U wilt video omzetten naar dvd?

Movavi Video Converter gebruiken

• Razendsnelle conversie
  • Batchverwerking van bestanden – elk aantal, elke grootte
  • Geen kwaliteitsverlies, zelfs voor 4K-video's
  • Eenvoudig bewerken en comprimeren

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe kunt u een video naar dvd converteren?

10 760

U heeft een video opgenomen met uw camera en wilt deze op uw dvd-speler bekijken. Of u wilt ruimte vrijmaken op uw harde schijf en uw filmpjes naar een dvd branden. Hoe dan ook, u moet uw video naar dvd-formaat overzetten , omdat niet alle dvd-spelers AVI, WMV, MKV, MP4, of 3GP-formaten kunnen lezen, de meest gebruikelijke formaten voor video die is opgenomen met mobiele telefoons en camcorders.

Movavi Video Converter is het eenvoudigste antwoord op vragen zoals "Hoe kan ik video naar dvd converteren?" of "Hoe kan ik AVI naar dvd converteren?" Met dit handige hulpmiddel kunt u uw bestanden naar het mpg-formaat met een paar klikken overzetten, dat compatibel is met de meeste dvd-spelers. Download de Converter en volg onze stap-voor-stap handleiding.

Stap 1. Installeer DVD Converter

Download DVD Converter van de website van Movavi en installeer het. Deze snelle, gebruiksvriendelijke software voor Windows of Mac ondersteunt meer dan 180 bestandsindelingen, zodat u behalve MP4-, WMV-, of AVI-bestanden naar dvd en terug converteren, ook video's kunt bewerken.

Stap 2. Kies een bestand om te converteren

Start de converter en klik op de knop Media toevoegen links bovenaan en kies dan voor Video toevoegen en klik op DVD openen. Kies een of meerdere bestanden om naar dvd te converteren.

Stap 3. Kies een formaat

Om een uitvoerindeling te kiezen, klik op het tabblad Video, open de categorie DVD-compatibele video en selecteer een voorinstelling. De DVD-converter stelt u in staat om uw video zowel in PAL als NTSC-standaard te encoderen, die verschillende resoluties hebben – moderne players ondersteunen normaal gesproken beide formaten. U kunt ook hoge, medium, of lage kwaliteit kiezen – de uiteindelijke bestandsgrootte wordt sterk beïnvloed door de keuze die u hier maakt.

Stap 4. Uw bestand naar dvd converteren

Klik op het pictogram van een map en kies het doel voor de geconverteerde video of video's. Het geconverteerde bestand kan groter zijn dan het origineel, zorg er dus voor dat u genoeg vrije ruimte heeft op de harde schijf.

Klik tenslotte op Start en wacht totdat de conversie is voltooid. Wanneer het bestand erg groot is, kan het proces enige minuten duren.

Stap 5. Bestanden op dvd branden (optioneel)

Nadat de conversie voltooid is, wordt de map met de geconverteerde video automatisch geopend. U kunt uw video nu op uw computer, mobiele telefoon of dvd-speler bekijken.

Wanneer u uw bestanden op dvd wilt branden, probeer dan Movavi Video Suite voor Windows – een handige collectie programma's voor multimediabewerking. Naast videoconversie, bewerken en opname, kan het pakket ook video's op dvd branden.

Wanneer Movavi Video Suite is geïnstalleerd, vinkt u gewoon het vakje DVD branden aan onderaan de regel Bestemming voordat u het conversieproces opstart. Nadat uw bestanden zijn geconverteerd, wordt de module voor dvd branden geopend en uw bestanden automatisch toegevoegd aan de lijst. U hoeft alleen maar een schrijfbare dvd in het dvd-station van uw computer te doen en vervolgens op Disk branden te klikken. Dankzij de intelligente dvd-compatibele voorinstelling, hoeven de bestanden niet opnieuw te worden gecodeerd in dvd-formaat, wat betekent dat uw dvd binnen enkele minuten klaar is!