Hoe maak je een achtergrond transparant als een pro

Probeer Movavi Photo Editor om de achtergrond van een afbeelding transparant te maken:

1. Download en installeer het programma.
  2. Voeg je foto toe aan het programma.
  3. Markeer de voorgrond en de achtergrond.
  4. Verwijder de achtergrond.
Bewerkt door het Robert Berkelder
11 782

Professioneel ogende collages en posters hebben één ding gemeen: ze bevatten geen stapel blokkerige afbeeldingen met verschillende achtergronden die allemaal aan elkaar zijn geplakt. Professionele fotobewerkers weten hoe je een achtergrond transparant maakt. Laten we een paar eenvoudige manieren doornemen.

Programma

Het beste voor

Download

Afbeeldingen op professioneel niveau maken met transparante achtergronden

Het ontwerpen van meerlaagse fotocollages en het retoucheren van foto's

Eenvoudig online foto's bewerken

Beste programma's om een afbeeldingsachtergrond transparant te maken

Movavi Photo Editor

Het beste voor: Het maken van fotocollages op professioneel niveau en PNG-afbeeldingen met transparante achtergronden.

OS: Windows 7/8/10/11 (64-bits), Mac OS X 10.13 of hoger

Prijs: Gratis proefversie, $69.95 voor een levenslange versie

Movavi Photo Editor is een professioneel fotobewerkingsplatform voor Mac of PC. De gebruiksvriendelijke interface is ontworpen om zowel beginners als ervaren fotobewerkers tegemoet te komen. De AI-engine van de software is ongelooflijk krachtig en kan automatisch de beeldkwaliteit verfijnen, beschadigde of vervaagde foto's herstellen en achtergronden en afbeeldingen verwijderen. Er zijn handleidingen beschikbaar om beginners te helpen het platform te leren kennen, en het is gemakkelijk om in een paar eenvoudige stappen te leren hoe je een afbeeldingsachtergrond transparant maakt.

Belangrijkste kenmerken:

• AI auto adjust verfijnt automatisch de kleuren en het contrast van afbeeldingen

• Geautomatiseerde foto reparatie en restauratie mogelijkheden

• Geavanceerde verwijdering van objecten en retoucheren van foto's

Voordelen:

• Maakt het gemakkelijk om achtergronden en ongewenste objecten in foto's te verwijderen

• Eenvoudig genoeg voor een beginner, robuust genoeg voor een professional

• Ondersteunt meerdere exportbestandsformaten

Nadelen:

• Platform kan veel middelen vergen op minder krachtige computers

• Bevat geen automatische software-updates

Adobe® Photoshop®

Het beste voor: Foto's retoucheren en posters met meerdere lagen ontwerpen

OS: Windows 10 (64-bits) of hoger, Mac OS X 10.15 of hoger

Prijs: $9,99-54,99/maand (geen levenslange licentie beschikbaar)

Beoordeling G2: 4,6 van 5, 12.356 beoordelingen

Adobe® Photoshop® is al lang een industriestandaard - zozeer zelfs dat mensen meestal gewoon zeggen dat iets "gefotoshopt" of "geshopt" is als ze bedoelen dat een foto is bewerkt. De software bevat gereedschappen om transparante achtergronden te maken, verschillende foto-elementen in lagen in één project onder te brengen, beelden te retoucheren om ze samenhangend en aantrekkelijk te maken, en nog veel meer. Het is een robuust platform, maar het is niet het meest gebruiksvriendelijke, vooral voor beginners. Adobe biedt ook geen levenslange licentie. In plaats daarvan moeten gebruikers kiezen voor een maandelijkse licentie via de Adobe® Creative Cloud®.

Belangrijkste kenmerken:

• Integratie met andere Adobe-programma's, zoals Lightroom® en Illustrator®.

• Neurale filters bieden een reeks effecten voor achtergronden en landschappen

• Bibliotheek met sjablonen voor sociale berichten, posters, enz.

Voordelen:

• Professionele functies voor kleurgradatie

• Video- en animatiemogelijkheden

• Inclusief cloudopslag

Nadelen:

• Moeilijk te leren

• Geen levenslange licentie beschikbaar

• Geen goede keuze voor batch fotobewerking

Adobe® Photoshop® downloaden

Canva

Het beste voor: Gratis eenvoudige fotobewerkingstaken uitvoeren

OS: Elk (met internettoegang)

Prijs: Gratis (met betaalde functies) of $119/jaar

Beoordeling PCMag: 4 van 5

Canva is een gratis online fotobewerkingsplatform met een premium abonnementsoptie en betaalde functies. In principe kun je Canva gratis en zonder watermerk gebruiken als je je houdt aan de gratis stockfoto's, clipart, lettertypes en sjablonen. Om het watermerk van betaalde functies te verwijderen, kunt u een licentie voor eenmalig gebruik kopen of kiezen voor een Canva Pro-account met een jaarabonnement. Als je voor het jaarabonnement kiest, krijg je toegang tot veel van de betaalde functies, maar voor sommige moet je nog steeds eenmalig betalen. Canva bevat veel sjablonen voor verschillende soorten marketing en artistieke projecten, waaronder afbeeldingen voor verschillende sociale platforms, gedrukte en online media, en andere. Het is niet het meest robuuste fotobewerkingsprogramma, maar het is een goede optie voor veel makers met een budget.

Belangrijkste kenmerken:

• Meerdere sjabloonopties

• Geïntegreerde stockfoto bibliotheek

• Grote bibliotheek met lettertypen

Voordelen:

• Geen watermerk op gratis afbeeldingen en foto's

• Gemakkelijk bewerken met slepen en neerzetten

• Zeer gebruiksvriendelijk voor beginners

Nadelen:

• Bevat geen geavanceerde bewerkingstools

• Geen manier om automatisch achtergronden te verwijderen

• Betalen voor premium functies kan oplopen

Ga naar Canva

Microsoft Paint

Het beste voor: Spelen met old-school grafische bewerkingstools

OS: Windows 1.0-10 (vóór 2017 Fall Creators Update)

Prijs: Gratis

AlternativeTo beoordeling: 4.6 van 5

Microsoft Paint werd meer dan 30 jaar meegeleverd met Windows. Vanaf een update in 2017 wordt Microsoft Paint echter niet langer meegeleverd of ondersteund. Gebruikers kunnen echter MS Paint gratis vinden en downloaden van een paar verschillende websites. We raden aan voorzichtig te zijn als u deze route neemt, omdat sommige downloads mogelijk niet legitiem zijn en sommige malware kunnen bevatten. Gebruikers kunnen ook online een Microsoft Paint-emulator vinden via CanvasPaint.org. In tegenstelling tot de meeste andere programma's die we hier besproken hebben, is MS Paint niet echt een fotobewerker. U kunt foto's uploaden naar het programma en ze handmatig bewerken met rudimentaire hulpmiddelen, maar dit programma is op dit moment meer een nieuwigheid dan een nuttig hulpmiddel.

Belangrijkste kenmerken:

• Foto's importeren in het programma

• Flip/rotatie en rek/schuine stand gereedschap

• Basis kleurbewerkingsmogelijkheden

Voordelen:

• Eenvoudige gebruikersinterface heeft een retrogevoel

• Leuke, ouderwetse afbeeldingen maken met het spuitpistool

Nadelen:

• Niet langer ondersteund door Microsoft

• Handmatige achtergrondbewerking is zeer tijdrovend

LunaPic

Het beste voor: Gratis online een transparante foto-achtergrond maken

OS: Elk (met internettoegang)

Prijs: Gratis

In tegenstelling tot de meeste andere programma's hier, is LunaPic een online programma dat speciaal is ontworpen om achtergronden van afbeeldingen te verwijderen. Het is een gratis programma, wat geweldig is voor fotobewerkers met een budget, maar ondanks zijn eenvoud is het niet de meest intuïtieve software. De link om de hele achtergrond te verwijderen (in plaats van een geselecteerde kleur) is beschikbaar, maar is niet erg duidelijk voor een gebruiker die niet weet waar hij moet zoeken. En hoewel het programma automatisch de achtergrond van uw foto onzichtbaar kan maken, is de trimfunctie niet erg nauwkeurig en laat het een deel van de achtergrond achter of kan het een deel van de randen van het hoofdonderwerp van de foto wegsnijden.

Belangrijkste kenmerken:

• Met één klik een geselecteerde kleur transparant maken.

• Met één klik een transparante achtergrond maken

Voordelen:

• Biedt een manier om gratis afbeeldingsachtergronden te verwijderen

• Online converteren naar een transparante achtergrond zonder download

Nadelen:

• Mist veel fotobewerkingsprogramma's

• Geautomatiseerde trim om achtergrond te verwijderen is niet erg precies

Ga naar LunaPic

remove.bg

Het beste voor: Snel online de achtergrond van een afbeelding verwijderen

OS: Elk (met internettoegang)

Prijs: Gratis

G2 beoordeling: 4.5 van 5, 15 beoordelingen

remove.bg is een online programma waarmee gebruikers achtergronden kunnen verwijderen of een witte achtergrond kunnen omzetten naar transparant. Met deze gratis webapp kunnen gebruikers in één stap een foto-achtergrond transparant maken. U kunt een voorbeeld PNG-bestand van uw afbeelding downloaden zonder ergens voor te betalen of een account aan te maken. Als u echter een HD-afbeelding wilt downloaden, moet u een gratis remove.bg-account aanmaken.

Belangrijkste kenmerken:

• Achtergrond verwijderen met één klik

Voordelen:

• Eenvoudige gebruikersinterface

• Snelle achtergrondverwijdering

• Gratis voorbeeldafbeelding downloaden zonder account

Nadelen:

• Vereist dat gebruikers zich aanmelden om HD-afbeeldingen te downloaden

• Mist fotobewerkingsprogramma's

• Geen aanpasbaarheid aan achtergrondverwijdering

Ga naar remove.bg

Adobe® Express

Het beste voor: Afbeeldingen maken van sjablonen op een mobiel apparaat

OS: Elke desktop (met internettoegang), iOS 14.0 of hoger, Android OS 8.0 of hoger

Prijs: $9,99/maand

TechRadar-beoordeling: 4 van 5

Adobe® Express is het online en mobiele fotobewerkingsplatform van Adobe. Het is in wezen ontworpen als een lichter, gebruiksvriendelijker alternatief voor Photoshop® voor gebruikers die afbeeldingen willen maken voor sociale media, websites, PDF's, PowerPoint-presentaties en gedrukte media. Samen met de mogelijkheid om een transparante achtergrond te krijgen voor een geüploade afbeelding, bevat het ook meerdere sjablonen voor verschillende platforms en media.

Belangrijkste kenmerken:

• Vooraf gemaakte afbeeldingssjablonen voor sociale media

• Afbeelding verkleinen en bijsnijden

• Converteren van JPG naar PNG of PNG naar JPG

Voordelen:

• Gebruiksvriendelijk voor beginners

• Werkt op elke desktop met een compatibele browser

• Verwijdert gemakkelijk achtergronden van afbeeldingen

Nadelen:

• Vereist een maandelijks abonnement

• Mist geavanceerde fotobewerkingstools en -functies

Ga naar Adobe® Express

Hoe maak je een transparante achtergrond met Movavi Photo Editor?

Zo maak je een achtergrond van een afbeelding transparant met Movavi Photo Editor:

1. Installeer Movavi Photo Editor op uw computer en open het programma.

2. Klik op de knop Foto openen of sleep uw afbeelding naar het programma.

3. Open rechts het tabblad Achtergrond wijzigen.

4. Kies Automatisch om de achtergrond automatisch te laten verwijderen.

5. Of klik Handmatig voor de handmatige selectie van de achtergrond en klik op een object om het te selecteren. Klik op Doorgaan.

6. Klik op Voltooien als je klaar bent.

7. Sla uw bewerkte afbeelding op.

Hoe maak je de achtergrond van een foto transparant met Adobe® Photoshop®?

Als u vertrouwd bent met Photoshop®, kunt u in een paar stappen een transparante achtergrond maken:

1. Open je afbeeldingsbestand in Photoshop®.

2. Klik op het paneel Lagen in het menu Venster.

3. Klik in het paneel Lagen op de laag Achtergrond en klik op OK.

4. Kies in de werkbalk het gereedschap Toverstaf.

5. Klik in de optiebalk op Onderwerp selecteren.

6. Maak met de Toverstaf eventuele verfijningen in het onderwerp.

7. Ga naar het menu Selecteren en kies Inverse. Hiermee selecteert u uw achtergrond.

8. Verwijder het geselecteerde gebied (je achtergrond) en sla de afbeelding op.

Een witte achtergrond transparant maken met Microsoft Paint

Zo geef je een afbeelding een transparante achtergrond in MS Paint:

1. Open MS Paint op uw bureaublad of navigeer naar CanvasPaint.org in uw favoriete browser.

Ga naar CanvasPaint.org

2. Klik op de knop Selecteren en kies Transparante selectie.

3. Kies Selectie in vrije vorm.

4. Houd de linkerknop van uw muis ingedrukt terwijl u het gebied volgt dat u in uw afbeelding wilt houden.

5. Als je klaar bent, verschijnt er een rechthoek op je afbeelding. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Knippen.

6. Open een nieuwe pagina in Paint en plak de zojuist gekopieerde afbeelding. Sla uw nieuwe project op.

De achtergrond van een foto transparant maken met Canva

Transparantie is gemakkelijk met Canva, vooral als je al een witte achtergrond hebt:

1. Ga naar Canva en begin een nieuw ontwerp.

Ga naar Canva.com

2. Upload je afbeelding en dubbelklik erop om hem in je ontwerp te importeren.

3. Als je een bestaande achtergrond hebt, selecteer deze dan en klik op het prullenbakpictogram om deze te verwijderen. Als je geen achtergrond hebt, zorg er dan voor dat je achtergrondkleur is ingesteld op wit.

4. Klik op de knop Downloaden rechtsboven in het scherm. Kies de optie om je bestand op te slaan als PNG, en het wordt gedownload met een transparante achtergrond.

Samenvatting: Hoe kiest u het juiste programma voor u?

Met de reviews en info in dit artikel zou u nu alles moeten weten over hoe u de achtergrond van een foto transparant kunt maken. Maar hoe beslist u welk programma het beste voor u is? Hier zijn een paar overwegingen die kunnen helpen uw keuze te beperken:

• Functies: Moet u alleen een witte achtergrond transparant maken op een bestaande afbeelding? Of hebt u een programma nodig dat automatisch het onderwerp van uw afbeelding selecteert en de achtergrond voor u uitsnijdt? Hoe zit het met andere bewerkingstools? Welke andere gereedschappen hebt u nodig om uw project af te ronden nadat u de achtergrond hebt uitgesneden?

• Gebruikersinterface: Als u geen professionele fotobewerker bent, wilt u een programma kiezen dat gebruiksvriendelijk is en u geen gefrustreerd gevoel geeft. Als u een ervaren ontwerper bent, wilt u er misschien zeker van zijn dat het gekozen programma alle gereedschappen heeft die u nodig hebt voor uw beeldbewerkingsprojecten.

• Prijs: Heb je het budget om te betalen voor een maandelijkse of jaarlijkse licentie? Heeft u een gratis programma nodig, of kunt u zich een eenmalige levenslange licentie veroorloven? Zoek het programma dat doet wat u nodig hebt binnen uw budget.

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een PNG achtergrond transparant?

Gebruik Movavi Photo Editor:

1. Importeer je PNG met de knop Foto openen.

2. Open het tabblad Achtergrond wijzigen.

3. Verwijder de achtergrond automatisch of handmatig.

4. Sla je bewerkte PNG op.

Heeft een PNG-bestand een transparante achtergrond?

PNG (kort voor portable network graphics) is een type afbeeldingsbestand dat wordt gebruikt door webdesigners en grafische ontwerpers, omdat het de mogelijkheid biedt afbeeldingen te maken met een geheel of gedeeltelijk transparante achtergrond. In feite is PNG het enige afbeeldingsformaat dat transparante achtergronden ondersteunt.