Wilt u van MP4 naar MP3 converteren?

Gebruik de Movavi converter!
  • Instellen met één klik
  • Razendsnelle conversie
  • Kwaliteitsverbetering

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe MP4-bestand naar MP3 omzetten?

MP4 en MPEG-4 zijn momenteel de meest gebruikte multimedia-indelingen. Door de optimale balans tussen video grootte en kwaliteit wordt MP4 gebruikt voor verschillende doeleinden: grote films of TV-afleveringen coderen, online video streamen zoals YouTube clips en zelfs voor audiobestanden. Maar niet alle mediaspelers ondersteunen MP4 waardoor deze bestanden op veel toestellen niet kunnen worden afgespeeld, zelfs als u enkel de soundtrack nodig heeft. Gelukkig is er een simpele oplossing: MP4-video overzetten naar MP3, de meest gebruikte audio-indeling. Daarbij zijn MP3 bestanden kleiner waardoor u veel plaats kan besparen door video naar audio te converteren.

Converteren van MP4 naar MP3 is erg makkelijk. Het enige wat u nodig heeft is Movavi Video Converter voor Windows of Mac dat bijna elke gekende media-indeling ondersteunt en nog veel meer voordelen biedt. Neem een kijkje in onze korte stap-voor-stap introductie over hoe u MP4-bestanden naar MP3 kan overzetten in slechts een paar minuten.

Voor u begint, download de Nederlandse Movavi Video Converter en probeer het volledig gratis!

1. Installeer de Movavi software

Nadat u Movavi Video Converter heeft gedownload, dubbelklikt u simpelweg op het gedownloade bestand om de installatie te starten en volgt u de instructies op het scherm. Wacht enkele seconden tot het gereed is en start het programma.

2. Voeg bestanden toe om te converteren

Klik op Media toevoegen en daarna op Video toevoegen (of Audio toevoegen als u MP3 naar MP4 wilt converteren) om de bestanden te openen die u wilt coderen en voeg ze toe aan het programma. U kunt de bestanden ook toevoegen door ze simpelweg vanuit de map in het programma te slepen.

3. Kies de uitvoerindeling

Klik onderaan de interface op Audio en zoek de MP3 preset-groep. Selecteer deze en kies de gewenste bitrate-opties. Onthoud dat hoe hoger de bitrate hoe beter de kwaliteit; maar audiobestanden van hoge kwaliteit nemen meer schijfruimte in beslag, zelfs MP3-bestanden.

In het geval van MP3 naar MP4 conversie, ga naar het Video tabblad en selecteer de MP4 preset.

4. Kies een uitvoermap en begin het conversieproces

In het veld Opslaan naar specificeert u de uitvoermap waarin u uw bestand wilt opslaan, zo niet, worden ze opgeslagen in de standaard Movavi Library map. Klik op Start om de conversie te starten. Nadat de conversie voltooid is, wordt de map met uw muziekbestanden automatisch geopend.

Daarbovenop kan Movavi Video Converter tientallen andere media-indelingen omzetten en bestanden opslaan voor specifieke modellen van mobiele toestellen waaronder iPod, iPhone 6, iPad 4, Samsung GALAXY S5 en nog veel meer. Movavi Video Converter zorgt ervoor dat u video naar meer dan 180 bestandsindelingen kan converteren, video opslaan voor verschillende toestellen, video bewerken op tal van manieren met simpele hulpmiddelen en clips online uploaden door middel van een ingebouwde deelfunctie.