Hoe kun je een foto uitknippen

Bewerkt door het Movavi-contentteam

November 19, 2020

Als je van reizen houdt, weet je waarschijnlijk hoe moeilijk het kan zijn om de foto te maken die je wilt in een drukke toeristische omgeving. Elke keer als je denkt dat de weg vrij is voor een fantastisch uitzicht, loopt er iemand recht voor je camera, net als je op de sluiter klikt. En wanneer je je foto's aan je vrienden thuis laat zien, is het eerste wat ze vragen: "Wie is die vent?"

Met Movavi Picverse heb je dat probleem nooit meer. Met dit programma voor het verwijderen van ongewenste objecten kun je snel alle onnodige objecten of personen (of hun schaduwen) uit je foto uitsnijden. Onze objectenverwijderaar is beschikbaar voor zowel Windows als Mac; je hoeft alleen maar hieronder het juiste installatiebestand in het Nederlands te downloaden en deze eenvoudige handleiding te lezen en daarna kun je voorwerpen uit een foto uitknippen en verwijderen.

Stap 1. Installeer Movavi Picverse

Open het gedownloade bestand en volg de installatie-instructies.

Stap 2. Voeg je foto toe

Om een foto toe te voegen voor bewerking, klik je op de knop Bladeren voor afbeeldingen of sleep je de foto naar het werkgebied van het programma.

Stap 3. Markeer en verwijder objecten of personen

Gebruik het Penseel-gereedschap op het tabblad Slimme gum om het voorwerp te markeren dat je wilt verwijderen. Je kunt ook de Toverstaf of Lasso gebruiken om te selecteren. Gebruik het gereedschap Gum om ongewenste markeringen te wissen. Klik vervolgens op Begin met wissen en vervolgens kun je de persoon of het object uit afbeeldingen uitsnijden.

Gebruik het Stempel-gereedschap om kleine onvolkomenheden weg te werken die na het verwijderen zijn achtergebleven – het werkt doordat je elk deel van de foto kunt kopiëren naar de plek die je wilt verbeteren.

Stap 4. Sla de bewerkte foto op

Klik nadat je alle ongewenste zaken hebt verwijderd op het diskette-pictogram rechtsboven in het programmavenster. Voer in het venster dat wordt geopend de naam van de uitvoerfoto in, kies de uitvoermap en selecteer het juiste bestandstype. Klik tot slot op de knop OK om de foto op te slaan.

Met Movavi Picverse kun je mensen haast magisch van foto's verwijderen. Het is zo eenvoudig – het kost helemaal geen tijd!

Movavi Picverse

Verbeter afbeeldingen eenvoudig en behaal in een handomdraai professionele resultaten.

*De gratis versie van Movavi Picverse heeft de volgende beperkingen: je kunt maximaal 10 afbeeldingen opslaan met een watermerk, schermafbeeldingen zijn uitgeschakeld. Meer info

Ook interessant voor u

Screen Recorder

Gewoon de beste manier om in HD op te nemen van uw scherm. Maak videobeelden van elke applicatie, neem online streaming video en webinars op, zelfs Skype-gesprekken en sla clips op in alle populaire indelingen.

Video Editor

Een uitgebreid, gestroomlijnd videobewerkingsprogramma met alles wat u nodig heeft om geweldige home video’s te maken met aangepaste soundtracks, speciale effecten, leuke titels en overgangen.