April 7, 2022

Hoe kun je foto's verscherpen?

Picverse Photo Editor

• Instant retouchering
  • Filters en bijschriften
  • Automatische fotoverbetering met één klik

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe kun je een onscherpe foto scherp maken

Weet je nog hoe gefrustreerd je was toen je thuiskwam na een geweldig concert van je favoriete band en besefte dat de helft van de foto's die je had gemaakt wazig was? Misschien bewoog het onderwerp of trilde de camera, of misschien waren de lichtomstandigheden niet zo goed. Wat de reden ook is, de schade lijkt misschien onomkeerbaar. Gelukkig zijn er manieren om een wazige foto scherp te maken en de juiste fotoherstelsoftware kan je helpen om een onscherpe foto te herstellen.

Als je je afvraagt hoe je je foto's minder wazig kunt maken, probeer dan Picverse Photo Editor! Met onze eenvoudige tool voor het herstellen van foto's is onscherpte verwijderen eenvoudig. Om te leren hoe je een foto scherp maakt, hoef je alleen maar de Windows- of Mac-versie van ons programma in het Nederlands te downloaden en de onderstaande handleiding te volgen.

Stap 1. Installeer Picverse Photo Editor

Open het gedownloade bestand en volg de installatie-instructies.

Stap 2. Voeg een foto toe

Klik op de knop Bladeren voor afbeeldingen om een afbeelding te kiezen die je scherper wilt maken, of sleep de foto simpelweg naar het werkgebied van het programma.

Stap 3. Bewerk je afbeelding

Het is tijd om je foto te verscherpen. Open het tabblad Aanpassen en verplaats de schuifregelaar Scherpte totdat de wazigheid wordt verholpen. Sleep de schuifregelaar Details naar rechts om texturen te benadrukken. Naast verscherpen kun je ook verschillende soorten fotocorrectie proberen: verplaats andere schuifregelaars op het tabblad Aanpassen zoals Contrast en Helderheid om je foto scherper te maken en te verbeteren.

Je kunt ook de onscherpte van een deel van je foto verwijderen. Gebruik een van de Selectiegereedschappen om het gebied te markeren dat je wilt verbeteren. Pas de Scherpte en Details aan voor het geselecteerde gebied.

Stap 4. Sla de gecorrigeerde afbeelding op

Klik op het diskette-pictogram rechtsboven in het programmavenster. Voer in het venster dat wordt geopend de bestandsnaam in, kies de uitvoermap en selecteer het juiste uitvoerformaat. Klik tot slot op de knop OK om de foto op je harde schijf op te slaan. Foto's verscherpen was nog nooit zo eenvoudig!

Nu weet je hoe je afbeeldingen scherper kunt maken met onze fotofixer. Verscherp je foto's in slechts enkele klikken!

Picverse Photo Editor

Verbeter afbeeldingen eenvoudig en behaal in een handomdraai professionele resultaten.

Ook interessant voor u

Screen Recorder

Gewoon de beste manier om in HD op te nemen van uw scherm. Maak videobeelden van elke applicatie, neem online streaming video en webinars op, zelfs Skype-gesprekken en sla clips op in alle populaire indelingen.

Video Editor Plus

Een uitgebreid, gestroomlijnd videobewerkingsprogramma met alles wat u nodig heeft om geweldige home video’s te maken met aangepaste soundtracks, speciale effecten, leuke titels en overgangen.