheter
  6. 123Apps – best for konverteringer på nettet
  7. AVS4YOU – best for enkel redigering av lyd og video
  8. QuickTime – best for mac-brukere
  9. AoA Audio Extractor – best for eldre versjoner av Windows

Dette gjør Movavi Content Team for å gi deg kun verifisert informasjon:

• Når vi velger produkter som skal inkluderes i våre anmeldelser, undersøker vi både etterspørsel og popularitet.

• Alle produktene i denne artikkelen er testet av teamet vårt.

• Når vi tester, sammenligner vi viktige egenskaper, inkludert støttede inngangs- og utdataformater, kvalitetstap ved konvertering og andre viktige funksjoner.

• Vi studerer brukeranmeldelser fra populære anmeldelsesplattformer og bruker denne informasjonen når vi skriver produktanmeldelser.

• Vi samler inn tilbakemeldinger fra brukerne våre og analyserer deres meninger om Movavi-programvare og produkter fra andre selskaper.

disclaimer_person

Operativsystem: tilgjengelig for Windows PC og Mac.

Movavi Video Converter er den mest anerkjente lydekstraktoren som støtter ulike medieformater, inkludert AVI, MP4, FLV, MKV, M4V, MOV og mange flere. Den lar deg også rippe lyd fra videoer, filmer eller korte klipp og konvertere dem til MP3, M4R, FLAC, AAC og andre lydformater.

Programvaren støttes av de nyeste Intel-, NVIDIA- og AMD-teknologiene og gir høy konverteringshastighet samtidig som lydkvaliteten ikke påvirkes til tross for den høye konverteringshastigheten. I tillegg har den et brukervennlig grensesnitt, kraftige funksjoner og enkel redigering av de utpakkede lydsporene. [1]

Slik bruker du Movavi Video Converter

1. Last ned, installer og start Movavi Video Converter.

2. Klikk på Add Media, velg Add video, og velg deretter filer og klikk på Open.

3. Klikk på Audio-fanen for å velge et passende utdataformat.

4. Velg ønsket mappe der du vil lagre filen, og klikk deretter på Convert.

5. Når prosessen med å fjerne lyd fra videoen er fullført, åpner MP3 Extractor mappen automatisk.

Fordeler:

• Konverterer over 180 ulike medieformater uten tap av kvalitet

• Ekstraherer lyd fra videofiler i lynraske konverteringshastigheter og lagrer dem som MPS/WMA som kan spilles av på en rekke MP3-spillere.

Ulemper:

• Begrensede lydeffekter

2. VLC

Operativsystem: Windows, macOS, Linux, Android, iOS

VLC er en gratis mediespiller på tvers av plattformer og et verktøy for mediestrømming som gjør det mulig å konvertere mediefiler til ulike formater. Du kan bruke det til å fjerne lyd fra videofiler og spille dem av i ulike formater uten å bekymre deg for spionprogrammer eller annonser. [2]

Selv for filer som ikke kan spilles av når du overfører dem fra en PC til mobiltelefonen, kan VLC transkode videoen til det formatet du ønsker. Med et brukervennlig grensesnitt, støtte for strømming, integrasjoner og et stort bibliotek med tilleggsprogrammer gjør VLC det enkelt for deg å trekke ut og tilpasse lydfiler raskt. Hvis du lurer på hvordan du tar lyd fra en video, kan du bruke VLC til å trekke ut lyd fra alle typer videofiler.

Slik trekker du ut lyd med VLC

1. Åpne VLC, klikk på Media øverst til høyre i vinduet og velg Konverter/Lagre fra rullegardinmenyen.

2. Når vinduet Åpne medier åpnes, klikker du på Legg til og blar gjennom mediealbumet for å finne videofilen.

3. Klikk på Konverter/Lagre, og knappen Konverter dukker opp.

4. I profilinnstillingene velger du hvilket lydformat du vil konvertere den utpakkede filen til.

5. Klikk på Bla gjennom-knappen og velg mappen der du vil lagre den utpakkede lydfilen. Skriv inn navnet på filen og velg ønsket lydformat.

6. Klikk på Start-knappen og start konverteringen av lydfilen. Når du er ferdig, åpner du den utpakkede lydfilen og nyter den utpakkede lyden på VLC.

Fordeler:

• Støtter en rekke lydfilformater, inkludert MKV, MP4, AVI, WMV, MPS, MOV og mange flere.

• Flere fremragende verktøy for justering av lydavspilling som kan spilles av på en rekke smarttelefoner, PC-er og MP3-spillere.

Ulemper:

• Et utdatert grensesnitt som ikke er like stilig som andre mediespillere.

• Spiller ikke av beskyttede DVD-formater

• Det tillater ikke bruk av tagger

Operativsystem: Audacity er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux.

Audacity er et redigeringsprogram med åpen kildekode. Med Audacity kan du fjerne støy fra lydfiler, rippe og kombinere klipp og bruke spesialeffekter for å få lyd av profesjonell kvalitet.

Bruk det til å mikse ulike lydspor for å lage musikk, podcaster eller til og med en lydbok. [ 3] Det brukervennlige grensesnittet gjør det enkelt å få tilgang til alle Audacity-verktøyene, inkludert funksjoner for støyreduksjon, lydopptak fra mikrofon og avspilling på datamaskinen. Med dette verktøyet kan du importere filer i ulike formater og redigere dem for å forbedre lydkvaliteten.

Slik bruker du Audacity

1. Last ned, installer og start Audacity.

2. Klikk på File og velg Open for å åpne den ønskede videofilen.

3. Klikk igjen på File og velg alternativet Export.

4. Velg mellom Eksporter som MP3- eller WAV-format avhengig av hva du trenger.

5. Klikk på Lagre.

Fordeler:

• Støtter flere lydfiler, inkludert WAV, MP3, FLAC, AIFF og mange flere

• Legg til lydeffekter, endre lydhastighet og tonehøyde, og miks lyder.

Ulemper:

• Begrensede blandingsmuligheter

• Den lar deg ikke publisere eller dele utpakkede lydfiler.

• Den tilbyr ikke redigeringseffekter i sanntid

Operativsystem: det fungerer på Linux, Windows PC og Mac OS.

Det er et program med åpen kildekode som lar deg manipulere og streame lyd- og videofiler. Dette verktøyet kan spille av alle formater og kodeker, både gamle og nye, i tillegg til å tilby verktøy for å klippe, slå sammen og streame lydfiler. [4]

Lurer du på hvordan du trekker ut lyd fra video med FFmpeg? Du finner flere implementeringer med grafisk brukergrensesnitt, slik at du enkelt kan fjerne lyd fra videofiler. Programmet fungerer som mediespiller, medieserver for strømming, analyseverktøy for strømmer og skrivekommandoer for å manipulere medier.

Slik bruker du FFMPEG

1. Last ned, installer og start FFmpeg.

2. Bruk ffprobe til å sjekke filens opprinnelige lydformat.

3. Erstatt myvideo.mp4 i kommandoen med videoens filnavn.

4. Når du har funnet det opprinnelige lydformatet, trekker du ut lyden ved å kode videofilen på nytt.

5. Erstatt myvideo.mp4 i kommandolinjen med videofilnavnet og audio.ogg med navnet du har valgt for den ekstraherte lydfilen.

6. Du får nå en isolert lydstrøm.

Fordeler:

• Støtter en rekke formater som MP3, MPEG4, HEVC, AAC, FLAC, VP9 og mange flere.

• Støtter flere strømmeprotokoller

Ulemper:

• Den har en bratt læringskurve for nybegynnere.

• Begrenset støtte på tvers av plattformer

• Uforståelig offisiell dokumentasjon

5. Windows Movie Maker

Operativsystem: kjører på Windows 7, 8, 8.1 og 10.

Det er et gratis videoredigeringsprogram som gjør det mulig å lage en film ved hjelp av videoer eller bilder. Med Windows Movie Maker kan du også legge til effekter, musikk eller overganger og publisere videoene dine på ulike plattformer. Det intuitive grensesnittet og den enkle navigeringen gjør at du ikke trenger spesielle kunnskaper eller ekspertise for å konvertere video til lyd med dette verktøyet. [5]

Slik ripper du lyd fra video med Windows Movie Maker

1. Start Windows Movie Maker på din Windows-PC.

2. Klikk på Legg til video og bilder og velg videofilen du vil trekke ut lyden fra.

3. Når videoen lastes inn i Movie Maker, klikker du på File, velger Save Movie og velger Audio Only.

4. Gi lydfilen et navn, og Movie Maker lagrer den automatisk i MP4/AAC-format. Du kan også lagre den som en WMA-fil.

5. Avhengig av lengden på lyden vises et vindu som viser hvor langt konverteringen har kommet.

Fordeler:

• Legg ut lydfilene på ulike plattformer som YouTube, Facebook, Vimeo og mange flere.

• Dra og slipp klippet hvor som helst på tidslinjen.

Ulemper:

• Den kan ikke lage komplekse videoer

• Svært utsatt for krasj

• Kun beregnet på video- og lydredigerere som er i startfasen

Operativsystem: online

Denne online audio extractor fra 123Apps er en gratis app som du kan bruke til å konvertere lydfiler. Den støtter 300 filtyper, blant annet MP3, WAV, M4A, FLAC, OGG, AMR og MP2. Du kan til og med justere kvaliteten, frekvensen, bruke omvendt tilbakemelding eller fjerne støy fra lydklippet med verktøyets avanserte innstillinger. Du kan også endre navnet på lydsporet eller til og med tagge det. Lurer du på hvordan du trekker ut lyd fra en video, kan du bruke 123Apps som en lydekstraktor på nettet som fullfører jobben.

Slik trekker du ut lyd fra video på nettet

1. Åpne den elektroniske lydkonvertereren.

2. Klikk på Åpne filer.

3. Velg videofilen du vil trekke ut lyden fra, og start uttrekkingsprosessen.

4. Velg formatet du vil konvertere lyden til.

5. Hvis du ikke ønsker å konvertere til et bestemt format, kan du bruke standardinnstillingene.

6. Klikk på Convert og vent til konverteringen er ferdig.

7. Klikk deretter på Last ned, og filen lagres på datamaskinen din.

Fordeler:

• Tilbyr lydkonvertering til 300 formater

• Det krever ingen installasjon

Ulemper:

• Langsom opplastingshastighet

• Du kan ikke sette videoer i kø for konvertering av flere klipp.

Operativsystem: tilgjengelig for Windows 7, 8, 10, Vista og XP.

Med denne appen kan du lagre lyd fra video og konvertere lydfiler mellom ulike formater, inkludert MP3, WAV, WMA, FLAC, OGG, AAC, M4R og mange flere. Med dette videoredigeringsprogrammet kan du manipulere, slå sammen, rotere eller mikse videoer. [6]

Du kan til og med sette inn menyer, lyd, tekst og undertekster eller velge mellom over 300 videoeffekter og overganger. Konverter lydfilene dine til M4A-format eller legg til informasjon i lydfiler; denne appen gir deg et stort spillerom for å leke med lydfiler.

Slik bruker du AVS4YOU

1. Last ned, installer og start AVS Audio Converter.

2. Kjør konverteringsprogrammet og velg videofilen du vil trekke ut lyden fra.

3. Åpne redigeringsvinduet og velg den delen av videoen du vil trekke ut lyd fra.

4. Start uttrekkingsprosessen.

Fordeler:

• Rent og intuitivt brukergrensesnitt

• Tilbyr ferdige konverteringsmaler via kommandolinjemodus

Ulemper:

• Den gir ikke mulighet for redigering av flere videospor

• Mangel på avanserte redigeringsverktøy

• Grunnleggende verktøy for lydmiksing

8. QuickTime

Operativsystem: Det er den offisielle videospilleren for Mac OS, men Windows støtter den også. [7]

QuickTime Player følger med Mac OS og lar deg spille av videoer, strømme videoinnhold og trekke ut lyd fra video på Mac. Du kan få mest mulig ut av denne programvaren ved å installere gratis programtillegg som øker funksjonaliteten. Sammenlignet med andre videospillere lar QuickTime deg spille inn og redigere videoer gratis. Det er et godt alternativ for nybegynnere som ønsker å redigere videoer med et brukervennlig og elegant grensesnitt.

Slik bruker du QuickTime

1. Start QuickTime-spilleren og åpne videofilen du vil trekke ut lyd fra.

2. Fra menylinjen velger du Fil, velger Eksporter og deretter Kun lyd fra rullegardinmenyen.

3. Skriv inn filnavnet i dialogboksen og velg mappen der du vil lagre filen.

4. Trykk på Lagre-knappen, og lydfilen eksporteres.

Fordeler:

• Brukervennlig grensesnitt

• Gjør det mulig å spille inn og redigere videoer

Ulemper:

• Tilbyr ingen avspillingsstøtte for ulike formater, inkludert AVI, WMV, MKV osv.

• Du må installere ekstra kodeker for å spille av video og lyd.

• Trenger du å installere bloatware som skaper problemer for datamaskinen?

Operativsystem: støtter Windows XP, 2003.

Med denne lydseparatoren kan du skille video fra lyd i ulike formater, inkludert AVI, MPEG, MP4, MOV og ASF. Med dette verktøyet kan du enkelt dele lyd fra video ved å velge start- og sluttpunkt for videofilene.

Slik bruker du AoA Audio Extractor

1. Last ned og installer programmet.

2. Klikk på ikonet Legg til filer og velg videofilen du vil trekke ut lyd fra. Du kan også dra og slippe filen.

3. Velg ønsket utdataformat.

4. Klikk på startknappen for å starte uttrekkingsprosessen.

Fordeler:

• Stilig og enkelt brukergrensesnitt

• Trekk ut lyd fra flere videoer samtidig

Ulemper:

• Appen overskriver filen du konverterer.

Konklusjon: hvordan velge programvare for å trekke ut lyd fra video

Vi håper denne artikkelen har hjulpet deg med å finne ut hva du bør se etter i en videokonverterer. Her er noen av de viktigste tingene du bør tenke på når du skal velge den beste konverteringsprogramvaren:

• Brukervennlighet: Sørg for at appen eller programvaren du velger er enkel å bruke, og at grensesnittet ikke forvirrer deg. Velg om mulig en programvare som tilbyr en gratis prøveperiode, slik at du kan forsikre deg om at den passer deg.

• Formater som støttes: Det er viktig at videokonvertere støtter så mange formater som mulig, inkludert de vanligste filformatene.

• Brukeranmeldelser: Det er lurt å sjekke rangeringer og brukeranmeldelser av programvaren før du kjøper den, for å se hvor fornøyde andre brukere er med den, og for å finne ut om det er problemer, feil eller mangler.

• Kundestøtte: Sjekk ut hvilken kundestøtte som er tilgjengelig - for eksempel live chat, online- eller e-postsupport.

Kombinerer avspiller og omformer

VLC
Bestseller

Profesjonell lydredigering

Audacity

Programvare

OS

Best for

Last ned

Windows, macOS, Linux, Android og iOS

Kombinerer avspiller og omformer

Windows, macOS og Linux

Profesjonell lydredigering

Ofte stilte spørsmål

🔉 Kan jeg konvertere lyd til video?

Ja, du kan konvertere lyd til video. Movavi Video Converter er en programvare for å trekke ut lyd fra video som lar deg dele lyd fra video med lynrask konverteringshastighet. Alt du trenger å gjøre er å installere Movavi Video Converter og sette i gang. Du kan til og med enkelt opprettholde lydkvaliteten, justere lyden eller redigere bakgrunnsstøy.

❓ Hvordan trekker jeg ut lyd fra video på Mac?

1. Last ned, installer og start Movavi Video Converter for Mac.
    Last ned Movavi Video Converter

2. Klikk på Add Media, velg Add video, og velg deretter filer og klikk på Open.

3. Klikk på Audio-fanen for å velge et passende utdataformat.

4. Velg ønsket mappe der du vil lagre filen, og klikk deretter på Convert.

5. Når prosessen med å fjerne lyd fra video er fullført, åpner MP3 Extractor mappen automatisk.

🎵 Kan Audacity trekke ut lyd fra en video?

Ja, det kan trekke ut lyd fra video. Audacity ripper lyd fra en video og lar deg redigere den eller forbedre kvaliteten for å få et lydklipp med mer profesjonell lyd. Som et open source-verktøy for videoredigering kan du til og med kombinere klipp og lydspor for å lage podcaster, musikklipp og til og med lydbøker.

📱 Hvordan trekker jeg ut lyd fra video på en iPhone?

Hvis du er interessert i å rippe lyd fra video på en iPhone, kan flere apper hjelpe deg med det. Noen av de beste appene for å trekke ut lyd fra video på iPhone inkluderer:

📲 Hvordan trekker jeg ut lyd fra video på en Android-telefon?

Flere apper i Play Store gjør det mulig å ta lyd fra video og mye mer på Android. Blant disse er

💻 Hvordan trekker jeg ut lyd fra video i Windows 10?

Prøv å bruke Movavi Video Converter. Følg instruksjonene nedenfor:

1. Last ned, installer og start Movavi Video Converter.
    Last ned Movavi Video Converter

2. Klikk på Add Media, velg Add video og deretter filer for konvertering og klikk på Open.

3. Klikk på Audio-fanen for å velge et passende utdataformat.

4. Velg mappen der du vil lagre utdatafilene, og klikk deretter på Convert.

Kombinasjon av avspiller og konverteringsprogram: VLC

For profesjonell lydredigering: Audacity