MTS-bestand omzetten naar MP4 online gratis

Met de online converter kun je MTS naar MP4 online converteren met slechts enkele klikken. Je kunt ook een desktop-mediaconverter van Movavi gebruiken.

Coverteer naar
Bewerkt door het Robert Berkelder
12 201

De MTS-indeling wordt gewoonlijk gebruikt om HD-video op te slaan op AVCHD en Blu-ray-discs. Vanwege hun hoge resolutie kunnen MTS-bestanden zeer groot worden. Om afgespeeld te kunnen worden op draagbare spelers en andere draagbare toestellen moet u MTS-bestanden omzetten naar MP4 of een andere geschikte indeling.

Hoe bestanden converteren met de MTS-converter van Movavi

Movavi Video Converter kan deze taak makkelijk uitvoeren omdat het alle populaire video- en audio-indelingen ondersteunt, inclusief DVD, MOV, MP4, AVI, MPG (MPEG), WMV, M2TS en MP3. Leer hoe u met slechts enkele muisklikken een MTS-video kan omzetten met de MTS-converter van Movavi.

Stap 1. Installeer het programma op uw computer

Download Movavi Video Converter voor Windows of Mac in het Nederlands. Start het gedownloade bestand en volg de instructies op om de software op uw computer te installeren.

Stap 2. Voeg uw MTS-video toe voor conversie

Klik op de knop Media toevoegen en daarna op Video toevoegen bovenaan links in de programma-interface. Kies één of meer bestanden voor MTS omzetten naar MP4 of een andere indeling.

Stap 3. Kies de gewenste bestandsindeling

Klik op de tab Video om de gewenste video-uitvoerindeling te vinden. Klik, als u wil dat uw geconverteerde video afgespeeld kan worden op een mobiel toestel, op de tab Apparaten en kies het model van uw toestel.

Stap 4. Stel de uitvoermap in en converteer uw MTS-bestand

Standaard worden geconverteerde bestanden opgeslagen in de map Movavi Library. Klik om de uitvoermap te wijzigen op de knop Opslaan naar en kies een nieuwe map. Klik op Converteren om te starten met het converteren van de MTS-bestanden in de gewenste indeling. Nadat de conversie voltooid is, wordt de map met de geconverteerde bestanden automatisch geopend.

Hoe MTS-bestanden naar MP4 converteren met een free MTS-converter

U kunt ook VLC Media Player gebruiken als een free file converter – download VLC voor Windows of Mac, start het programma en doe het volgende.

Klik op Media bovenaan links in het programmascherm en selecteer Converteren/opslaan. Klik in het dialoogvenster dat opent op de knop Toevoegen aan de rechterkant om uw MTS-bestanden toe te voegen. Klik op de knop Converteren/opslaan onderaan. Wijzig indien nodig het profiel in het volgende venster – klik hiervoor op het pictogram Hulpmiddelen rechts van het veld Profiel. Dit zal een ander venster openen met een rij tabs. Daar kunt u de gewenste indeling kiezen. VLC ondersteunt essentiële indelingen zoals AVI, MOV, FLV, MKV, MP3, FLAC, en nog enkele andere. Klik op Opslaan.

Selecteer nu Bladeren om een doelmap en een naam te kiezen voor het doelbestand. Klik op Start om het conversieproces te starten.

Hoe met de MTS-converter online MTS-bestanden naar MP4 converteren

Een andere optie is om MTS naar MP4 online te converteren met een dienst zoals Convertio.

Ga naar https://convertio.co/ en kies het bestand dat u wil converteren. Selecteer de uitvoerindeling die geschikt is voor uw conversiebehoeften en druk op Converteren. Wacht tot de conversie voltooid is.

Vergeet niet dat u met deze diensten alleen bestanden kleiner dan 100 MB kunt converteren en maximaal twee zulke bestanden tegelijkertijd. Voor grotere bestanden hebt u een betaalde versie nodig.

MTS vs. MP4: Vergelijkingstabel

MTS vs. MP4: wat is beter? Als je meer wilt weten over de technische verschillen tussen MTS en MP4, bekijk dan deze 'MP4 vs. MTS'-vergelijkingstabel.

Vergelijkings­parameter

MTS

MP4

Ontwikkeld door

Sony en Panasonic

Moving Picture Experts Group

Bestandsextensie

.m2ts, .mts, .ts, .m2t

.mp4

Videocoderings­formaten

MPEG-2, H.264, H.265

H.264, H.265, MPEG-4, andere

Audiocoderings­formaten

AC-3, DTS, LPCM, andere

MP3, AAC, AC-3, andere

Streamen

Hoofdstukken

Compressie

Veelgestelde vragen

Wat is een MTS-bestand?

Met de toenemende behoefte aan beeldkwaliteit, is het MTS-bestandsformaat er een die high-definition video's biedt. Het wordt vooral gebruikt in Panasonic en Sony HD-camera's of voor het opslaan van high-definition Blu-raydiscs. MTS wordt opgeslagen in de Advanced Video Coding High Definition (AVCHD). Onder deze bestandsextensie worden 720p en 1080p ondersteund. MTS-bestanden zijn groot en vaak zeldzaam. De meeste mediaspelers zijn dan ook niet in staat om MTS-video's af te spelen. Dit kan worden opgelost door MTS te converteren naar MP4 met behulp van een betrouwbare converter zoals Movavi Video Converter.

Hoe open ik een MTS-bestand?

Als je op zoek bent naar een manier om een MTS-bestand af te spelen op een Mac, kan de VLC Media Player helpen. Start de MTS-videospeler en kies Bestand Openen uit het Media-menu. In het venster dat wordt geopend, zoek je het bestand dat je wilt afspelen en klik je op Openen. Een andere manier om MTS-bestanden op Windows met VLC af te spelen is door de map met de gewenste video te zoeken, er met de rechtermuisknop op te klikken en Openen met > VLC Media Player te kiezen.

Kan VLC MTS-bestanden afspelen?

Ja, VLC ondersteunt het afspelen van MTS-video's.