Wilt u de achtergrond van een foto veranderen?

• Instant retouchering
  • Filters en bijschriften
  • Objecten en achtergronden verwijderen

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe kunt u achtergrond van foto veranderen en bewerken?

De achtergrond van een foto veranderen is iets wat velen willen doen, vooral als u vaak spontane foto’s neemt. Soms gebeurt het dat de voorgrond van een foto er goed uitziet, maar op de achtergrond zijn er ongewenste details die de sfeer van de foto verpesten. Soms kan de voorgrond uit de foto worden geknipt en op een volledig nieuwe achtergrond geplakt worden. In dat geval moet u eerst de achtergrond van de foto transparant maken om daarna de originele achtergrond te vervangen door een andere foto. Door gebruik te maken van een transparante achtergrond kan u stijlvolle promofoto’s met witte of zwarte achtergrond maken, mooie advertenties, grappige foto’s enzovoort, er is een wereld aan mogelijkheden!

Hiervoor moet u de foto achtergrond bewerken – We raden u aan Movavi Photo Editor te gebruiken! Een multifunctionele toepassing die u helpt foto’s te bewerken op een professionele manier zonder dat u een professional bent. Om te leren hoe u de achtergrond van een afbeelding kan veranderen met Movavi Photo Editor, volg de volgende instructies.

Installeer Movavi Photo Editor

Open het gedownloade Nederlandse bestand voor Mac of Windows en volg de installatie-instructies.

Upload de foto in het programma

Start Movavi Photo Editor. Klik op de knop Bladeren voor afbeeldingen om een afbeelding te kiezen om te uploaden, of sleep de foto simpelweg naar het werkgebied van het programma.

Vervang de achtergrond

Open eerst het tabblad Wis achtergrond. Kies het groene Voorgrondpenseel en markeer de objecten in de voorgrond die u in de foto wilt houden. Markeer nu de achtergrond met de rode Achtergrondpenseel. De door u gemarkeerde objecten hebben nu een gele omtrek. Als u tevreden bent met de juistheid van de markering, klik dan op Nieuwe achtergrond.

Uw objecten worden dan weergeven op een schone, transparante achtergrond. Nu kan u om het even welke achtergrondkleur selecteren of deze transparant laten. Om de achtergrond door een andere foto te vervangen, klik op Afbeelding toevoegen en kies de foto die u wilt gebruiken. Kies Uploaden in het venster dat zal openen om een foto uit je eigen verzameling te gebruiken of kies een afbeelding uit onze verzameling van achtergrondfoto’s. Om de wijzigingen ongedaan te maken, klik op Reset. Wanneer u tevreden bent met het resultaat, klik op Toepassen.

Sla de bewerkte foto op

Om de foto op te slaan, klik op de knop Opslaan in de rechteronderhoek van het programma, kies de juiste afbeeldingsindeling en klik op Opslaan.

Nu weet u hoe u onze fotoachtergrondbewerker kan gebruiken. Plaats personen en objecten in een wip op een nieuwe achtergrond – nooit eerder was het zo makkelijk om een achtergrond aan een foto toe te voegen met creatieve fotobewerking!