Vill du konvertera WebM till MP4?

Konvertera WebM till MP4 online gratis!

Använd denna gratis WebM-till-MP4-omvandlare online - den låter dig konvertera .webm till .mp4 på några minuter. För ännu snabbare konvertering, använd Movavis desktop-app. Movavi Video Converter erbjuder också redigeringsverktyg och ett brett utbud av utdataformat.

Convert to
logotype
6 880

Du behöver en WebM-till-MP4-omvandlare för att omvandla din video. I den här artikeln beskriver vi tre WebM-videokonverterare: snabb, gratis och online.

Hur man konverterar WebM till MP4 med Movavi

OS: Windows, macOS

Bäst för: De som letar efter enkla och snabba konverteringar

Movavi Video Converter är en bra WebM-till-MP4-konverterare att ladda ner och använda. Med det här programmet kan du konvertera WebM-filer till MP4 på nolltid, även om du aldrig har gjort det förut. Appen stöder också dussintals andra format, inklusive HD. Du kan också redigera WebM-filer innan du ändrar deras format. För att prova denna WebM-till-MP4-omvandlare gratis, ladda ner lämplig version för Windows eller Mac och följ stegen nedan.

Steg 1. Installera WebM-filkonverteraren

Kör den nedladdade filen och följ instruktionerna på skärmen.

Steg 2. Lägg till filer för konvertering

Klicka på knappen Lägg till media i programgränssnittet, välj Lägg till video och lägg till en WebM-fil eller något annat format som du vill omvandla till MP4. När du konverterar WebM till MP4 online kan du inte konvertera mer än en fil åt gången. Movavi Video Converter har möjlighet att göra batchkonverteringar.

How to add files for the WebM-to-MP4 conversion

Steg 3. Redigera WebM-filerna före konverteringsprocessen (valfritt)

Du kan först redigera dina videor i appens redigeringsverktyg. Du når det via knappen Redigera i den högra delen av filinfo-avsnittet.

Justera ljudvolymen i videorna eller minska bakgrundsljudet på fliken Ljud. Ställ in ljusstyrka, kontrast, mättnad och många andra parametrar på fliken Justeringar. Använd olika filter på dina videor på fliken Effekter. Infoga undertexter i Undertexter eller lägg till en viss vattenstämpel i respektive flik. Trimma bort detaljer som du inte vill ha, rotera ditt material eller klipp ut dess kanter under flikarna Trim och Crop.

How to choose the target format to convert WebM to MP4

Steg 4. Ange utmatningsformat

Expandera fliken Video längst ner i programfönstret och klicka på MP4. Du ser en lista med förinställningar för MP4-videor - välj den som passar dig bäst. För att säkerställa att filen är kompatibel med din mobila enhet öppnar du fliken Enheter och väljer förinställningen för din enhet.

How to convert WebM to MP4 and save the converted files

Steg 5. Komprimera WebM-filerna (valfritt)

Du kan också använda konverteraren för att snabbt krympa stora filer. Klicka på det storleksvärde som anges i filbeskrivningen. En dialogruta öppnas där du kan välja storlek, kvalitet och bithastighet. Klicka på knappen Konvertera exempel när du är klar för att kontrollera hur den färdiga filen kommer att se ut.

How to edit files before converting WebM to MP4

Steg 6. Börja konvertera WebM till MP4 och spara resultatet

När du har ställt in alla parametrar klickar du på knappen Spara till och väljer en katalog för dina utdatafiler. Du kan använda standardmappen eller välja en annan. Slutligen klickar du på Konvertera för att överföra dina filer till MP4 eller något annat format du gillar.

How to reduce the size of your WebM files with Movavi Video Converter

Om du vill ha mer information om Movavi Video Converter, kolla in recensionen nedan:

Movavi Video Converter recension av TopTenReviews

Proffs:

• Konvertera mediefiler till 180+ format

• Komprimera videor utan kvalitetsförlust

• Trimma och sammanfoga dina videoklipp

• Infoga undertexter

Kons:

• Testversionen är begränsad

Hur man enkelt konverterar WebM till MP4 med VLC Media Player

För att komma igång, låt oss diskutera hur man använder VLC för att konvertera WebM till MP4. VLC är en gratis mediaspelare som du kan ladda ner och använda på din dator. Du kan också använda den som en WebM-spelare, och VLC kan också konvertera till andra filformat. VLC konverterar dock inte bilder. Du kan också konvertera fram och tillbaka, ändra MP4 i VLC till WebM, om du behöver. Eftersom VLC körs på programvara med öppen källkod kan det vara lite knepigt att börja använda när du lär dig hur du konverterar WebM till MP4. VLC kan dock fungera bra för detta ändamål i de flesta fall. Det är därför vi har tagit oss tid att ge detaljerade instruktioner om hur man konverterar filer. Följ dessa sex steg för att använda VLC för WebM-konvertering.

Steg 1. Ladda ner och installera VLC

Först, om du inte redan har gjort det, måste du ladda ner VLC. Du kan göra detta genom att gå till VLC:s officiella webbplats. Klicka på nedåtpilen bredvid den orange knappen Ladda ner VLC för att välja lämplig version för ditt operativsystem (t.ex. Windows, macOS, Linux, etc.). Följ nedladdnings- och installationsanvisningarna så är du klar. Öppna VLC Media Player och fortsätt till steg 2.

Gå till VLC:s nedladdningssida

Steg 2. Klicka på fliken Media

Klicka på fliken Media i det övre vänstra hörnet av VLC mediaspelare eller använd snabbtangentkoden CTRL + R för att öppna menyn direkt. I menyn Media väljer du Konvertera/Spara. Detta öppnar ett nytt fönster för Öppna media.

Steg 3. Klicka på Lägg till i fönstret Öppna media

Du hittar knappen Lägg till till höger i fönstret Öppna media. Klicka på den här knappen, bläddra efter den fil du vill använda VLC för att konvertera WebM till MP4. Klicka på Öppna.

Steg 4. Klicka på Konvertera/Spara i fönstret Öppna media

Längst ner i fönstret Öppna media ser du knappen Konvertera / spara. Klicka på detta för att starta processen för att konvertera WebM till MP4 med VLC.

Steg 5. Välj utmatningsformat

Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Profil i mitten av fönstret och välj Video - H.264 + MP3 (MP4).

Om du vill konvertera din WebM till andra ljudcodecs kan du upprepa hela processen fram till denna punkt och helt enkelt ändra utdata i avsnittet Profil.

Steg 6. Välj en destination och ett filnamn för din nya MP4-fil

Klicka på knappen Bläddra och ange ett filnamn och destination på din dator för din nyligen konverterade MP4-fil. Klicka sedan på knappen Spara.

Steg 7. Tryck på Start för att konvertera WebM till MP4 i VLC

Klicka på Start-knappen så startar konverteringsprocessen. Det kan ta en stund, men när konverteringen är klar har du sparat en ny MP4-fil som är redo att spelas upp på din dator.

Jämförelse mellan Movavi, VLC och onlinekonverteraren

Funktion

Movavi Video Converter

VLC Media Player

Online Video Converter

Konvertera provfunktion för att förhandsgranska videokvalitet före konvertering

Anpassningsbara, fördefinierade inställningar för snabbare konverteringar

Konvertera flera filer på en gång

Beskära, rotera och slå samman videoklipp

Användarvänligt gränssnitt

SuperSpeed-omvandlingsfunktion för snabbare omvandlingstider

Bevara videokvaliteten samtidigt som filstorleken minskas

På Movavi är vi fast beslutna att endast förse dig med verifierad information. Här är vad vi gör för att säkerställa detta:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som nämns i den här artikeln har testats av Movavi Content Team.

• När vi testar vill vi lyfta fram de bästa egenskaperna hos en produkt och vad den är bäst lämpad för.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Sammanfattning

Låt oss sammanfattningsvis ta en närmare titt på alla tre konverteringsverktygen.

• Movavi Video Converter är ett filkonverteringsprogram som låter sina användare växla mellan mer än 180 ljud-, video- och bildformat. Programmet gör det möjligt att ändra kvalitet och upplösning på den konverterade filen. Movavi Video Converter innehåller också grundläggande redigeringsverktyg och stöder batchkonvertering, så att du kan lägga till flera WebMs för att konvertera till MP4. Kvaliteten har dock ett pris - endast testversionen är gratis och appen kräver, till skillnad från sina motsvarigheter online, installation. Om du regelbundet behöver konvertera många stora filer är det här programmet det bästa valet.

• VLC är en mediaspelare med ett extra konverteringsverktyg. Det är ett kostnadsfritt program med öppen källkod som stöder uppspelning och konvertering för en mängd olika format. Men konverteringsprocessen är komplicerad, och VLC:s ointuitiva gränssnitt hjälper inte alls. Dessutom har programmet inga redigeringsverktyg eller någon funktion för batchkonvertering. Det kan vara ett bra val om du redan har det installerat, men i alla andra fall är det bättre att ladda ner en fullskalig videokonverterare.

• Online Video Converter är en gratisapp som fungerar i en webbläsare och inte kräver nedladdning eller installation. Konverteringsprocessen är lika enkel som gränssnittet. Onlinekonverteraren stöder alla populära video- och ljudformat. Några av nackdelarna med Online Video Converter är den långsamma konverteringshastigheten och filstorleksgränsen. Sådana begränsningar gör denna app värdelös för allt annat än att konvertera en enda liten fil.

WebM vs. MP4: vad är skillnaden?

Är WebM bättre än MP4? Inte alltid. Både WebM och MP4 är lämpliga för lagring och streaming av video. WebM-filer tenderar dock att vara lite mindre än MP4-filer och är lättare att bädda in i webbläsare, medan MP4 är mer av ett enhetsvänligt format som stöds av många enhetstillverkare. Här är en kort tabell över skillnaderna mellan MP4 och WebM.

Jämförelseparameter

WebM

MP4

Introducerad

2010

1999

Filtillägg

.webm

.mp4, .m4a, .m4p, .m4b, .m4r och .m4v

Ljudkodek

Vorbis, Opus

MPEG-2/4 (HE)-AAC, MPEG-1/2 Layers I, II, III (MP3), AC-3, Apple Lossless, ALS, SLS, m.fl.

Video codecs

VP8, VP9, AV1

H.264/MPEG-4 AVC, HEVC/MPEG-H Part 2/H.265, MPEG-2 Part 2, MPEG-4 ASP, H.263, VC-1, Dirac m.fl.

Med stöd av

Många webbläsare och spelare

Nästan alla enheter, inklusive Apple

Vanliga frågor och svar

Vad är en WebM-fil?

WebM är ett videoformat med öppen källkod som är ett lämpligt alternativ till andra format som MP4. Med hjälp av Google har det funnits sedan 2010 och är avsett för internet och HTML5. WebM är ett containerformat för video- och ljudfiler. VP8 och VP9 är videokodekarna i behållaren, medan Vorbis och Opus är för ljud. WebM-filer har filändelsen .webm.

Hur konverterar jag WebM till MP4 på en Mac?

Om du behöver en WebM-omvandlare till MP4 för Mac, Movavi Video Converter är det perfekta verktyget. Det är både funktionellt och lätt att använda. Så här går det till:

1. Ladda ner programmet.
    Ladda ner Movavi Video Converter för Mac

2. Installera och kör programmet.

3. Öppna destinationsmappen för din video och dra filen till appfönstret.

4. Välj MP4 som ditt utdatafilformat.

5. Justera videoutgångskvaliteten efter behov med avancerade inställningar.

6. Klicka på knappen Konvertera för att starta konverteringen.

Är WebM bättre än MP4?

Både WebM och MP4 är containeriserade mediaformat för ljud- och videofiler. WebM är royaltyfritt och ett mycket nyare filformat som är utformat för internetanvändning. Varje format har funktioner som gör det unikt. Om du funderar på att använda WebM eller MP4 är det inte en fråga om vilket som är bäst, utan vilket som bäst uppfyller dina mål. För ett royaltyfritt format är WebM ett utmärkt val. Men om du vill ha ett format som når en bred publik oavsett nätverk, enhet eller processorkraft är det bättre att använda MP4.

Hur öppnar jag en WebM-fil?

Eftersom den är särskilt utformad för internetanvändning kan du spela upp WebM-filer i de flesta moderna webbläsare, t.ex. Opera, Google Chrome, Edge och Firefox. Om du vill spela upp WebM-filer på iPad eller andra enheter utan att leta efter en WebM-spelare är konvertering till MP4 det bästa alternativet. Vissa mediaspelare kan dock öppna och spela upp WebM-filer, t.ex:

• VLC Media Player

• MPlayer

• Miro

• PlayerXtreme (iPhone/iPad)

• Windows Media Player

Använder YouTube WebM?

YouTube stöder ett brett utbud av filer, inklusive WebM. Andra acceptabla format på plattformen är MP4, MPEG4, WMV, CineForm, 3GPP, ProRes och många andra.

Hur kan jag konvertera WebM till MP4 på Android?

Du kan använda någon av följande appar för att ändra WebM till MP4 på Android:

Kan jag använda program för Linux för att konvertera WebM till MP4?

Ja, vissa videokonverterare har en Linux-version. De bästa av dem listas nedan.

• VLC

• HandBrake

• FFmpeg

• Ciano

Spelar VLC upp WebM?

Ja, det gör det. VLC Media Player är en gratis mediaspelare som du kan ladda ner från VLC:s webbplats. Förutom mediaspelningsfunktionalitet har den också några andra begränsade funktioner, till exempel videokonvertering, så att du kan använda VLC för WebM för att konvertera.

Hur lång tid tar det för VLC att konvertera en WebM-fil?

Det finns inga uppgifter om hur lång tid det tar för VLC att konvertera en WebM-fil. I allmänhet beror konverteringstiderna på datorns prestanda, storleken på filen du konverterar och andra faktorer. Om VLC misslyckas med att konvertera en fil eller om du letar efter snabbare konverteringstider och programvara som kan visa sin behandlingstid för dig, prova Movavi Video Converter.

Hur visar jag WebMs på en iPad?

Det finns ett par olika sätt att öppna WebM-filer på en iPad. Först kan du konvertera WebM-filen till en MP4 på din dator och sedan visa den på din telefon:

1. Spara WebM-filen på din dator.

2. Konvertera WebM till MP4 i VLC eller Movavi Video Converter.

3. Använd Airdrop, Dropbox eller någon annan filöverföringslösning för att skicka filen till din iPad.

4. Spara MP4-filen till din iPad.

5. Titta på den konverterade WebM som en MP4 på din iPad.

Om du vill titta på WebM-filer på din iPad utan att konvertera dem behöver du en WebM-videospelare. Appen PlayerXtreme för iPhone och iPad fungerar för detta ändamål. Så här gör du:

1. Gå till App Store och ladda ner PlayerXtreme mediaspelare.

2. Öppna WebM:s URL i en ny flik i Safari.

3. I det övre vänstra hörnet av Safari-fönstret trycker du på länken Öppna i.

4. Välj Öppna i PlayerXtreme.

5. Titta på din video.

Hur använder jag HandBrake för en WebM-till-MP4-konvertering?

HandBrake är en kostnadsfri WebM-konverterare som stöder ett stort antal format och codecs. Det är gratis att använda och tillgängligt för Linux-, Mac- och Windows-användare. Detta verktyg har ett brett utbud av funktioner som gör det idealiskt även för avancerade användare. Dess förmåga att snabbt konvertera och komprimera stora filer är dock dess främsta egenskap. Läs instruktionerna nedan för att lära dig hur du konverterar en WebM-fil till MP4.

1. Ladda ner installationsfilen från programmets officiella webbplats.
    Gå till webbplatsen för HandBrake

2. Installera och kör HandBrake.

3. Klicka på knappen Källa längst upp till vänster och välj videofilen.

4. För att konvertera mer än en fil, välj Folder (Batch Scan).

5. Gå till fliken Format och välj MP4.

6. Fortsätt med att välja en destination och ett namn för den konverterade videon i avsnittet Spara som.

7. Klicka på Encode för att starta konverteringen.

Hur ändrar jag WebM till MP4 med FFmpeg?

Följ stegen nedan för att konvertera WebM till MP4 gratis.

1. Ladda ner och installera FFmpeg.
    Gå till FFmpegs webbplats

2. Öppna ett kommandoradsfönster (eller terminal).

3. Skriv ffmpeg -I video.webM video.MP4

4. OBS: I det här exemplet antar vi att filnamnet på din video är "video". Byt ut det faktiska namnet på din fil i koden ovan.