18 Beste manieren om MP4 naar DVD te converteren

Dit is hoe je MP4 converteert naar een DVD-compatibel formaat:

1. Download, installeer en start Movavi Video Converter.
  2. Voeg uw MP4-bestanden toe.
  3. Pas de conversie-instellingen aan.
  4. Converteer de bestanden.
Bewerkt door het Robert Berkelder
15.705

Als u niet zeker weet hoe u uw MP4-bestanden naar DVD kunt converteren, hebben we een gids voor u opgesteld. Blijf lezen om te leren hoe je MP4 naar DVD converteert en welke converters op de markt het beste zijn voor deze taak.

Lijst van de beste hulpmiddelen om MP4 gratis naar DVD te converteren

Heb je een videoproject dat op je werk of op school klaar moet zijn, en heb je geen budget om een MP4-naar-dvd-converter te kopen? Je kunt MP4 gratis naar DVD converteren met de onderstaande platforms.

1. Movavi Video Converter

Platform: Desktop

OS: Windows, Mac

Movavi Video Converter is een krachtige en gebruiksvriendelijke converter. U kunt er meerdere bestanden tegelijk mee converteren. De app ondersteunt meer dan 180 mediaformaten, waaronder verschillende DVD-compatibele formaten. Naast het wijzigen van bestandsformaten kunt u met Movavi Video Converter bestanden comprimeren en bewerken. U kunt het programma gratis gebruiken tijdens de proefperiode.

Leer hoe MP4 te converteren naar een DVD met Movavi Video Converter

2. Freemake

Platform: Desktop

OS: Windows

Freemake's gratis MP4-to-DVD converter biedt video management oplossingen om video's te converteren naar DVD's, MP4, MPEG en AVI. Bovendien kunt u met de software visuals toevoegen aan uw video's of clips knippen, samenvoegen en roteren.

Om DVD van MP4 te branden met Freemake, bezoekt u de website van het merk om de video-omzetter te downloaden. Voeg de MP4-bestanden toe die u op de schijf wilt branden en kies de dvd-optie. Voordat u uw bestanden converteert, stelt u uw brandparameters in, zoals uw menutype en beeldverhouding. Plaats een lege schijf in uw dvd-station en selecteer MP4 naar dvd branden.

3. WinX DVD Author

Platform: Desktop

OS: Windows en Mac

De WinX video converter is op maat gemaakt om bestanden te veranderen zodat u ze op specifieke apparaten kunt afspelen. Daarom zijn er bepaalde instellingen voor pc's, tablets en SmartPhones. Als u het platform gebruikt om dvd's te maken van MP4-bestanden, kunt u kiezen welke ondertitels en audiostreams u wilt opnemen in de dvd-rip.

Om te beginnen downloadt u WinX DVD Author en installeert u het op uw apparaat. Plaats een lege DVD in uw CD-ROM en start vervolgens de MP4 to DVD creator. Klik op het plusteken om uw MP4-bestanden toe te voegen. In het voorbeeldvenster kunt u uw beeldverhouding kiezen en een DVD-menu maken. Klik rechtsonder op de pijlknop om naar het volgende menu te gaan en klik vervolgens op de knop Start, zodat uw MP4-bestanden kunnen beginnen met het branden op DVD.

4. Zamzar: MP4-naar-DVD converter online

Platform: Online

OS: Elk (web-based)

Gebruik Zamzar om MP4 te converteren naar DVD formaat online. U kunt verschillende formaten converteren, zoals AVI, 3GP, M4V en WMV. Het platform converteert bestanden snel, mits je een stabiele internetverbinding hebt. U kunt deze MP4-to-DVD converter gratis gebruiken om video's, audio en zelfs EBooks online te converteren.

Om MP4 naar DVD formaat te converteren, bezoekt u het Zamzar online platform. Er zal een tabblad Bestanden toevoegen zijn waarop u kunt klikken om uw MP4-bestanden toe te voegen of ze naar het tabblad te slepen. Klik op de Convert To tab en kies het DVD formaat. Klik vervolgens op de knop Nu converteren om het .mp4-naar-dvd-conversieproces te starten. Wanneer het conversieproces klaar is, kunt u MP4 naar DVD's kopiëren. Dat is alles wat je nodig hebt om MP4 naar het DVD-formaat online te converteren met Zamzar!

5. ConvertXtoDVD

Platform: Desktop

OS: Windows en Mac

CovertXtoDVD ondersteunt alle videoformaten zoals AVI, MP4, DVD en WMV. Naast MP4 naar DVD branden, kunt u ook video's samenvoegen, ongewenste delen trimmen en ondertiteling en audio synchronisatie uitvoeren.

Als u wilt leren hoe u MP4 naar DVD kunt branden, volg dan deze eenvoudige stappen. Om ConvertXtoDVD te proberen, downloadt u de gratis versie van hun website. Sleep uw MP4-bestanden naar het venster of klik op het groene plusteken. Plaats een lege DVD in uw CD-ROM en klik op Convert.

6. DVD Flick

Platform: Desktop

OS: Windows

DVD Flick is een gratis MP4-naar-DVD brander en ondersteunt tot 60 video codecs zoals 4X video, FLIC video en Flash video. Bovendien ondersteunt het ondertitelformaten zoals Substation Alpha (SSA\ASS), en het kan AviSynth Scripts lezen. Het ondersteunt tot 45 bestandsformaten en 40 audiocodecs.

Hier ziet u hoe u een MP4 op DVD kunt branden met DVD Flick. Klik op het tabblad Titel toevoegen. Klik vervolgens op Titel bewerken om naar de volgende stap te gaan. Er verschijnt een venster waarin u de naam van uw video en de beeldverhouding kunt toevoegen. Telkens als u op de knop Accepteren klikt, komt u in een nieuw venster waar u de instellingen kunt wijzigen. Sluit het scherm Titelinstellingen en open het scherm Projectinstellingen. Klik op het tabblad Branden in het menu links van het venster. Om uw bestanden op de schijf te branden, plaatst u een lege DVD in uw CD-ROM en klikt u vervolgens op het vakje Burn Project to Disc.

7. DVDStyler

Platform: Desktop

OS: Windows, Mac, Linux

DVDStyler is open-source software die 100% gratis te downloaden en te gebruiken is. U kunt met het platform DVD's maken met interactieve menu's, meerdere audio en ondertitels toevoegen, en de navigatie aanpassen met DVD scripting. De converter ondersteunt vele formaten, waaronder MP4, MOV en WMV.

Maak DVD's van MP4 door in de linkerbovenhoek op Bestand te klikken en het tabblad Nieuw te selecteren. Voer een titel voor uw DVD in en wijzig instellingen zoals beeldverhouding, en klik op OK. Kies een DVD-sjabloon en klik op OK. Klik op Bestandsbrowser in het linkermenu en voeg uw MP4-bestanden toe. Klik dan op Bestand en vervolgens op Opslaan als om je project op te slaan. Plaats een lege DVD in uw CD-ROM en klik op Bestand en dan DVD Branden.

8. Xilisoft MP4 to DVD Converter

Platform: Desktop

OS: Windows en Mac

Xilisoft MP4 to DVD Converter kan tot 160 videoformaten en audio converteren voor Mac- en Windows-apparaten. Het heeft 5x snelheid met GPU versnelling voor snellere video conversies. U kunt zelfs 2D-films converteren naar 3D. Gebruik deze MP4-naar-DVD-brander gratis of koop een pakket dat meer functies biedt.

Om MP4 naar DVD te converteren met de Xilisoft converter, downloadt u de gratis software op uw apparaat en volgt u de aanwijzingen om het te installeren. Klik op Add Video Files om uw MP4 bestanden in te voegen, en klik vervolgens op Template om er een uit het menu te kiezen. Pas uw DVD-instellingen aan en plaats vervolgens een lege schijf in uw CD-ROM. Klik op de Burn knop om MP4 te converteren naar DVD formaat.

9. TalkHelper Video Converter

Platform: Desktop

OS: Windows Vista/7/8.1/10 (32- of 64-bit)

TalkHelper Video Converter is een video conversie tool ontworpen en ontwikkeld voor Windows. Na een beperkte gratis proefperiode kunnen gebruikers ervoor kiezen om de software te kopen vanaf $29,95 voor één gebruiker. De prijs voor de software stijgt naargelang het aantal gebruikers, met als topprijs $479 voor 20 gebruikers. Deze software maakt het vrij gemakkelijk en eenvoudig om een DVD te maken van MP4, MKV, AVI en andere bestandsformaten. U kunt TalkHelper Video Converter gratis downloaden en gebruiken voor het branden van MP4 naar DVD onder Windows. Het is niet compatibel met Mac, en er is ook geen versie voor Linux.

Hoe MP4 naar VOB converteren met TalkHelper Video Converter

1. Start TalkHelper Video Converter op uw Windows computer.

2. Klik op + Media toevoegen in de linkerbovenhoek van het scherm. Sleep je MP4 bestand(en) naar het aangewezen gebied.

3. Klik op het tabblad Video onderaan het scherm en selecteer VOB als uitvoerformaat.

4. Breng eventueel wijzigingen aan in de parameters van de video en klik op OK.

5. Klik op Start Convert in de rechterbovenhoek van het scherm om uw nieuwe VOB-bestand te converteren en op te slaan.

10. ConverterLite

Platform: Desktop

OS: Windows en Mac

ConverterLite is een gratis, gebruiksvriendelijke video-converter die snel en betrouwbaar is. U kunt converteren naar verschillende bestandsformaten, waaronder AVI, MP4, DVD, MP3 en FLV. Bovendien werkt het als een audio-omzetter en DVD-brander.

Zo brandt u een MP4 op DVD. Sleep uw MP4-bestanden naar het venster. Klik dan op Formaat en kies DVD. Klik dan op de knop Converteren. U kunt het geconverteerde bestand op uw pc bewaren of op een schijf branden.

11. HandBrake

Platform: Desktop

OS: Windows, Mac, Linux

HandBrake is een gratis videoconverter voor Windows 7, 8.1, 10, macOS 10 en 11, en Linux. Met de gratis proefversie kunt u 3x sneller dvd's maken van MP4 dan op andere platforms. Met deze videoconverter kunt u video's bijsnijden en formaat aanpassen en wisselen tussen verschillende bestandsformaten, waaronder MP4 en MKV. Bovendien kunt u oude video's of video's van lage kwaliteit herstellen.

Maak DVD van MP4-bestanden door het te downloaden en te installeren op uw apparaat. Open de brander en klik vervolgens op Bron en selecteer de optie DVD. Importeer uw bestanden in het venster en klik vervolgens op nieuw om dvd's te maken van MP4-bestanden.

12. MacX Video Converter Pro

Platform: Desktop

OS: Mac

MacX Video Converter Pro gaat er prat op dat het programma 5x sneller is dan andere converters. Het ondersteunt meer dan 370 codec bibliotheken en ondersteunt videobestanden zoals HEVC, AVI, MOD, MP4 en DVD.

Download de gratis MacX Video Converter Pro om het uit te proberen. Zodra je het hebt geïnstalleerd, klik je op de video en sleep je je MP4-bestanden naar het venster. Klik op het Clapperboard-pictogram aan de rechterkant en scroll naar beneden om DVD te selecteren en klik vervolgens op Klaar. Onderaan het scherm klikt u op de knop Uitvoeren om te beginnen met het converteren van MP4 naar DVD.

13. RZ DVD Creator

Platform: Desktop

OS: Windows

RZ DVD creator is compatibel met Windows 10-apparaten en lager. Het heeft een drag-and-drop-functie om het gemakkelijk te maken om bestanden te uploaden voor conversie. De converter ondersteunt elk formaat zoals AVC, MKV, MP4, MPEG-4 en FLV.

Om MP4 op DVD te branden, downloadt en installeert u het platform op uw apparaat. Klik op de knop Toevoegen of sleep uw bestanden naar het venster. Selecteer DVD - NTSC of DVD - PAL. Selecteer vervolgens het tabblad DVD-brander, plaats een lege schijf in uw CD-ROM en klik vervolgens op Start om uw MP4-bestanden te converteren.

14. AnyMP4 DVD Creator

Platform: Desktop

OS: Windows en Mac

AnyMP4 DVD Creator is een gratis te downloaden platform waarmee je DVD's kunt maken van MP4-bestanden. Het ondersteunt een groot aantal andere bestandsformaten zoals AVI en MPEG. Bovendien kunt u uw DVD-menu's aanpassen met behulp van de meegeleverde sjablonen.

Volg deze stappen om te leren hoe u DVD's maakt van MP4-bestanden met AnyMP4. Plaats een lege schijf in uw CD-ROM. Klik vervolgens op het tabblad Bestanden toevoegen. Laad uw MP4-bestanden en selecteer DVD als uitvoer. Klik op de knop Maken om het brandproces te starten.

15. AVS Video Converter

Platform: Desktop

OS: Mac, Linux en Windows

AVS biedt freeware waarmee u video's van MP4 naar DVD kunt converteren op Mac, Windows en Linux. U kunt een groot aantal bestanden tegelijk converteren en uw video's splitsen op hoofdstukken en grootte.

Converteer MP4 naar DVD met Windows 7 of hoger door de AVS video converter te downloaden en de software te installeren. Selecteer DVD als invoer en klik vervolgens op Bladeren om uw MP4-bestanden toe te voegen. Klik op Nu converteren om het branden van MP4 naar DVD te starten.

16. Wondershare UniConverter

Platform: Desktop

OS: Windows en Mac

Met Wondershare UniConvert kunt u converteren naar meer dan 1000 video- en audioformaten. U kunt ook video's converteren naar verschillende apparaten zoals PC, Xbox, Apple en Android apparaten.

Om DVD van MP4 te branden, downloadt u de gratis versie of koopt u een jaarabonnement. Klik op Bestanden toevoegen om uw MP4-bestanden te importeren en plaats een lege DVD in uw CD-ROM. Kies de locatie waar u uw bestanden wilt branden en klik vervolgens op Branden om het proces te starten.

17. Sothink Movie DVD Maker

Platform: Desktop

OS: Windows

Wanneer u Sothink MP4-to-DVD software gebruikt, kunt u uw DVD menu's aanpassen, en het heeft een gemakkelijke drag-and-drop functie. Gebruik de opties in de video om uw instellingen aan te passen voordat u uw video's op DVD opslaat.

Om MP4 naar DVD-formaat te converteren, downloadt en installeert u Sothink gratis op uw apparaat. Start het venster en klik op DVD creator. Klik op de knop Toevoegen om uw MP4-bestanden te importeren en klik vervolgens op Volgende. Kies uw dvd-sjabloon en klik vervolgens weer op Volgende. Typ bij het volume label de naam van uw video en klik vervolgens op de knop Start om uw bestanden te converteren.

18. DVDVideoSoft Free Video to DVD Converter

Platform: Desktop

OS: Windows

DVDVideoSoft is een gratis MP4 DVD brandt software met een gebruiksvriendelijke interface. Gebruik deze software om interactieve DVD-menu's en high-definition videoformaten voor uw apparaten te maken.

Start het venster om te beginnen met het branden van MP4 op DVD. Klik op Bladeren om uw MP4-bestanden toe te voegen en plaats vervolgens een lege DVD in uw CD-ROM. Klik vervolgens op de knop Bladeren bij de uitvoermap om te selecteren waar u uw geconverteerde bestanden wilt opslaan. Klik op DVD maken en kies een van de DVD-opties in het venster en selecteer Doorgaan om het proces te starten.

Hoe MP4 te branden naar DVD met Movavi Video Converter

Wilt u uw favoriete films bekijken op een DVD-speler? Niets is eenvoudiger! De beste manier is om een programma te gebruiken dat u helpt om uw videoclips te wijzigen in een DVD-afspeelbaar formaat en ze vervolgens te kopiëren naar een schijf. Met Video сonverter van Movavi kunt u bestanden in vele formaten, waaronder MP4, overzetten naar het DVD-formaat.* Haal gewoon de juiste versie van de app (Windows of Mac) en volg deze paar eenvoudige stappen.

* Om een DVD te branden, hebt u een specifiek DVD-branderprogramma nodig dat is opgenomen in Movavi Video Suite (zie hieronder).

Stap 1. Installatie van de MP4-naar-DVD-omzetter

Download en start het installatiebestand, en u kunt uw DVD in een mum van tijd afspelen.

Stap 2. Toevoegen van MP4 bestanden

Open Media toevoegen, klik op Video toevoegen en kies de videoclips die u wilt overbrengen.

Stap 3. Aanpassen van de conversie-instellingen

Open het tabblad Video en klik op de groep DVD-compatibele video voorinstellingen. Kies de juiste voorinstelling voor de gewenste standaard en kwaliteit. Klik op de tandwielknop om aanvullende parameters zoals Framegrootte en Framesnelheid in te stellen.

Stap 4. Omzetten van de video's

Voordat u de conversie start, klikt u op de knop Opslaan naar en geeft u de locatie op waar uw bestanden worden opgeslagen. Druk op Converteren, en het programma slaat de bestanden op in het door u gekozen formaat.

Stap 5. Branden van de bestanden op DVD

Nadat de conversie is voltooid, wordt de map met de bestanden automatisch geopend. Als u Windows gebruikt, kunt u de bestanden naar een schijf schrijven met Movavi Video Suite voor Windows - een softwarepakket dat u kunt gebruiken voor een groot aantal taken op het gebied van videomaken en -bewerking. Movavi Video Suite bevat Movavi Video Converter, een DVD creator en ISO image maker, en andere handige tools.

Krijg Movavi Video Suite voor Windows

Hoe kies je een MP4-naar-DVD converter?

Wanneer u een MP4-naar-dvd-converter kiest, wilt u software met een sleepfunctie, zodat u uw bestanden gemakkelijk kunt toevoegen. Als u uw DVD-menu's wilt aanpassen, kies dan software met sjablonen waaruit u kunt kiezen. Verder wil je een platform waarmee je naar meerdere audio- en videoformaten kunt converteren. Kies een van de bovenstaande converters en lees de instructies over hoe je MP4 naar DVD-formaat gidsen voor elk platform.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik MP4 naar DVD converteren op Windows 7/8/10?

Hoe kan ik MP4 op DVD branden met Windows Media Player?

Hoe kan ik MP4 online converteren naar het DVD-formaat?

Hoe kan ik MP4-bestanden afspelen op DVD-spelers?

Wat is de beste MP4-naar-DVD converter?