Wil je de achtergrond van een foto veranderen?

Probeer Movavi Photo Editor!

1. Installeer een foto-editor.
  2. Markeer de voorgrondobjecten.
  3. Verwijder de achtergrond.
  4. Voeg een nieuwe achtergrondafbeelding toe.

Door op de downloadknop te klikken, download je een proefversie van het programma. *

Hoe kun je achtergrond van foto veranderen en bewerken?

12 949

Veel mensen zouden graag de achtergrond van een foto veranderen. Daar is een goede reden voor. Hoe vaak heb je wel niet een perfecte foto gemaakt van een vriend of familielid, om er vervolgens achter te komen dat een voorbijganger gezichten trok toen je de foto maakte? Of heeft een hond, die met de snelheid van het licht langs kwam, een wazig spoor achtergelaten op de achtergrond van je foto? In beide gevallen ziet de voorgrond van de foto er goed uit, maar kan de achtergrond ongewenste details bevatten die de hele sfeer van de foto bederven. Dus, wil je weten hoe je de achtergrond verandert?

Hiervoor heb je een foto-achtergrondeditor nodig – we raden je aan Movavi Photo Editor te proberen! Het is een multifunctionele app waarmee je foto's op een professionele manier kunt bewerken zonder dat je een professional hoeft te zijn. Je kunt het programma in het Nederlands voor Windows of Mac downloaden.

Volg onze instructies hieronder om te leren hoe je de achtergrond van een afbeelding kunt wijzigen.

Stap 1. Installeer Movavi Photo Editor

Open het bestand dat je hebt gedownload en volg de installatie-instructies.

Stap 2. Importeer de foto in het programma

Start het programma. Klik op de knop Bladeren voor afbeeldingen en kies de afbeelding die je wilt importeren of sleep je foto simpelweg naar het werkgebied van het programma.

Stap 3. Markeer de voorgrondobjecten

Open eerst het tabblad Wijzig achtergrond. Klik op de knop Automatische selectie om automatisch mensen op de voorgrond te markeren. Gebruik het groene voorgrondpenseel om handmatig andere soorten objecten te markeren. Markeer vervolgens de achtergrond met het rode achtergrondpenseel. Als je dat wilt, kun je ook het gereedschap Lasso kiezen om rond je selecties te tekenen. Stel gewoon het startpunt in en de lijn blijft aan de rand van het object plakken terwijl je het gereedschap eromheen beweegt. De objecten die je markeert, hebben een selectiekader om zich heen. Je hoeft hier niet precies in te zijn; klik gewoon op de knop Volgende stap om de omtrek nauwkeuriger te maken.

Stap 4. Geef de randen aan

Je kunt nu over de randen schilderen met Maskerpenseel om gebieden toe te voegen of te verwijderen. Gebruik het gereedschap Haarselectietool om piekerige details in beeldomtrekken te verfijnen. Klik nogmaals op Volgende stap.

Stap 5. Verander de achtergrond

Je onderwerpen worden weergegeven op een transparante achtergrond. Je kunt nu een andere afbeelding voor de achtergrond of een effen achtergrondkleur kiezen. Je kunt de achtergrond ook transparant laten. Om een achtergrond te vervangen door een andere foto, klik je op Afbeelding toevoegen. Kies in het geopende venster Uploaden om een eigen afbeelding te gebruiken of kies een afbeelding uit de meegeleverde achtergrondencollectie. Klik op Reset om de wijzigingen ongedaan te maken. Als het resultaat er goed uitziet en je klaar bent met de fotoachtergrond bewerken, klik dan op Toepassen.

Stap 6. Sla de bewerkte afbeelding op

Om de foto op te slaan: klik op het zwarte diskette-pictogram rechtsboven in het programmavenster, kies het gewenste afbeeldingsformaat en klik op OK.

Movavi Photo Editor

Verbeter afbeeldingen eenvoudig en behaal in een handomdraai professionele resultaten.

*De proefversie van Movavi Photo Editor heeft de volgende beperkingen: je kunt maximaal 10 afbeeldingen opslaan met een watermerk, schermafbeeldingen zijn uitgeschakeld. Meer info